Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Kandy i jak ??? Co powiedzieli ?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    szczypta_chilli: Pozwól,że o tym ja zadecyduję

Oczywiście, że pozwolę:) Zakładam, że jak nie bierzesz clo, to masz zamiar niedługo zacząć. Masz problemy z owu? Od kiedy zaczynasz starania? Brałaś już clo?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    jakoś do tej pory nam to nie przeszkadzało:-) miłej zabawy dla kobiet ktorym nudzi sie przy opiece nad dziecmi:-)
    Kandy jak tam wizyta?
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Dziewczyny, moderator sie juz wypowiedział, nie zaśmiecajcie wątku porządkami:) Podzielcie się z nami Waszymi odczuciami, doświadczeniami z clo i pregnylem. Może się zaprzyjaźnimy:)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    a moge poprosic o zerkniecie na moj wykres ... martwie sie ze moje temp nie sa normalne... poratujcie mnie prosze....
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    iza, zerknęłam. O co się martwisz?
    --
    •  
      CommentAuthorkalabmurka29
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink
    No i właśnie wszystko było ok dopóki się ktoś nie wtrącił. Nam nie przeszkadzało jak ktoś zagląda i coś dopisuje. Nie chcemy się wcinać w inne wątki, bo nam tu dobrze. Mam też wrażenie, że temat z clo to jest jedyny wątek, który żyje swoim życiem, nikt też do tej pory nie prawił morałów i nikogo nie obrażałyśmy swoimi komentarzami. Nie zależy nam na tym, żeby stworzyć zamkniętą kastę i dusić się w swoim sosie,ale jest nam razem na tym wątku dobrze i lubimy się wspierać w każdej sytuacji.
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    iza kochana, ja ci nie pomoge, bo nie znam sie jeszcze na tempce. Ale sa tu ekspertki, pewnie ci pomoga.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    flowka ze temp jakas za niska ze nie chce rosnac ...ze jest cos nie tak
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Odpisałam Ci pod wykresem:)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dziekuje wam :*a kiedy moze nastapi skok /?
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Kandy nie napisalas jak po wizycie jestesmy bardzo ciekawe ....:bigsmile::bigsmile::bigsmile: ale trzymasz nas w niepewnosci :P
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Flowka umnie 3 cykl z CLO w tym mam 2x1 tabletka 27 grudnia mam dostac pregnyl
    --
  1.  permalink
    No więc miałam z moim A bardzo szczegółowy wywiad.

Powiedziała, że zostałam zablokowana..

TZN że to clo 2x1 zablokowało u mnie endometrium i to widać i , że trzeba zrobić przerwę w stymulacji Clostylbegytem.

Że wynik jednego pecherzyka tylko przy takiej stymulacji jest marniutki i że mam zrobić wszystkie badania (wypisała mi je) i w przyszłym cyklu jak tylko je będę miała zrobione to przyjść do niej to ona zdecyduje co dalej ( oczywiście o ile nie wyjdzie ten cykl z ‘+’ i będę szczesliwą przyszłą mamą)

Jeśli nie bedzie ciąży to będę stymulowana zastrzykami (powiedziała , że są drogie ale w moim przypadku bardziej skuteczne mogą się okazać ) i powiedziała, że jeszcze którymi to ona zdecyduje po otrzymaniu wyników badan odpowiednich i ze nie widzi potrzeby i przesłanek u mnie do robienia hsg.
    To będzie ostateczność i wtedy da mi skierowanie na NFZ bym nie musiała płacić i zaznaczy , że to na cito.

Powiedziała również bym brała cały czas witaminy dla starających się kobiet.

Ogólnie bardzo fajna lekarka – nie wygadana ale konkretna. Zbadała mnie gin i usg.. Powiedziała, że nic nie widzi i że mam w czwartek wieczorem (25 dc a 10/11 dpo) iść na beta hcg i jak będzie negatywna to odstawić duphaston i wszystko zaczniemy od nowa…

To tyle..
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    dziewczyny ja juz jestem po wizycie
    ciaza potwierdzona i wiek sie zgadza poczatek piatego tygodnia
    tak jak myslalam jeszcze za wczesnie na serduszko ale ze wzgledu na moj wyjazd nie moglam isc pozniej na wizyte
    moja gin chciala zebym przyszla za tydzien bo juz na dniach moze byc widoczne serduszko ale mnie nie bedzie i umowilismy sie na 3 stycznia
    co ma byc to bedzie
    w pierwszej ciazy tez serduszko bilo, tydzien sie cieszylam jak male dziecko,po tygodniu do kontroli i juz zarodek zmalal
    ciaza obumarla
    Spokojnie poczekam te dwa tygodnie,jak narazie wszystko wyglada dobrze,a jak cos sie bedzie dziac to zawsze w Polsce moge sprawdzic:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    POWODZENIA!:)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a mi sie udalo w koncu znalesc pregnyl, jupiiiiiii:-) i to po 25zl, wlasnie z katowic bedzie sprowadzany. a moderator moze mi nawet nagane dac:-)
    Kandy trzymam kciuki za obecny cykl i aby nie musialo byc kolejnych:-)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    gosiu a gdzie z katowic znasz moze adress albo moglabys sie dowiedziec??
  2.  permalink
    Gosia oooo gdzie dokładnie ;)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja jadę do apteki z łasku( łódzkie) pregnyl ma byc z katowic, tak mi mowila aptekarka, moge dopytac dokladniej skad jak bede odbierac lek w czwartek dopiero:-) wykonałam chyba z 50tel.:-) i du... nawet babeczka z apteki byla zaskoczona ze sie jej udalo
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    O mam rodzinę w łasku :).
    -- ,
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    gosiu to prosze cie dowiedz sie adres i nazwe apteki tej z katowic ja tez dlugo szukalam pregnylu i zaplacilam ponad 100zl za dwie ampulki:/
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to nie apteka, tylko hurtownia:-) ale zapytam sie;-)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ok dzieki;)
  3.  permalink
    Dziewczyny,ale was nikt nie wygania z tego watku...:neutral:
    --
    •  
     permalink
    słuchajcie, ja pregnyl dostałam w drugiej aptece (takiej niepozornej)... płaciłam ok 8zł za ampułkę. Pani mi powiedziała, że tylko dawki 5000j. są refundowane.
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    cobraczek, ale tak szczerze, to o czym my tu mozemy pisac ?? Tylko o tym jak stosujemy clo?? bo reszta to odejscie od tematu ?
    Mam wrazenie, ze tak jak napisala rumba, nalezy tu wkleic tylko ulotke clo i tyle.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ale my chcemy taki watek jak dotychczas byl a nie to wolno a tego juz nie. do tej pory byly stale osoby i bylo ok, dochodza nowe bo to oczywiste, a od wczoraj burza nastala i pelno nowych osob z nikąd:-)
  4.  permalink
    moya212: cobraczek, ale tak szczerze, to o czym my tu mozemy pisac ?? Tylko o tym jak stosujemy clo?? bo reszta to odejscie od tematu ?

A to moderator tak zarzadzil?
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Cobraczek: A to moderator tak zarzadzil?

No cala burza jest o to, ze piszemy przewaznie nie na temat.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    dziewczyny jesli potrzebujecie PREGNYL to moge zakupic umnie w aptece tylko jedna i jedyna apteka ma PREGNYL za nie całe 9zł
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    iwoas a jakie dawki ???
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    iwoas30: umnie w aptece tylko jedna i jedyna apteka ma PREGNYL za nie całe 9z

Ja też za tyle znalazłam w bytomu! 16,34 zapłaciłam za dwie ampułki :))
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    flowka a pamietasz ulice gdzie byla ta apteka???
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny,

Co tu sie dzieje? :(

dostalam wczesniej wynik :( niestety ciazy brak

wynik bety < 0.10 Miu

Objawy na okres dzis ustaly calkowicie..tylko mnie glowa boli

pozdrawiam i znikam :(

nie wiem czy powinnam zaczac kolejny cykl z clo..

Aborta - mozesz mi prosze napisac o tym badaniu na wrogosci sluzu? tym z krwi?
    --
  5.  permalink
    Madziu przykro mi, ale pamiętaj, że kolejna szansu przed Tobą już za chwilkę.
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ide dzis kolo 20 do mojego gin zeby sprawdzic czy pecherzykl pekl :) ojjjj boje sie i denerwuje troche .... prosze 3majcie kciuki ....
    •  
     permalink
    iza ja też mam zamiar dzisiaj iść.. trzymam kciuki za nasze pęcherzyki
  6.  permalink
    iza a nie doczytałam jakie miałaś pęcherzyki w piątek, bo byłam zaaferowana, że muszę pregnyl wziąć.
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kalamburka niestety nie wiem mialam monitoring w pon i mial 13 mm a pregnyl bralam w piatek woiec mial ok 20-22mm
  7.  permalink
    ten wątek zacznie umierac? :P
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ten wątek jest tutaj od listopada 2006 roku... bądź spokojna, kiedy ktoś będzie w potrzebie porozmawiania o CLO - z pewnością odżyje.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  8.  permalink
    Jestem spokojna, haha:D
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ciekawe jak watek ma sie utrzymac jak utrzymywaly go stale kobiety, ktore wlasnie odeszly z niego przez Was:-) gratulacje inteligencji, po co sie w coś wtracac jesli nie bralyscie udzialu w tym forum? haha
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Gosia8510: ciekawe jak watek ma sie utrzymac jak utrzymywaly go stale kobiety, ktore wlasnie odeszly z niego przez Was:-) gratulacje inteligencji, po co sie w coś wtracac jesli nie bralyscie udzialu w tym forum? haha

Bardzo przepraszam w tym wątku wielokrotnie brałam udział zarówno podczas starań jak i później odpowiadając na pytania dziewczyn dotyczące CLO.
    A co do kobiet, które rzekomo utrzymywały ten wątek przy życiu tworząc listę i wysyłając emotikona za emotikonem, zeby dobic do 300tnej strony, to myślę, że temat przewodni zbytnio nie ucierpi po ich odejściu. Poza tym nie przypominam sobie, zeby były tu od momentu założenia wątku, a jakoś się kręcił. W tym temacie nie chodzi o sztuczne nabijanie licznika postów (zresztą jak dotąd w żadnym o to nie chodziło).
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorchryzantemka
     permalink
    Dziewuchy jak wam sie wydaje kiedy byla owulka ???? Dzis 19 dc
  9.  permalink
    no kurde foty sie nie chca wklejac
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chryzantemka: no kurde foty sie nie chca wklejac

sie nie umie a nie, że sie nie chcą :P

wg mnie pozytywny test owu był 11 - 12 dnia cyklu
    więc zgodnie z ulotką owulacja do 36 godzin później czyli ok 14 d.c

ale dokładnie to Ci nikt nie powie bo same testy nie są wiarygodne
    na ich podstawie można tylko PRZYPUSZCZAĆ/PODEJRZEWAĆ
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Pomogę Ci :tongue:

Image and video hosting by TinyPic
    --
  10.  permalink
    ooo a jak Ty to wkleilas ? bo ja juz nie wiem :P
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.