Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAddictive
    • CommentTimeApr 2nd 2012
     permalink
    Marza mi metformax w dawce 1x1 plus clo 2x1 od 2 do 6 dc pomogło i w pierwszym cyklu z clo udalo się. Zajrzyj na mój wykres i zobacz co i jak:). Z tym ze ja dostalam rowniez pregnyl na pekanie pęcherzyków oraz acard. No i obowiazkowo monitoring. nie ma sensu branie clo w ciemno nie wiedzac jakie sa tego efekty. Na każdą kobietę inaczej działają leki. Acha i ja zanim zaczęłam z clo mialam miesiac wcześniej hsg czyli badanie droznosci jajowodow.
    --
    • CommentAuthorgola2
     permalink
    Addictive po pierwsze ogromne gratulacje!
    A po drugie powiedz mi proszę, czy po pozytywnym teście odstawiłaś metformax? Ja biorę glucophage 500 od 2 miesięcy, niedawno zobaczyłam plusik na teście i teraz się zastanawiam...
    • CommentAuthorgzik
     permalink
    Marza ja nie miałam żadnych problemów w trakcie brania clo. Jedyne co to strasznie bolał mnie brzuch zanim pęchcerzyki popękały. Udalo mi sie wyhodować ich aż 6. Byłam cały czas pod okiem lekarza, monitoring co dwa dni, wszystkie pięknie popękaly. Teraz musze czekać. Za ok 1,5 tygodnia mam zrobic test o ile nie przyjdzie miesiączka. Teraz biorę luteine 2 x 1 pod język. Po niej niestety wyskakuja mi potworne pryszcze, takie ropne. No ale cóż, wszystko sie zniesie, żeby tylko się udało.
    Najgorsze jest to, że jest za szybko zeby stwierdzić czy jestem w ciąży , a dostałam zapalenie oskrzeli i musze brać antybiotyk. Troszkę się obawiam czy to nie zaszkodzi. Niby moge go brać- tak stwerdziła moja zaprzyjaźniona farmaceutka. Ale nie potrzebnie wcześniej brałam inne leki typu fervex, gripex itp. Mam nadzieje, że to nie wpłynie źle na fasolkę - o ile tam jest.
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Gola jeszcze nie dostałam takiego nakazu od mojej ginki, żeby odstawić metformax, ale sama to zrobiłam dwa dni temu. Mam wizytę 5 kwetnia więc o wszystko się wypytam. Mam brać nadal duphaston 2x1.
    Basik, przede wszystkim gratulacje z powodu oszałamiającej liczby pęcherzyków, a jakie miałaś wymiary? wszystkie Ci pękły?:smile:
    --
    • CommentAuthormarza86
     permalink
    ADDICTIVE i BASIK B :) Kochane ja jestem pod stała opieką lekarza.... prywatnie z mezem jezdzimy. Ja METFORMAX 500 biorę 3 razy dziennie a teraz od wczoraj 2xdziennie CLO przez 4 dni i w piatek mamy wizyte. HSG mialam, trochę bolało (teraz z perspektywy czasu uwazam, że trochę, wczesniej bylam innego zdania) ale nawet jakbym miala isc drugi czy nawet trzeci raz to bym poszla... wiedzac, że to mi pomoże. Basik b trzymam za Ciebie kciuki, żeby była fasoleczka i żeby leki nie zaszkodziły. Oj Addictive Tobie bardzo gratuluje :)))
    • CommentAuthorgzik
    • CommentTimeApr 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Addictive miałam 3 pęcherzyki 28-30 mm, a pozostałe 24-27. Lekarz był zaskoczony, tym bardziej, ze lewy jajnik do tej pory wogóle nie pracował, a tu nagle pojawił się w nim jeden 30 mm. I to w tym lekarz widział najwiekszą szansę. pozostałe były w prawym jajniku. I tez były niczego sobie :) Endo tez było w porządku. :bigsmile: Mam nadzieje, ze w koncu się uda. Z drugiej strony nie chcę sie nastawiac bo znowu będe załamana. Najgorsze jest to czekanie. Pozdrawiam Was Laseczki:bigsmile:

Marza o skróty się nie martw, ja tez do końca ich nie rozszyfrowałam :bigsmile: Kiedyś mąż mój przez pół dnia myślał co to jest gin. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Kurcze mój błąd to to ze nie mierze tempki :( Ale faktycznie dziś drugi dzień mam test owu + może dziś w nocy będzie... Kurcze ale to jest denerwujące wszystko :(

Treść doklejona: 02.04.12 20:02
    basik_b no naprawdę pęcherzyki super!!! A w którym dniu cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Stokosia87 trzymam kciuki za owocną pracę;) Że denerwujące to fakt, ja czekam co będzie za tydzień....
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    L_ida a kiedy masz wizyte u gin ? Tak jak ja, na poczatku cyklu?

Treść doklejona: 02.04.12 20:39
    A wogole jak sie czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Tak jesli dostane okres, to mam przyjść w 5-6 dniu nowego cyklu.Chciałabym wierzyć, że ten okres nie przyjdzie, ale czuje sie tak jak zawsze tydzien przed okresem:( wiec chyba i tym razem nic z tego :(
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    l_ida to tak samo jak u mnie, lekarz powiedzial ze widzimy sie miedzy 1-5dc zeby zobaczyc czy pecherzyk pekl czy zrobil sie torbiel i pewnie kolejny cykl z clo, chyba ze sie uda :)

Treść doklejona: 02.04.12 21:04
    Luizal a dlaczego dr ci przepisala ci estraderm?

Treść doklejona: 02.04.12 21:06
    Luizal a dlaczego dr ci przepisala ci estraderm?

Treść doklejona: 03.04.12 12:09
    Dziewczyny czy wszystkie miałyście robione badanie AMH ?
    --
    • CommentAuthorLuizal
     permalink
    Cześć dziewczyny!!

Bardzo martwi mnie moje leczenie , nigdzie nikt nie pisze o plastrach "estraderm" czy któraś z was brała to razem z clo?? bardzo proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję.
    :)
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeApr 3rd 2012
     permalink
    Cześć dziewczyny długo mnie nie było i widzę, że wiele się działo :) gratulację dla osób, które zaszły w ciążę i trzymam kciuki za te co się starają o dzidzie:) mam nadzieje, że mnie pamiętacie:) chciałam powiedzieć, że nie dostałam jeszcze miesiączki ale nie nakręcam ponieważ byłam w Szkocji i dopiero wróciłam, więc to może być opóźnienie przez zmianę klimatu. Poczekam jeszcze tydzień, mam nadzieje, że nie dzieje się znów złego:(
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Witajcie.
    Dziewczyny podzielcie się proszę doświadczeniem. To jest mój 4 dzień z CLO. Pierwszy raz zastosowałam ten lek. Za 2 dni mam monitoring. Czuję się po tym lekubardzo dobrze co biorąc pod uwagę efekty uboczne o których czytałam na forach aż mnie niepokoi :) Czy podczas brania CLO czułyście że coś się dzieje na jajnikach? Pęcznienie, ból, cokolwiek. Zastanawiam się czy ten lek na mnie zadziałał..Jedyne co zaobserwowałam to zmiana śluzu. Jest inny, mniej rozciągliwy, przy wiesiołku o tej porze zazwyczaj było go więcej.
    Z góry dzięki za info.
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
    • CommentTimeApr 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Czesc Karolcia,
    ja mam za soba 3 cykle z Clo i nigdy nie czułam nic szczególnego, nie zauważyłam zadnych zmian a wiem ze lek dziala (w 2 cyklu miałam 2 pęcherzyki, a w ostatnim 5) Skutków ubocznych na szczescie tez nie odczuwam.
    powodzenia:)
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Ja mam za sobą pierwszy cykl z clo, jedyne co czułam to pobolewanie jajnika, innych negatywnych odczuć nie miałam. W pierwszym cyklu udalo mi sie "wyhodować" dwa pęcherzyki.
    Teraz jestem w trakcie owu i zobaczymy co dalej... :)
    Venus87 nie denerwuj sie moze to faktycznie przez zmiane klimatu.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeApr 4th 2012
     permalink
    Dzięki. Jak to jest, kilka dni wcześniej na innym forum zapytałam o samopoczucie po CLO i dziewczyny zasypały mnie strasznymi historiami :) Jednak trzeba je wszystkie filtrować..
    Tyle wyhodowanych pęcherzyków to pewnie niedługo pochwalicie się dobrym newsem czego wam (i sobie) życzę.
    --
    • CommentAuthorgzik
     permalink
    KarolciaJa, nie odczuwałam nic, podczas brania clo, tylko miałam nocne napady potliwości. Budziłam się czasem mokra jak szczur :) . Dopiero przed samą owulacją strasznie bolaly mnie jajniki, dzien przed nie mogłam chodzić, siadać było masakrycznie. Ale znośnie.

manga ja też miałam najpierw cykl z clo, a teraz jak nie wyjdzie to to dopiero pójde na hsg. Co gin, to ma swoje ustalenia, tak jak pisałaś ale mam nadzieje, ze dobiera do każdej pacjentki indywidualne metody leczenia, bo każda z nas jest inna.

Stokosia, moje pęcherzyki osiągnęły taką gigantyczna wielkość w 13dc.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    STOKOSIA ja się nie denerwuje bo ja bym bardzo chciała, więc czekam na "@" bo wolę się tak nastawić i się nie nakręcać:) zaczęły mnie boleć piersi :)))) no ale jak mówię to może być psikus natury :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    venus87, wlasnie, robilas test ?
    --
    • CommentAuthormarza86
     permalink
    Karolcia ja właśnie biorę 4 dzien clo i również czuję się bardzo dobrze. zmiana sluzu jest. w piatek mam monitoring. zobaczymy co powie. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu się udało ;)
    • CommentAuthorylwiaczek
     permalink
    Hejka staraczki.

Jestem tu nowa, w gronie staraczek i może Wy doświadczone już pomożecie mi. Odstawiłam tabletki Diane 35 w kwietniu zeszłego roku. No i od tego czasu mam cykle po 55-65 dni. Gin stwierdził, że owu u mnie występuje ok 40 dnia, ale lekarz stwierdził, że to za długo i pęcherzyk jest jakby za stary już. Hormony mam w porządku.Dziś 4 dzień biorę Clo 0,5 tabletki dziennie od 3 do 7 dnia cyklu i tak się zastanawiam, że skoro mój pęcherzyk rósł wcześniej 40 dni? Miłałam też problem z cienkim edometrium więc nie wiem. Gin kazał mi przyjść ok 10 dnia cyklu. W piątek jest 8, a we wtorek po świętach 12. Nie wiem czy mam już iść w piątek czy czekać do wtorku? Kurcze jak ja bym chciała być w ciąży :cry: i jeszcze mój mężuś miał żylaki powrózka nassiennego :(
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ylwiaczek na 1-wsze usg poszlabym wczesniej, bo nie wiadomo jak to jest z Toba, najwyzej jesli sie nie uda teraz to w przyszlosci bym poszla pozniej:-) bedzie dobrze, napewno sie uda:-)
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeApr 4th 2012 zmieniony
     permalink
    ylwiaczek moim zdaniem idź w piatek czyli 8 i we wtorek 12 dnia, nic nie szkodzi Tobie ani gin:bigsmile: więc korzystaj...

moya212 nie robiłam testu ponieważ słońce lekarz mi powiedział, że mam sobie darować bo wie, że się nastawiam a później jest mi przykro
    :cry::cry::cry: poinformowała mnie, że jak nie dostanę @ to 10 dni po spodziewanej @ mam do niej przyjść. Tak dziwnie mnie bolą piersi, podniosły się i delikatnie bolą od pach w dół stronę sutka, lecz nie ma tragedii, może to być wywołane różnymi czynnikami więc się nie nakręcam ale @ nie mam nadal. Po za tym mam bardzo biały jak by mleczny śluz!! najpierw miałam ten gęsty, rozciągający się a teraz mam taki:neutral: buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeApr 5th 2012
     permalink
    Marza86, czyli jesteśmy w tej samej fazie :)
    Ja idę dzisiaj wieczorem na monitoring. Jestem strasznie ciekawa czy lek zadziałał. A jeśli zadziałał na pęcherzyk to oby endometrium nie było za cienkie..
    Od wczoraj czuję coś w rodzaju ciągnięcia na obu jajnikach, taki ból czułam zazwyczaj w połowie cyklu (czyli później niż jestem teraz). Zobaczymy...
    --
    •  
      CommentAuthorlolita1983
     permalink
    ZACZEŁAM PRZEDOSTYATNI CYKL Z CLO :( CO MIESIĄC ROZCZAROWANIE DOSYC MAM JUZ TYCH STARAŃ IN TEGO CLOOOOO :( JAK WIDAC DLA MNIE CUDOWNYM LEKIEM NIE JEST .
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ech, nie na każdą kobietę działa bo nie jest lekiem cudotwórczym :( Być może nie tu leży Twój problem, a niestety lekarze często dają CLO "w nadziei" że akurat zadziała. Ciekawe jak będzie u mnie. Nie nastawiam się na cuda. Życie już mi pokazało kto tu rządzi..
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Wiecie co jest mi nas wszystkich żal, czemu tak jest ze jak ktos kto chce to nie moze a jak nie chce badz nie ma warunkow to ma nawet kilka!!! Czy to naprawde jest kwestia psychiki, ale przeciez to sie nie da tak poprostu nie myslec o tym :cry:

Treść doklejona: 05.04.12 16:56
    Przepraszam was taka chyba chwila słabości :sad: miałyśmy sie tu wspierać a nie dołować...
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Pęcherzyk super - 1,7, w święta pęknie. Ale endo 3,8. Mogę zapomnieć.. Lekarka mówi starać się. Nie wierzę w cuda.. Nie z takim endo. Od przyszłego cyklu mam stosować CLO z Progynova. Szkoda że nie zaproponowała mi tego wcześniej wiedząc jak CLO wpływa na endo. Jestem wściekła.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    KrolciaiJA mniej nadzieje!!! wiem, że jest ciężko, ale nie poddawaj się!!! starajcie się, nie zaszkodzi Wam a możecie dużo zyskać:smile: Tylko nie róbcie z seksu maszynę do robienia dzieci, ma być to przyjemność dla Was!! Trzymam kciuki i daj znać co i jak:)

Treść doklejona: 05.04.12 23:13
    Stokosia wiem, że nadzieja jest ważna i umiera w chwili negatywnego testu:cry: ale musimy się trzymać razem i wspierać:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorlolita1983
    • CommentTimeApr 6th 2012
     permalink
    przepraszam ze zaczełam dołowac nas dziewczyny ale tylko tu moge sie wyzalićććććć :(nadzieja nadzieja pozostaje i czekam na cudddddddddd :(((((((((((((((
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeApr 6th 2012
     permalink
    Dziewczyny, orientujecie się ile mm dziennie może przyrastać endo? wszędzie piszą o pęcherzykach, nie znalazłam nic o śluzówce. Pomożecie?
    --
    • CommentAuthorylwiaczek
    • CommentTimeApr 7th 2012
     permalink
    Hej kochane. Wczoraj tak jak mi radziłyście czyli 8 dnia cyklu poszłam do gina po clo 1/2 tabletki od 3 do 7 dnia cyklu. Mam pęcherzyki 11 i 8 mm, ale endo tylko3-4 mm. Lekarz przepisał mi estrofem 2 tabletki dziennie rano i wieczorem. Myślicie, że jeszcze w tym cyklu endometrium urośnie i coś z tego będzie?
    W ogóle dziękuję że mi doradziłyście bo gin powiedział, że jakbym poszła po świętach to by było już po frytkach :)
    • CommentAuthormarza86
     permalink
    [quote=KarolciaiJa][/quote]
    Hej :) Jestem po wczorajszej wizycie, lekarz powiedzial ze pęcherzyki są ale jeszcze są za malutkie i mamy przyjechać w srode. te moje pecherzyki za slabo cos rosną :( Zobaczymy co powie w srode.

Lolita1983 nie przejmuj sie. sama tez czesto sie doluje w domku ;( ale wierze ze nam wszystkim sie uda i na nastepne swieta Wielkiej Nocy bedziemy miec dzidziusie ;) Tego Wam i sobie zycze na te swieta :))
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    KarolciaiJa ja nie wiem pewnie u kazdej inaczej, ale mi w 4dni endo wzrosło o 2mm...
    ylwiaczek no to ładne pęcherzyki jak na pierwszy cykl z CLO :)
    marza86 a w którym dniu cyklu jesteś?

P.S. Widze ze u wiekszości będą pracowite święta :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeApr 7th 2012 zmieniony
     permalink
    ylwiaczek jestem z Tobą! ja też w tym cyklu, dodatkowo do CLO dostałam estrofem. Nie wiem nic na jego temat.
    dopiero zaczynam go brać.
    --
    • CommentAuthorylwiaczek
     permalink
    OneKiss a jaką dawkę bierzesz? Ja mam 2x 2mg? A Ty?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeApr 7th 2012 zmieniony
     permalink
    ja mam brać 1 tabletkę na dzień.
    nie wiem czego się spodziewać.
    znalazłam temat o estrofemie:
    http://forum.28dni.pl/discussion/2181/estrofem/#Item_3

może tam piszmy, może jakieś dziewczyny się odezwą.
    bo ten temat dot. CLO.
    to lepiej o estrofemie pisać na "estrofemie":wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
     permalink
    Onekiss ja w tym cyklu bralam estrofem mite (6-11dnień) Troche kiepsko się po nim czułam, ale na endo pomógł. Powodzenia
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    l ida dziękuję za odzew:wink:
    będę miała kilka pytań odnośnie estrofemu, ale to już w temacie co podałam wyżej piszmy, zeby nie mieszać tu dziewczynom, okej?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
    • CommentTimeApr 8th 2012
     permalink
    ok:)
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeApr 9th 2012
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile: jak tam po świętach?? jak zwykle jesteśmy obżarte:bigsmile: W środę idę do mojej ginekolog bo jeszcze nie dostałam miesiączki, powiem szczerze, że boję się :confused: boje się, że powie: no niestety Pani Roksano, tym razem się nie udało! :cry::cry: nie mam żadnych objawów ciąży, może oprócz tego, że od dłuższego czasu mam zgagę, śluz jest mleczny a piersi przestały boleć. Delikatnie się podniosły ale to wszystko. A i mąż ostatnio stwierdził, że mam wahania nastroju, czasami mam nerwy i potrafię być okropna. Przychodzi to samo i nie mogę nad tym zapanować, nawet tego sama nie zauważyłam. Pozdrawiam Was. :cool:
    --
  1.  permalink
    Z tego co wyczytałam to coraz wiecej dziewczyn ma problemy małym endo przez clo. Ja tez mam za małe endo i biore estrofem 3x3 ale czy to cos pomoże zobaczymy :neutral: Jeszcze kilka dni i beta. Póki co strasznie mnie bolą sutki a nigdy wczesniej nie odczuwałam bólu piersi przed zbliżającą się @. Jestem strasznie ciekawa ale nie robie testów bo w tym miesiacu miałam Pregnyl w zastrzyku a po nim sa II kreseczki, takze nie chce sobie zrobic nadziei. Świateczne pozdrowienia dla Was
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    W jakim czasie po odstawieniu clo miałyście owulację? U mnie to już 5 dzień po odstawieniu a paski owulacyjne nadal negatywne. Wczoraj w jajnikach była cisza, dziś znowu czuję że są..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    KarolciaiJa: W jakim czasie po odstawieniu clo miałyście owulację?

Ja w tym cyklu, juz w 14 dniu mialam skok. clo biore od 2 do 6 dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    AniaaaaaaM84 jak długo po podaniu prgnylu może on fałszować wynik testu ciążowego? jutro mam 14 dzień fl i miałam zamiar zatestować, ale w takim wypadku sama nie wiem, bo miałam podany choragon w 13 dc (odpowiednik pregnylu).
    Możecie zerknąć na mój wykres bo nie wiem czy wogóle dobrze fl oznaczyłam.
    --
  2.  permalink
    Karla ja slyszalam ze minimum 2 tygodnie od zastrzyku nalezy odczekac. A zamiast testu z moczu lepiej zrobic bete. Ja w srode ide. Boje sie, ze zrobie test wyjda II krechy bedziemy sie cieszyc a tu zonk.

Karolciaija ja owulke w tym miesiacu miałam ok 15dc.
    --
    • CommentAuthormarza86
     permalink
    stokosia87 dziś mam 15 d.c., w środę jedziemy na wizyte. mam nadzieje ze nasze jajeczka juz sobie na tyle usosly zeby peknąc w srode i zebysmy w srode zrobili zadanie w garupach z mezem hi hi. dzis tez beda zadania w grupie. jajniki mnie bola wiec pracuja.
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeApr 10th 2012
     permalink
    Orientujecie się przy jakiej wielkości pękają pęcherzyki stymulowane CLO? Rosnące naturalnie ok. 20 mm. Po CLO tak samo czy większe?
    Wg moich obliczeń mój ma ponad 20 mm a owu ani widu ani słychu :(
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
    • CommentTimeApr 10th 2012
     permalink
    Mi po clo urosły 4 pęcherzyki w 10 dc, 19 mm, 2 po 20 mm i jeden 24 mm i dostałam pregnyl 11 dc na pęknięcie.
    Ten największy nie pękł i urósł do 29 mm. Potem brałam luteinę na wchłonięcie i się ładnie wchłonął.
    Widziałam na wykresach, że pregnyl podaje się już jak osiągają ok 18 mm po stymulacji.
    Także rozpiętość jest duża :).
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.