Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 18th 2011
     permalink
    Gina - ja nie mam pojecia co z tym sluzem, mialam go sladowe ilosc (kropelki male 5mm rozciagliwe), reszta bialy sluz..
    U mnie i tak sie wszystko okaze w poniedzialek po 14, bo wczoraj robilam bete, jak oczywiscie @ nie przyjdzie..

A co do niskiej prolaktyny, to miesiac temu mialam 13, po obciazeniu 24 razy wzrosla..biore pol tabletki bromergonu 2,5mg na noc ..wiec moze az tak bardzo sie obnizyla..? sama nie wiem..

Izabela - my mamy mega mala choinke u nas :) 60cm :) na wieksza miejsca brak ;) taka mala a jak cieszy :))

Iwoas - :) co tam u Ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    KachaW - mieszkasz w moim rodzinnym miescie w Polsce :)) ja obecnie w Londynie :) pozdrawiam :))
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    W necie jest pełno bzdur o śluzie, więc to trochę mało wiarygodne źródło.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    madziu a nie możesz zadzwonić do swojej gin i jej o tym powiedzieć
    Tak bardzo chciałabym żeby Ci się udało i martwię się :hugging:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    gina czyli skok przede mna tak??? moze byc jutro albo pojutrze???
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Amazonka - ja w ogole nie mam pojecia o co chodzi z ta sladowa iloscia sluzu plodnego, juz w sumie nie zastanawiam sie nad tym, bo bardziej martwi mnie bol jak na okres, ktory utrzymuje sie juz 5ty dzien, od dwoch dni jest silniejszy, i raz przechodzi a raz wraca.. niepokoi mnie to.. oby do jutra, wszystko sie okaze.. zeby tylko @ nie przyszedl..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    znalazlam to na INER :

" Przed miesiączką mam objaw wnikliwej obserwacji, a czasem nawet rozciągliwy śluz. Czy to świadczy o powrocie płodności?

Nie. Świadczy to tylko o tym, że pod koniec cyklu szybciej obniża się poziom progesteronu niż estrogenów i chwilowo estrogeny przeważają. Takie objawy uprzedzają kobietę o tym, że za dzień lub dwa będzie miała miesiączkę.

odpowiadał(a): Renata Zdulska, instruktor INER Polska "
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 18th 2011 zmieniony
     permalink
    iza ciężko wycelować z dniem...na podstawie tylko testów :/ monitoring by się przydał ...ale myślę że za chwilę powinna tempka podskoczyć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    amazonka w necie większość to steki bzdur i dużo kobiet mylnie oznacza śluz
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    moya to samo napisałam i zostałam wykrzyczana
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    izabela myślę że tak ,spokojnie dalej siebie obserwuj
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    dlatego wkleilam to ze strony INER, tam raczej bzdur nie pisza....
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gina - jakos nie mam ochoty dzwonic, bo w sumie i tak sie okaze czy jest nadzieja czy nie jutro..poza tym nie mam bezposredniego numeru telefonu do gin, i glupio mi dzwonic z taka "pierdolka" , moze przeciez beta byc 0 i wtedy bedzie wszystko wiadomo..

juz sie nie nakrecam, choc bardzo bym chciala..zeby to byl wlasnie ten cykl, a nie inny, ten i juz :devil: plakac mi sie chce, w nocy wstawalam do toalety dwa razy - zawsze raz wstaje, nie dosc , ze chcialo mi sie siku.. to jeszcze sprawdzalam czy nie ma @, bo wczesniej jak mialam takie bole to okres pojawial sie w nocy wlasnie..albo z rana.. :sad:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dzieki dziewzyny :) w takim razie dalej bede serduszkowac i mierzyc tempi robic testy :) :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czyli wczoraj albo dzis powinnam dostac @, tak ? :cry: przez ten chole**y sluz :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Izabela - serduszkuj ile wlezie :) na pewno nie zaszkodzi :))
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    madziauk, dla mnie " najgorszy psychicznie" byl pierwszy cykl ze wspomagaczami....Tak bardzo wierzylam ze "Musi" sie udac z clo, ze porazka byla koszmarna...

Mam nadzieje, ze tobie sie udalo.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Moya - u mnie pierwszy cykl z clo, w ogole bezowulacyjny byl..teraz 2gi mam :(

Czuje sie jak mala dziewczyna, co chce "to" juz i teraz, nie chce czekac.. mam juz dosc tych staran , naprawde.. co chwile cos nie tak :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    madziu poczekaj spokojnie
    nie denerwuj sie bo to nic nie da a może zaszkodzi
    Olej całe obserwacje,wypij ciepłą herbatkę idz z mężem na spacer bo się wykończysz
    Ja mam jutro wizytę co tam u mojej kruszynki i boję się niesamowicie że historia może się powtórzyć
    Ale staram sie o tym nie myśleć bo wiem że stres jest niewskazany
    Madziu będzie dobrze zobaczysz:winkkiss:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Madziauk, ale napisalas przeciez takiego plodnego to mialas tylko kropelke, a reszta to bialy; wiec moze ten sluz co widzialas to nie byl ten " rozciagliwy" . Moze pomylislas sie w ocenie ?
    --
  1.  permalink
    dla mnie też był 1 cykl najgorszy...najpierw pomalu rosly pecherzyki a pozniej jak wystartowaly to w jednym jajniku aż 3 dominujace byly...endo piekne no i co...rozczarowanie bylo bo dupa blada z tego wyszla
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no wlasnie, chyba najgorzej jest jak wszystko jest tak jak trzeba : pecherzyki, starania, owulka i dupa blada z tego wychodzi...bo wtedy to sie zastanawiamy co wlasciwie jest nie tak : /
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Moya - nie wiem co z tym sluzem, moze rzeczywiscie jeszcze sie ucze...i popelniam bledy..
    jednak to nie zmienia faktu, ze brzuch boli jak na okres, sutek prawy szczypie..swiedzi..nie wiem o co chodzi..

Gina - na spacerek nie mam ochoty, mam takiego dola.. ze nie chce mi sie nic, z reszta wiem, ze bym panikowala, ze zaraz @ dostane.. mam mase rzeczy do zrobienia np. dokonczyc swiateczne porzadki, a siedze jeszcze w pizamie :shamed: mialam kupic bilety na pociag na swieta do znajomych, zarezerowac nam sylwestra..ale nie mam ochoty na nic, juz nawet nie chce tych Swiat - jak maja byc z @...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    gina1511 mam nadzieję że nie piszesz o moim poście, ja tylko napisałam że były tu takie przypadki, więc reguły nie ma, nie napisałam że nie masz racji, czy pozjadałaś wszystkie rozumy... nie rozumiem czemu odbierasz to jak atak??
    Fajnie madziauk poznać kolejną osobę z Opola, daleko Cię wywiało..
    --
  2.  permalink
    gina :*
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm apropo śluzu... lało sie ze mnie bardziej niż w okresie płodnym, wodnisty, "jajeczny" bardzo bardzo mokro przed miesiączką i prawie całą FL i co? i była ciąża i jest synuś
    Tu na forum są dziewczyny które z doświadczenia wiedzą jak jest jak było a nie z teorii książkowej - ja nie jestem przeciw lekarzom czy ich wiedzy! broń mnie Panie Boże od podważania ich zdania czy wiedzy, ale czasami warto się zastanowić skąd jest ta wiedza czy z podręcznika napisanego 60lat temu czy z doświadczenia zyciowego. To tak samo jak lekarz mówi że owu MUSI być 14dc a jak jej n ie ma to jesteś chora i trzeba to regulować najlepiej tabletkami - ale pikuś że cykle masz 30 dniowe i ze owu jest no 16dc z prawidłowa i książkową 14sto dniową FL
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Agunia05 - ja tez zauwazyalam, ze mam wiecej sluzu teraz niz w okresie owulacyjnym , ale ten sluz w jest bialy, nierozciagliwy.. no nic czekamy do jutra na bete..

Jednak temat sluzu dla mnie dalej jest skomplikowany, ciekawe czy w ogole go dobrze ocenilam w okresie okoloowulacyjnym, bo mialam go naprawde sladowe ilosci..mimo, brania juz 2gi miesiac tabletek z oleju lnianego..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Widzisz madziauk, nie wszystko stracone ! :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Moya - ja juz nie wiem, mam metlik w glowie.. ktora mnie boli, podbrzusze przestalo bolec 20min temu i cisza jak narazie.. no nic, zabieramy sie z Mezem za robienie sniadania :) dzis wstalismy pozno.. ja bylam bardzo zmeczona, wczoraj w nocy nie moglam spac.. wstawalam tez do wc..wiec sikance z rana byly juz po nocnym sikaniu, nie wiem czy to ma znaczenie..

No nic, postanowilam , ze jak beta bedzie ujemna to sobie poplacze , wyrzuce emocje i jakos przezyje te Swieta..
    Najgorsze jest to czekanie, jak napisalas..tysiace mysli na minute..i w ogole..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej hej jestescie?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Korda, ja jestem..
    Co u Ciebie?

My prawie skonczylismy swiateczne porzadki, Maz wlasnie poszedl po odkurzacz nowy, bo nam sie popsul ten co mamy w mieszkaniu, ktore wynajmujemy.. Pozniej poodkurza, a mi zostanie pomycie podlog i juz bedzie wszystko...ufff
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    a ja dzis sie troche obijam, wczorejsze zakupy mnie wykonczyly, jutro wpadam w dalszy swiateczny wir;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - fajnie :) ja dzis zapakowalam prezent dla znajomych, i do pracy - mamy we wtorek secret santa, i kupilam jakiemus facetowi (nawet nie wiem komu, bo nie znam- wylosowalam imie i nazwisko) klocki lego technics - taka mala paczke ;) cos ala auto 2 w 1 ;) nie mialam innego pomyslu ;) bedzie mial czym sie bawic w biurze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Madzia, podejrzewam, że trafiłaś z prezentem w 10;) My siedzimy już przy choince:))) Doczytałam co pisałaś o bólach jak na @... że są intensywne, potem mijają, że masz tak już 5 dni... nic Ci nie chce mówić, ale Ty już kupuj picolo:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    facet ile lat by nie miał - ucieszy się

flowka jak sie czujesz??
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Flowka - no nie wiem kochana, dzis mam taki dzien, ze co chwila placze.. wlasnie maz wyszedl, i sama z siebie sie rozryczalam.. powoli przestaje wierzyc w ta bete pozytywna, jak czytam to co dziewczyny wyzej napisaly, to mysle, ze marne mam szanse..
    A Ty jak sie kochana czujesz po drugiej IUI?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Cyce mnie bolą;) a tak to nic nie czuję, zero bólu jajników... wczoraj mnie trochę pobolewały, ale bez porównania do poprzednich cykli :/ a myślałam, że jak jest tyle bąbli to cały czas będą boleć;) jutro mam usg, zobaczymy czy wszystkie pękły. A Ty?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Flowka - spokojnie, jeszcze Cie moga jajniki bolec, mnie po peknieciu bolalo niemilosiernie, pozniej lzej..pozniej na chwile przestalo.. pozniej zaczelo..i teraz pod koniec to takie bole mam jak na @, wiem, ze dziewczyny pisza, ze takie moga byc w ciazy..ale jakos mi sie nie chce wierzyc, ze naprawde az takie sa..moze inne.. no nie wiem, staram sie myslec realnie..
    Daj znac jutro jak po usg :) ciekawe ile peklo :))
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ja po 1 iui, biore dupka i lutke od wczoraj i czekam, bo co mi pozostało ;)
    cos tam mnie kuło, ale dzis juz cisza
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - 3mam kciuki :)))
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    dzięki
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    wiecie co Dzieczyny
    może zrobimy na stronie 300 tego wątku spis nas, kto testuje, komu się udało itp?
    jak bedzie na stronie 300 łątwo bedzie to odszukac i aktualizowac

co Wy na to?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - ja jestem, za, tylko nie pamietam kto zaciazony a kto nie.. wiem ze Rumba, Gina, Kuleczka maja plusiki, o mnie to sie jutro dowiemy choc pewnie nie, z reszta zawsze mozna edytowac posta..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    justa też plusik
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    No tak :)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    jest jedna madziauk i druga kandy - kandydatki na świąteczne plusiki;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - Kandy owszem, a u mnie sie jutro okaze.. staram sobie wykrecac ta ewentualna ciaze z glowy..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    to co czekamy do strony 300 i robimy post z listą nas tutaj, póxniej bedziemy go aktualizować
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    ok :) pewnie sie dzis nie doczekamy ;) no chyba, ze wiecej clowiczek sie pojawi :))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Uff, ja wlasnie pomylam podlogi - koniec swiatecznych porzadkow !!! wreszcie :)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.