dzwonilam wczoraj do mojej i zglupialam, powiedziala mi ze pregnylu mi nie da zadnego bo takie zastrzyki sie daje przy in vitro a nie przy takiej stymulacji... wiec co jesli mi pecherzyki nie pekna same ??? w ogole dzis mam 12 dc,czytalam w ulotce clo ze owu nastepuje miedzy 11 a 14 dc, ja dzis 12 a tempka zamiast isc do gory idzie na dol, juz nic nie rozumiem ;//
Spokojnie, nie denerwuj się i nie stresuj na zapas (wiem, że łatwo mi się mówi ) Mnie za pierwszym razem pękły po Pregnylu, ale przez to nie wiem, czy bez niego pękły by same, czy nie, i tego się nie dowiem , ale za drugim razem pękły same, tak że szansa jest i u Ciebie, że tak będzie. Nie myśl o tym, stres może wpłynąć na cykl
Pierwszy cykl: Clo 1x2 tabletki 5-9 dc, Pregnyl w 16dc, silny ból jajników poczułam wieczorem 17dc, prawy przestał boleć ok. 22giej z lewy bardzo silnie zabolał 17dc o 6:30 i przestał. O 12:oo miałam USG, które wykazało, że pękły oba.
Drugi cykl: Clo 1x2 tabletki 5-9 dc, pozytywny test owu w 17dc i ból jajników w ten sam dzień ok. 19tej. USG w 19dc - pękły same.
u mnie też pękały bez Pregnylu nawet w ostatnim cyklu go nie brałam a zaszłam w ciąże czyli znak, że na pewno pękły same i w najlepszym momencie
jeśli lekarka nie daje Pregnylu ALE każe przyjść jeszcze na USG dzisiaj i w poniedziałek to ma dobrą taktykę będzie pilnowała czy pękną co innego jakby Ci przyjść nie kazała i Pregnylu dać nie chciała a tak to nie masz się czym martwić
mnie po clo się udało, ale wcześniej (ok.12 m-cy temu) miałam dodatkowo przeprowadzoną laparoskopię, później po 10 m-cach lekarz przepisał mi clo i po pierwszym cyklu się udało:) jestem w 9tc!:-D (po 2,5 roku starania)
smieska owu różnie występuje , między 11-14 dc to pewnie coś książkowego . Ja mam cykle 26 dniowe , a ostatnio przy sprawdzeniu w 13 dc pęcherzyk miał 17mm . Jak przeliczyła lekarka miał pęknąć 15 dc . Przed owu - jak dziewczyny pisały - temperatura spada w dół i po owulacji rośnie
hej, no z ta owu po clo to może być różnie w każdym innym cyklu ja np w ostatnim po clo miałam owu 13dc teraz w tym też po clo dopiero 17 wiec nieznaczne przesunięcia są możliwe, obserwuj śluz i temperaturę i do dzieła :)
ja w zeszłym roku miałam stymulowany cykl clo od razu dostałam dawkę 2x1 (5-9dc) i udało mi się zajść w ciążę, niestety ciąża obumarła teraz przyjmuję clo 1x1 (1, 3,4,5 dc. - dość niespotykana takyka) na razie jest to mój drugi cykl, ale pęcherzyk rośnie więc clo lekarz przepisuję wg tego co widzi w wynikach i na usg, dziewczyny więcej wiary w lekarzy oni jednak medycynę skończyli i mają wiedzę na temat (chyba że się trafi jakiś lewy lek co przeprowadza doświadczenia - metodą prób i błędów, to już ciężka sprawa)
powodzenia i życzę nam wszystkim starającym się o to by jak najszybciej szczęście nam dopisało :) pozdrawiam
bylam wczoraj na usg pecherzyki maja po ok 20 mm ,blona sluzowa 12,5 mm z tego co pamietam i nie wiem powiedziala mi wczoraj ze do poniedzialku powinny peknac, w poniedzialek na usg juz nie ide bo gin idzie na urlop i teraz juz sama nie wiem czy w ogole one pekna;/ tempka dzis jeszcze bardziej w dol niz wczoraj, to dobrze rozumiem ze przed owu idzie typowo w dol a po owu rosnie tam ?? a jak jest owu to jest nizsza czy jak ?? sluz mam ciagnacy sie, i pobolewaja mnie jajniki
Skoro ginekolog Cię olała, to pozostaje Ci byc dobrej myśli. Nie znoszę tego olewającego podejścia lekarzy, każdy wg swojego rutynowego doświadczenia, bo przecież wszyscy jesteśmy tacy sami... Jak się będziesz stresowac, to zapisz się do kogoś innego na usg. Ja po takim "numerze" zmieniłabym lekarza, ale to ja (nie dośc, że udziela nierzetelnych info, to jeszcze mydli oczy monitoringiem, mimo, że ma zaplanowany urlop - ja bym się wkurzyła).
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Właściwie Śmieszko, nie jak się będziesz stresowac... ja bym się zapisała na usg bez względu na dalszy rozwój sytuacji (nawet jeśli wykres pokaże skok). Masz 4 pęcherzyki po 20 mm, warto skontrolowac czy wszystkie pękły.
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Tyle, że jedne mogą pęknąc, a drugie nie (chyba?), więc może byc i skok temperatury w przypadku kiedy nie wszystkie pęcherzyki pękną, bo wystarczy ciałko żółte chocby z jednego, żeby wyprodukowac progesteron.
Witam. Jestem tu nowa i chciałabym się dowiedzieć trochę więcej na temat tego clo. Ja biorę go od dwóch miesięcy, po pierwszym opakowaniu okres pojawił sie normalnie a teraz jest 35 dzien i nic sie nie zapowiada zeby przyszedł. Co o tym myślicie, raczej nie jestem w ciazy bo tem. na to nie wskazuje a mój gin jest na L4 i jak narazie nie przyjmuje a ja sie niecierpliwie bo nie wiem co to oznacza
Rozumiem, że temperatura nie skoczyła i brak fazy wyższych temperatur w cyklu albo temperatura już spadła poniżej linię niższych tak jak przed miesiączką, tak? Czy może jednorazowo zmierzyłaś, termometr nie pokazał 37 stopni i na tej podstawie wykluczasz ciążę? Najprościej będzie zrobic test.
Kaonashi ma rację że pęcherzyki mogą nie pęknąć, a może pęknąć jeden, dwa lub trzy a reszta nie,ja po clo tak miałam, 3 pęcherzyki - 2 pękły, jeden nie i musiałam to kontrolować czy ten niepęknięty wchłonął się podczas okresu - także nie ma co bagatelizować
tempka jeszcze w fazie wyższych nie jest na pewno i to nawet skok jeszcze nie jest a przebytą owu potwierdzają dopiero 3 wyższe... więc z wykresu jeszcze nic nie wynika... dlatego właśnie warto iść na USG bo może się okazać, że już pękły a jak wiesz temperatura może skoczyć nawet do 4 DNI PO PĘKNIĘCIU PĘCHERZYKA
Hej dziewczyny. Ja jestem po pierwszym cyklu z CLO. W 14 dniu miałam robione USG, czy jest pęcherzyk. Jak myślicie, czy w drugim cyklu z clo też jest konieczne USG? Proszę o odpowiedź:)))
Witam, Chciałam opowiedzieć swoją historię z długą walką zajścia w ciąże.........która jeszcze się nie skonczyła a więc staram się o swoje szczeście już ponad trzy lata..........ale nie poddaje się. jestem własnie w trakcie oczekiwania na pierwszy cykl z clo ale jestem pełna nadziei ,po tym jak wiele przeszłam by osiągnać sukces....tak zawsze czytałam różne topiki aż postanowiłam się zalogować bo przecież nie jestem jedna jedyna która pragnie zajść w ciąże i pełna nadziei czeka a może w tym miesiącu?...........
Witaj Ankos28! Wątek dot. CLO jest już założony. Co do stosowania CLO to ja już jestem po 3 cyklu i jak na razie bez efektów. Staramy się o dziecko od 10 miesięcy, więc wporównaniu z Tobą to bardzo krótko, ale już powoli zaczynam się załamywać.
3 miesiące stosowania CLO to może nie dużo ale tez nie mało bo bez końca brać się go nie powinno i po 6-ciu cyklach trzeba odstawić i zrobić przerwę....
Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum. O maleństwo staram się już 1,5 roku. Ten cykl był pierwszy na CLO, brałam od 3 do 7, w 15 dc pęcherzyk 18 mm, endo 10,56 - dostałam pergnyl. Generalnie od 13 dc pobolewał mnie brzuch, ale dziś - 17 dc (powinna nastapić owu) jest nie do wytrzymania, czy tez tak miałyście? I czy to po CLO czy po pregnylu?
Czy miałyście może zaburzenia miesiączkowania po CLO. Do tej pory cykle miałam regularne (27-28 dni) i miesiączka przychodziła jak w zegarku. Teraz jest 31 dzień i nie ma żadnych objawów jej nadejścia. Mało tego, mam dużo śluzu, białawego i rozciągliwego. Co to oznacza? Testu ciążowego jeszcze nie robiłam, poczekam jeszcze dwa dni.
to zrób zanim zadasz takie pytanie po raz kolejny bo możliwe, że to ciążą a nie zaburzenie miesiączkowania jeśli test wyjdzie negatywny to wtedy szukaj, pytaj i dociekaj dalej