Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    musisz wybrać link gdzie jest a < href i tak dalej...
    na pewno zadziała :]
    --
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeDec 20th 2011
     permalink
    ki daibeu, nie chodzil o specjalne nabijanie stron, jesli ktos chce sie czegos zapytac to niech to zrobi gdzie otrzyma odpowiedzc wrecz natychmiast lub po paru minutach, nie musi czytac wszystkich stron, chyba ze mu sie chce:-) a jesli na forum beda zagladaly sporadycznie osoby to nikt nie bedzie i tak czekal 2 dni na odpowiedz bo bedzie za pozno:-) pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormousefish
    • CommentTimeDec 20th 2011 zmieniony
     permalink
    <em>[wymoderowano]
    </em>
    <em>Kolejne takie zachowanie będzie skutkowało zablokowaniem możliwości korzystania z forum - Moderator</em>
  1.  permalink
    powtarzam raz jeszcze- watek istnieje od 5 lat.I jakoś daje radę.
    darujcie więc sobie swoją misję utrzymywania go przy życiu:)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Gosia8510: ki daibeu, nie chodzil o specjalne nabijanie stron, jesli ktos chce sie czegos zapytac to niech to zrobi gdzie otrzyma odpowiedzc wrecz natychmiast lub po paru minutach, nie musi czytac wszystkich stron, chyba ze mu sie chce:-) a jesli na forum beda zagladaly sporadycznie osoby to nikt nie bedzie i tak czekal 2 dni na odpowiedz bo bedzie za pozno:-) pozdrawiam

Jak zaczęłam brac Clostillbegyt to przeczytałam cały wątek od deski do deski, bo interesowały mnie różne doświadczenia, a nie jedna odpowiedź pt"mnie się udało, będzie siupel". Dzięki doświadczeniom tu zebranym np zmieniłam lekarza na takiego, który do tego leku podchodził poważnie, a nie przepisywał go na "odczepsię" i przed swoim urlopem, bez możliwości kontroli usg itp. Można tu przeczytac o skutkach ubocznych i jak sobie z nimi radzic, o tym, ze wykres może wyglądac inaczej i jak, o tym czy i komu się udało i po ilu razach z CLO itp itd, nie brakowało też wzajemnego dopingu, życzeń powodzenia i gratulacji (ALE W ROZSĄDNYCH ILOŚCIACH). Po takim zaśmieceniu jakie się tu zaczęło rozkręcac faktycznie jedynym sposobem na uzyskanie odpowiedzi na nurtujące pytania byłoby zadanie po raz kolejny tego samego pytania, bo dogrzebanie się do sedna samemu graniczyłoby z cudem.
    Dodam na koniec, ze może nie wiecie, ale to forum do nie tak dawna było moderowane przez same użytkowniczki (stąd też się wzięły n"ooo" i "eee", na które tak ostatnio narzekałyście), ale teraz to serio dzięki Damazy za Moderatora! bo nie miałybyśmy szans :confused:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    powodzenia życzę:) jakoś tyle kobiet nie narzeka, a wręcz przeciwnie:-) z wielką przyjemnością tu wejdę za pare dni i zobaczę ci się dzieje:-)
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    hej dziewczyny, biore 2 cykl clo, w pierwszym cyklu dostałam miesiączke w 26 dniu cyklu jak zawsze a wtym cyklu mam już 3 dzień opóźnienia, czy to normalne, zrobiłam test i jest ujemny, czy miałyście też tak?
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    dziewczyny możecie mi doradzic?
  2.  permalink
    mi też po clo się cykl wydłużył, ale ja się z tego cieszę :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Basiala, nie wiadomo czy się wydłużył, bo nie wiadomo jaka jest faza lutealna, czy obserwujesz się i możesz powiedziec ile już trwa? Po clo bywa, ze pęka więcej niż 1 pęcherzyk więc i progesteron jest lepszy. Im dłuższy cykl tym lepiej ;-) tzn bez przesady oczywiście, ale 29 dni to normalna długośc.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    16 dnia cyklu miałam 2 pęcherzyki które pękły, 21 dnia robiłam sobie progesteron ii miałam54, czyli powyżej normy. czy to normalne?
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Miałaś dwa pęcherzyki, dlatego progesteronu było więcej i wydłużyła się faza lutealna.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Czy to normalne, to powinnaś gina zapytac, bo ja nie wiem, ale na cyklu stymulowanym to wydaje mi się, że to żadna anomalia ;-). Jeśli w 16 dc miałaś jeszcze nie pęknięte 2 pęcherzyki to znaczy, ze jesteś najwyżej w 13 dniu fazy lutealnej - to normalna długośc. A bierzesz może duphaston albo luteinę?
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    acha:-) niewiedziałam że to tak działa , ale dobrze że dziewczyny mnie uświadomiłyście, a już miałam nadzieje że to coś innego;-)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ki_diabeu: już miałam nadzieje że to coś innego;-)

kto wie? ;-)
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    13 dnia byłam na zastrzyku a16 dnia byłam na usg kontrolnym jajeczka były już pękniete dziś jest już 29 dzień cyklu i nie mam jeszcze miesiączki, nie biore ani luteiny ani duph moja gin mi tego nie zapisała, myślicie że powinnam?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jak gin nie zapisała to nie powinnaś :). Często zapisują tak na wszelki wypadek,a le progesteron masz piękny więc nie byłoby sensu go jeszcze podbijac.
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    dzięki dziewczyny wiem już więcej:-) zawsze to jakiś plus dzieki ki_diabeu
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nie ma za co. Trzymam kciuki.
    • CommentAuthormononi
     permalink
    Czesc dziewczyny,mogłybyscie zajrzec na moj wykres.Nie robilam sobie testu na owulacje,a teraz to chyba juz za pozno.
    •  
      CommentAuthormarysia_23
    • CommentTimeDec 21st 2011
     permalink
    to ja sie pochwale biore clo i dzisiaj zobaczylam II kreseczki na tescie;)))):crazy::crazy::crazy:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    gratulacje ...;) a ile cykli bralas clo ?? bralas cos jeszcze???
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    marysiu GRATULACJE!
    podziel się z nami: jak długo brałaś CLO, miałaś zastrzyk na pękniecie pęcherzyka/ów?
    jak długo się staraliście o dziecko?
    --
  3.  permalink
    marysiu Gratulacje :thumbup:
  4.  permalink
    Gratulacje!!! :-))
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Marysiu Gratulacje :))
    --
  5.  permalink
    SUPER POZYTYWNE WIADOMOŚCI :)
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Marysiu gratulacje:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 22nd 2011
     permalink
    Marysiu - super wiesci !!!! gratuluje serdecznie ! :)))
    --
  6.  permalink
    mi clo uposledzil fl.. skrocil cykl do 24 dni przy czym w.tym cyklu mialam 9dfl ...
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Natalia, nie wiesz czy tak było wcześniej, monitorowałaś sobie cykl zanim zaczęłaś brać clo? Cykle były dłuższe, ale niekoniecznie fl. Pogadaj z ginem, bo myślę, że Twoja dawka duphastonu jest za mała:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dokładnie zgadzam się z Flówką poza tym CLO wpływa tylko na endometrium upośledzając je ale nie ma wpływu na fazę lutealną za to odpowiada progesteron jeśli jest jego za mało jak i estradiol w wypadku niedomogi ciałka żółtego
    • CommentAuthormaniutka31
     permalink
    Cześć dziewczyny:) Powiedzcie mi jak to jest z hormonem hcg kiedy najwczesniej mozna go wykryc we krwi? Poniewaz w 15dc miałam usg pecherzyk jeszcze nie pękł testy owu pozytywny wiec moze w ten lub nastepny dzien pękł bo 6 dni pozniej mialam usg i juz nie było sladu. Lekarz kazał mi zrobic badanie HCG w 22 dc czy to nie za wczesniej? Zastanawia mnie to bo test wyszedl negatywnie ale temperatura utrzymuje sie wyzsza a dzis jest 24dc? Pomożcie:)
  7.  permalink
    Dziekuje dziewczyny, na pewno to zgłosze ginowi !! :-)
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    na mnie clo dzialalo super wyreguloalo cykle wiec ja jestem zadowolona w sumie to moj trzeci cykl clo po piewszym cyklu z clo zaszlam w ciaze niestety poronilam teraz bylam pewna ze nie udalo a jednak;)))
    ja pregnylu nie mialam bo pecherzyki pieknie same pekaly
    --
  8.  permalink
    mi tez clo uregulował, ale... do 24 dni!! i fl 9 dni... wiec wiem, że będe miała zmiankę..
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeDec 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    hej, marysia, a dlaczego byłaś pewna, że się nie udało?
    Możesz napisać czy miałaś jakieś tzw wczesne objawy ? :smile:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Kandyzowana, brałaś duphaston o w miarę stałej porze?
  9.  permalink
    tak, zawsze brałam ok 7.30 i kolejna miedzy 18-19..
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hmmm no to faktycznie dziwnie wyszło z tą fl, zwłaszcza, ze jakby ją liczyc wg skoku, a nie monitoringu to miałaby zaledwie 7 dni. Może to jednak jeszcze nie miesiączka? Takie obfite to krwawienie? Temperatura wysoko. Może skonsultuj przez telefon z ginekologiem, czy na 100% odstawiac już duphaston?
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    diabeu, to krwawienie nie jest silne i obfite ale jest dość duże jak na ew. plamienie.. no i rano miałam duży skrzep z ewidentnie jak nabłonek śluzówki.. :(
    Wlasnie mojej ginki nie ma do konca roku , a nie mam do niej na koma nr:( udąło mi się umówić do innego na 29/12 z wynikami wszystkich badań.. do tego tez bede znała beta hcg wiec zobaczymy.. wydaje mi się, że jak brac miałam 16-25 dc a w 25dc dostałam okres to chyba juz nic mi to dalej nei da :(
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No tak, nie policzyłam, ze to już 10 dni na duphastonie. Obserwuj to krwawienie w każdym razie i jeśli będziesz miec wątpliwości czy to @ to postaraj się jednak jakoś skonsultowac z lekarzem ten duphaston.
  10.  permalink
    dziękuję. Na pewno tak zrobie bo bardzo się niepokoję..
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Bardzo się niepokoic nie trzeba, nawet jeśli by się udało i źle oceniłaś sytuację (chociaż szanse faktycznie chyba niewielkie) to prawidłowo rozwijający się i silny zarodek przetrzyma odstawienie duphastonu. A jeśli cykl się schrzanił to też nie ma tragedii, bo przynajmniej czarno na białym widac co jest nie tak i ginekolog będzie wiedział co z tym zrobic. Powodzenia i spokojnych świąt.
    Ps. Tylko teraz nie zacznij z obawy, ze moze jednak, łykac tego duphastonu na własną rękę, bo jeśli to @ to sobie zepsujesz kolejny cykl. Po prostu poczekaj na rozwój sytuacji.
  11.  permalink
    diabeu - nie bede nic robic bez kontaktu z lekarzem. poczekam do wyniku bety i bede na 100% wiedzieć co to jest ;-)
    Również życzę radosnych, rodzinnych i bogatych Swiąt Bożego Narodzenia:)
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    bo pierwszy test zrobilam 14.12 i byl negatyw fakt zrobilam go szybko bo mialam termin wyciecia migdalow i wolalam wiedziec potem zabieg, wiedzialam ze byla jedna kecha po clo @ jak w zegarku 30dc i nic cisza a cykle 28dniowe przewaznie wiec wczoraj zrobilam drugi i tluste II krechy a idac do lazienki bylam pewna ze nic z tego nie bedzie

Zycze Wam wszystkim takiego super zaskoczenia w postaci pozytywa na tescie;))))
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Marysiu jeszcze raz ogrooomne gratulacje!!!!
    Wspaniała sprawa, w takim okresie ujrzeć wymarzone II kreseczki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No właśnie marysiu, ale ze mnie gapa Gratulację!!!! :smile::smile::smile::smile:
    Dokładnie, tak cudnie ujrzeć dwie kreseczki, ach te marzenia...
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    monika zaciskam kciuki za WAS :smile: spojrzałam na wykres, jest ładny. wiesz? ja też biorę Clo w dawce (3 razy dziennie po 1 tabletce).
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    OneKiss, a ile cykli już bierzesz clo?
    Ja już mam 4 cykl z clo, ale pierwszy z potrójną dawką clo
    Wiem, że mój wykres wygląda ładnie, ale ostatnio jak miałam też owulację wykres wyglądał też pięknie no i niestety nic z tego, w tym cyklu czuję się identycznie i jestem na 100% pewna, że też się nie udało, niestety... :sad:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.