Regi ASA bada się w dowolnym dc :) Sprawdź czy TSH oscyluje między 1-1,5 a ft3 i ft4 stanowią 50 % swojej normy ( wtedy mówimy, że są ok), a pozostałe sprawdź
Aborta jak wrócę z pracy zeskanuje moje wyniki i będę Ci bardzo wdzieczna jak znajdziesz chwile by na nie zerknac..moze Ty sie czegoś w tym dopatrzysz ,ja w tym wszystkim sie poprostu juz gubie
Acha%) ale w sumie odchudzająca mi też się przyda:((( (jeśli to nie problem) Bo tak sobie pozwalam od września z myślą, że przecież i tak będę w ciąży za chwilę - ciąży nie ma a dupsko rośnie:///
nawet nie wiem o czym piszesz myslalam ze jak tsh jest w normie to wystarczy, zrobilam tsh bo ciagle mi mno,mam sucha skore, nie zachodze.. narazie lekarze nie robia mi badan,nie wiem czemu nie zachodze
no wlasnie robie po trochu,jak zrobilam prl i wyszla w normie pomimo wycieku z sutka, to dopiero pozniej dowiedzialam sie o prolaktynie po obciazeniu, teraz z tsh ta sama historia, a badania prywatnie kosztuja ;/ i co badac i w jakie dni to nie wiem
dzieki aborta, musze zrobic ale narazie jutro ide na usg zobaczyc czy pecherzyk z wczoraj pekl, a jak nie to sie wsciekne bo juz pare dni temu poprzedni sie wchlonal, mam nadzieje ze tempka skoczy z ranca i usg to potwierdzi :)
Bonim mi też jest zimno non stop, mam suchą skórę i szybko się męczę i to właśnie przez niedoczynność tarczycy. Zbadaj sobie TSH, Ft3, Ft4 i anty ciała tak jak pisała Paulinka, bo mimo że masz dobre TSH to reszta może być zaburzona i to może być przyczyną że masz problemy z zajściem. Zrób te badania a my Ci pomożemy z interpretacją.
Kuleczka czekamy na wyniki ale Tobie to już teraz można gratulować:)
qrcze ale WY jestescie pomocne dziekuje WAM a jak myslicie czy tarczyca moze powodowac ze pecherzyki nie pekaja tylko sie wchlaniaja ? czy co moze byc za to odpowiedzialne?
Nie to nie to samo bo przeciwciała przeciwplemnikowe bada się z krwi, a PCT to post-coital test czyli odbywasz stosunek z mężem i do 2h od niego bez mycia się idziesz na badanie pobierają wymaz i sprawdzają, czy są żywe plemniki i ile i na tej podstawie stwierdzają wrogość śluzu, ale to badanie ma zbyt duży margines błędu dlatego teraz zaleca się tylko badanie z krwi u kobiet a u mężczyzn badanie nasienia z MAR testem
qrcze szkoda ze takich badan od A do Z nie ma na nfz,bo jak by nie patrzec to droga impreza . ale widze tu duzo plusikow w grudniu wiec moze tez sie zalape i pecherzyk mi peknie,albo juz pekl grudzien to miesiac cudow! ;)
Bonim no niestety PL nie jest prorodzinnym krajem :( ja dodam tylko że badania o których pisałam regi czyli Chlamydia test PCR (DNA), mycoplasma i ureaplasma są bardzo ważne, bo nie dają żadnych oznak a mogą utrudniać zajście w ciążę a z czasem i do bezpłodności prowadzić więc warto je zbadać
Witam i GRATULUJE Mi lekarz polecił witaminki Prenatal Complex i również polecam bo łagodza wymioty, nudności itd. TSH ponoc należy badać w ciąży przynajmniej raz na trzy miesiące.
Dodula jeśli nie masz przeciwciał przeciwplemnikowych to badanie PCT to strata kasy i nerwów co najwyżej niech mąż powtózy badanie nasienia z MAR testem, ROS i chromatyną