Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 8th 2011
     permalink
    martitap: ale kciuki dalej trzymam:))

ja też !
    za Was obie ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Dzięki :). Od dłuższego czasu radzę sobie z problemem nieźle całkiem ;-).
    Teraz trzymajmy raczej kciuki za Śmieszkę. Pierwszy stymulowany cykl jest pełen nadziei. Pełniejszy nawet niż pierwszy staraniowy. Tak więc zaciążenia Śmieszko Ci życzę, a jak się nie uda TFUTFU to pamiętaj, że jeszcze kolejne szanse przed Tobą.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dzięki Teorka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No i znów miło jest :). Dzięki. Nie ma co się wzajemnie szarpac. Wszystkie tu jedziemy na tym samym lub prawie tym samym wózku.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    :)) Nie traktuję tego jak szarpania, ale jako wymianę zdań i doświadczeń, które ciągle pogłębiają naszą wiedzę:))
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ja też, ale myślę, że prawdziwie "nowe" osoby mogą to tak odebrac.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Pewnie tak;/
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No więc. Słuchajcie "Pierwiastki" clostilbegyt wcale nie jest taki zły ;-). Jedne mają gorsze, inne lepsze doświadczenia. Pamiętajcie o wyegzekwowaniu od lekarza monitoringu usg, żeby miec pewnosc, że wszystko gra. Powodzenia!!!
    :swingin:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: No więc. Słuchajcie "Pierwiastki" clostilbegyt wcale nie jest taki zły ;-). Jedne mają gorsze, inne lepsze doświadczenia. Pamiętajcie o wyegzekwowaniu od lekarza monitoringu usg, żeby miec pewnosc, że wszystko gra. Powodzenia!!!

i to chyba najlepsze podsumowanie tych naszych dyskusji :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a tak jeszcze teraz sobie na moje wykresy kuknęłam i się okazuje, że udało się w SZÓSTYM CYKLU z clo....
    a siódmego by pewnie nie było bo trzeba przerwę potem robić nie ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Szczęściara jesteś:bigsmile:
    --
    • CommentAuthordoti05
    • CommentTimeJun 9th 2011
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie do was brałam pierwszy cykl clo i luteinę na miesiączkę powinnam dostać teraz 5 .06 ale cisza robiłam test ale jedna krecha a druga taka bledziutka i nie wiem czy ciąża czy tylko jakieś zaburzenia? zdarzyło się którejś z was tak?!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Doti, a pregnyl albo ovitrelle był?
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Jeśli dostałaś pregnyl albo ovitrelle to test może być zakłócony. Jakiej długości masz cykle?
    --
  1.  permalink
    czytam was i czytam, czesc dziewuszki... a kto powiedzial ze mam cykle bezowulacyjne ??? bo ja pierwsze slysze, ja takiej informacji chyba nie podawalam... gdybym miala cykle bez owu to na tescie owu mialabym zawsze jedna kreche ??? bo miewam dwie takie same ... p.s. wczorj zazylam 2 tab estrofemu i to jakis koszmar, nie spalam do 3 w nocy mialam dusznosci goraco i zimno serce pikawa...jakis koszmar dla mnie a dzis mam wziac, 2 estrofemu i 2 clo dlatego grubo sie zastanawiam zeby do ginki zadzwonic i jej powiedziec jak estrofem na mnie podzialal a co dopiero clo kur.....
  2.  permalink
    i dzieki za kciukasy :) ja za was rowniez 3mam moooocno :*
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Śmieszko, Twoje cykle tak właśnie wyglądają. Testy owu nie są wyznacznikiem. Ginekolog potwierdził odbytą owulację podczas badania usg?
  3.  permalink
    tak potwierdzil
  4.  permalink
    to ogolnie glupieje bez kitu....
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No to może coś z obserwacjami nie tak, bo cykle wyglądają na jednofazowe.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Śmieszka, a w którym cyklu i w którym jego dniu byłaś u gina i stwierdził przebytą owulację? Tzn mam na myśli te cykle, które pokazujesz.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Z ciekawości pytam, nie stresuj się ;-). Wykres też nie jest stuprocentowym wyznacznikiem, nawet jeśli dwufazowy to owu mogło nie byc i odwrotnie.
  5.  permalink
    nie mam tutaj cyklu wprowadzonego
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Uhm, no a był dwufazowy? Czy taki jak te? Fakt, że trochę masz te tutejsze obserwacje dziurawe, więc może dlatego tak wyglądają.
  6.  permalink
    wiem wiem... ja juz nie wiem zadzwonie chyba do ginki zaraz.... ponadto okres teraz mialam tylko 2 dni dzis tylko plamienie
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Śmieszka, jak ma Cię to uspokoic, to zadzwoń. Ja myślę, że trochę za bardzo jesteś zestresowana ;-). Będzie dobrze.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    smieska1986: a kto powiedzial ze mam cykle bezowulacyjne ??? bo ja pierwsze slysze, ja takiej informacji chyba nie podawalam..

tak wynika z Twoich wykresów...
    co prawda nie są do końca kompletne ale wg mnie lutowy, marcowy i kwietniowy był bez owulacyjny.....
    --
  7.  permalink
    Teorka rozumiem ale mowie mi nikt nie potwierdzil ze sa one bezowulacyjne...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale w każdym miesiącu miałaś monitoring ?
    obserwację pęcherzyków ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A potwierdził, że owulacyjne? Bo rozumiem, że w tych cyklach usg nie było? Tak czy inaczej nie są to książkowe wykresiki, ale właśnie po to, zeby były piękne i owocne dostałaś leki. Nastrój się pozytywnie :)
    • CommentAuthordoti05
     permalink
    Nie mialam pregnyl ani ovitrelle cykle miałam 28 lub 29 bo przyjmowałam luteinę także regularne a teraz nie wiem czy robić ponownie test czy odczekać jeszcze trochę?!
  8.  permalink
    nie w kazdym mialam monitoring
  9.  permalink
    ale w innych robilam testy owulacyjne
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Doti, no to ta słaba kreseczka pewnie z dnia na dzień będzie ciemniała, czego Ci serdecznie życzę. Jak chcesz miec pewnośc zrób badanie z krwi.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    DOTI jeśli nie brałaś zastrzyku z HCG i wychodzi druga blada kreska to wg mnie to ciąża :wink::wink::wink:
    powtórz test jutro rano a zobaczysz, ze ta kreska ściemnieje
    albo idź na betę z krwi tak jak Kaonashi pisze....

Kaonashi: Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji.

dokładnie
    --
    • CommentAuthordoti05
     permalink
    Tak bardzo bym chciała żeby to była ciąża i żeby tym razem było wszystko w porządku . Nie chcę przechodzić przez to samo jeszcze raz....
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    doti05: Tak bardzo bym chciała żeby to była ciąża i żeby tym razem było wszystko w porządku .

no to tego Ci życzymy :wink::wink::wink::wink:

najlepiej jak zrobisz test ciążowy z krwi i po dwóch dniach go powtórzysz
    wtedy będzie dużo więcej wiadomo :wink:
    --
    • CommentAuthordoti05
     permalink
    Jak tylko coś będę wiedzieć na 100% to wam dam znać :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Doti, najlepiej na "starających się". Powodzenia!
  10.  permalink
    dziewczyny a co do testow owu to czemu w takim razie w poniedzialek wyszly mi dwie krechy ciemne a to bylo kilkanascie godzin przed @ ??
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    smieska1986: dziewczyny a co do testow owu to czemu w takim razie w poniedzialek wyszly mi dwie krechy ciemne a to bylo kilkanascie godzin przed @ ??

bo to są właśnie testy owulacyjne :tongue::tongue::tongue:
    ja raz chyba się z nimi "bawiłam" i wychodziły mi takie cuda, że ho ho :wink:
    rano pozytywny mega, wieczorem negatyw zupełny a następnego dnia w południe znowu dwie grube krechy :devil:
    a USG i tak co innego pokazywało hehe
    --
  11.  permalink
    wlasnie dlatego juz ich nie kupie bo szkoda tylko siana na to g.... wrrr niech to ... ;) ide chyba do ginki zadzwonic
  12.  permalink
    dzwonilam do ginki ... powiedziala ze estrofemu jak takie jazdy mialam to tylko po 1 tabletce a clo napewno 2 nie jedna
    • CommentAuthorAmelka27
     permalink
    Cześć dziewczyny. Widzę, że dyskusja zrobiła się naprawdę wyczerpująca i faktycznie jak dla mnie (czyli nowej) wyglądało to w pewnym momencie poważnie :wink:
    Wiadomo, że każda ma inne doświadczenia, inny jest też organizm każdej z nas i nie ma co się sugerować w 100% tym, co przeżyła inna osoba.

Ja w pierwszym cyklu starań z CLO (czyli obecnie) jestem w każdym razie pełna nadziei, chociaż przyznaję, że do momentu 1 usg, które mam we wtorek, pojawiają się również i obawy. No ale to chyba naturalne, byle żeby w granicach rozsądku to wszystko:wink:
    Cieszyłam się, że u mnie CLO nie powoduje żadnych skutków ubocznych, ale chyba przedwcześnie to stwierdziłam. Zaczęłam mieć bóle głowy (nie jakieś straszne, ale jednak) i delikatne zaburzenie widzenia. Do tego zaobserwowałam też bóle jajników od wczoraj, na przemian raz lewy raz prawy, ale to póki co nic strasznego, takie bardziej mienie. Zobaczymy jak będzie dalej...

Smieska wg mnie bardzo dobrze zrobiłaś dzwoniąc do ginki, ona jednak wie najlepiej i teraz na pewno sama będziesz nieco spokojniejsza. Trzymam kciuki za owocny cykl!:smile:
  13.  permalink
    Amelka ja rowniez 3mam kciuki za ciebie :))))dziewczyny to jak dzis mam 4dc usg w 10 i 12 dc to od kiedy wspolzyc ?;P
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lekarz niech Ci powie. Czasem zalecają się powstrzymac do tuż przed owu.
    • CommentAuthorAmelka27
     permalink
    Smieska właśnie, dobre pytanie:wink:
    Ja zapomniałam zapytać o to swojego lekarza, ale jak to jest z tym współżyciem - podczas brania CLO i do czasu pierwszego USG lepiej z tym zaczekać?
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    smieszka, wg mnie współżyć należy wtedy, kiedy jest ochota. Nie jesteśmy robotami:wink: a jeśli boisz się, że przeoczysz "ten" moment, to najlepiej co 2-3 dni:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    martitap: smieszka, wg mnie współżyć należy wtedy, kiedy jest ochota. Nie jesteśmy robotami:wink:

tu się z Martitą zgadzam...
    i na pewno nie sugerowałabym się tym, co mi powie gin bo jednak to kiedy się z mężem kochamy to tylko nasza sprawa
    a nie lekarza :wink:
    a udowodnione jest naukowo, że tyle samo par zachodziło w ciążę kochając się 2 razy dziennie co kochając się co 2 dni....
    więc wstrzymywanie się przed owu, żeby "wzmocnić armię" to dla mnie osobiście bzdury :wink::wink::wink::wink:

AMELKA 27 ---> mi wszystkie skutki uboczne mijały 2, 3 dni po skończeniu CLO :wink:
    więc u Ciebie pewnie też zaraz ustąpią :wink:

ŚMIESKA ----> no czyli bierz tak jak ginka mówi, 2 tabletki dziennie i będzie dobrze :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.