Rumba, Ty to jesteś cfaniarka taka :D przez duże F :))
Ja mam dzis wewnatrz bialy mokry śluz itp a na wkładnce jest jakiś taki żółtawy.. nic nie boli, nic nie piecze ani nie ma to zapachu.. jedynie co to kuje mnie podbrzusze w okolicach jajnika poowulacyjnego.. tak Kłuje mega..
No ale dopiero 5 dni po owu jest ;) wiec jeszcze jest w wyżej.. ale niepokoja mnie ten kolor na wkładce... nigdy tak nie miałam, jestem higieniczna... nie cuzje jakby to byla infekcja bo mnie nic nie pisze i nie ma zapachu..a jednak... a w środku jest biało.. czy ktos mi coś doradzi? :(
biało bo już dni płodne sie skończyły...zaczopowana jest szyjka....bo przed miesiaczka jestes....tak to rozumiem....Wtamtym cyklu też po owu aż do @ miałam biało a żółty hmmm nie mam pojęcia
Kandy ja też mam taki. W środku biały z rozciągliwym a na wkładce taki żółtawy właśnie i podobno jakieś upławy beżowe gdzieś głęboko ale ich nie widziałam...
Ale nic wczoraj nie słyszałam, żebym jakąś infekcje miała.
Tak z innej paki, bo często padąły tu pytania i niektóre wątpliwości ( co do ciałka żółtego kiedy powstaje, to znalazłam dwie ciekawe rzeczy które mogą się przydać :
Z resztek pęcherzyka, z którego zostało uwolnione jajeczko, powstaje powoli tzw. ciałko żółte (corpus luteum) - gruczoł wewnętrznego wydzielania. Następuje to ok. 28-48 godzin po owulacji
Proces zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po ok6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.
Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne „kłucie” w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży.
kalamburka :D hahah - no ja tlyko zacytowałam publikację jaką znalazłam :)) ale słyszałam, że może się zacząć bardzo wcześnie zagnieżdzac ale to trwa pare dni i dlatego HCG sie wytwarza dopiero jak juz jest prawie cały proces zakonczony implantacji.. zazwyczaj hcg jest wykrywalne jesli pozytywne w 12 dpo ale to nie jest reguła of korz ;-)) bo moze byc juz w 10 a moze w 14-15 :)
tzn. ja wiem ze on jest na wywolanie, bo juz nieraz go bralam jak nie mialam @, ale sie zastanawialam czy @ po jego braniu to tylko i wylacznie zasluga dupka czy mozna domyslac sie tez owulacji. chyba sie troche zakrecilam niewazne :)
kalabmurka - w 70% podono tak wlasnie jest.. podobno jak sa owulacyjne cykle i ejst wspolzycie w tym czasie to wo 60/70% właśnie dochodiz do wydalenia tej blastocysty i nawet o tym nie wiemy.. a to znaczy ze niemogło sie zagniezdzic itp///
kalamburka, ja przezylam to samoistne poronienie, dwie kreski na tescie , a dzien po wizycie u lekarza fontanna... niestety. Lekarka kazala sie uspokoic, zapomniec jak najszybciej i dalej dzialac; to bylo prawie rok temu, a my ciagle dzialamy i do tej pory nic :(
Kandy - no wlasnie, dlatego nie zalecaja robic testow za wczesnie, zeby niepotrzebnie sie nie nakrecac; Test najlepiej zrobic tydzien po spodziewanej @
moya możesz mieć cykl bezowulacyjny ...wtedy dostajesz dupka...i @ przychodzi...czyli pomaga ....a jeżeli masz owulacje to też możesz brać dupka...wtedy on wywoła @ jeżeli nie doszło do zapłodnienia....a jężeli jesteś w ciąży podtrzyma ciąże....Owulacje może jedynie ginekolog stwierdzić....po usg
Nie no, jak beta wyjdzie Ci pozytywna w okolicach terminu miesiaczki to znaczy ze sie udało zagniezdzić a ja mowie o tych przypadkach gdzie nie bylo kresek, bet itp... wtedy nawet nei zdajemy sobei sprawy ze costam plywalo i z miesiaczką posżło w dół...
ja mam PCO, moje cykle hmmm 40 dni, , 35 dni,31 dni, 66 dni , 29 dni, 29 dni ; to pomiary z ostatnich miesiecy. Dwa ostatnie jestem na dupku co chyba widac .
jA TAk miałam w 2008 roku...beta wskazywała na bardzo wczesną ciąże....@ spóźniała się już ok 3 tyg....poszłam do gina...powiedziała że faktycznie może to być wczesna ciąża...umówiona byłam na konkretny dzień....niestety nie wróciłam...dostałam @ potop był....później gin powiedział że to było samoistne poronienie....że właśnie duży procent dziewczyn nawet nie wie że poroniła
wyskakuję z krzaczorów :) tak jak pisałyście, po pregnylu owu najczęściej wystepuje od 24-36 godzin, ale może wystapić wcześniej a może też później (do 46 godzin). Więc po podaniu pregnylu trzeba po prostu działać!
mgielka, w cyklu w ktorym bralam clo i reszte specyfikow to mialam monitoring, a teraz z racji tego ze jestem 2 miesiace na " odpoczynku" to nie mam....
czesc dziewczyny, mam problem,wczoraj bylam na usg,pecherzyk pekl,jest cialko zolte,ale pisalam tez ze mialam maly skok tempki, i teraz patrzcie wczoraj rano 36,3 spoczynkowa,w poludnie 36,7,wieczorem 36,3, dzis rano 36,3 spoczynkowa,teraz 36,6 czyli co,jednak skoku nie mam? biore dupka cialko zolte jest,to co z ta temka? juz od jakis 3 cykli mam ta tempke do dup.. ciagle niska z rana
bonim temperatury mierzonej wieczorem nie bierze sie pod uwage ...to do niczego Ci nie jest potrzebne...poza tym musi być co najmniej 3 godz snu ...no i temp mierzona musi być o stałej porze ;)
Ja jestem baaaaaaaaaaardzo optymistycznie nastawiona do tego cyklu. Zawsze sobie mówiłam co będzie to będzie a teraz sobie mówię, że to ma być teraz, bo dlaczego nie! Zawsze ostrożnie myślałam o kolejnym cyklu, żeby się nie rozczarować, teraz idę na całość:) najwyżej to odchoruję i zrobię w styczniu przerwę, ale moje jajniki tak się w tym cyklu napracowały, że muszę to na maksa wykorzystać i im pomóc moim nastawieniem:)