Gina - ja nie mam pojecia co z tym sluzem, mialam go sladowe ilosc (kropelki male 5mm rozciagliwe), reszta bialy sluz.. U mnie i tak sie wszystko okaze w poniedzialek po 14, bo wczoraj robilam bete, jak oczywiscie @ nie przyjdzie..
A co do niskiej prolaktyny, to miesiac temu mialam 13, po obciazeniu 24 razy wzrosla..biore pol tabletki bromergonu 2,5mg na noc ..wiec moze az tak bardzo sie obnizyla..? sama nie wiem..
Izabela - my mamy mega mala choinke u nas :) 60cm :) na wieksza miejsca brak ;) taka mala a jak cieszy :))
Amazonka - ja w ogole nie mam pojecia o co chodzi z ta sladowa iloscia sluzu plodnego, juz w sumie nie zastanawiam sie nad tym, bo bardziej martwi mnie bol jak na okres, ktory utrzymuje sie juz 5ty dzien, od dwoch dni jest silniejszy, i raz przechodzi a raz wraca.. niepokoi mnie to.. oby do jutra, wszystko sie okaze.. zeby tylko @ nie przyszedl..
" Przed miesiączką mam objaw wnikliwej obserwacji, a czasem nawet rozciągliwy śluz. Czy to świadczy o powrocie płodności?
Nie. Świadczy to tylko o tym, że pod koniec cyklu szybciej obniża się poziom progesteronu niż estrogenów i chwilowo estrogeny przeważają. Takie objawy uprzedzają kobietę o tym, że za dzień lub dwa będzie miała miesiączkę.
odpowiadał(a): Renata Zdulska, instruktor INER Polska "
Gina - jakos nie mam ochoty dzwonic, bo w sumie i tak sie okaze czy jest nadzieja czy nie jutro..poza tym nie mam bezposredniego numeru telefonu do gin, i glupio mi dzwonic z taka "pierdolka" , moze przeciez beta byc 0 i wtedy bedzie wszystko wiadomo..
juz sie nie nakrecam, choc bardzo bym chciala..zeby to byl wlasnie ten cykl, a nie inny, ten i juz plakac mi sie chce, w nocy wstawalam do toalety dwa razy - zawsze raz wstaje, nie dosc , ze chcialo mi sie siku.. to jeszcze sprawdzalam czy nie ma @, bo wczesniej jak mialam takie bole to okres pojawial sie w nocy wlasnie..albo z rana..
madziauk, dla mnie " najgorszy psychicznie" byl pierwszy cykl ze wspomagaczami....Tak bardzo wierzylam ze "Musi" sie udac z clo, ze porazka byla koszmarna...
madziu poczekaj spokojnie nie denerwuj sie bo to nic nie da a może zaszkodzi Olej całe obserwacje,wypij ciepłą herbatkę idz z mężem na spacer bo się wykończysz Ja mam jutro wizytę co tam u mojej kruszynki i boję się niesamowicie że historia może się powtórzyć Ale staram sie o tym nie myśleć bo wiem że stres jest niewskazany Madziu będzie dobrze zobaczysz
Madziauk, ale napisalas przeciez takiego plodnego to mialas tylko kropelke, a reszta to bialy; wiec moze ten sluz co widzialas to nie byl ten " rozciagliwy" . Moze pomylislas sie w ocenie ?
dla mnie też był 1 cykl najgorszy...najpierw pomalu rosly pecherzyki a pozniej jak wystartowaly to w jednym jajniku aż 3 dominujace byly...endo piekne no i co...rozczarowanie bylo bo dupa blada z tego wyszla
no wlasnie, chyba najgorzej jest jak wszystko jest tak jak trzeba : pecherzyki, starania, owulka i dupa blada z tego wychodzi...bo wtedy to sie zastanawiamy co wlasciwie jest nie tak : /
Moya - nie wiem co z tym sluzem, moze rzeczywiscie jeszcze sie ucze...i popelniam bledy.. jednak to nie zmienia faktu, ze brzuch boli jak na okres, sutek prawy szczypie..swiedzi..nie wiem o co chodzi..
Gina - na spacerek nie mam ochoty, mam takiego dola.. ze nie chce mi sie nic, z reszta wiem, ze bym panikowala, ze zaraz @ dostane.. mam mase rzeczy do zrobienia np. dokonczyc swiateczne porzadki, a siedze jeszcze w pizamie mialam kupic bilety na pociag na swieta do znajomych, zarezerowac nam sylwestra..ale nie mam ochoty na nic, juz nawet nie chce tych Swiat - jak maja byc z @...
gina1511 mam nadzieję że nie piszesz o moim poście, ja tylko napisałam że były tu takie przypadki, więc reguły nie ma, nie napisałam że nie masz racji, czy pozjadałaś wszystkie rozumy... nie rozumiem czemu odbierasz to jak atak?? Fajnie madziauk poznać kolejną osobę z Opola, daleko Cię wywiało..
hmm apropo śluzu... lało sie ze mnie bardziej niż w okresie płodnym, wodnisty, "jajeczny" bardzo bardzo mokro przed miesiączką i prawie całą FL i co? i była ciąża i jest synuś Tu na forum są dziewczyny które z doświadczenia wiedzą jak jest jak było a nie z teorii książkowej - ja nie jestem przeciw lekarzom czy ich wiedzy! broń mnie Panie Boże od podważania ich zdania czy wiedzy, ale czasami warto się zastanowić skąd jest ta wiedza czy z podręcznika napisanego 60lat temu czy z doświadczenia zyciowego. To tak samo jak lekarz mówi że owu MUSI być 14dc a jak jej n ie ma to jesteś chora i trzeba to regulować najlepiej tabletkami - ale pikuś że cykle masz 30 dniowe i ze owu jest no 16dc z prawidłowa i książkową 14sto dniową FL
Agunia05 - ja tez zauwazyalam, ze mam wiecej sluzu teraz niz w okresie owulacyjnym , ale ten sluz w jest bialy, nierozciagliwy.. no nic czekamy do jutra na bete..
Jednak temat sluzu dla mnie dalej jest skomplikowany, ciekawe czy w ogole go dobrze ocenilam w okresie okoloowulacyjnym, bo mialam go naprawde sladowe ilosci..mimo, brania juz 2gi miesiac tabletek z oleju lnianego..
Moya - ja juz nie wiem, mam metlik w glowie.. ktora mnie boli, podbrzusze przestalo bolec 20min temu i cisza jak narazie.. no nic, zabieramy sie z Mezem za robienie sniadania :) dzis wstalismy pozno.. ja bylam bardzo zmeczona, wczoraj w nocy nie moglam spac.. wstawalam tez do wc..wiec sikance z rana byly juz po nocnym sikaniu, nie wiem czy to ma znaczenie..
No nic, postanowilam , ze jak beta bedzie ujemna to sobie poplacze , wyrzuce emocje i jakos przezyje te Swieta.. Najgorsze jest to czekanie, jak napisalas..tysiace mysli na minute..i w ogole..
My prawie skonczylismy swiateczne porzadki, Maz wlasnie poszedl po odkurzacz nowy, bo nam sie popsul ten co mamy w mieszkaniu, ktore wynajmujemy.. Pozniej poodkurza, a mi zostanie pomycie podlog i juz bedzie wszystko...ufff
Korda - fajnie :) ja dzis zapakowalam prezent dla znajomych, i do pracy - mamy we wtorek secret santa, i kupilam jakiemus facetowi (nawet nie wiem komu, bo nie znam- wylosowalam imie i nazwisko) klocki lego technics - taka mala paczke ;) cos ala auto 2 w 1 ;) nie mialam innego pomyslu ;) bedzie mial czym sie bawic w biurze ;)
Madzia, podejrzewam, że trafiłaś z prezentem w 10;) My siedzimy już przy choince:))) Doczytałam co pisałaś o bólach jak na @... że są intensywne, potem mijają, że masz tak już 5 dni... nic Ci nie chce mówić, ale Ty już kupuj picolo
Flowka - no nie wiem kochana, dzis mam taki dzien, ze co chwila placze.. wlasnie maz wyszedl, i sama z siebie sie rozryczalam.. powoli przestaje wierzyc w ta bete pozytywna, jak czytam to co dziewczyny wyzej napisaly, to mysle, ze marne mam szanse.. A Ty jak sie kochana czujesz po drugiej IUI?
Cyce mnie bolą;) a tak to nic nie czuję, zero bólu jajników... wczoraj mnie trochę pobolewały, ale bez porównania do poprzednich cykli :/ a myślałam, że jak jest tyle bąbli to cały czas będą boleć;) jutro mam usg, zobaczymy czy wszystkie pękły. A Ty?
Flowka - spokojnie, jeszcze Cie moga jajniki bolec, mnie po peknieciu bolalo niemilosiernie, pozniej lzej..pozniej na chwile przestalo.. pozniej zaczelo..i teraz pod koniec to takie bole mam jak na @, wiem, ze dziewczyny pisza, ze takie moga byc w ciazy..ale jakos mi sie nie chce wierzyc, ze naprawde az takie sa..moze inne.. no nie wiem, staram sie myslec realnie.. Daj znac jutro jak po usg :) ciekawe ile peklo :))
wiecie co Dzieczyny może zrobimy na stronie 300 tego wątku spis nas, kto testuje, komu się udało itp? jak bedzie na stronie 300 łątwo bedzie to odszukac i aktualizowac
Korda - ja jestem, za, tylko nie pamietam kto zaciazony a kto nie.. wiem ze Rumba, Gina, Kuleczka maja plusiki, o mnie to sie jutro dowiemy choc pewnie nie, z reszta zawsze mozna edytowac posta..