Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeDec 12th 2011
     permalink
    kandy to owulkujesz chyba :) ja czekam na to upragnione klucie! :)
  1.  permalink
    No i kupka.. bo myslalam ze to wczoraj i serduszkowalam a dzis nie mam za bardzo szans :-((( a jutro może być już za późno... aghrrr..
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Bonim kliknij sobie na mój nick tam mam napisane jak moje cykle wyglądały po kolei:) Leczę się już 5 cykl, i jest to mój pierwszy cykl z CLO i pierwszy obserwowany ( od połowy co prawda:):bigsmile: ale lepiej późno niż wcale).
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to przed owulka jest szansa na dziewczynke, nasionka czekaja od wczoraj :) trzymam kciukasy
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeDec 12th 2011 zmieniony
     permalink
    bonim: przed owulka jest szansa na dziewczynke

tego jeszcze nie słyszałam hahah bonim co jeszcze wiesz?:bigsmile:

Zmykam zmywać farbę bo mi jeszcze platyna nie daj Bóg wyjdzie :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    rumba fajnie masz,a objawy owulki mialas? klucia jajnikow i sluz?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Metoda Selnas

Opiera się ona na naukowym stwierdzeniu, że komórka jajowa w zależności od dnia cyklu ma potencjał elektryczny dodatni lub ujemny. Plemniki męskie mają niewysoki ładunek elektryczny ujemny, a żeńskie – dodatni. Wyjaśnia to, dlaczego plemniki męskie z reguły szybciej odnajdują komórkę jajową, a plemniki żeńskie – potrafią dłużej przetrwać w środowisku im sprzyjającym i na komórkę jajową „zaczekać”. Jeśli chcesz począć chłopca, musisz współżyć w dniu owulacji, jeśli dziewczynkę – ok. 40 godzin przed jajeczkowaniem.
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Bonim w tym cyklu nie miałam żadnych objawów owulki, zero śluzu - nic kompletnie, byłam przekonana że na mnie Clo nie działa ale poszłam na usg i miło się zaskoczyłam:))) ok. ucieeeeeekam
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile: mnie tam wszystko jedno,chcialabym dziewczynke,ale naj wazniejsze zeby sie udalo bo juz tyle czasu nie zachodze ,ze przestaje wierzyc w cuda ;/
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam Dziewczyny ja uważam że już gratulowac można:swingin::cheer:
    Rumba widziałam zdjęcie ja cykle miałam 28-29dni a w 31dc miałam też bledziocha nie wiem czy nie bledsza była niż ta Twoja i było ja widac tylko pod penym kontem wiec GRATULUJE!!!
    Saba tobie również :clap: jutro czekam na testy potwierdzajace i zapraszam na PRZYSZŁE MAMUSIE.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dałas mi nadzieje,bo ja tez w tym cyklu praktycznie bez objawowo ;) to moze jakas plaga na nas spadnie kreseczkowa :)
  2.  permalink
    Mi tez wszystko jedno, czy chlopeic czy dziewczynka, wazne, zeby bylo zdrowe :) ale jutro stres bedzie.... :P
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    dałas mi nadzieje,bo ja tez w tym cyklu praktycznie bez objawowo ;)

w szczesliwym cyklu również owu ...była bez objawowa...zero bólu i śluzu płodnego też nie widziałam.
    --
  3.  permalink
    Mnie wszytsko jedno byle było i było zdrowe :-))) no ale boje sie, ze kurka... ze powinnam dzis tez serduchowac by zmaksymalizowac ale cóż... nie da rady ;/
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no to nie trace nadzieii :) bezobjawowe cykle górą, kandy dzien przed owulka jest pewny,nasionka zyja, i docieraja pare godzin na miejsce,gdzies czytalam ze nawet 6 godzin dojzewaja w szyjce zeby dalej ruszyc, naewno juz tam sa i sie wgryzaja,pytanie czy szczesliwie sie to zakonczy, bo ja niby serduszkuje owulkuje,i nic z tego nie ma
  4.  permalink
    No właśnie zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie :/ jutrzejszy dzień bedzie decydujący... bo bedzie usg.. a teraz po prostu mnei baardoz boli jajnik no... a wczorja był spokoj i myslalam ze wczoraj juz bylo i ciesyzlam sie ze w owulke trafiłam ... a tu wydaje mi sie , ze to dzis dopiero moze byc... :/ szkoda ze nigdzie usg nie moge zrobić dziś :-(
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    jak masz zaskoczyc to nawet 2 dni przed wiec spoko :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    kandy, wdech wydech, wczoraj serduszkowalas , wiec jest dobrze :) Ty to pewnie bys chciala teraz po kilka razy dziennie co, zeby byc pewna :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej hej
    rumba i saba - BIG gratulacje;) życzę, żeby bladziochy od jutra były już mega mocne!!!:wink:
    --
  5.  permalink
    afrykaneczka.. pewnie ze tak hihi a przynajmniej raz dziennie :-)) ale nie ma tak dobrze :-( moj to nie maszyna... wiec co 2 dni powinno wystarczec i powinnam sie cieszyc hehe :-) ale stresa maam ze za malo :-) wiem wiem marudna jestem ;-)) ale przez to ze wczoraj na prawde duzo od razu wycieklo :-/
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Dzięki Kordzia. My tez mamy taką nadzieję:)

A ja życzę abyśmy wszystkie rzutem na taśmę zaciążyły jeszcze przed New Year i picolo popijały zamiast wina:):bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    życzę, żeby bladziochy od jutra były już mega mocne!!!:wink:

Ale nie przejmujcie sie jak nie bedzie różnicy miedzy dzisiejszym testem a jutrzejszym ważne że będzie ta druga kreseczka
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    rumba to co z rana na bete?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    wiem wiem kochana :* wiadomo tyle sie czlowiek nameczy, no to chcemy zeby rezultaty byly :) Ja teraz mam tu pelno bocianow, wiec wysle ci jednego :*
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ja jutro będę czekać na Wasze wiadomości :D
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hehe dziewczyny ja mam 1 boćka w sypialni, ale może to jednak nie zasługa bocianów?
    może dzieci są z kapusty? hihih
    --
  6.  permalink
    dziekuje kochana :** mo i licze ze bdzie okeeej ;-) a jak nie to ja juz nie wiem co jest grane..
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    justa napisz mi czy ty miałaś dziwne bóle w podbrzuszu na początku bo ja nie wiem czy to jajniki nawalają czy brzuch boli przed wczoraj to tak mnie jajnik bolał że aż pachwina bolała i promieniowało na nogę i czuje się taka pełna
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Saba nie powiem ci dokładnie kiedy poczułam ból w pod brzuszu ale przez kilka tygodni na początku taki ból był a dzieje sie tak ponieważ twoja macica sie zmienia- rośnie. Ty wspominałas że jestes w 27dc wiec te bóle możesz miec takie jak na @ bo ja takie miałam. jeśli miałabyś jakies plamienia albo brunatny śluz to nalezy iść do lekarza bo mozesz miec niski progesteron.ale najlepiej zrób jutro bete jesli masz taka mozliwość to bedziesz pewna i bedziesz wiedziała co sie kryje za tymi bólami.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Poza tym jesli beta potwierdzi ciąże to najlepiej wybrac sie do lekarza aby jeszcze on potwierdził ciaże:bigsmile: a przy okazji bedziesz spokojniejsza:wink:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    justa wczoraj miałam delikatne plamienie ale lekko brązowe , a ból mam bo mam jeszcze zapalenie pęcherza:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Moya, oddaj nasze bocianyyy :fierce:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa wczoraj miałam delikatne plamienie ale lekko brązowe , a ból mam bo mam jeszcze zapalenie pęcherza:cry:

ach zapomniałam o tym pęcherzu... ja w czasie spodziewanej @ czułam wszystkie jej objawy mimo że byłam w ciazy:) mimo ze testy wychodziły negatywne to cos mi mówiło że jest inaczej:) Saba tymbardziej zrób bete i lec do lekarza skoro takie miałaś brunatne plamienia. bedziesz spokojniejsza :) Moja kolezanka tak miała i dostała duphaston chyba na dwa tygodnie po którym jej ustapiły i do tej pory wszystko ok .
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Rumbka kochana, wczoraj pol dnia w lozku :tooth:
    Potem pojechalismy na obiad w miasto i wieczor znow w lozku :crazy:

Ale wbrew pozorom wcale sie nie wyspalam :tooth:
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    justa ja biorę duphastun od 13 dc a o pęcherzu mój gin wie na razie nic mi nie może przepisać mam pić 3 l wody często się załatwiać i brać ziołowe z apteki na pęcherz
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ale teraz tez bierzesz duphaston czy przerwałaś? bo ja 1,5 roku przed zajsciem brałam od 16dc przez 10dni i mialam zalecenie ze jak zajde w ciaze to od razu zwiekszyc dawke do 2 tabletek dziennie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    a i nie wiem czy w czasie ciąży mozesz brac nawet ziołowe tabletki wiec zrób test i sie upewnij. a dzwonilas do gina że podejrzewasz ciąże?
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    nie przerwałam miałam brać od 13 dc do końca jak dostane miesiączke to mam przerwać ale nie dostałam na razie:bigsmile:to biorę tylko wczoraj rano zapomniałam wziąć jednej.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    jutro rano chce zrobić bete i jak będę miała wynik to zadzwonię
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    a to jak bierzesz duphaston to ok:) to moze karze ci zwiekszyc dawke. trzymam kciuki za bete a jak jest u was, wynik kiedy bety macie? bo ja musiaam czekac do nastepnego dnia.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    u nas podają kod i możesz sprawdzić na internecie po 12.00 bo znajoma robiła i mówiła bo ja jeszcze nie robiłam a wynik na drugi dzień można odebrać ale podejrzeć możesz tego samego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    saba ,rumba:cheer: gratulowac -to na 100% to no pieknie sie zaczoł tydzien :jumping:
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    regi nawet nie wież jak byśmy chciały żebyście wszystkie które nam gratulujecie miały racje
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    dziewczyny ile dni Wam sie opóznia juz @ ?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    saba kochana ,2 kreska to nie zaburzenie nawet słaba oznacza ciaze ,tylko moze bardzo wczesna -napisz jak sie czujesz:bigsmile:
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    regi ja jutro powinnam dostać miesiączki a dziś pomyliły mi się dni i zrobiłam test może dlatego jest słaba moje cykle wahają się od 28 do 32 a jutro jest 28 dc:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    regi jak się czuje bolą mnie piersi brzuch ale to napewno jest związane tak jak wcześniej pisałam z pęcherzem a poza tym nic więcej nie czuje ale mój mąż dziś do mnie powiedział że jestem bardzo agresywna:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    saba ja tez jutro powinnam dostac @ dlatego pytam :bigsmile: boli mnie brzuch ,temperatura utrzymuje sie wyzsza (ale ja jestem nastawiona do tego juz obojetnie -nie chce sie znów rozczarowac ,ale chciałabym abym znów dostała pozniej @ to bede miała gwarancje ze w dniach płodnych bede w Polsce na usg ..
    Czyli jutro robis ztescik z ranca i piszesz tu nam ze widzisz 2 wyrazne kreseczki :cheer:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    ja zmyakm do mojej 3 pracy :shocked: od 2 tyg wziełam sobie extra prace zeby nie myslec o beby ,,,saba napis zmi czy mierzysz tempke z ranca ?odp jak wróce papatki
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    regi nie będę robiła teściku rano pójdę na bete a po 12.00 dam wam znać.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.