Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    flowka, kciukasy zacisniete za ten cykl :-*

zieeew... dzien dooobryyy...
    ale mi sie nie chcialo wstawac :-(((
    --
  2.  permalink
    Czekam na wyniki bety kobietki :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Hej, witam z rana :) :swingin:

U mnie tempka dzis lekko do gory, uff..
    Poza tym od wczoraj wieczora bardzo mnie plecy bola na dole - chyba mnie przewialo.. smaruje voltarolem i nie przechodzi..:devil:
    --
  3.  permalink
    dzień dobry ;) miałam dziś mierzyć tempke ale mój K ma na rano i wstaję do niego o 3:30 więc zrezygnowałam :/ chyba zacznę mierzyć od weekendu
    Madź wytłumacz mi o co chodzi z tym co napisałaś pod wykresem :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeDec 14th 2011
     permalink
    Cześć dziewczynki :) a moje plecy dzisiaj dużo lepiej, zastrzyki pomogły! madzia, a test robisz?
    --
  4.  permalink
    Flowka ale ładne pecherzyki miałaś ;):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mam je jeszcze i mam nadzieję, że już większe! :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    zastrzyk też bierzesz na pekniecie ??
    --
  6.  permalink
    Kochana- pękną i w końcu będzie wymarzony plusik - wierze w to i czuje, że grudzień będzie dla wielu z Was łaskawy :* Ja postanowiłam nie przyglądać się teraz swojemuu ciału tylko temp mierzyć i dopiero w święta jak @ nie zawita to zrobie test :]
    --
  7.  permalink
    Natalia...to już za chwilę :crazy: w przyszłym tygodniu :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    No nie tak za chwile... 1,5 tygodnia hyhyhy... :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Biorę na pęknięcie pregnyl 2x5000, w czw mam jeszcze monitoring i pewnie wtedy zastrzyk.
    --
  9.  permalink
    FLowka, ja w tym cyklu dostalam tylko 1x5000 (mimo iz w lodowce mialam 3) wiec dwa mi jeszcze zostały ...
    Moj gin - polożnik przypisal mi 3x 5000 jm a jak pojechalam do novum to sie za glowe zlapali i kazal mi tylko jeden zrobić heheheh... patrz jaka różnica...

no ale of korz Ty jak najbardziej przy takich pieknych 3 pęcherzykach to dwa w dupsko i koniec :D Musi się udac:*
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Natalia, u mnie po jednej ampułce nie pękały.
    --
  10.  permalink
    ja w tym cyklu też biore pregnyl...niby mam 2 amp przepisane...nie wiem czy je brac czy tylko jedna :/ Jak myślicie ??
    --
  11.  permalink
    Natalia proszę wytłumacz mi jak to brałaś ten estrofem ?? bo na wykresie od jakiegoś dc zaczynasz bodajże od 2x1 a później nagle 3x1 ...dlaczego tak ?? sama zwiększyłaś ?? Bo ja niby zmniejsze dawke clo będzie 1x1 ale właśnie nad estrofemem się zastanawiam :/
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja też mam brać estrofem, ale razem z duphastonem w fl. Niby na te moje plamienia.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka ale estrofem jest na receptę więc jak Ci lekarz nie zapisał to nie możesz go brać ale są inne leki dostępne bez recepty a działające lepiej niż estrofem na endo jak chcecie to Wam je wymienię :)
  12.  permalink
    Cześć dziewczyny.

Wymień aborta co jest dobre na edno.
  13.  permalink
    mgielka juz tlumasze:

dostalam estrofem od 3 dc do 13 dc... no i clo od 5dc do 9 dc.
    pojechalam do novum na USG no i lekarz ze mną pełen wywiad zrobił i po usg prosił o podanie dawek jakie biore leki.
    No to powiedziałam :
    Estrofem 2x1 i clo 2x1.

ponieważ w 11 dc miałam marne endo powiedział : bierze Pani najmniejszą na rynku dawkę estrofemu i spokojnie moze Pani brać na poprawę teraz 3x1 a nawet 2x2 . Ale pownieważ bałam się ze mi zabraknie to brałam 3x1. Powiedział ze nie powinnam z clo brać tylko od 8 dc gdzieś do 13dc - 2x2. Ale ponieważ już było jak było to kazął mi tego dnia zwiększyć dawkę i spokojnie brać do 16 dc.

ale odstawiłam troche wcześniej bo estrogen dla mnie podziałał jak woreczek - zatrzymała mi się ostro woda i napuchłam cała (tak czuje) więc stwierdzilam że od owu juz nei bede brać.. i nei brałam..

no :D
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    abortaW, a co myślisz o tym moim połączeniu? estrofem z duphastonem po owu. U mnie estrofem raczej nie na endo...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dzien dobry :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ale duzo popisalyscie :)

u mnie endo 14 mm, nie jest za grube? dzis 16dc wczoraj pecherzyk mial 22, sluzu jak zwykle malo,nawet taki mleczny sie zrobil,szyjka az tak miekka nie byla, skoku tempki ciagle brak
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej dziewczyny!
    Mam pyt, przez ile dni obserwując swój śluz widzicie u niego cechy śluzu płodnego?
    Pytam, bo w tym cyklu zaobserwowałam, że taki śluz miałam tylko przez jeden dzień... :/
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czesc Malutka ja tez czasami mam 1-2 dni sluzu plodnego a czasami 3dni
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Izka ta odp to do mnie rozumiem (Monika) :smile:
    Czyli nie mam się czym stresować?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    z tym sluzem to roznie jest ja obecnie po clo mam strasznie malo sluzu,w weekend przygotowywalam sie do owulki,mialam sluz,szyjka tez ok, do owulki nie doszlo,pecherzyk chyba sie wchlonal bo teraz mam drugi na innym jajniku a po tamtym sladu nie ma, i moja szyjka jest slabiej przygotowana na kolejna owulke,sluzu jeszcze mniej , tak wiec kochana cholera wie jak to jest
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kurde, no...
    Boję sie trochę, że do tej owulki nie doszło, a miałam dwa pęcherzyki 21 i 19 w prawym jajniku i jak nie pękną to albo się wchłoną albo zrobią się torbiele... :/
    A do mojej gin mogę iść dopiero we wtorek, eh...
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja mialam w weekend na lewym 20mm i nie ma po nim sladu a teraz mam na prawym(wczoraj 22mm) i endo 14mm teaz sie boje ze nie peknie,a to endo to nie za grube??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziwne to wszystko...
    Bonim-hmm, nie znam się na tym za bardzo, ale wydaję mi się, że endo masz ok, a co ci pow lekarz? :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    nic nie mowil , ide jutro zobaczyc co z tym pecherzykiem, tempka u mnie jakas niska 36,1-3 czekam na skok zeby powtwierdzic czy owulka byla a tu nic,ciagle niska ta tempka :neutral:
    a jak u ciebie tempka? bo to ona mowi co jest z pecherzykami,mnie w weekend mial peknac ale nie pekl i skoku nie bylo,wiec teoria tempki sie potwierdz
  14.  permalink
    abortaW ja mam estrofem...bo przecież miałam przepisany przez lekarza ;) brałam estrofem w tamtym cyklu ;) Powiedz co jeszcze działa na endo :bigsmile:
    Natalia aha takie buty :wink: mi zostało 18 tabletek estrofemu...więc przez 9 dni bede brała zacznę od 9 dc po 2x1 bo inaczej nie dam rady...chyba że jak będę 23 na usg poproszę żeby mi przepisali i wtedy zwiększe dawkę 14 dc do 2x2 ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No więc wczoraj miałam 36,8, a dziś 36,95 chyba to trochę za mały skok, nie?
    Muszę cierpliwie czekać i zob co będzie z tą moją temp jutro i pojutrze...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    u mnie pod wykresem koszyczek rozmaitości tzn przepisy przepisy przepisy :D

Co do połączenia estrofemu z dupkiem się nie wypowiem, bo takie połączenie widziałam tylko u dziewczyn przed wyciszaniem przy niskiej lub zerowej rezerwie jajnikowej
  15.  permalink
    aborta dawaj coś na endo :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja łykałam przez 6 miesięcy estrofemi duphaston, ale jak tylko został mi przepisany clo to estrofem miałam przestać brać
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Dzień dobry:-)
    malutka mi po estrofenie1x1 i magnezie poprawilo sie endo i to bardzo dobrze:-)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    monika ale skok jakis sie zaczął a u mnie nic a nic,tempka spadla z 36,6 na 36,1 -3 ale nie skacze, a na poprawe endo ja bralam oesclim,plaster i endo mam grube,boje sie ze za grube
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Bonim, poczekamy co jutro się wydarzy u ciebie, a nóż teraz masz duży spadek, a jutro bedzie piękny skok! Życzę Ci tego!!! :smile:
  16.  permalink
    ale mi chodzi o coś bez recepty
  17.  permalink
    gosia ja tez na to licze...bo 2 cykle temu bralam clo....bez estrofemu i endo mialam 9 mm a jak estrofem wprowadzilam to nagle endo cienkie bylo :/
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Generalnie najlepszy naturalny zestaw na endo to:
    -Magnez z wit B6 cały cykl 3x1
    - L-arginina 2x1 do owulacji
    - linocomplex nnkt 3x2 cały cykl
    - acc200 3x1 do owulacji
    - witamina C 3x2 po owulacji
  18.  permalink
    malutka czekamy na te samo info ;)
    --
  19.  permalink
    dzięki :) wrzucę sobie pod cykl
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no mam nadzieje ze bedzie skok :) ale juz dawno nie mialam pieknych temperatur :(
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Bonim, ja miałam tylko jeden piękny wykres i już się łudziłam, a tu piękny minus wylądował na końcu... :/
    Miałam wyluzować, a jak przychodzą te dni oczekiwania to tylko myślę o jednym...
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to tak jak ja ,niby daje na luz a po @ tylko patrze na zmiany zachodzace w moim ciele,sluz ,szyjka ,tempka , to nałóg ;)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    sorki pomylilam sie monika :) jak rozmawialam z gin na temat sluzu powiedzial ze sa kobiety u ktorych sluz plodny jest tylko przez 5godz w calym cyklu a sa kobiety ktore 4-5 dni potrafia miec sluz plodny a po clo zawsze jest go mniej nawet jezeli jesz cos zeby wspomoc sluz :):bigsmile:
  20.  permalink
    abortaW dzieki ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Izka, dzięki za odpowiedź :smile:
    Bonim, chyba każda z nas tak ma, niby chcemy wyluzować, ale zwyczajnie się nie da... :smile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.