Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 17th 2011
     permalink
    hej Kandy

Nadzieja, czesc.
    --
  1.  permalink
    madziu, glowa.do gory.. szybko minie czas.do poniedzialku :-* ja jeszcze mam dobrych kilka dni na test ale ja nic nie czuje.. zadnych objawow.. zero... czuje sie zupelnie normalnie :)
    --
  2.  permalink
    Witam witam:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Kandy który masz dzień cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    kandy, juz po porzadkach ?? a m jeszcze spi czy juz wybyl do pracy ? znajac ciebie to zatestujesz najszybciej jak sie da , do cierpliwych to nie nalezysz :)
    :tooth::tooth::hugging:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    a ja depcze Ci po pietach :P Ja mam dzis 18 dzien :) I tez juz prawde mowiac nie moge sie doczekac :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - no nie wiem czy szybko minie, juz dzis w nocy zle spalam..
    A Ty testujesz w Swieta tak?

Mnie raz boli brzuch jak na okres, pozniej przechodzi..i dalej tak w kolko..wiec w ten poniedzialek na cud nie licze.. :(

Nie chce juz tych Swiat, chcialabym sie zapasc pod ziemie i nie wychodzic nigdzie.. mam taki zrabany humor..
    --
  4.  permalink
    Moya u mnie również 18 dzień :))) W pełni Cie rozumiem
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    nadzieja, no to idziemy leb w leb :)
    --
  5.  permalink
    Dokładnie ;))) Na bete pojade dopiero 27 może 28 a moze 29 czy 30 grudnia - wolę troszkę pozniej - może wytrzymam :devil:
    --
  6.  permalink
    nie widze czy mi sie koment dodal...

moyka :* jak ty mnie znasz juz ;-)

ja man 20 dc i ok 6 dzien po owulce. mialam owu z 14/15 dc ;-)
    --
  7.  permalink
    No to jesteś 2 dni do przodu :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MADZIAUK pierwsza wyższa jeszcze źle zaznaczona
    bo pierwsza wyższa jest 17 dnia cyklu :]

na betę HCG raczej za wcześnie nie było
    na sikańca możliwe, że tak ale beta już powinna wykryć ciąże jeśli ta ciąża jest
    --
  8.  permalink
    ja jeszczw bede dzis sprzatac jak moj chlop do pracy wyjdzie hihi..

od dwoch dni katuje sie ps3 move - fitness i takie mam.zakwaay ze nawet jak probuje na wc usiasc to az stekam z bolu hahaha
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Teorka - ale to jest linia podstawowa, ona nie ma przebiegac przez najwyzsza z 6 poprzedzajacych faze lutealna?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Teorka - a ok, sorry, zwracam racje.. taka jestem zdolowana dzis, ze nie doczytalam :shamed: wiem o co chodzi.. juz poprawiam
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no co ty Kandy, przed swietami sie odchudzasz :shocked: eeeeeeeeee nie oplaca sie :updown:
    --
  9.  permalink
    Oj nie opłaca :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 17th 2011 zmieniony
     permalink
    Zrobione, raz jeszcze dzieki Teroka.

W poniedzialek po 14 bede miala wynik bety na maila, mam nadzieje, ze okres nie przyjdzie do tego czasu..

Teorka - pisalas, ze mialas sluz plodny przed terminem miesiaczki jak bylas w ciazy.
    Czytalam, ze moze on byc oznaka spadku progesterony jak Gina napisala, ale wtedy sa nizsze temperatury..

U mnie tez sluz jest mieszany, mam bialy taki nierozciagliwy a wczoraj i dzis mialam raz widoczny sluz jak bialko kurze, czy dobrze zaznaczam, sluz jako bialko kurze na wykresie, czy powinnam zaznaczyc jako bialy?

Gubie sie jeszcze w tych analizach..:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - haha , na ps3 nie gralam, ale na wii i na xboxie fajne sa te gry ;))
    --
  10.  permalink
    hahaha.. mam po fitnesie na.ps3 takie zakwasy ze umieram :devil:
    --
  11.  permalink
    Zaczynam sie martwić że moje zycie zacznie przypominac ,,fabryke,, dzieci :sad:
    To jest przerażajace dla mnie - dlatego nie robie tych wykresów ani analiz - czekam co bedzie
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Madziu może mylisz śluz nieprzejrzysty
    Ja mam biały,czasem nieprzejrzysty i lepki,trochę się ciągnie ale nie jest podobny do płodnego
    Obserwuj szyjkę to może Ci pomoże
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - masaze sa dobre na zakwasy ;)

Ja nie wiem jak wytrzymam do poniedzialku do 14, jutro bedzie sprzatanie i ubieranie malej choinki (60cm) ..wiec pewnie zleci...
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    nadzieja - nie wiem czy juz pisalas, moze tak a ja przeoczylam, ale w masie tych postow to nie znajde informacji. Ty bierzesz clo ?? jak tak, to dlaczego ? jestes na cos chora ? ile sie juz starasz? sorki za tyle pytan, ale pewnie nie odnajde jak juz pisalas. Szybciej bedzie jak zapytam :tooth:
    --
  12.  permalink
    Tak ja jestem na clo pierwszy cykl. Mam zespół policystycznych. W styczniu w 17 tygodniu ciąży straciłam synka - zaszłam w ciąże na duphas.... Od kwietnia brałam duphaston...zamiennie z luteina , ale takie starania na całkiem poważnie to od lipca......
    --
  13.  permalink
    A tak wogóle to staramy się o dzidziusia praktycznie od ślubu a to juz 7 lat..................
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja tez mam niestety PCO :/ cholerstwo jedne....
    Trzymam kciuki ! Musi sie udac :)

Raz ciaza biochemiczna,i od tamtej pory nic... a staramy sie 2 lata juz...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Nadzieja - wspolczuje - nie wiedzialam, ze poronilas - cos strasznego. Bardzo dlugo sie staracie, 3mam kciuki zeby teraz z clo sie los do Was usmiechnal i wynagrodzil wszystko szybciutko :)
    --
  14.  permalink
    Moya hej:)
    Nadzieja naprawde mi przykro z powodu poronienia...to dosć wysoka ciąża,ale widocznie coś było nie tak???Robione miałaś badania czemu to się stało???
    Moja szwagierka w kwietniu w 25tc przeszła terminacje ciązy:(wiecie co ja przeżywałam...nieżycze tego nikomu a ona?!szkoda słów:(do dzis to boli:(byłam przy niej w TYM dniu:(poprostu koszmar...Ech co sie teraz dzieje???co rusz to jakaś kobieta traci dziecko nawet jednego nie jest jej dane mieć a kiedyś to ludzie po 11 mieli...
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    takie czasy nastaly leneczka, duzo par boryka sie z nieplodnoscia....dlaczego ? nie wiadomo, tryb zycia, jedzenie napchane sztucznymi hormonami, ciagly stres.
    Kiedys nie pomyslalabym ze to mnie spotka. Na dodatek zona brata tez ma PCO, i siostra meza... masakra. Siostra meza starala sie 9 lat ! i teraz jest w ciazy z blizniakami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Wiecie co, faktycznie jest sporo par, ktore maja problemy z zajsciem w ciaze - a bardzo by chcialy.

Ja jestem bardzo wyczulona jak widze takie np. mlodsze dziewczyny, z papierosem, piwem i dzieckiem w wozku, w srodku dnia :( normalnie szlag mnie trafia, tacy ludzie maja to szczescie a my nie.. :cry:

Wyc mi sie chce, dzis fatalny mam dzien i humor.. co chwile placze.
    Dzis kolejne dwie moje kolezanki wstawily piekne fotki swoich nowo narodzonych pociech na FB, ciesze sie ich szczesciem..ale zadaje sobie pytanie kiedy mnie to spotka? :shamed::cry: Tak bardzo bym chciala.. jedno zdrowe dziecko, nie wazne jaka plec. Najwazniejsze by bylo zdrowe i nasze :cry:
    --
  15.  permalink
    Przyjdzie i na nas wszystkich pora,ale masz racje boli okropnie jak co rusz to ktoś,ze znajomych w ciąży albo rodzi a Ty dwoisz się i troisz i nic:(ech...;(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Najgorsze to chyba skazać swoje dziecko na śmierć świadomie...tzn może nie skazać ale nie mieć innego wyjścia i ono umiera...to co my przeszliśmy ze szwagierką było dla mnie traumą...
    Terminacja ciąży — to wywołanie przedwczesnego porodu, ze względu na niepełnosprawnego płodu. Dokonuje się jej, gdy podczas badań prenatalnych stwierdzono wadę letalną (czyli śmiertelną) u dziecka. Dziecko może, choć nie musi, urodzić się żywe, ale wcześniej czy później i tak umrze.
    [*] 11.04.2011 godz 16.15 Dawidek
    -- ,
  16.  permalink
    Wszystko było dobrze - dzidziuś się dobrze rozwijał na ten tydzień miał 23 cm - tak pokazały badania histo.... był całkiem zdrowy - odeszły mi wody.
    Przyczyn brak. Wszystkie badania wykonane. Straszna i nieoceniona strata...............
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madziauk: Teorka - pisalas, ze mialas sluz plodny przed terminem miesiaczki jak bylas w ciazy.

tzn płodnym go nazwać nie można bo płodny śluz to ten, który występuje podczas dni płodnych :)
    mój wyglądał jak ten z tych dni właśnie...
    był bardzooo mocno rozciągliwy
    taka galareta nawet momentami....
    różnej barwy
    przejrzysty albo żółty...

i powiem Ci jedno - zawsze trzeba mieć nadzieję

nam się udało w 12-stym cyklu więc też nam przyszło trochę czekać...

a z tego co piszesz to nie wiadomo tak na prawdę ile Wy mieliście cykli staraniowych w sensie takich, że dochodziło do owulacji
    bo wiadomo, że jak bezowulacyjny to się go nie liczy do starań no bo jak skoro bez owulacji ciąża jest niemożliwa :smile:
    także głowa do góry, będzie dobrze ! :)
    --
  17.  permalink
    Nadziejo...przykro mi okropnie...
    -- ,
  18.  permalink
    Bardzo Wam dziekuje za wsparcie - jak widać w grupie razniej :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Leneczka - straszna historia [']

Teorka - dzieki, tylko, ze ja mialam tylko tak malutko tego sluzu plodnego, normalnie 5mm, i tylko raz w ciagu dnia.. reszta to sluz nierozciagliwy, bialy, taki nie bardzo wodnisty..ale nie suchy i nie grudkowaty.. jak ja powinnam to poprawnie zaznaczyc ?i dzis i wczoraj taki mialam..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madziauk: jak ja powinnam to poprawnie zaznaczyc ?

na tym etapie cyklu to oznaczanie śluzu nie jest już TAK BARDZO istotne....
    najważniejsze to dobrze zaznaczać śluz przed owulacją i chwilkę po niej, żeby mieć pewność kiedy był dzień szczytu śluzu...
    na tym etapie lutealnej co jesteś ja czasami już wcale nie zaznaczałam :)
    więc w sumie nie wiem
    albo daj biały nierozciągliwy albo biały rozciągliwy
    to raczej bez znaczenia :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Teorka - czyli nie jest on typowo plodny, tak? te oznaczenie bylo zle, bo mialam takiego bardzo mala ilosc..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    płodny na pewno nie jest bo typowo płodny występuje w okolicach owulacji :)
    i tak jak mówię - na tym etapie cyklu [tyle dni po owulacji] nie ma sensu wpatrywać się w śluz tak dokładnie i szukać paro milimetrowych pasemek śluzu o cechach płodnych bo to już w sumie ma znaczenie żadne :)
    dzien szczytu śluzu jest najbardziej istotny a ten u Ciebie był 12 dni temu więc tego :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Teorka - ok, zaznaczylam bialy nierozciagliwy, bo on rozciagliwy to nie jest..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no i ok :)
    teraz tylko pozostaje czekać na wyniki bety bo co się miało stać to się już dawno stało
    albo i nie...
    --
  19.  permalink
    To trzymając sie słów Teorki to nam sie udalo zajsc w 3 cyklu :) po Clo
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    kuleczka, rozbraja mnie twój baranek :bigsmile:
    --
  20.  permalink
    Mnie tez rozwalil, taki slodziutki :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kuleczka_69: To trzymając sie słów Teorki to nam sie udalo zajsc w 3 cyklu :) po Clo

tzn wiesz nie wiem czy tak się to liczyć powinno ale ja osobiście uważam, że nie można nazwać STARANIOWYM cyklu, który z samego założenia nie mógł się skończyć ciążą gdyż nie doszło do owulacji
    a jak wiadomo musi być owulacja żeby była i ciąża :)
    a jak owulacji nie było to jakie to starania były ? :devil:

tak sobie to wymyśliłam hehehe
    ale to tylko mój wymysł wiec tego :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Teorka - no nie pozostaje nic innego, jak czekac na bete, mam nadzieje, ze @ sie nie pojawi i wszystko zakonczy sie pomyslnie..

Kuleczka - hej, rzeczywiscie fajny masz suwaczek :)
    --
  21.  permalink
    Teorka no w sumie racji w tym jest. Ewentualnie staranie w cyklu bez owulacji mozna nazwac staraniami w ciemno jesli ktos nie wie czy mial owu czy nie :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.