Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a dziś jest już mój 19 dc. Nie mogę w to uwierzyć, jeszcze w piątek miał 13 mm i nie wierzyłam, ze zacznie rosnąć bo przez poprzedni tydzień przyrósł tylko 2 mm... A tu taka niespodzianka. Gin przepisała mi receptę i jutro idę na kolejny monitoring i dostaną zastrzyk na pęknięcie i potem mam przyjść za 3 dni zobaczyć czy pękł. Jestem taka podekscytowana bo to będzie pierwszy cykl, w którym będzie realna szansa na sukces. W grudniu w moim pierwszym cyklu z Clo, w którym pęcherzyk był gotowy już w 13 dc nie mogliśmy działać bo mąż miał wypadek. Potem miałam przerwę na badanie HSG, potem na wchłonięcia torbiela no i w końcu znów nadeszła okazja. Wiadmo, że wszystko może się wydarzyć ale jest to na pewno krok do przodu.
No i żeby zaprzyjaźnił się z jakimś ładnym plemniczkiem .
Ja od kilku miesiecy biore Pregnaplus takze wzbogacam moj organizm w witaminy itp.
lecz mimo owulacji nie mogę zajść w ciąże i nie wiem czemu
niby wszystko jest ok, super, ale jednak od Listopada jakoś nie widzę dwóch kresek na teście
dlatego mimo mojej ginekolog, do której chodzę idę się doradzić i usłyszeć opinię innej ginekolog, która ma bardzo dobrą opinię. Zobaczymy.... napiszę jak będę już wiedzieć
nie będę czekać 2 lat czy nawet rok!!!! na pewno!!!! zawsze w życiu nie wiedziałam czego chce, a jak miałam podjąć decyzję to było ciężko i czekałam, aż samo się rozwiąże...teraz jak wiem czego chce to co??? mam czekać bo tak jest z reguły do roku i już!!!?? nie....będę tak długo truć lekarzom "du...." -wiadomo o co chodzi- aż spełnię to co Sobie z mężem założyliśmy. TAK DO POMÓŻ MI BOŻE.
TAK DO POMÓŻ MI BORZE
. Brałyście moze luteinę. Mialyście jakieś skutki uboczne? Ja mam straszne pryszcze na twarzy i na szyji. Nie wiem czy to od tego czy moze nie. Dajcie znać jak było u Was.
ale już schodzą. Acha, i jeszcze jak zażywałam orgametril to mnie obsypało i dostałam takich plam na twarzy.
Pani doktor nic nie stwierdziła, nic nie przepisała, nie postawiła diagnozy ponieważ nie może od razu po pierwszym usg po miesiączce stwierdzić czy wszytko jest dobrze ( co myślę, że to jest dobre podejście), mam przyjść za tydzień przed owulacją i powie mi więcej, co robić dalej i jakie będzie leczenie ( jeżeli będzie takie potrzebne). Zadziwiające dla mnie było to, że ona nie może potwierdzić czy mam PCO czy nie!!?? jest sceptyczna i tak jak powiedziałam wcześniej więcej powie mi za tydzień, zauważyła jedynie na usg, że moja śluzówka ( endometrium) jest bardzo cieka i wygląda jak czarna linia, poinformowała mnie, że przy takiej śluzówce nie mam szans na zajście w ciąże, nie wiadomo jak bym się bardzo starła z mężem
, ale jeszcze przed miesiączką miałam prawie 16mm, a teraz cienka jak linia, ale powiedziała mi, że wszystko się okaże za tydzień bo się może jeszcze dużo zmienić. Prosiła mnie abym nie brała Duphastonu. Dziwne ....
No i poinformowała mnie, że nie uniknie mój mąż badania nasienia. Powiedziała, że jeżeli mąż nie zbada nasienia( ale najpierw zobaczymy co u mnie się dzieje) to nie będzie mogła mi za dużo pomóc! Bo do dziecka są potrzebne dwie osoby a nie jedna. Badanie nasienia może dużo dać w diagnozie. Jak mam męża przekonać do badania??? już z nim rozmawiałam nie jeden raz, ale słyszę odmowę
poradźcie coś, proszę
[/quote][quote=venus87]
więc doradziłam się dziewczyna na forum i zaproponowały mi wizytę u innej, więc poszłam do niej i jest 3 lekarką. Ona nie chciała mi nic powiedzieć właśnie bez badań i na następnej wizycie okaże się czy w ogóle mi coś dolega czy nie
. Poprzednie- a szczególnie ta pierwsza gin- powiedziała mi, że mam pco, później po kuracji hormonalnej, że wyzdrowiałam i mamy się z mężem starać lecz nic z tego, potem poszłam do drugiej przypadkiem -bo nie miałam miesiączki przez 45dni- to powiedziała mi, że mam pco i zapisała mi duphaston i zaproponowała mi laparoskopię jak w ciągu 2 miesięcy nie zajdę. Nie zaszłam i poszłam do mojej prowadzącej gin, powiedziałam jej wszystko, to stwierdziła, że nic mi nie jest i do 2 lat mam starać się z mężem o dziecko. Więc miałam wątpliwości i nie wiedziałam co sądzić, rozumiesz mnie??