Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorOLLAA81
    • CommentTimeFeb 23rd 2012
     permalink
    Jestem już po mintoringu (8 dc). Niestety żaden pęcherzyk nie rośnie :cry:
    Mam przyjść za trzy dni sprawdzić czy coś się ruszyło. Tak mi przykro bo w grudniu jak brałam Clo to pęcherzyk urósł książkowo a teraz nic.
    No moze za trzy dni jeszcze coś urośnie - to będzie mój 11 dc ale po dzisiejszej wizycie znów skrzydła mi opadły...
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Haim
    I to wszystko, aaa i powiedział, żeby za dużo nie czytać internetu, bo mówiłam o mierzeniu temperatur,

Moja lekarka przynajmniej zerkneła na wykresy jak je przyniosłam , lekarz nie musi się tym sugerować ale NPR po coś jest i po obserwacjach wiele można wywnioskować . Myślę że powinnaś sprawdzić innego lekarza , jak można przepisać leki na kilka miesięcy i niech się dzieje co chce ... Jak dziewczyny pisały , CLO to nie witaminki i może zaszkodzić.
    Tym bardziej ze chodzisz prywatnie , przecież za coś mu płacisz :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorfifi007
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Czesc Dziewczyny,

dzis jest moj 11 dc. Straaaasznie boli mnie podbrzusze. Caly dzien mam napiety brzuch i poprostu czuje jak moje jajniki sie ruszaja;] Czy to normalne?!
    :sad:
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    fifi ja też tak miałam , strasznie mnie bolało podbrzusze , USG było masakrą . Przy CLO jajniki dostają często dużego kopa
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Witajcie, pierwszy raz odzywam się na tym wątku, zatem najpierw się przedstawę. Jestem Lena i mam 34 lata, teraz mieszkam we Włoszech. O dziecko staramy sie z meżem już od dłuższego czasu. Dziś jest mój 8 dc, wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę clo i strasznie bola mnie jajniki. czy to normalne żeby bolały tak szybko? Myślałam, że dopiero w okolicy 12-13 dnia będą się aktywować. Jutro ide na monitoring do nowego lekarza.
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mnbvc...witam..ja również jestem "ryczącą":tongue:34-latką:wink:...ja byłam na clo 6-m-cy-niestety u mnie efektów brak:sad:. Chyba jest to normalne, że przy tym leku tak szybko jajniki dawają o sobie znać.Więc na pewno wszystko ok-może wcześniej będziesz miała owulację-dobrze że jutro masz monitoring, to wszystko się wyjaśni.życzę owocnych starań:bigsmile:.Ja już drugi cykl bez "dopalaczy"-jadę na testach owul.ale za bardzo im nie ufam...no nic,muszę czekać i liczyć że się uda...pozdrawiam:smile:
    --
    • CommentAuthorOLLAA81
     permalink
    Lena koniecznie daj znać po jutrzejszym monitoringu.
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    fifi, ja biore clo po raz pierwszy i w okresie okoloowulacyjnym tez bolaly mnie jajniki (szczegolnie prawy) a wczesniej bez clo nigdy mi sie to nie zdarzylo.
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Ruda03 - nie dziękuję, żęby nie zapeszyć ;-)
    ollaa81 - dam znać jak po monitoringu.
    Ale muszę przyznać, że nadzieje mnie już opuszczają. Co chwilę któraś z koleżanek albo rodzi albo dowiaduje się, żę jest w ciąży, a u mnie nic ;-(
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    Hej Dziewczyny!
    Dzis bylam u lekarza i od nastepnego cyklu mam brac CLO. Tylko, ze tak jak sie obawialam przed wizyta, nie bede miala zadnego monitoringu, a mam brac tabletki przez 6 cykli. Mam jedynie w pierwszym cyklu zrobic sobie (w 21 dc) badanie krwi, a potem po 6 cyklach. Zadnej wizyty, zadnego USG zeby zobaczyc czy na mnie ten lek dziala czy nie jestem przestymulowana. Przyznam szczerze, ze sie boje tak w ciemno brac, jakby nie bylo jest to dosc inwazyjny lek. Moze ktoras z Was miala podobnie? Wiem, ze w Polsce monitoring idzie zawsze w parze z CLO, ale ja mieszkam w UK...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Nikoll - ja wiem, ze w UK mozna miec monitoring jak chodzisz do gina na NHS, w GP tego nie bedziesz miala. Dlugo sie staracie? Moze popros o skierowanie do szpitala?
    Ja ide 14 marca i ciekawe co mi ginekolog powie. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeFeb 24th 2012
     permalink
    Madzia to też zależy od GP w mojej przychodni praktykuje się wysyłanie na skan przynajmniej w pierwszym cyklu jak nie ma reakcji to az uda się wywołać owulację a dodatkowo kilka razy w czasie cyklu stymulowanego wykonuje się badanie na E2, LH, FSH a po owulacji PRG
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja już się poddałam, chociaż w niedzielę robię test bo muszę ponieważ w niedzielę biorę ostatnią tabletkę dupka, a we wtorek idę do gin i ciekawe co mi powie i co zaproponuje??!!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    venus wy się krótko staracie trochę za wcześnie na rzucanie kopii
    • CommentAuthorAńdzka
     permalink
    kobitki poradzcie.....od roku staram sie o dzidziusia..po badaniach okazalo sie ze mam podwyzszona prolaktyne 551,2.. i niczym niemoge jej zbic.niechce brac bromergonu gdyz boje sie skutkow ubocznych gdyz mam je nawet po tak slabym leku jak castagnus....trace juz nadzieje ;(((:cry:
    •  
      CommentAuthorchiara72
     permalink
    Hej ! Ja biorę 2 cykl clo i powiem szczrze, że jestem bardzo nerwowa, myslałam, że to przez inne sytuacje , ale może to być właśnie powodem brania tego leku. Wczoraj byl 19 dc i dostalam krwawienia , dzis tez krwawie Jest to o wiele skapsze krwawienie niz przy miesiacze .Bardzo ,ale to bardzo mnie to zmartwilo . Chcialabym zapytac sie Was , czy ktoras tak miala, krwawienie w srodku cyklu po clo ???? :shamed:
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Hej chiara72,ja miałam dwa razy w 10d.c i 21d.c ale bardzo słabe trwające króciutko.
    --
    • CommentAuthorOlga35
     permalink
    Ańdzka - brałam bromergon też go strasznie żle znosiłam, ale wtedy 98 rok moja endokrynolog powiedziała że mod=gę mieć problemy z zajściem w ciąże. Przy bromergonie najgorsze był ranki tak mnie zcinał z nog że siedziałam 0,5 godziny w łazience na zimnych płytkach. Jaką masz dawkę leku? Ja przyzwyczajalam organizm od 1/4 tabletki.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    bromergon najlepiej brac na noc
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej puzzle no krótko się staramy, masz rację ale poddałam się ponieważ nie chce skończyć u psychologa z problemem jaki nas dotyka, wolę się w ten sposób nastawiać niż w ciągle się dołować co miesiąc, że test wyszedł negatywny. A o jaką " kopię" Tobie chodzi?? ten cytat co skopiowałam i wkleiłam na nasz forum?? znalazłam go na innym forum, wypowiedź lekarza, to mnie uspokoiło i wierze, że dupek nie wpływa na owulkę, no ale jak wspomniałam wcześniej to idę do gin i zobaczymy co mi powie dalej....a każdy ma prawo mieć swoje zdanie. No a w niedziele robię test. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    rzucać kopie= poddawać się

A co do psychologa wielu parom z problemami z płodnością terapia pomogła więc wg mnie tona prawdę działa i pomaga :) Każdy starając się o dziecko przechodzi etapy buntu, poddawania się ale trzeba stawić czoła temu co los dla nas przygotował i nie poddawać się tylko walczyć ale też nie wpadać w obsesję jak się nie udaje trzeba pogodzić się z faktem, że mamy trudności i problemy z poczęciem i nie uda nam się od razu ale uda się jak przyjdzie nasz czas
  1.  permalink
    Witam wszystkie "Staraczki" i te z dzidziusiami w brzuszku no i mamusie :))
    Jestem tutaj od niedawna :) od 4 dni dokładnie :)
    Ja na obecną chwilę biorę femifertil. zamówiłam sobie przez neta no i dziś pierwszy dzień łyknęłam magiczną pigułkę :) zobaczymy co to będzie :)
    Puzzle -> przede wszystkim trzeba wyluzować :) nie nastawiać się na dziecko bo teraz musi się udać. Nie planować już kiedy będzie poród, i takie tam. Ja się uśmiecham jak dostaję @ i myślę zawsze, że widocznie jeszcze nie czas, że w kolejnym miesiącu znowu jest szansa. Choć małe ukłucie w sercu zawsze jest :D więc dziewczęta do góry głowa :))) Będzie dobrze :))
    pozdrawiam wszystkich serdecznie.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kwiatuszek, ale ja to wiem i to nie ja się załamuję :) zresztą po 7 latach już mam wszystkie stany za sobą poza euforią udało się ale i to przede mną :D
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    madziauk-moze Cie zaskocze, ale my leczymy sie w Klinice Leczenia Nieplodnosci na NHS i tam chyba powinni sie mna zajac najlepiej... Tylko jak widac jest inaczej... Staramy sie 3 lata.
    --
  2.  permalink
    Puzzle wiem, że wiesz :))) akurat przeczytałam Twój ostatni wpis :) i tak Cię ujęłam w swojej wypowiedzi :)))
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Dziewczyny, macie racje, że nie nalezy się załamywać w chwili pojawienia się @, ale to łatwo się mówi, jak się jest bardzo młodym i ma się czas. Mnie się on kończy i coraz szybciej ucieka, tak więc każdy miesiąc to potęzna strata. Jeszcze się nie poddałam do końca, ale nadzieje już we mnie gasną. Za 2 godz. idę na monitoring i zobaczymy co powie dr.
    • CommentAuthorrybka30
     permalink
    witam
    Mam pytanko od 14dc, a dziś mam 21dc mam podwyższona tepmerature. Jak myslicie, może coś z tego bedzie? Czy jeszcze jest za wczesnie zeby cos wnioskować?
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Jestem po pierwszym podglądzie. Na lewym jajniku są 3 pęcherzyki: dominujący 2,12 na 2,2 oraz 1,3 na 1,1 i 1,1 na 1,4. Na preawym dwa malutkie, oba mniejsze niż 1 cm (po ok 0, 85). W poniedziałek kolejne oglądanie.
    •  
      CommentAuthorfifi007
    • CommentTimeFeb 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja po raz pierwszy od chyba 4 lat zobaczylam u siebie plodny śluz, brzuch mniej boli. Czyżbym miala owulacje?!:) Dziewczyny nie mozna sie zalamywac. Znam wiele przypadkow szczesliwych i mniej szczesliwych par. Moja kolezanka w wieku 22lat zaczela starac sie z mężem o dziecko, nie wychodzilo, wszystko trwalo 6 lat. Wlasnie urodzila piekna, zdrowa coreczke. Wydaje mi sie, ze jednak ktos tam w górze ma na nas jakis plan. Oczywiscie medycyna bardzo sie w tym planie liczy. Nie myslcie, ze jestem przesadnie wierzaca (chociaz nie sadze ze jest cos zlego), wrecz przeciwnie. Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze! Zycie jest naprawde piękne i takie przewrotne!

Pozdrawiam Was w tak "piekny" piątek!
    PS: myslicie ze to owulacja?
    :wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Nikoll - a gdzie sie dokladnie leczysz, w Londynie? Ja ta wizyte u ginekolog na NHS traktuje dodatkowo :) plus ciekawa jestem co mi powiedza. Lecze sie obecnie prywatnie u polskiego gina-endykrynologa w Londynie.
    Zdam relacje po wizycie u ginki z NHS :) zapraszam pod moj wykres po 14 marca :) bedzie update :)
    --
    •  
      CommentAuthorlolita1983
     permalink
    dziewczyy nie możemy się poddac ja od 5 lat bez rezultatu sie staram też chyba juz wszystkie etapy dołów przeszłam włącznie z chwilową euforią rok temu ciąża pozamaciczna :(walcze dalej pierwszy cykl z clo :)najmniejsza dawka 0,5 tablety i wielkie nadzieje :)musi sie udac musi skoro raz się udalo naturalnie :)i to w najmniej oczekiwanym momencie więc odpuszczam psychicznie staram się tzn udaję ze nie myśle o tym hihihi mam 28 latttt i od zawsze chciałam byc mamusią :)
    •  
      CommentAuthorlolita1983
     permalink
    dodam ze nie mierze tempki nie prowadze wykresów nie obserwuje śluzu i nie przytulam sie wgł kalendarza ide na żywioł :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Puzzle wiem, że nie powinnyśmy się załamywać i poddawać, ale chyba to mnie przerasta i jestem słaba psychicznie:(((( więc nie na stawiam się na dzidzie co miesiąc. Kochamy się podczas owulacji i przed jak i po no ale jakoś nie mój czas. Pozdrawiam Was gorąco. :grouphug:
    --
    • CommentAuthorgabroska
    • CommentTimeFeb 25th 2012
     permalink
    Witajcie dziewczyny,
    Czytam Was od dawna, czasem coś gdzieś powiedziałam, a teraz pora na oficjalne przedstawienie się i pare słów o sobie. Mam na imię Justyna, lada moment skończe 26 lat. Za parę chwil zacznie się 4 rok starań. Pierwsze 3 były bardzo obfite w tabletki, zastrzyki, wizyty w szpitalach, przychodniach, klinikach i gabinetach. Czasem w kościołach, ramionach przyjaciółek mokrych od moich łez... Długo szukałam lekarza, który może mi pomóc, który zechce to zrobić. I chyba właśnie znalazłam :bigsmile: w najbliższy poniedziałek jadę pokazać swoje wyniki, ale już na poprzedniej wizycie pani doktor zapowiedziała stymulacje, najpewniej clo z monitoringiem plus specyfik wywołujący @ bo inaczej guzik z liczenia dni cyklu hehe. Teraz jednocześnie nadzieja na happy end tak bardzo wzrosła, tak jasno nagle zrobiło sie na tym świecie a przy tym tak bardzo zaczęłam się bać, że to wszystko zawiedzie, że nie stanie się nic na co czekam ja, mój mąż, moja rodzina.

I jeszcze dziewczyny bardzo Wam dziękuję. Dzięki wam obserwuję swoje nic nie warte cykle, mierzę tempkę, zapisuję serduszkowania... Co prawda owulacja przy temp 36,0 nie występuje, ale teraz o tym dzięki Wam wiem. Po weekendzie wstawię cykl i tu. Da się wprowadzić poprzednie cykle czy tylko bieżący?
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    gabroska , możesz wprowadzić poprzednie cykle - ustawiasz start cyklu ( datę kiedy sie zaczął ) .
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie kiedy najlepiej zaczać starania po podaniu ovitrelle? Ja wczoraj napisałam jakie mam pęcherzyki (dominujacy jest już gotowy do pęknięcia). Włoski lekarz, u którego byłam pierwszy raz powiedział żeby seks zaczać dzisiaj, zaś po konsultacji z moim polskim lekarzem przez telefon i poinformowaniu co i jak urosło, kazał mi dziś rano wziać ovitrelle i zaczać staranka od jutra przez 3 dni. No i mam zagwozdkę - co robić? Kiedy zaciągnąć pierwszy raz męża do łóżka? ;-) Nie chcę przegapić okazji ale też nie chcę żeby mąż zbyt wcześnie "wystrzelał" się z najlepszych plemników. Zastrzyk wzięłam godzinę temu.
  3.  permalink
    My po Ovitrelle zaczelismy w ten sam dzien...wzielam rano zastrzyk, a wieczorkiem juz sie serduszkowalismy ;) ale niestety nam to nie pomoglo :P
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny jaki kopić test ciążowy??? bo dziś biorę ostatnią tabletkę dupka i jutro z rana powinnam zrobić test ciążowy:/ a chce żeby był dobry, żeby wykrył najmniejszą ilość hormonu ciążowego, doradźcie proszę :cool:
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Kuleczka_69, ale widzę, że ostatecznie się udało! Rozumiem, że nie w tym cyklu z ovitrelle, ale proszę napisz, jeśli możesz, czy miałaś jakieś inne leczenie czy tak spontanicznie się udało.
    Też zdecydowaliśmy, że ostatecznie wypośrodkujemy opinie obu lekarzy i zaczniemy dziś wieczorem, a jutro i w kolejne dni poprawka. Zresztą w poniedziałek rano mam monitoring to już będzie wiadomo czy pękł ten pęcherzyk.
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Venus ja kupiłam Test ciążowy płytkowy Ultra Czuły ACON 10mlU/ml:)
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeFeb 25th 2012 zmieniony
     permalink
    mnbvc my zaszlismy w drugim cyklu z Clo, po miesiecznej przerwie :) a leczylam sie tylko Clo. Mialam tylko jedno USG sprawdzajace wielkosc pecherzyka..nie byl zbyt rewelacyjny, i stwierdzilam, ze cykl stracony, a tu masz, niespodzianka! :P U nas wyszly zle wyniki badan meza, ale jak z nimi poszlam do lekarza to juz dzidzi bylo poczete, o czym sie pozniej dowiedzialam :)
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Kuleczka, dzięki za odp. Mam nadzieję, że i nam się uda. Teraz jest mój 2 cykl z clo. W następnym miesiącu mam zamiar zrobić sobie przerwę, żeby jajniki odpoczęły i żebym nie ładowała ciągle w siebie hormonów.
  4.  permalink
    czesc dziewczyny chcialabym sie do was dolaczyc, pokrotce opowiem wam moje historie z clo:
    a wiec po roku bezowocnych stran lekarz przepisal mi clo. Pierwszy moj cykl z clo i sie udalo zaszlam w ciaze lecz niestety poronilam :( nie mialam lyzeczkowania bo byl to 4tc. Przez caly czas plamilam a teraz dostalam pierwsza @ po .......
    ide w poniedzialek do gin i wtedy zadecyduje czy moge brac clo czy musowa jest przerwa
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Kochane laseczki! A ja pragne sie podzielić takim czymś fajnym: http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html
    Czyli jak się naturalnie wspomagać, jest tam całe mnóstwo fajnych rzeczy. Jak tylko będę już po tym smutnym zabiegu, to z pewnością skorzystam!
    Tzrymajcie się ciepło!
  5.  permalink
    monist czyli jednym słowem tabletki które zaczęłam brać mogą być naprawdę pomocne, bo te wszystkie zioła tam są :))
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Jutro robię test, dam znać co i jak:///:neutral:
    --
    • CommentAuthorOLLAA81
    • CommentTimeFeb 26th 2012
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Dziś mialam drugi monitoring. Jest to mój 11 dc i jest jeden pęcherzyk dominujący - 11mm. Jak byłam dwa dni temu to jeszcze nie było żadnego - pęcherzyki mialy po 7 mm. Ale się cieszę:bigsmile: Następne usg we wtorek. Mam nadzieję, że będzie ladnie rósł. a Propos zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka to w poprzednim cyklu z CLO w grudniu akcję z przytulaniem mieliśmy zacząć za dwa dni od podania zastrzyku.

Lena trzymam kciuku żeby się udało. Pęcherzyk bardzo szybko Ci urósł- niezły wynik.:bigsmile:
    venus87 daj znać jak test.

Powodzenia
    Dam znac we wtorek co dalej u mnie.
    Trzymajcie się ciepło.
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Witajcie dziewczyny! Ja mam pytanie odnośnie pękania pęcherzyków - wczoraj miałam podany ovitrelle, bo miałam już w piątek pęcherzyk 22mm. Co się dzieje z tymi mniejszymi po podaniu środka na pękanie? Wchłaniają się? Rosną dalej? Miałam na tym samym jajniku co pęcherzyk dominujący jeszcze dwa po około 13 mm. Jutro mam kolejne usg. Dziś czuję rozpieranie w podbrzuszu od południa.
    •  
      CommentAuthormonist
     permalink
    Tak kwiatuszku masz super lek! a ja wklejam jeszcze jeden lek MACA z Amazonii (czytałam o zaleceniach przez INER), dla tych staraczek co tak jak ja źle reagują na hormony i chemię pozostaje tylko ziołolecznictwo. Wklejam tez link ze strony INER i metody Rótzera: http://iner.pl/?x=1&s=111 :bigsmile:
    Powodzenia!
    •  
      CommentAuthorfifi007
     permalink
    buu:( moj cykl idzie na straty. jajniki nie zareagowaly pecherzyki nie urosly:sad:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.