Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeDec 15th 2011
     permalink
    mgielka, i dzień od razu lepszy! Ja wczoraj wieczorem dorwałam mojego skarba:) tak się wczuł w klimaty starania, że po wszystkim leżał ze mną i też trzymał nogi w górze:) szkoda, że nie można wybrać kto będzie rodził, padłoby na niego:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Madzia, a jak nie ma takiego skoku? u mnie temp w żółwim tempie przyrastała w ostatnim cyklu
    --
  1.  permalink
    Flowka hehe eee tam....nie jest poród taki straszny :wink:
    --
  2.  permalink
    Hahaha Flowka, dobry jest Twój mężczyzna :D

Madizulka - nie zrozumiałam - możesz zajrzeć na mój wykres.. chociaż u meni dużo zakłóconych jest przez moje L4 :/ niemniej wiem, że trzeba w kazdej zakloconej pamietac ze miezylam ja o 2 h pozniej niz zawsze.. ;-)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, Dziewczyny z tymi gorącymi kapielami należy uważać i raczej nie należy w ciąży kąpać sie za długo. Mi zawsze ginka mówiła że nawet w czasie @ raczej nalezy unikać gorących kąpieli bo można sie wykrwawić.

A jesli chodzi o to w któy tydzień ciąży właśnie macie to najlepiej liczyć od ostatniej miesiączki bo lekarze również takimi terminami sie posługują (no chyba że ktoś ma mega długie cykle) i będzie Wam łatwiej komunikować si z lekarzem. I tym samym również od odtstniej miesiączki licza termin porodu czyli do daty ost. @ należy + 7dni -3miesiace +1rok. a i tak potem te daty sie czsem nieco nie pokrywaja z terminem jakie wskazuje USG.
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 15th 2011 zmieniony
     permalink
    mi wyszła data gdyby się udało 17.09.2012 :cool: przy moim synku miałam termin na 23.09.2002 a urodziłam 19.09.2002 r :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Dzień doberek ! Mgielka dobre,dobre :bigsmile: wczoraj usłyszałam piękne słowa od swojego mężczyzny ,powiedział mi ze tak bardzo mnie kocha chce ze mną nawet 5 dzieci i mam nie myśleć tyle o tej ciąży - kocham go za to :heartsabove: w tym cyklu stawiam na witaminki ,soki domowej roboty ,jak najmniej stresu ,wino czerwone ,siemie lniane,clo odkładam ..aborta podasz mi e- maila ?
  3.  permalink
    regi a ile cykli brałaś clo ??ja biorę 3 cykl i też odkładam go w cholerę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    A mnie wychodzi data 11 września :wink: ale to chyba dobry znak, bo ja mam urodziny 10 września! ale bym miała prezent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Flowka aaaa ale super prezent będzie :thumbup:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mi wychodzi według ostatniej @ 10.05.12 a ostatnio wg USG 8.05.12 a jak będzie to sie okarze:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    justa, patrzę na twój suwaczek i nie wierzę:) jak pierwszy raz odezwałam się do Was to miałaś 12 tydzień, dzisiaj 19! ale ten czas zasuwa:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Noooo:rolling: za tydzień USG połówkowe i juz nie moge sie doczekać:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Mgielka 2 cykle ,a odkładam dlatego ze mysle ze lekarz( do którego trafiłam przez przypadek) mi je przepisał bo ja mu je zasugerowalam ( tyle słyszałam o nich) zrobił mi isg tuż przed @ i zasugerował no faktycznie ma Pani mało pęcherzyków ,a z badań progesteron mam jak najbardziej wporządku więc zostaje mi spr czy pękają pęcherzyki ( a to juz za rydze sprawdze) no i wrogości śluzu ,a Ty czemu je odstawiasz? ?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Sorki ze pisze z błędami ale pisze na xperii ,,ten kto ma ten tel rozumie:neutral:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Justa nie zdążysz sie obejrzeć a malenstwo będzie z Wami. Juz znacie płeć ? :bigsmile:
  5.  permalink
    bo mam podobnie do CiEbie...niby miałam badanie hormonów ...za niski progesteron i estradiol... miałam usg przydatków i endo w 23 dc było wtedy bardzo cieniutkie...więc po tym stwierdził że prawdopodobnie nie mam owulki....dał mi na 3 cykl dla uspania jajników cilest....no i później od razu clo...beż powtórzenia badań hormonów :/....nawet nie miałam sprawdzane czy mam owulkę :confused: Więc on od tak te clo przepisał .... :confused:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa nie zdążysz sie obejrzeć a malenstwo będzie z Wami. Juz znacie płeć ? :bigsmile:

Strasznie szyko leci, choć jak myśle sobie z tej perspektywy żo to dopiero w maju to wydaje mi sie że jeszcze kupe czasu, ale jak sobie mysle że jestem juz w połowie a ta połowa tak szybko mineła to juz inaczej to wyglada:wink: Poza tym coraz częsciej zaczynaja mnie mysli nachodzić ,,czy my sobie poradzimy z takim maleństwem????"
    Płeć jeszcze nie znana, ostatnio nasza Kruszynka tak sie wierciła ze ginka nie mogla nadarzyć a na koniec skrzyżowała nogi wiec było koniec podglądania.:shocked: może za tydzień sie uda:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Czyli morał z tego taki ze zmiana lekarza obowiązkowo! Ja w Szczecinie miałam styczność z 2 kiepskimi ,teraz będę jeździła te 500 km dalej ogółem 1200- do siebie ,ale do lekarza do które chodzę od lat ( pamiętam jeszcze jak z 4 lata temu namawiał mnie do ciazy mówiąc ze idealnie pod względem medycyny nadaje sie na poczecie beby wówczas nie chcialam bardzo ,byłam z nieodpowiednim mężczyzną) a teraz gdy tak bardzo chce to nie moge ,ale wiem ze przyjdzie ten czas :-)mgielka a czemu nie chodzisz na podgląd w czasie owulacji ? Gdzie mieszkasz?
  6.  permalink
    regi chodze ;) mam usg w czasie brania clo :wink: Ja z Katowic jestem....teraz mam 1 usg 23.12 w 14 dc ;) Ja w tamtym cyklu byłam tylko na usg u innej babki...ale w porównaniu z moim ginem to niebo a ziemiA ...więc do niej będę chodziła...tylko że ona do 16.12 pracuje i ma urlop...w styczniu dopiero będzie :/ więc ide w tym cyklu do mnie do przychodni :wink:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    dzień dobry dziewczyny
    --
  7.  permalink
    saba czesc ;) Ty też jesteś w ciąży ?? :shamed:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    mgielka na to wychodzi że tak jestem w 30 dc ale na teście wyszła mi blada kreseczka zrobiłam bete i wynik mam 118,00 więc chyba się udało do lekarza mam dopiero 23 grudnia
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    zrobiłam bete i wynik mam 118,00 więc chyba się udało

Nie CHYBA tylko NAPEWNO:bigsmile:
    --
  8.  permalink
    saba jesteś w CIĄŻY !! moje gratulacje :bigsmile: następna szczęściara :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    justa jestem taka szczęśliwa ale boje się że jak pujde do gin to on mi powie że nic z tego
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Saba powiedziałaś już swojemu facetowi???
    --
  9.  permalink
    W których dniach cyklu i ile po Owulacji dziewcyzny robiłyście testy / beta hscg i wyszly pozytywne? zastanawiam sie nad tym...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kandy najlepiej w dniu spodziewanej @ zrobić, chodzi przede wszystkim o to że nie wiesz kiedy dochodzi do zagnieżdżenia się a testy wychodza dopiero po zagnieżdzeniu sie zarodka.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    nie wytrzymałam i powiedziałam mój mąż tyle czekał że nie mogłam czekać a jak pokazałam mu test to powiedział że nic nie widzi to zrobiłam bete i koniecznie chciał ze mną po wynik jechać jak zobaczył wynik to jeszcze nie wierzył ale już doszedł do siebie a jest jeszcze bardziej kochany niż przed zostaw to tobie nie można dzwigać, wchodz pomału po schodach, nie przemęczaj się , boli brzuszek, jest naprawde cudownie życze wszystkim wam dziewczyny żeby się udało i wypatruje tego mikołaja dla was fluidy ciążowe to już w kompie się nie mieszczą :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kandy jak się nie mylę to test zrobiłam 27 dc ale wyszedł bladzioch a bete 28 dc
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    no mi dzien iesiaczki wypada mniej wiecej... 25/12 hehehe... :/ jeśli bedize cykl 28 dniowy a nie 25dniowy jak ostatnio.. ( miałam tylko 11/12 dfl....
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    wciekam na razie zajrzę później
    --
  10.  permalink
    spidermanka dziękuję za szybką reakcje...ale ja mam dopiero 6 dc ...więc na już nie potrzebuję...;) mam jeszcze czas ale dzięki za chęci ;) na pw nie odp bo nie mogę
    --
  11.  permalink
    Helloł :D ja dzis na 13:40 ide do lekarza i bede miala foteczki Maleństwa:) przeziębienie mnie łapie :(
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    przeziębienie mnie łapie :(

Z przeziębieniem należy uważać w ciąży żeby jakaś wieksza infekcja z tego nie wyszła wiec oszczedzaj sie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa jestem taka szczęśliwa ale boje się że jak pujde do gin to on mi powie że nic z tego

Saba no przestań tak myśleć, napewno będzie dobrze:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Justa jak pojde do lekarza to niech mi powie co moge a co nie, narazie sama nic nie biore bo nie chce zaszkodzic kruszynce
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czesc wszystkim :) ale naprodukowałyscie od wczoraj 105 postow:D ale juz nadrobilam ktora z was miala zastrzyk z pregnylu i czy miala jakies skutki uboczne ???
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    No najlepeij od razu zapytaj bo ja nie pytałam (bo nic mi nie było) a jak mnie dopadł katar czy gorączka to telefonicznie musiałam moją ginke ścigać bo w aptece różnie bywa czasem coś polecą a czasem nie potrafią. Jeszcze jest mozliwość wybrac sie do internisty ale najlepiej wiedziec i miec to pod ręką a w czasie ciąży bardzo mały jest wybór specyfików....
    --
  13.  permalink
    kuleczka to który masz już tydzień że już fotki bedziesz miała ?? :shocked:
    --
  14.  permalink
    izabela Kandy miala pregnyl....miała wszystkie objawy ciazy :tooth:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kuleczka wrzuć suwaczek odnośnie Twojej kurszynki. :bigsmile:
    --
  15.  permalink
    To prawda - ale ja miałam 3 x 5000jm i wtedy to normalnie czulam sie jak w 3 miesiacu ciazy - wszystko miałam łącznie z mdłościami i wymiotami ;D

a teraz po jednym zastrzyku 5000jm to mam tylko skurcze leciutenkie w podbrzuszu i to wsyztsko... ( zastrzyk miałam w sobote ok 11.00 )
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    a od kiedy pojawiaja sie pierwsze takie objawy od podania zastrzyku i ile sie utrzymuja?????
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie. Drugi cykl jestem na luteinie, 7 dzień, czyli 23 dc i mam plamienia - takie jasnoczerwone. Zeszły cykl dokładnie to samo - po 7 dniach brania luteiny - plamienia. Muszę dodać, że są ona bardzo małe, w zasadzie dopiero na szyjce widać, że to krew. Mówiłam o tym lekarce, ale stwierdziła, że jak plamienia są małe, to nic nie szkodzi. Luteinę biorę z powodu plamień przed misiączką i poronienia w 6tc. Czy któraś z Was miała takie przeboje?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  16.  permalink
    utrzymuja sie tak do 12 dni od podania a zaczely mi sie tak jakes 2 dni od ostatniego satrzyku czyli 5 dni od pierwszego.. ale to byla konska dawka wiec jak sie jeden bierze to nie powinnaś za bardoz tego czuć , moze delikatnie i w krwi ok 10-12 dni może być wykrywalny dlatego nie robi sie wtedy badan bo fałszuja wyniki.
    --
  17.  permalink
    właśnie dostałam testy owulacyjne :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    jutro mam o 16 zastrzyk 2 ampulki po 5000j. i sie troszke boje:swingin: dlatego wole wiedziec co mnie moze czeka a boli sam zastrzyk???? wczoraj robilam test owulacyjny i z dnia na dzien coraz mocniejsza kreska wczoraj byla juz widoczna :) i kiedy najlepiej serduszkowac???
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Madzinka a ile trwaja te plamienia? już do @. bo to może być implantacja też. ja brała ltke tylko trzy miesiace ale drażniła mnie bardzo bo miałam dopochwowa i wiecznie ze mnie cos wyciekało itp. wiec lekarz dał mi duphaston. Nie miałam plamien tylko brunatny śluz który zaczynał sie tak tydzien przed @.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.