Dzien dobry Kochane :)) ja tylko na chwilke bo niedlugo pedze do fryzjera :P pod wieczor bete odbieram, a moj telefon dalej jakis uparty i nie widzi mi na kompie foty testu;/
Rumbcia - bo normy labo podają od momentu zapłodnienia wiec sie wszytsko zgadza!!1 To wczesna ciążą!! Bedziesz mamą!! Gratulacjee kochana:*:*:*:* tak się cieszę
Gratulacje! Nie sugeruj się normami, one są orientacyjne. Taj jak abortaW napisała, powtórz bete za dwa dni i zobaczysz jak przyrasta - to jest dużo ważniejsze niż sam jej poziom. beta przez 48 godz. powinna się podwoić.
Dziękuję za wskazówki, spróbuje jutro iść do gin i zapytać co dalej przy mojej tarczycy, o ile zwiększamy dawkę:) Tak zaraz śmigam do apteki po jakieś witaminki do tej pory brałam takie zwykłe Vitarella, ale skoro będę mamą:) kupię femibion i ten jodid:) moja koleżanka, która na dniach rodzi też brała te witaminki:)
jA TESTUJE 24/25 /12 CZYLI W SAME ŚWIETA.. albo poczekam ?? nie wiem.. sama nie wiem czy bede testowac czy czekac az sie nie spozni... czyli do 30 dc..
aborta - ale oni nic z tego nie maja.. porównałam sama w aptece kilka preparatów i ten ma najwiecej kw foliowego i innych witaminek - wart swojej ceny:)
Poza tym na miesiac ja wydaje cos ok 35 zł na niego bo u mnie w aptece jest na niego promocja:)
no ale wiesz w ciąży zużywasz jedno opakowanie na miesiąc 4 miesiące zażywasz pierwszy cykl to oszczędzasz 28 zł w ciągu pierwszego trymestru między witaminami :)
mam pytanie, znalazlam to na stronie INER, w metodzie Rotzera : " Magnez przyswaja się w obecności witaminy B6, ale gdy przyjmuje się tylko jedną witaminę z grupy B, to powstają niedobory pozostałych witamin z tej grupy. Dobowa dawka przy suplementacji w przeliczeniu na czysty magnez wynosi 5-10mg Mg na kilogram masy ciała. Należy przyjmować tę ilość podzieloną na równe porcje 2-3 razy dziennie, po posiłkach, za każdym razem z witaminą B kompleks. Jeśli preparat magnezu już zawiera witaminę B6, należy do każdej porcji dodać 1 tabletkę (3mg) witaminy B1 i 1 tabletkę (3mg) witaminy B2. "
czyli trzeba tez brac rownoczesnie inne witaminy z grupy B , tak ?? a nie tylko B6 .
Kandy pharmaton zawiera 600 mcg kwasu foliowego a femibion zawiera 400 mcg kwasu foliowego i 416 mcg metafoliny ( lepiej przyswajalnej wersji kwasu foliowego) co łącznie daje 816 mcg więc nadal femibion jest lepszy :)
Moya tak masz rację cały kompleks witamin z grupy B należy zażywać :) chyba, że zażywasz preparat witaminowy dla staraczek i ciężarówek to wtedy nie musisz
ja mam pytanie do dziewczyn ktore brały pregnyl na opakowaniu pisze mi ze zawiera proszek i rozpuszczalnik jakis i czy w zestawie jest igła czy osobno trzeba kupic???