Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    bonim a nie masz usg zeby sprawdzic czy pekl? bylabys pewna wtedy:-)ale do dzis juz powinno go nie byc
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justuś Kochana a nie pamietasz jakie mialas lh i fsh i testosteron?

Właśnie nie, i nie dostałam kopii wyników bo u tamtego lekarza tak było...jakos dziwnie. U tej ginki mam wszystkie wyniki. Progesteron jedynie pamietam że był 1,3.
    --
  1.  permalink
    NIE dziekuje dziewczyny :*

oj ja tez chce by bylo po owulce xD
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kandy to masz super z tym skokiem ,u mnie nic a nic, czekam na wiesci po usg

justa w zeszlym cyklu pekl ale skoku tez specjalnie nie bylo,dopiero po paru dniach ;/ wiec nie mam prengylu i gina mowila zeby nie przychodzic zeby sprawdzic czy pekl , a jak myslisz czy jak nie mam skoku a w piatek mial 20mm to teraz jest przerosniety czy wchloniety? :cry::cry:
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    bonim, Justa nie jest wszechwiedzaca i nie moze tego wiedziec:-)pecherzyk jesli nie pekl to sa tylko 2 opcje i innego wyjscia nie ma:-) ja bym poszla na usg i sprawdzila co sie dzieje, a dupka ani luteiny nie bierzesz?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no mam brac dupka ale dzis mam 15dc wiec od jutra
    a juste pytam bo ona tak miala to moze mi powie jak to sie objawialo
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ale Justa juz Ci pisala ze albo jej sie wchlanialy albo robily cysty:-)
    moja gin karze mi brac dupka lub luteine 2 dni po owu:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Bonim jesli do dzis nie pekl to juz raczej nie peknie, ale pewnie i cuda sie zdarzaja:-) ale moze w Twoim przypadku juz pekl:-) czego Ci zycze
    mi w tym cyklu pecherzyk nie pekl i w 19dc mial 28mm, teraz czekam na okres i sie okaze przy usg co z nim, ale pewnie sie wchlonął
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    cześć dziewczyny:)
    hahah taaak od razu śpioch:shamed:

Myszki zrobiłam dwa testy, jeden jeszcze większy baldzioch niż wczoraj a drugi pusty:( Własnie wróciłam z kłucia, ale wyniki będę mieć dopiero jutro.:(
    Chyba osiwieje do rana
    :shocked:

Kuleczka!!!! :boogie::boogie::boogie: spisałaś się na medal! Tobie można już śmiało gratulować:) tłusta krecha :smile: no no. Cieszymy się Twoim szczęściem i chcemy do Ciebie dołączyć!!!:)

Saba trzymam kciuki:thumbup:

Ale mnie cycki dziś bolą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ale nie pisala nic co sie dzialo z jej tempka w takich cyklach, a dupka jak mam brac skoro nie ma skoku wiec chyba nie ma owulki :neutral::neutral::neutral:
    wiec nie wiem czy tempka musi byc wyznacznikiem
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Witaj Rumba, no to czekamy razem z Tobą na betkę:-)
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Rumba no to czekamy do jutra ---> co do siwych włosów to ja już siwieję (mam 26 lat a narzeczony tylko mi wyrywa siwe włosy, narazie parę)...
    Trzymam mocno kciuki
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny !

Kuleczka - serdeczne gratulacje :) powiedz w ktorym dniu fazy lutealnej wyszly Ci dwie mocne krechy?

U mnie dzis tempka w dol :( :cry: boje sie :cry:

Wczoraj mielismy Christmas Party i bylo rewelacyjnie - mielismy kocenerty gwiazd muzyki i jakiegos angielskiego magika (ponoc znany, ale ja nie ogladam za duzo TV wiec nie wiem) :) wrocilam kolo 1 w nocy.. zmeczona nadal jestem, a zaraz do pracy (dzis mozemy byc w biurze pozniej – kolo 11)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Rumba bedzie dobrze zobaczysz:) moze te testy jakieś felerne.... bo dziwne że raz wychodzi a raz nie.
    justa w zeszlym cyklu pekl ale skoku tez specjalnie nie bylo,dopiero po paru dniach ;/

U mnie skoki tempki widoczne były tylko przy clo i chyba 2 dni po pęknieciu. Także jest mozliwość że pekł ci sobota - niedziela skok dopiero bedzie ale wcale tak nie musi być. Moja ginka uważała że do 25mm pęcherzyk jest ok potem już raczej nie peka ale to jest jej opinia. Jedynym potwierdzeniem na pekniecie jest usg....i należy to sprawdzić bo cysty rosna bardzo szybko!!! wiec radziłabym usg aby sprawdzić zreszta chyba nie ma sensu tak naprawde monitoring bez sprawdzenia czy pęcherzyk pękł, bo jedynie co możesz wiedziec to to że urósł.
    --
  2.  permalink
    Dzień dobry... nie nadrobię :confused: za dużo czytania...Madź :clap: mamusiu :tooth:
    gratulacje mamuśki :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    a dupka jak mam brac skoro nie ma skoku wiec chyba nie ma owulki :neutral::neutral::neutral:

Skok nie daje pewności że jest owu... wiec jesli nie zrobisz usg... teraz to sie nie dowiesz. Zreszta każda z nas jest inna i najlepiej połączyc obserwacje własne z monitoringiem aby zauważyc jak pracuje organizm.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Witaj Mgielka a Ciebie co wcięło?:-)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    justa chyba bede musiala isc na usg,dzis niestety nie ma ginki
    a powiedz mi kochana jak to bylo w cyklu w ktorym zaskoczylas? :bigsmile:
  3.  permalink
    Kuleczka gratulacje!!

Dobry tydzień mamy. Cała reszta będzie o dwóch kreskach pisać pod koniec grudnia lub na początku stycznia, prawda?
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny pocieszcie jakos.. bo ja juz trace nadzieje, ze tym cyklu sie moze udac :(((
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kalamburka inaczej byc nie moze:-) ja mam nadzieje ze w styczniu to juz dwie krechy musza byc na 100%:-)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    U mnie dzis tempka w dol :( :cry: boje sie :cry:

Spokojnie Kochana to nie jest jeszcze taki duży spadek:wink:chyba troszke przesadzasz:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    tak kalamburka,wszystkie maja te dni wlasnie teraz jakos ;) ja mowie ze musimy zaciazyc tasmowo :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Mgiełka ja się jeszcze nie cieszę ten pusty test znowu był jak kubeł zimnej wody:confused:

Ale szansa jest:) Zobaczymy jutro czy farciara jestem czy wariatka:bigsmile:

Zmykam do pracy! Buźki :*******
    Miłego dnia, będę z doskoku czasem coś pisać:)
    --
  4.  permalink
    Ja się martwię, bo wyniki mojego M. wypadły nieco poniżej normy. Odebrało mi to trochę nadziei.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Justa - no nie wiem, przeraza mnie to zblizanie sie do linli wyzszych temp...
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Madziu ja juz sie wypowiedzialam pod wykresem:-) musisz byc dobrej mysli, bo tempka nadal wysoka, ja sie na tym nie znam, a lepiej czasami nie pisac jak sie czegos nie wie bo pozniej jakas krzywde moge komus zrobic swoja niewiedza, czego bym nie chciala:-) ważne ze sa nadal duze szanse i teraz tylko musisz uzbroic sie w cierpliwosc:-)Bedzie dobrze
  5.  permalink
    Gosia8510: Witaj Mgielka a Ciebie co wcięło?:-)
    nooo weekend miałam zajęty :wink: wczoraj też....poza tym nie mierzę tempki...od jutra zaczynam ...bo będzie 5 dc i biorę Clo ;)
    madziauk...musisz myśleć pozytywnie :wink:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kalamburka nie martw sie, Kuleczki facet tez mial kiepskie i co?:-) zaciazyla:-)
  6.  permalink
    wyniki usg : endo 11 mm.. prcherzyk w prawym jajniku wiotki i zapadajacy sie o wymiarach 15,7 mm.. powiedziala ze owu jesli byla to z ndz na pon najprawdopodobniej..
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to superowo Kandy:-) a to cialko zolte bylo?:-)
  7.  permalink
    Natalka aaaaaaa ale masz endo super :tooth:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa chyba bede musiala isc na usg,dzis niestety nie ma ginki
    a powiedz mi kochana jak to bylo w cyklu w ktorym zaskoczylas? :bigsmile:

Myśle że spokojnie mozesz iść do innego lekarza przeciez to chodzi tylko o usg i sprawdzenie co sie stało albo dzieje z pęcherzykiem. Ja w 2cyklu zaskoczyłam. w pierwszym cyklu tez był pęcherzyk ale przypuszczam że my nie trafilismy ze staraniami byłam w trakcie zmiany lekarza i miałam tylko 2 usg i to w 10dc i chyba 19dc i nie była pewna czy na pewno pękł. Zreszta miałam małe endo...Zaczełam brac Magnez z Wit.B6. w drugim cyklu juz byłam pod okiem nowej ginki usg co 2-3dni poczawszy od 10dc. Endo sie znacznie poprawiło.Okazało sie że owu była później niż myslałam bo 16-17dc skok był 2dni później.ja praktycznie nie miałam sluzu płodnego byłam sucha w czasie dni płodnych i ginka niby zasugerowała żeby strac sie codziennie bo może przez ten brak luzu plemniczki nie sa w stanie przetrwac dłuzszego czasu.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    wyniki usg : endo 11 mm.. prcherzyk w prawym jajniku wiotki i zapadajacy sie o wymiarach 15,7 mm.. powiedziala ze owu jesli byla to z ndz na pon najprawdopodobniej..
    --

Nic tylko brać faceta za fraki i do roboty:wink: Gratulacje wyników:wink:
    --
  8.  permalink
    Gosia, oni maja jakis stary sprzet i blade sa te zdjecia i ekran wiec nie widizalam co i jak, widziałam tylko ze jest zapadniety ale nie widac dokladnie i nie pytalam czy to cialko zolte czy nie... no mam nadzieje, że ta owulacja jednak była.. bo inaczej by cghyba zapadniety nie był..?
    --
  9.  permalink
    Masz rację Gosiu. Też sobie tłumaczę, że jak ze mną będzie wszystko ok to wystarczy jeden mało leniwy żołnierz :-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    w Novum mają stary sprzęt? napewno musial peknac, no a ten co jest zapdniety to jakis inny pecherzyk czy ten sam?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    znam dziewczyne co jej facet mial chemioterapie, lekarze nie dawali im szans a udalo im sie:-) wiara czyni cuda i napewno jesli komus jest pisane dziecko to napewno sie uda nawet w niesprzyjajacych okolicznosciach,. czego sie trzymam mocno:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    no i drugi przypadek, znajoma nie mogla zajsc, starali sie juz jakis czas, on mial powazny wypadek samochod, byl juz w stanie krytycznym i w sumie do konca zycia juz nie bedzie taki jak byl przed, a udalo im sie jak doszedl do siebie po jakims czasie:bigsmile:
  10.  permalink
    Madzia z Uk :) dzis mam 37 dc, nie wiem jak z fl bo ten cykl byl na zywiol, bez mierzenia, liczenia itp. :P wyniki bety beda jutro, dalej spogladam na test i sprawdzam czy mi sie nie przywidzialo :P
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    justa to jest szansa ze u mnie tez ta owulka dopiero bedzie i skok tez moze bedzie pozniejszy , a sluzu tez prawie nie mam, qrde mam nadzieje ,ale az sie boje

kandy to endo jest ok,wiec czekamy na efekty,trzymam kciuki,a tempka rosnie? :))
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czesc :) ja jestem załamana nie moge nigdzie dostac pregnylu :cry::cry::cry: juz nie wiem co mam robic
  11.  permalink
    To napawa nadzieją! Ja też mocno wierzę w posiadanie dzieci, bo nie wyobrażam sobie domu bez nich.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa to jest szansa ze u mnie tez ta owulka dopiero bedzie i skok tez moze bedzie pozniejszy

Ja nie jestem ekspertem wiem tylko tyle ile doświadczyłam ale uważam że powinnas iśc na usg bo po pierwsze bedziesz spokojniejsza a po drugie bedziesz wiedziała jeżli w tym cyklu sie nie powiedzie czy w następnym nie trzeba czasem dopomóc aby pekł pęcherzyk. wiesz a najgorzej jakbys miała skłonnośc do torbieli i jesli tego nie nedziesz wiedziała to stracisz tylko cykl bo żeby wziąśc kolejny raz clo trzeba wyleczyc torbiele.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madzia po pierwsze dopóki stosujesz metodę własną, czyli tak na prawdę żadną to nie da się u Ciebie zinterpretować wykresu, po drugie taki spadek to nie spadek a poza tym wróciłaś z imprezy późno położyłaś się spać a to wszystko ma odbicie w tempce więc nie panikuj
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ok, dzieki kochana,postaram sie zaliczyc dzis jakiegos lekarza :)
    a doswiadczenia kobiet sa naprawde pomocne
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ,postaram sie zaliczyc dzis jakiegos lekarza :)

O to wedlug mnie bedzie najlepsze posunięcie:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Ja nie bylam w noVum tylko w LIMIe a w LIMie mają stary sprzet:/

pecherzyk zapadniety to ten sam.. innego w prawym nie było ;-) ale sama nie wiem bo takie słabe zdjecie , że nei wierze za bardzo w to ale kolejnej kasy nie wydam juz do 19/12 by sie upewnić na innym USG hyhs..

do noVum mam za daleko jak w pracy siedze i tam bede dopieo 19/12 na wizycie dedykowanej dla mnie i mojego A :)
    --
  13.  permalink
    a czy Wam na USG po potwierdzonej owulacji piszą: ciałko żółte czy pęcherzyk zapadnięty właśnie ??
    Bo zastanawiam się cyz on się po prostu nie wchłonął skoro jest po prostu zapadniety..? ale chyba za wczesnie jak na wchłanianie w 16 dc i musial byc po peknieciu??

Nie wiem.. mam mętlik w głowie i zaczynam wątpić..
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    po drugie taki spadek to nie spadek a poza tym wróciłaś z imprezy późno położyłaś się spać a to wszystko ma odbicie w tempce więc nie panikuj

Dokładnie spokojnie, zgadzam sie z ekspertem:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.