Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJan 18th 2012
     permalink
    venus jak @ nie przyjzie to powtórz test one czasem nie wychodza tak wczesnie
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    hej dzewczyny jestem tu nowa od niedawna staram sie o malenstwo dzis ide do gina i ma mi cos przepisac .Jaki lek wedlug was jest najlepszy co do zajscia w ciąze ? .pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki zeby sie wam udalo i mnie takze:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    witaj avenka,

zalezy co ci dolega, czy jestes na cos chora, z czego wynikaja twoje problemy ??
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Moya212:bigsmile: wiesz co mi ginekolog powiedziała, że mam jajniki czyste i możemy starać się o dzidzie :bigsmile: dziś rano mierzyłam tempke w ... no wiecie gdzie i miałam rano 37,1. czasami mam wyższą! zrobię w poniedziałek lub we wtorek test ale na czwartek się zarejestrowałam do ginekologa, boję się, że znów się dzieje coś złego :cry: moniia piszesz, że testy nie wychodzą czasami ale kurna przecież one mają dobra opinię wśród aptekarzy, że są wiarygodne! Buziaki dla was i dziękuje, że napisałyście. Też jestem nowa na tym forum i ciesze się, że zarejestrowałam się :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 18th 2012 zmieniony
     permalink
    venus, a jakie leki bralas ?? mialas jakis zabieg robiony ? ptam , bo tez mam ta nieszczesne PCO i interesuje mnie kazda mozliwa metoda leczenia.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    moya212 a jak długo jesteś chora? masz już dzieci? jeżeli oczywiście można wiedzieć :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    aaa i chcialam jeszcze dodac ze mam stwierdzone PCOS,kupe pecherzykow na jajniku tylko ze zamiast pękac zalegaja i musze brac jakies leki :sad:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    Ja choruje juz dlugo tylko sie nie leczylam jeszcze nie mam dzieci 6 lat temu zaszlam w ciaze bez brania zadnych lekow tak poprostu sie zdarzylo lecz poronilam w ok 6 tyg. tzn ciąza obumarla:sad:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    moya212 ja brałam DIANE, niby są silne, poszłam w listopadzie do ginekologa na kontrolę, po skończeniu kuracji i powiedziała, że jest czysto:) więc się staramy ale drugi miesiąc i nic :cry: może rzeczywiście zrobię test za tydzień i zobaczymy, na pewno dam znać :tongue:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Przykro mi Avenka, ja to samo miałam (mam) tylko, że ja się leczyłam i staramy się teraz.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    W Grudniu robiłam badania na testosteron i miałam ok bo trzeba kontrolować ten hormon przy PCOS
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    venus87: moniia piszesz, że testy nie wychodzą czasami ale kurna przecież one mają dobra opinię wśród aptekarzy, że są wiarygodne
    tak pod warunkiem ze w dniu w którym je robisz e moczu jest wystarczajaca ilosc hormonu wiele z nas widziało jedna kreske a była jednak w ciazy za pare dni kreski były dwie
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    Slyszalam tez ze gdy dobierze sie wlasciwe leki skutecznosc ich dzialania zwieksza sie .Moja starsza siostra @ lata po slubie starala sie o dziecko i nic wiedziala ze ma tez PCOS poszla po tych dwoch latach do ginekologa po zastrzk na pecherzyki zeby popekaly i odrazu po 1 zastrzyku zaszla w ciaze .Urodzila slicznego synka pozniej po roku zaszla znow w ciaze i urodzila cureczke tylko za drugim razem nic nie brala i teraz ma slodkie dzieciaczki a ja jestem dumna ciocią i mamą chrzestną:cool:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja dowiedzialam sie o pco poltora roku temu, staramy sie juz ponad rok o dziecko i nic z tego na razie, niestety :/
    a przy PCO to wazniejszy jest raczej FSH i LH, mialas robione te badania ?
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    moya212 jeszcze nie o co to sa za badania? trzymam za ciebie kciuki wierze ze sie uda podobno grunt o tym nie myslec za czesto zdac sie na zywiol ze co bedzie to bedzie tak mi zaczely doradzac kolezanki ktore maja juz dzieci
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    avenka, badanie poziomu hormonow FSH i LH pozwala potwierdzic PCO, sam obraz usg z "winogronowymi" jajnikami nie wystarcza.
    Moze twoja gin sie pomylila i nie masz pco, no bo jak ona to twoje PCO stwierdzila bez badan ??
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja miałam robione też badania na te hormony i było ok ( na szczęście) jak pójdę do ginekologa to zapytam się czy jest jakaś inna metoda ( lekarstwa) które by zwiększyły szanse na zajście w ciążę, ja tez trzymam kciuki za was dziewczyny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no np. Clo, prolifen, jak nie masz jajeczkowania, plus pregnyl ( ovitrelle) na pekniecie. jak to nie dziala to menopur ( zastrzyki, gonadotropiny).
    Miejmy nadzieje ze szybko Ci to pojdzie :)
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    moya212 hmm lekarz stwierdzil po pecherzykach ze nie miewam owulacji bo zalegaja na jajnikach ale dzis go o wszystko dokladniej zapytam dziekuje
    :smile:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    moya212 a ty jak sie leczysz? zastrzykami ? czy lekami?
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    moya212 słuchaj a te lekarstwa co wypisałaś to one wpływają na zwiększenie szans zajścia w ciążę?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    moya212 Napisz co i jak tam u ginekologa, ok?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Przepraszam Avenka napisz co i jak u ginekologa:bigsmile: moya212 sorry źle przeczytałam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja mialam na pierwszy rzut zastrzyki, zadzialaly cudnie, a mimo wszystko nic z tego nie wyszlo. doszlo to przestymulowania :/ teraz jestem na "spoczynku" , bez lekow.
    a clo pozwala wychodowac pecherzyki, czy dziala, rozne sa opinie, jednym sie udaje z clo innym nie.
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    spoko:bigsmile: ja mam wizyte za godzinke venus87
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja wiem, że mam najkrótszy staż starania się o dziecko i zaczynam już panikować i szukać wsparcia u innych dziewczyn. Ale po prostu tego potrzebuje, tez mi radzą abym nie myślała o tym, że jak będzie to będzie...ale ja tak nie potrafię, chciała bym od razu zajść w ciążę. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    chyba kazdy tak ma, od razu, teraz. ale z czasem zycie uczy pokory .....
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Avenka ja mam wizytę za tydzień w czwartek tez na 15:00 i zobaczymy czy do tego dnia dostanę @ czy nie. Będę czekać ...
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    venus87 mam dokladnie tak samo ja po poronieniu wmowilam sobie ze nigdy pewnie juz nie zajde w ciaze a nawet jesli to ze poronie moj chlopak z ktorym jestem od 5 lat dopiero teraz zadeklarowal ze chce dziecka wczesniej no wiesz uwazal a ja z dnia na dzien tracilam nadzieje pytalam kolezanek co zrobic zeby zajsc a one na to by sie nie przejmowac i tyle spokoj wewnetrzy duzo daje trzeba zdrowo sie odrzywiac i unikac stresow noi oczywiscie jakies leki wspomagajace dzis zapytam gina czy na 100 mam ten zespol policystycznych jajnikow bo maya stwierdzila ze na podtawie samego usg nie da sie stwierdzic takze popytam co i jak juz nawet na kartce sobie wszystko napisalam :):smile:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    spoko:) wypytaj się o wszystko i daj znać. Czekam:) a ja uciekam bo do pracy lece:) buziaki dla was dziewczny:):bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Ja muszę Wam jak widzę dodać otuchy ;)
    Ja mam pco do takiego stopnia że przez kilka lat miesiaczke miałam może 3 razy w roku, do tego progesteron malutki.
    W pierwszą ciąże zaszłąm bez leków , co lekarz uznał za cud. Niestety synek urodził się za wcześnie - ale o tym już pisałąm.
    Teraz w pierwszym cyklu z clo udało się - a czekała mnie laparo przez te paskudne jajniki.
    GŁOWA DO GÓRY DZIEWCZYNY!!!
    --
  2.  permalink
    Ja tez mam PCO, przez rok brałam Cilest. W ciąże zaszłam w 2 cyklu z Clo pomimo złych wyników męża, wiec dziewczynki głowa do góry bo na pewno się uda :)
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    ja wrocilam od gina i przepisal mi duphaston czy cos w tym rodzaju czy ktoras z was to brala? bardzo prosze o odpowiedz:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    avenka, a dlaczego dostalas duphaston ?
    Duphaston to progesteron, ma za zadanie albo podtrzymac ciaze ( jesli doszlo do zaplodnienia ) albo wywolac okres ( jesli nie doszlo ).
    W moim przypadku to raczej to drugie, bo mam tendencje do bardzooooooooooo dlugich cykli i bez duphastonu @ jest bardzo bardzo nieregularna, albo wcale jej nie ma.
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    hhm wiesz moya212 wiesz on mi powiedzial ze narazie toen lek ma mi uregulowac cykl bo tez mialam nieregularnie i mam brac duphaston na to od 15 dc do 25 powiedzial ze po tym mi sie ureguluje a za 3 miesiace mam sie zglosic do niego na obserwacje pecherzykow.Ja sie zabardzo na tym nie znam ale zobaczymy jak bedzie a ty moya bralas ten duphaston reguluje ci cykl czy ne bardzo?
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja biore dupka od pazdziernika ( co miesiac od 16 do 25 dnia ), i mam @ co 28/29 dni. takze po dupku wiem kiedy moge sie spodziewac @, mniej wiecej oczywiscie.
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    acha dzieki jestem ciekawa co z tego wyjdzie kazal mi za 3 miesiace przyjsc i sprawdzic pecherzyki tylko wlasnie przez te 3 miesiace mam zarzywac ten duphaston
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    kurcze ja tu czytam o tym duphastonie i pisze ze albo on jest na wywolanie krwawienia miesiaczkowego albo na podtrzymanie ciazy ja juz nic z tego nie rozumie:cry:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    avenka, a ty masz nieregularne @ ?? Jesli tak to wlasnie po to go dostalas, zeby sie w miare uregulowalo, zeby niepotrzebnie nie wydluzac fazy lutealnej.
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    yak moya212 mialam nieregularnie ale czy ten dupek pomoze mi zajsc w ciaze? :( czy musze czekac i czekac? :(:sad:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    On nie jest na te pecherzyki tzn na ich pekanie wiec nie wiem czy sie ludzic nadaremnie:(:sad:
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    dostalam go tylko na uregulowanie cyklu ale to chyba nie pomoze skoro te pecherzyki dzieki temu nie pękną:sad:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    dupek nie pomoze ci zajsc, on ci pomoze wyregulowac, przynajmniej takie jego zadanie.
    A masz potwierdzona owulacje? wiesz wogole czy rosna pecherzyki ?
    --
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    nie pomoze w zajsciu :(:sad:
    • CommentAuthoredyta1984
     permalink
    Dziewczyny po jakim czasie wyszedł wam pozytywny wynik na teście bo ja jestem 10 dni po owulacji i nie wiem kiedy mam zrobić test cykle mam nieregularne a więc nie wiem kiedy spodziewany termin okresu. proszę o pomoc
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    tak rosna tylko nie pekają i przez to na poprzedniej wizycie lekarz powiedzial ze nie pekaja i ze mam cykle bezowulacyjne:(
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    moze podtrzymac ewentualna ciaze, ale do wzrostu pecherzykow potrzebne sa inne leki; No ale to juz inna bajka i zalezy czy masz problem z wzrostem pecherzykow i ich pekaniem.
    --
    • CommentAuthoredyta1984
     permalink
    na wzrost jest np CLO a na pęknięcie PIK
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    qiec ten dupek ureguluje mi tylko okres nic wiecej:(
    • CommentAuthorAvenka
     permalink
    kurcze vede nusiala dziewczynki czekac do kolejnej wizyty jak nie bede miala za ten czas ani jednego peknietego pecherzyka to ochrzanie lekarza ze wydluza moje staranie sie o dziecko i pytalam go o pregryl ten zastrzyk on mi powiedzial ze jego przepisuja tylko w klinikach leczacych nieplodnosc i ze 1000 kosztuje:angry:
    normalnie zalamka
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.