Kala, w tym cyklu chyba doczekam bo nie mam zupełnie ciśnienia - tyle razy sie rozczarowałam.. i poprzednio tez a bylam prawie pewna , że się udąło, że teraz nie wierze już w to i zastanawiam sie co jest ze mna nie tak:/ i mi smutno... :(
ja mam pytanie do dziewczyn ktore brały pregnyl na opakowaniu pisze mi ze zawiera proszek i rozpuszczalnik jakis i czy w zestawie jest igła czy osobno trzeba kupic???
Eh... ciezki ten nasz zywot Ciagla nadzieja, zalamanie, niecierpliwosc... ale wierze ze przyjdzie czas ze pojdzie to wszystko w niepamiec i bedziemy sie cieszyc swoim szczesciem pod sercem
iza nie robi sie samemu zastrzyku z pregnylu. Musisz isc z nim gdzieś a oni tam juz wszystko mają.. Mi powiedziane ze to co sie w brzuch robi mozna samemu ale w posladek pregnyl i przygotowanie roztworu powinna robic wykwalifikowana pielegniarka..
dzieki kandy ide w piatek na zastrzyk do znajomej do domu ktora jest pielegniarka w szpitalu ale nie wiem czy mam kupic igle ze strzykawka bo myslalam ze jest w zestawie
Rumba gratulacje aborta dzisiaj zrobiłam test clearblue Pokazał 2-3 tygodnie od zapłodnienia.U mnie pomału zaczynają się objawy. Dziewczyny tak bardzo się cieszę że prezenty na święta się udały i jeszcze będą owocne
Kocham Was babeczki, wszystkich dziś kocham cały świat, nawet tą paskudną pogodę Mój jeszcze nic nie wie, powiem mu w odpowiednio romantycznej
porze:) byłam w aptece kupiłam femibion natal 1, chciałam też jodin ale okazało się że jest na receptę. Jutro zrobię betę jeszcze raz i zasuwam do lekarza:)
Regi czekamy na Ciebie z testem bo chyba ty jako pierwsza będziesz testowac
Simka oddaje Ci pierwsze miejsce w pierwszym rzędzie Wczoraj wyczarowałaś mi tą Be,,a,,tkę haha
ja mialam miesiac temu pregnyl i do kazdego zastzryku dostalam w aptece strzykawke ,znajoma mi robila,tez pielegniarka, ale 2 jednostki chyba razem zmieszala,nie widzialam , prengyl na znizke kosztuje 30 pare zl, jesli sa 3 sztuki w jednym opakowaniu, a czesciej maja w aptekach opakowania po jednej ampulce i wtedy koszt kazdej to ponad 30, i wychodzi duza roznica, ja zdzwonilam wszyskie apteki i pytalam gdzie i po ile maja
rumba -gratulacje a ja jednak dostałam @ odstawiam clo -i teraz pytanie,dzwoniłam przed chwila do mojego lekarza czy wykonuje badanie na wrogosc sluzu ,powiedział mi ze tylko to wykonuja w klinice leczenia bezplodnosci w moim wypadku najblizej bede miała chyba Warszawe -moze któras mogła by mi polecic jakas dobra klinike?a własnie jesli chce wykonac badanie na wrogosc sluzu to czy musze byc w okresie owulacjii ??
Regi od typowego badania PCT się odchodzi, gdyż jest ono nie miarodajne są dziewczyny którym w jednym cyklu wychodzi wrogość a w drugim nie, teraz zaleca się badanie przeciwciał ASA w krwi, a miałaś badaną drożność ? Robiłaś posiewy na chlamydię, mycoplasmę i ureaplasmę ?
Aborta jajowody drodze,chlamydi brak a te 2 ostatnie to musiałabym sprawdzić ,przebadali mnie tu pod każdym kątem płodności stw ze jestem zdrowa moj kochany też ,nie miałam badania na wrogość ,i co jeszcze mogę zrobic jakie badanie ?? Dzięki za pomoc
Dobra ale chlamydia normalna czy test PCR zwany DNA ? Mycoplasmę i ureaplasmę sprawdź, PCT nie badaj tylko idź na ASA i je zbadaj z krwii, a prolaktynę i hormony tarczycy badałaś ? Badałaś ANA ?
Bonim zeby człowiek mógł nie myśleć o tym czy sie udało czy nie to by było coś...ja zawsze mysle a gdy się spóźnia @ to juz jestem pełna nadzieii i tu nagle bach rozczarowanie ...ja w okresie świat będę jeździła na kontrolę i będę wkońcu wiedziała kiedy mam owulacje i czy pecherzyki mi pękają ,wiec szczerze nie moge się juz doczekać
no wlasnie , z tym mysleniem to masakra,szkoda ze nie wiadomo odrazu po stosunku czy to juz czy jeszcze ,a jak jeszcze to dlaczego nie zachodzimy, ja tez juz nie wiem co robic i co badac ;/
Aborta ASA bada sie w danym dniu cyklu ? Hormony wszystkie wporzadku ,a te inne tez sprawdze wieczorkiem ,Twoja wiedza jest naprawde ogromna tylko gratulowac