Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeDec 16th 2011
     permalink
    no wiec te poranne temki stoja w miejscu,a owulka byla z 2 dni temu bo wczoraj cialko zolte,a dupek nie podnosi tempki?
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    bonim, przypomnij mi, ty byłaś stymulowana w tym cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    tak ,to moj 2 cykl z wieksza dawka 2 tab,dziennie
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    bonim....nie masz wykresu....więc ciężko coś powiedzieć :confused: Może jutro Ci tempka podskoczy...
    Flowa....ja też tak podchodzę w tym cyklu...też myślę o przerwie...w styczniu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no nie mam wykresu,ale pisze ze skoku nie mam a reszta potwierdzona usg,to dlaczego nie ma skoku? jak to rozumiec
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Iza ja tez się boje igły, zdarza się że się rozbeczę przy pobieraniu bo tak mnie boli - albo mi się tak tylko wydaje że boli:tooth::shocked:
    --
  1.  permalink
    ja tez mysle o jakiejs przerwie, ale w poneidziałek mam tą wizytę w noVum dedykowaną wstęoną i zobacyzmy co mi lekarka powie...
    --
  2.  permalink
    iza :rolling: ja też jak widzę igłe moge zemdleć :tooth:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    bonin u mnie jeszcze owulki nie byla a temp mam rano 36,2 wiec tez jest niska :) wiec moze jutro zaczne rosnac...
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ale ja jestem 2 dni po owulce,a temka niska :(
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    bonim, więc jak była owu, to w efekcie leków. Czasami jest tak, że ciałko żółte nie pracuje właściwie i w efekcie masz niski poziom progesteronu w fl. A to progesteron podnosi temp. Może wtedy być niska, albo wzrastać bardzo powoli bez typowego skoku. Jak bierzesz duphaston to sztucznie podtrzymujesz działanie naturalnego progesteronu, ale dupek temperatury ci nie podniesie, bo zawiera progesteron syntetyczny. Jak chcesz mieć pewność jaki masz progesteron, zrób badania 7-8 dni po owu (dupek nie fałszuje badań).
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja się z zastrzykami oswoiłam;) codziennie sama sobię robię dwa w brzuch :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    aha to moze u mnie to cialko szwankuje,jak poronilam 8 mies temu to tez lekarze stwiedzili brak cialka zoltego
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Witam was dziewczyny czy ktoras z was robila sobie sama zastrzyk z pregnylu? gin powiedziala , ze w nastepnym cyklu jedziemy z pregnylem.Powiedziala,ze moge go sobie zrobic sama w brzuch albo partner zrobi mi w posladek.Powiedziala tez ,ze najlepiej dzien po pregnylu powinnismy wspolzyc? pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    bonim, u mnie ten sam problem. Ja biorę nawet 6 tabl. dupka dziennie po owu, temp też nie mam za wysokiej, max37
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    :shocked: pierwsze słyszę żeby samej robić zastrzyk z pregnylu : /
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    FullMoon, zastrzyku z pregnylu nie zrobiłabym sobie sama :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    fullmoon ja mialam w zeszlym cyklu pregnyl,ale w dupke musi zrobic pielegniarka,tylko w brzuch mozna samemu, tak jest na ulotce i tak mi powiedziala lekarka, w brzuch mialam jedna jednostke zeby zobaczyc jak sie to robi,ale bolalo,a w tylek nic mnie nie bolalo i wole sama nie robic ;)
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Dlaczego?
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    A ja od kazdego gin i specjalistow slyszalam, że samemu Pregnylu nie - inne podobne to mozna w brzuch (maja plynna konsystencje) ale pregnyl jest domiesniowo bo sie robi mieszanke z proskzu i roztworu i najlepiej w posladek.. i powinna go kwalifikowana pielegniarka robic.. Ja bym pregnylu sama nei polecała!! :/
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    flowka,az 6 tab,dziennie?? na ulottce tego nie ma ;) ja biore 1,ale u ciebie i tak max 37,a u mnie 36,3 po stweirdzonej owulce i cialku zoltym ;/ juz 3 mies,wspomagam to cialko zolte i nic sie nie zmienia
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nie ma nic dziwnego w samodzielnym wstrzykiwaniu sobie Pregnylu :)
    wiele dziewczyn tak robi
    co więcej - żadna filozofia jak dla mnie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Dzieki chyba wybiore sie do gina albo do przychodni? bonim piszesz,ze na ulotce jest ,ze mozna samemu wiec chyba moge go zrobic?
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Tez tak mysle Teorka tymbardziej gin mi tumaczyla ,ze w brzuch moge zrobic sama .Dzieki dziewczyny za odpowiedz
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    FullMoon jeżeli w tyłek to od tego są pielęgniarki....to nie cukierki....na tym trzeba się znać....dokładnie wymieszać ...powietrze spuścić itd....dlatego od takich rzeczy są lekarze
    TAK W BRZUCH MOŻESZ SAMA ALE NIE W TYŁEK....czytaj dokładnie !!
    --
  3.  permalink
    Zreszta róbta co chceta - to nie moje ciało :crazy: ja bym sie nei odwazyla sama robic szczególnie jak to pierwszy zastrzyk tego typu :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    oczywiście, że możesz :)
    albo poproś męża/partnera
    mój mi raz w tyłek wbijał i zrobił to dokładnie tak samo jak pielęgniarka

trzeba tylko pamiętać, żeby lek pomalutku wprowadzać w mięsień bo inaczej będzie bardzo bolało :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Też byłam zaskoczona, ale tak mi kazali brać 3x2 a i tak były plamienia. W tym cyklu mam dodatkowe leki
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    na ulotce jest ze samemu w brzuch mozna,ale w zyciu nie wolno samemu domiesniowo, ale ja sama raczej bym nie zrobila,pielegniarka mi pokazala,ale ja nie znosze strzykawek i igiel ;/ wole isc i poprosic pielegniare
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Też uważam, że pierwszy raz nie powinnaś robić sama. Jak zaczynałam robić sobie zastrzyki, to posżłam, żeby mi pielęgniarka pokazała. po co ma Cię boleć i po co masz mieć siniaki:)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja tez jestem za robieniem zastrzykow przez pielegniarke.
    No niby zadna filozofia , ale jak sie nigdy nie robilo to mozna sobie zaszkodzic.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    sa rozne zdania,niech kazdy robi jak uwaza :) ja tam sie sama nie kluje,a trafilam na taka pielegniare ze w dupke mnie nie bolalo,trzeba umiejetnie wkluc,wymieszac itd. a moj facet chyba by zemdlal :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bonim: ale ja sama raczej bym nie zrobila,pielegniarka mi pokazala,ale ja nie znosze strzykawek i igiel ;/ wole isc i poprosic pielegniare

wiadomo, że lepiej jak zrobi to pielęgniarka [chociaż ja raz trafiłam na taką niekompetentną, że 2 tygodnie na tyłku usiąść nie mogłam :/ :/ :/i na prawdę mój mąż zrobił to o NIEBO LEPIEJ I DELIKATNIEJ ] ale jak np podanie Pregnylu gin zaleca na niedzielny poranek to ciężko wtedy jeździć i szukać pielęgniarki :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    flowka a po takiej dawce tempka ci lepiej skacze?lepiej ci dziala to cialko zolte?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    teorka,ja pojechalam na pogotowie,trafilam na super babke ze bez skierowania na zastrzyk zgodzila sie i zrobila,ale mowi ze ostatni raz bez skierowania, tak czy siak ja bym sie sama bala :)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Wspomaga ciałko żółte, syntetyczny progesteron pełni takie same funkcje jak naturalny. Ale nie ma żadnego wpływu na temperaturę. Oczywiście, że mi skacze, bo to zależy od mojego progesteronu, a ten nie jest za wysoki, żeby nie powiedzieć, że właściwie go nie ma:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Wlasnie o to mi chodzi Teorka .Gin mnie uprzedzila,ze te dni moga wypasc wtedy kiedy ona nie pracuje i astrzyku mi nie zrobi.Musze go zrobic sama albo znalezc jakas pielegniarke.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bonim: tak czy siak ja bym sie sama bala :)

no jak ktoś się boi to wiadomo, że nie zrobi :)
    ja się nie bałam, mąż także, gin pozwolił więc zrobiliśmy
    i po krzyku :D
    tak czy siak i tak nie pomogło heeehehhe
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Możesz pojechać na pogotowie i zapłacić 10 zł (tyle u mnie kosztuje)
    --
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    mgielka jak bym miala ulotke to bym ja pewnie przestudiowala ale jescze nie mam leku wiec jej dokladnie nie moge przeczytac!!
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    flowka to jak ja mam taka kiepska tempke to chyba tez nie mam za duzo progesteronu ;/
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    teorka a ile jednostek pregnylu bralas , gin mi kaze kupic dwie czyli wyjdzie 1000
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    FullMoon: teorka a ile jednostek pregnylu bralas , gin mi kaze kupic dwie czyli wyjdzie 1000

a różnie...
    500 , 1000
    nawet 1500 raz :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ulotki sa na necie,w google :)

dziewczyny a czemu rano mam 36,3 a teraz od godziny jestem w spoczynku przed kompem i mam 36,8:shocked: wiem ze ta z dnia sie nie liczy no ale roznca jest duza
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    dzien dobry:-)
    bonim uspokoj sie z tym mierzeniem:-) relax:-) mierzy sie raz i o stalej porze a nie tysiac razy na dzien:-)
    •  
      CommentAuthorFullMoon
     permalink
    Nie wiem czy moge zadac tu takie pytanie ? czy macie plamienia w okolicach owu albo zaraz po?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mnie tez czeka pregnyl w najblizszym cyklu jesli tylko pecherzyk urosnie, pozyjemy zobaczymy, nie ma co sie stresowac:-)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bonim: wiem ze ta z dnia sie nie liczy no ale roznca jest duza

prawdopodobnie dlatego, że po zmierzeniu temp, wstałaś, chodziłaś, wykonywałaś różne inne czynności i teraz co prawda siedzisz, ale spoczynku [tj.SNU] musi być KILKA GODZIN więc siedzenie przed komputerem spoczynkiem na pewno nie jest :D :tongue:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Full Moon mozesz zadac kazde pytanko:-) ja nie mam, ale sa kobietki co maja i jest to normalne podobno
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no ja tez nigdy plamien nie mialam, wiec ci nie pomoge.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.