Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziewczyny a czy to jest normalne ze mam brac clo bez wczesniejszego monitoringu ??? Czy juz po prostu wariuje !!! :confused:

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 13th 2012
     permalink
    brac clo bez wczesniejszego monitoringu ??? Czy juz po prostu wariuje !!! :confused:

Jesli nie dostajesz okresu to znaczy że cały cykl jest "powalony" . Prawdopodobnie nie masz owulacji , ja bym brała jeśli lekarz tak zalecił . A masz monitoring w czasie brania CLO ?
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    AniaaaaaM84
    raz w miesiacu mialam taki dzien ze strasznie mnie bolal jajnik doslownie przez pare godzin.

Miałam takie silne bóle w cyklu z CLO , w ich czasie jajeczka rosły i jak pisała simona to ból około owulacyjny , samej owulacji raczej nie wyczujesz
    --
    •  
      CommentAuthorfifi007
     permalink
    Dobry wieczór!

@ jest. Mam sie calkiem dobrze, brzuch boli jak diabli no ale trudno. Przeżyje:) Piersi wracają do normalnego stanu (dzięki Bogu, miałam problem z zapięciem kurtki:)). Jutro pierwsza dawka clo (2x1tbl.) W poniedziałek/wtorek siup na monitoring. Ciekawa jestem co powie lekarz i czy jajeczka beda rosly. A jak to jest dziewczyny? Po skonczonej @ mam przytulać się z Mężem do upadłego, czy czekać na znak od lekarza?:) Nie żebym była tym faktem specjalnamłie zasmucona:)) Chciałam zapytać i zrobić tak żeby było najskuteczniej - może macie jeszcze jakieś swoje sposoby? Pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorfifi007
     permalink
    juz wiem! możecie coś jeszcze poradzić na mega suchość? przy clo bedzie lepiej niz przy luteinie? moze oeparol? mozna go laczyc z clo? dzieki! fifi
    •  
      CommentAuthorsinoma
    • CommentTimeFeb 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Fifi, clo a luteina to dwa rozne leki. Nie mozesz ich porownywac :-)
    Ale "suchosc" czyli marna ilosc sluzu, to niestety tez przez CLO.

Tylko widze, ze Ty pierwszy cykl z CLO, tak? W takim razie moze sprobuj jakiegos zelu intymnego? Bo skoro pierwszy cykl z CLO u Ciebie, to ta suchosc u Ciebie nie jest spowodowana tym lekiem. Poki co.

Jesli chodzi o ilosc sluzu, to faktycznie mozesz lykac wiesiolka w kaps. od 1dc do owu. Potem przerwa.
    Powinno pomoc.

A co do przytulanek, to najlepiej przytulajcie sie wtedy, kiedy macie na to ochote, a nie akurat wtedy gdy owu sie zbliza. Wiadomo, ze musicie trafic w Twoj plodny czas, a okreslic, kiedy on jest u Ciebie pomoze Ci samoobserwacja. A przyblizony termin oczekiwanej owulacji usg (monitoring).
    Chodzi mi o to, zebyscie robili to wtedy, kiedy macie na to ochote, a nie wtedy kiedy "zaleci" lekarz...
  2.  permalink
    asia_

Mam przyjsc na monitoring w 9dc a w 3dc mam zaczac brac clo a teraz grzecznie czekam na @ :shocked:

Jak dla mnie to wszystko zakrecone jest :cry: A ty w ktorym cyklu z clo zaszlas w ciaze ??? Bo po suwaczku widze ze nosisz fasolke :heartbounce:

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  3.  permalink
    fifi007
    Mam pytanko w ktorym dniu od odstawienia luteiny dostalas @ ????

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 14th 2012
     permalink
    A ty w ktorym cyklu z clo zaszlas w ciaze ??? Bo po suwaczku widze ze nosisz fasolke

udało mi się w pierwszym :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Fifi suchość po clo może być. Ja stosuję oeparol. Co do żelów intymnych to poszukaj w necie, ale wydaje mi się, że przy starankach o dzidziusia żele nie są wskazane. Mogą spowolnić wojowników.
  5.  permalink
    "Co do żelów intymnych to poszukaj w necie, ale wydaje mi się, że przy starankach o dzidziusia żele nie są wskazane. Mogą spowolnić wojowników "

Naprawde ? Ja stosuje Durex Play... bo w sumie zawsze mam sucho i nie wyobrazam sobie sexu bez zelu .... :confused:

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  6.  permalink
    Mi nawet ginekolog powiedzial, zeby w trakcie starania sie o dzidzie nie uzywac zeli intymnych bo wlasnie spowalniaja zolnierzyki :)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny a ja starałam się z żelem intymnym i nic nie przeszkodziło
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kuleczka mam pytanie jak wstawiałaś suwaczek. Jak nie mam wykupionego abonamentu to też mogę go wstawić?
    --
    •  
      CommentAuthorfifi007
     permalink
    Aniaaaaaa po luteinie @ przyszla 4 dnia. Dzisiaj pierwsza tabletka clo. Mam jakies uderzenia ciepla i brzuch boli.

Milego dnia!
  7.  permalink
    saba, ja tez nie mam abonamentu:) a sywaczek wstawiasz klikajac ustawienia forum i tam powinnas miec cos takiego jak sygnaturka:) i wtedy link do suwaczka wklejasz:)
    --
  8.  permalink
    Ok czyli zel odkladamy no bok :cool: a co moge innego uzyć zeby byl troszke lepszy poślizg ???? Moze sa jakies naturalne preparaty bo ja jestem strasznie suchaaaaa i bez chyba nie dam rady :confused: :shamed:

Suwaczek z babyboom.pl
    --
  9.  permalink
    Niektóre dziewczyny uzywają siemię lniane (można stosować cały cykl) lub wiesiołka.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a ten kod bądź link skąd wzięłyście?
    --
  10.  permalink
    saba kliknij np na moj suwaczek i Ci sie stronka wyswietli z suwaczkami, postepuj krok po kroku i pojawi sie kod do suwaczka:)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kuleczka napisz jak się czujesz
    --
  11.  permalink
    Czuje sie w miare dobrze, ale musze sie oszczedzac i sporo lezec. Po pobycie w szpitalu nie mam ochot juz tam wracać do dnia porodu, z praca tez juz mam koniec bo mi lekarz nie pozwolil wracac :( a jak Twoje samopoczucie?
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    powiem Ci ,że dużo lepiej brzuch boli mnie tylko sporadycznie nospe biorę tylko raz na tydzień a wcześniej bez nospy nie dała bym sobie rady .Męczyły mnie straszne nudności i wymiotowałam nie mogłam się z domu ruszyć bo zapachy mi przeszkadzały ale jak byłam na wizycie to gin przepisał mi czopki i jak ręką odjął tylko raz dziennie wymiotuje ale wczoraj byłam na wizycie i powiedział ,że jeszcze z tydzień i wogóle powinny te wymioty ustąpić . A ty coś dźwignęłaś czy tak bez przyczyny zaczęłaś krwawić?
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    bez przyczyny ;/ staralam sie nawet w pracy oszczedzac ..... ale teraz jest juz dobrze:) Biore duphaston 3x1, nospe i aspargin tez 3x dziennie. A co do wymiotowania to ja od poczatku nie mialam tych atrakcji, az za dobrze bylo.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a ciężko miałaś prace?
    --
  12.  permalink
    Niezbyt, chociaż dzieciaki czasem dawały w kość. Ale teraz najważniejsze jest moje Maleństwo:)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    pracowałaś z dziećmi? a ha to już przygotowywałaś się do roli:bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kuleczka miałaś robione usg genetyczne?jak tak to w którym tygodniu?
    --
  13.  permalink
    miałam, w 11 tygodniu mi lekarz robil, wszystko wyszlo w porzadku i prawidlowe
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a co ci sprawdzał?
    --
  14.  permalink
    przeziernosc karkowa, kosc nosowa i czy narzady sa na swoim miejscu, nie pamietam dokladnie, ale teraz w szpitalu potwierdzilo sie, ze wszystko jest prawidlowe a serduszko bije jak dzwon..moze przejdzmy na pierdolkowy dzial coby nas tu nikt nie upomnial za spam?:P
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    o.k
    --
    • CommentAuthorMaja1988
     permalink
    Hej dziewczyny wkońcu się doczekałam tego okresu bu już mnie to męczyło... w niedziele dostałam także od czwartku od 5dc zaczynam już drugi cykl z clo mam nadzieje ze ten bedzie owocny... W czwartek ide na badania tsh oraz na badanie prolaktyny
  15.  permalink
    Dziewczyny czytalam ze ten wiesilek to sa kapsulki.... tak ??? Myslalam ze to jest cos w stylu zelu ze sie smaruje przed stosunkiem.

:confused:

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeFeb 15th 2012
     permalink
    wiesiołek to kapsułki zażywając go zwiększasz ilość sluzu
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Dziewczyny - witam sie na wątku clo ponieważ stało sie tak, że po wielu miesiacach nieudanych prób i wędrowaniu od lekarza do lekarza w końcu trafiłam na ginkę, która zaproponowala mi clo i zaczynam od następnego cyklu.
    Dodam, że mam podejrzenie jajnika policystycznego i miałam robione hsg wczoraj i jajowody mam drożne.
    Pozdrawiam wszystkie starajace się z clo:)
    --
  16.  permalink
    abortaW
    Czy moge te kapsulki kupic sama w aptece czy powinnam to skonsultowac z moim lekarzem ???

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Mi lekarka sama zaleciła branie wiesiołka do 12 dc w cyklach z clo.
    --
    • CommentAuthorrybka30
     permalink
    witam. jak wspominałam wcześniej jestem na czwartym i chyba ostatnim cyklu na clo. lekarz powiedział mi że jak w tym cyklu sie nie uda to czeka mnie laparoskopia. musze sie zastanowic czy chce.miałam iść na usg miedzy 10 a 12dc ale byłam chora i nie mogłam. teraz to czyba juz za póżno. mam jedno dziecko, piecioletnia córeczke. brakuje mi juz sił do walki o drugie dzieciątko:cry: pozdrawiam
    • CommentAuthorhonieczka
     permalink
    witam
    potrzebuję informacji odnośnie clostilbegytu przez ile czasu któraś z dziewcząt brała,i udało jej się zajść w ciążę ?
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    hej dziewczyny,
    jestem teras 5 cyklu z clo, i pregnyl też dostaje. Mam progesteron 148, zrobiłam sobie prolaktyne i mam natczo i miałam 1099 (norma jest 102-496) a po tabletce 8919. Czy któraś z was tak miała? No i czy to może byc przyczyna, że nie moge zajśc w ciąże? Jak myślicie dziewczyny? Dodam że z mojej inicjatywy poprosiłam lekarza o badanie na prolaktyne, bo miałam problem z zajściem w ciąże z pierwszym dzieckiem.Pani doktor powiedziała jeszcze, że napewno mam prolaktyne w normie bo inaczej jajeczka by nie rosły, a rosną. Po obniżeniu prolaktyny zaszłam w ciąże ale było to 3 lata temu i wtedy nie brałam clo ani pregnylu.
    •  
      CommentAuthorsinoma
    • CommentTimeFeb 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Basiala, te pytania powinnas skierowac do lekarza, a nie do nas...
    My nie wiemy co jest powodem, choc na pierwszy rzut oka widac, ze masz za wysoka prolaktyne.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Czy moge te kapsulki kupic sama w aptece czy powinnam to skonsultowac z moim lekarzem ???

Tak możesz sama ale pamiętaj by brać go tylko do owulacji
  17.  permalink
    Dziewczyny jestem 3 dzien po Luteinie, od wczoraj mam lekkie plamienie dzisiaj tez jakos tak malo co leci, wiec mam rozumiec ze to nie jest zaliczane do 1dc ????

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormomigj
    • CommentTimeFeb 16th 2012
     permalink
    Hej kobietki,które brały Clostilbegyt,chciałam z Wami skonsultować,kilka faktów.Ja brałam clo pierwszy raz w obecnym cyklu,teraz czekam na, mam nadzieje, że na pozytywne rezultaty.Zastanawia mnie kilka faktów,lekarz nie zlecił mi monitoringu jajników,a czytałam na wielu forach że inne kobietki miały i że to ważne,bo jeżeli pęcherzyk urośnie i nie pęknie,to jest ryzyko powstania torbieli.Chciałam jeszcze zapytać,czy miałyście jakieś objawy podczas brania clo,ponieważ u mnie wystąpiło niewielkie krwawienie w 10 d.c. a około 14 d.c bardzo bolały mnie jajniki,teraz jestem 8 dni przed terminem miesiączki(której mam nadzieje nie będzie :-) ) i rano pobolewał mnie troche brzuch,a teraz czuje co jakiś czas kłucie w jajnikach.Proszę babeczki,piszcie co wiecie.Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Aniu plamienia jeśli w występują w końcówce cyklu są wliczane do starego cyklu. Dopiero krwawienie jak się pojawi, nawet lekkie to jest 1 dc.
    .
    Momigi ja uważam, że monitoring jest konieczny w sytuacju, gdy bierze się CLO, to dla własnego zdrowia i bezpieczeństwa. Ja biorę Clo, ale u mnie żadnych plamień nie było, jajniki owszem bolały bardzo już od pierwszego dnia przyjmowania, zaczęłam je odczuwać. Nie wiem na ile te odczucia były związane z faktycznym bólem, a na ile z psychiką :wink::wink::wink: ale czułam jajniki dość wcześnie. Ja miałam monitoring, zastrzyk z Pregnylu na pęknięcie pęcherzyka, a póżniej luteinę i acard zażywałam. Ściskam kciuki za pozytywne zakończenie cyklu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    [quote=basiala][/quote]

Basiu ja miałam podwyższoną prolaktynę, ale u mnie jajeczkowania nie było. Ale zaczęłam przyjmować bromergon i prolaktyna spadła do właściwego poziomu.
    Owulację przywróciło mi dopiero CLO.
    Wszędzie gdzie czytałam, padało zdanie, że podwyższona prolaktyna może być przyczyną niepłodności.
    Zawsze myślałam, że jest to związane z tym, że nie występuje wtedy owulacja. U Ciebie - z tego co piszesz - owulacja jest, więc myślę, że naprawdę warto porozmawiać o tym z lekarzem.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ups, przepraszam, nie wiem jak się cytuję inną użytkowniczkę, żeby odnieść się do Jej słów.
    --
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    OneKiss.Nie wiem dlaczego lekarz nie zlecił mi żadnych dodatkowych leków,ani usg,trochę mnie to martwi.Czy stosowanie samego clo jest skuteczne,jak myślisz?
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    czasem przepisują CLO , jako deskę ratunku . Tak było u mnie , ale ja miałam badania - wszystkie ok . CLO zgodziła się mi przepisac lekarka na 2 mce bo mój M nie chciał robic badań . Usg powinno byc , tak trochę na odczepnego cię chyba potraktował ten lekarz . Skąd będzie wiedział czy jajeczka rosną jak ich nie monitoruje ? Fakt źe u mnie monitoring się skończył w 12 dc jak jeszcze rosły , to też chyba nie do konca właściwe bo mogły nie pęknąc .. ale pękły
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.