To ja też się dołączę, że tak powiem tylko, ze zrobię to na kolację, bo mój M do późna jest dziś w pracy... Chociaż na śniadanko dziś też nie mogę narzekać
No ja chyba dziś odpadne z gry bo sama jestem nieźle wypluta a mój zły bo mu wpłata nie wpłynęła na konto a powinna być już w pt no i może mieć kiepski nastrój a znam go na tyle, że wiem , że to bedzie skuteczna antykoncepcja :-( a jutro USG !
no ja nie wiem jak to jest z owulką. ja mam dzis 15 dc i nic nie czuje.. w sobote rano byl zastrzyk i czułam wieczorem baardzo, wczoraj troszke a dzis w sumie bardzo leciutko costam zakłuje... także mam nadzieje,ze juz owu była... a tempka dzisiaj nisko ale dzis mierzylam tak jak zazwyczaj (tyleze mialam malo snu) a poprzednie dni mierzylam późno bo ok 9.00 :/ także ja sama nie wiem. jutro monit. mi rozjasni..
ja mam dopiero drugi cykl z clo ale nie obraziłabym się gdybym zaszła w ciąże już bo baardzo baardoz tego chce a takto znów się załamie:/ i pewnie zrobie przerwe..
kandy ja tak samo,2 cykl i tez sie zalamie ;/ a widze ze sie nie zanosi na ta owulke,a w piatek ginka mowila ze jest idealnie endo i pecherzyk a tu cos sie boje ze klapa bedzie ;(
jak długo od owulacji jest jeszcze wysoko, miekka i otwarta szyjka? bo ja mam śluz mega mleczny i płynny ale mam syzjke jescze otwrtą wysoko.... cyz to znacyz ze Owu jeszcze nie bylo??
Zmiany położenia szyjki macicy W całym cyklu zmianie ulega szyjka macicy. Po miesiączce szyjka macicy jest twarda ( w dotyku przypomina czubek nosa) i nisko ułożona. Wraz ze zbliżaniem się owulacji szyjka macicy robi się miękka, podwyższa się i otwiera. W dniu owulacji szyjka jest położona najwyżej. Jest otwarta do 1/2 cm i jest bardzo miękka ( w dotyku przypomina płatek ucha). W takiej sytuacji plemnikom łatwiej jest dostać do macicy, by powędrować przez jajowody do jajników, gdzie czeka na nie dojrzała komórka jajowa. Po owulacji szyjka macicy znowu zaczyna się obniżać, zamykać i twardnieje.
ja tez wlasnie z ciekawosci sprawdzilam,mam jeszcze wysoko ale juz jakby twardsza, tempka teraz w ustach 36,3 ;( qurcze a jak pecherzyk nie peknie? i jak tempka nie skoczy to mam brac duphaston od 16dc? bo zawsze biore