Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorhunavita
    • CommentTimeApr 28th 2012
     permalink
    Ahossik20również myślę, że jest ok, a jakie endometrium miałaś?

madziauk muszę poszukać więcej informacji o tym badaniu, tylko zastanawia mnie jak można to sprawdzić na podstawie tylko badania krwi u kobiety :confused:
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Dziewczyny, czy większość z Was ma mierzone pęcherzyki w 9dc? Mnie kazano przyjechać pierwszy raz na kontrole dopiero w 10-12dc. i czy którejś z Was wogole nie urosły pęcherzyki po clo? (jest to możliwe?)
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeApr 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Hunavita - mozna, moj gin-endykrynolog zalecil, pozniej sprawdzil wynik i potwierdzil, ze wszystko ok :)

Megi - tak, jest to mozliwe, mi w jednym cyklu nie urosly pecherzyki - tzn. caly czas byly ponizej 10mm, mialam sprawdzane do 25dnia cyklu. Pozniej wzielam Duphaston na wywolanie @. Cykl byl bezowulacyjny.
    --
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    Dzieki za odpowiedzi. Nie wiem jakie endo ale babka nic nie mówiła więc może jest ok :) nawet zapomniałam zapytać tak się zestresowałam czy są te pęcherzyki. Czyli on będzie jeszcze rósł?? To fajnie...to mój pierwszy cykl z clo i troche zielona jestem...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ahossik20 - moze urosnac, moze np. nie rosnac.. zycze Ci by rosl ladnie :) Kiedy masz nastepny monitoring?
    Powiem Ci, ze warto czasem dluzej poczekac czy rosnie..bo owulka moze byc pozno (tak jest najczesciej przy dlugich cyklach).
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Amazonko, dokładnie jest tak jak piszesz...
    Hunavita teraz to wogole nie wiem co robic mialam miec dzis usg ale niestety lekarz odwolal kilka ostatnich pacjentek bo dostal jakis pilny telefon ze szpitala i musial jechac :( jestem zrospaczona jeszcze w tym cyklu nie mialam monitu i juz chyba go nie zrobie bo niby kiedy!!!!???
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, jak to jest z tą opóźnioną owulacją? Mnie lekarz powiedział, że podczas późniejszej owulacji uwalnia niepełnowartościowa komórka jajowa. Nie wiem, co o tym myśleć...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Efiaa - nie wiem jak to jest, i dlaczego Ci tak lekarz powiedzial. Ja przy poznej owulacji zaszlam w ciaze :) Takze mysle, ze to co mowil to nie jest prawda. Bo jestem na to dobrym przykladem. Z reszta widzialam tu na 28dni wykresy dziewczyn z pozna owulacja, zakonczone ciaza. :)) Moze zapytaj lekarza dlaczego tak stwierdzil?

W tym moim szczesliwym cyklu, owulacja byla prawdopodobnie pomiedzy 25 a 30 dniem cyklu. Takze naparwde warto czekac. A! i nie polecam za szybko wywolywac miesiaczki np. duphastonem. Bo ja tak dwa razy zrobilam. I za drugim razem okazalo sie, ze w tym krwawieniu niby miesiaczkowym byla owulka (badalam poziom progesteronu, ktory to wskazal) + 2 tyg po mialam raz jeszcze miesiaczke, ta wlasciwa. Dlatego po rozmowie z ginem endykrynologiem. Postanowilam nie brac juz dupka. Czekac na owulke. :) I sie doczekalam :)) ten cykl okazal sie szczesliwym. Stosowalismy sie rowniez do zalecen lekarza, serduszkowanie co 3-4 dni (to akurat wyszlo spontanicznie), bo zaczelam planowac wakacje na kwiecien i tym sposobem przestalam myslec o zaciazeniu :) Udalo sie - bylismy bardzo szczesliwi jak zobaczylismy pozytywny test :))) Takze raz jeszcze napisze, ze moim zdaniem cierpliwosc poplaca :)) nie ma co sie spieszyc i szybko rezygnowac z monitoringu , jak owulki nie ma w 12dc :)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    madziu moze i masz racje tymbardziej ze w poprzednim cyklu np owulke miałam kolo 18dc, nie wiem dokladnie kiedy bo nie mierzylam temp tylko testy robiłam
    --
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    Madziauk mam w poniedziałek monitoring w 12dc. Ostatni w piątek był w 9dc i ten pecherzyk 13,5mm
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    MadziuUK, dzięki za dobre słowo. Ja w tym cyklu darowałam sobie wszystko (monitoring przy Clo x 2 dziennie - nie było gina), wolę się nie nakręcać. Dupka nie biorę od bardzo dawna, bo progesteron mam w normie. Zawsze czekałam dla pewności parę dni od przewidywanej owulacji.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ahossik20 - no to 3mam kciuki za poniedzialek :) by byl piekny pecherzyk.

Efiaa - nie ma za co :) Czekac moim zdaniem sie powinno, tyle ile damy rade :) a dupka brac 3 dni po skoku temperatury, albo jak juz rzeczywiscie tyle sie wyczekalysmy na owulke, ze juz chcemy nowy cykl.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No dziewczyny serduszkujemy :devil::devil: dziś poprawka, no mam nadzieje, bo mąż śle się czuje :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MEGI może zadzwoń do swojej ginekolog i się zapytaj co masz robić?? ja bym poczekała może się rozwinie, a zawsze tak masz przed miesiączką?
    U mnie mąż nie jest w stanie dziś serduszkować :( zmuszać go nie mogę :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Kurcze, znowu mam dylemat. Przedwczoraj lekko plamiłam, wczoraj też, dopiero wczoraj wieczorem miałam lekkie krwawienie, dziś z rana też. A później cały dzień tylko ciemne plamienie. Teoretycznie dziś (w 2dc) miałam zacząć brać clo. Ale jak to nie okres jeszcze? Czasami od upałów zmniejsza mi się krwawienie (wiem że powinno być na odwrót:-p), wiec może to @ tylko taka slaba, bo dziś siedziałam na słońcu. Nie wiem co zrobić. Czy zacząć brać ten clo???
    • CommentAuthoralą
     permalink
    witam was mam przepisny lek clo ale zapomnialam jak go mam brac
    skonczylam brac luteina i mialam krwawienie i niewiem czy odliczyc 5 dni i brac clo czy juz poinnam pomurzcie prosze
    • CommentAuthoralą
     permalink
    my z mezem prubujemy juz od 1,5 roku zajsc i nici gdyz nie mam wogule okresu .ponoc te leki maja nam pomuc ale z tego co czytam tu to boje sie je zarzyc
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    nie mam tak zawsze:( do gin. nie mogę zadzwonić bo jest na urlopie:( Nie wiem co robić...

Treść doklejona: 29.04.12 08:50
    Wzięłam wczoraj ten clo. Ale miałam mieszane uczucia. Tylko w piątek krwawiłam (i to nawet nie bardzo), a wczoraj już tylko plamiłam, dziś nawet plamienie jakieś mniejsze. Przecież to chyba niemożliwe, żeby okres trwał 1-2 dni... Nie wiem co jest grane. Nigdy tak nie miałam. Strasznie się denerwuje, zwłaszcza, ze to mój pierwszy cykl z clo. Myślicie, ze może tak być ze stresów? (najprawdopodobniej stracę prace) :cry: :sad: :confused:
    •  
      CommentAuthorhunavita
    • CommentTimeApr 29th 2012 zmieniony
     permalink
    megi82_23 ja teraz chodzę zawsze w 11 dc i niestety ale zdarzyło mi się 2 razy że przy clo miałam cykl bezowulacyjny, pęcherzyki rosły do jakiegoś momentu a później przestały :(

stokosia87 przykro mi że nie będzie monitoringu, ale dobrze że mierzysz tempkę na jej podstawie może uda Ci się uchwycić moment owu, upewnić się czy w ogóle była, a serduszka stawiane systematycznie nie pozwolą przegapić tego momentu :wink:
    A co do testów to nie mam do nich zaufania bo już tyle razy się na nich przejechałam

Efiaa ja też nie wiem jak to jest, co gin to inna teoria, a cuda się zdarzają :smile:

alą a na kartce albo na recepcie nie napisał Ci lekarz jak brać? Nie wiem od czego to zależy ale różnie clo biorą jedni od 2 dc inni od 3, 4 albo i nawet 5 dc. Na pewno przez 5 dni. Ja na przykład zaczynałam od 2 dc a później od 5 dc bo mi akurat clo bardzo upośledzało endometrium i gin nakazała branie od 5 dc żeby dać troszkę czasu mojemu endo.

Dziewczyny, a co do dupka to nie blokuje on owulacji, kilka stron wcześniej któraś fajny tekst na ten temat wkleiła.
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeApr 29th 2012
     permalink
    dziewczynki powiedzcie mi o co chodzi bo ja juz zgłupiałam:(zakupiłam testy owulacyjne i w 11dc zrobiłam pierwszy-wynik pozytywny a temp 36,4.nastepnego dnia powtórzyłam test i wynik negatywny a temp tego dnia 36,8:bigsmile:cos mi nie dawalo spokoju i dzien pozniej z rana zrobiłam test (z trzeciego sikania:bigsmile:) i wyszedł bardzo bardzo pozytywny, temp 36,7,wieczorem powtórzyłam i juz taki sredni pozytyw.i mam pytanie - kiedy była owulacja????bo ja juz nic nie rozumiem:(zerknijcie proszę na mój wykres:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeApr 29th 2012
     permalink
    Hej Loren nie wiem co mam powiedzieć :P bo w Twoim przypadku wychodzi, że testy owulacyjne nie działają a z wykresu wychodzi, że owulacja była, przynajmniej ja tak myślę, mam nadzieje, że serduszkowaliście:devil: daj znać co i jak.

A ja dziś czuję ból owulacyjny :shocked: nie wiem co mam myśleć, bo sądziłam, że już miałam. Serduszkowaliśmy z mężem w piątek, wczoraj nie bo mąż źle się czół, i dzisiaj będziemy się przytulać, zobaczymy co to będzie...:shocked::neutral:
    --
    • CommentAuthorAhossik20
    • CommentTimeApr 30th 2012
     permalink
    Cześć dziewczynki :) byłam dziś na monitoringu-właśnie wróciłam. U mnie 12dc endometrium w porządku i pęcherzyk 24mm :) piękny wyrósł jak to pani powiedziała i kazała jutro się przytulać (było wczoraj) . Super to clo:) prawdopodobnie pierwszy raz od jakiegoś roku-półtora mam owulacje. I dlatego się ciesze nawet jak dzidzi nie będzie choć nie ukrywam mam duże nadzieje :)
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeApr 30th 2012 zmieniony
     permalink
    Ahossik20, dzięki za dodanie otuchy i nadziei;-) Ja też mam pierwszy cykl z clo. Pierwszy monitoring mam za tydz. w pon., już się nie mogę doczekać wyników...
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    venus87 no własnie mi sie wydaje ze te testy dobrze wychodziły bo wtedy kiedy wzrosłam tepka testy były negatywne:)wiec sadze ze owulacja była.jakos mam wrazenie ze to było z czwartku na piatek...wstałam rano i zauważyłam taki dziwny śluz, bezowy całkiem inny niz w poprzednie dni.a i oczywiscie było małe bara-bara:swingin:

Treść doklejona: 30.04.12 20:14
    w srodę było więc jeżeli owulka była w czwartek to moze cos z tego bedzie:crazy:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren ja tez prawdopodobnie miałam owulację z czwartku na piątek bo w środę byłam u ginekologa i powiedziała mi, że mam ładny pęcherzyk 15 mm i prosiła o serduszkowanie w sobotę z rana i może w niedziele, ale już w czwartek późnym wieczorem kolo 23 zauważyłam śluz gesty ma majtkach i też z domieszką krwi, zadzwoniłam w piątek przed południem do mojej ginekolog i powiedziała mi, że przechodzę owulację, że to bardzo dobry znak. Zaczął mnie kłuć jajnik więc byłam pewna, że pęcherzyk pękł i popołudniu serduszkowaliśmy z mężem. A w niedziele popołudniu tak mnie zaczął boleć podbrzusze z jajnikami i z tyłu plecy, że szok:shocked:. Zdziwiłam się ponieważ zaczęłam się zastanawiać czy przechodziłam owulację czy dopiero teraz przechodzę, nie wiem co mam myśleć, jeszcze teraz mnie delikatnie pobolewa. Jestem pewna, że w tym cyklu nic nie wyjdzie bo w sobotę ani w niedziele nie było bara bara bo mnie zdenerwował mąż:cry::cry: i powiedziałam sobie, że na razie odpuszczam. Ale trzymam kciuki za Ciebie :bigsmile::bigsmile: napisz później co i jak :bigsmile: Buziaki. Pozdrawiam Was wszytkie
    --
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    Dziewczynki ja się boje tylko że ten pęcherzyk nie pęknie :( bo już taki duży jest. No dopiero 12dc wiec moze peknie i ja brałam dawke tylko 1 tab. dziennie clo. i tak ładnie urósł. Mam nadzieje że peknie. Mam monitoring w piątek. A i ja narazie nie brałam zadnego zastrzyku na peknięcie. moze powinna mi dac gin?? Nie wiem wyczytałam że w pierwszym cyklu czekają czy peknie sam...
    • CommentAuthorgzik
     permalink
    Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam od lekarza. Jestem w szoku... są czworaczki. Są cztery tętna. Cholernie się boimy. Lekarz jest w szoku, nigdy wcześniej nie miał takiego przypadku. Nie gwarantuje, że wszystkie się utzymają. Jestem w 7 tygodniu a mam brzuch na 3 miesiąc. Są momenty, że wymiotuje jak łoś. A są i takie gdzie czuje się super. Nie wiem co mam myśleć, robić. Masakra, następna wizyta 28.05. Jeśli wszystkie się utzymają to niestety od ok. 12 tygodnia musze iść już do szpitala. Niestety lekarz mój powiedział, ze się dalej nie podejmie i przekarze mnie do jakiejś kliniki w Polsce. Napiszcie coś bo ja mam mętlik w głowie...
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    No nie gadaj......kurde :D ty się matrw o siebie!! Kobieto jeśli tam naprawde są 4 serduszka to bóg cie wybrał chyba...bo innego wytłumaczenia nie znajde. Matko kochana...

aaa i będziesz w telewizji :D nooo jak się tvn dowie albo polsat :D

Ciesz się i się nie denerwuj..Tylko ciekawi mnie jakim cudem aż 4 :0

Treść doklejona: 30.04.12 23:03
    basik_b a jak tam torbiele?? Bo ja już nie kapuje mimo tych torbieli to jeszcze ci 4 jajeczka wyszły?? Bo to chyba by były 4 jajowe czworaczki a nie jedno jajowe?? Poczytałam coś kilka stron wcześniej ale coś nie znalazłam ile miałaś pęcherzyków tych dojrzałych...
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    venus87 ja te raczej sie nie napalam,cycki mnie juz bola tak jak zwykle i juz jakas wkurzona chodze i ciagle sie dre...:bigsmile:typowe oznaki na @.serduszkowanie było w srode z rana a z czwartek na piatek prawdopodobna owulacja,męża nie było bo wyjechał i chyba jest "po ptokach":bigsmile:no zobaczymy...ty też daj znac co u ciebie:)
    basik_b -gratuluje:)nie martw sie,dobrze będzie:)trzymajcie sie:)
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    basik_b, poczwórne gratulacje:) Super:) rozumiem Twoje obawy, ale dasz radę. Jestem w mega szoku:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 1st 2012
     permalink
    Okres płodny trwa dłużej niż 24h, zatem trzeba trafić w "ten okres", a nie "ten dzień".
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Basik, długo stymulowałaś się Clo? Jaką dawką, że taki imponujący wynik?? A propos - wielkie gratulacje! :)
    •  
      CommentAuthorhunavita
     permalink
    Ahossik20 jeśli pęcherzyki same pękają to nie ma potrzeby podawania zastrzyku, mi mój gin wypisał zastrzyk ale nie dla tego że nie pękają mi pęcherzyki tylko żeby móc określić czas pęknięcia i w dobrym czasie zrobić IUI.

basik_b Gratuluję, myśl pozytywnie i nie martw się na zapas. Pomijając obciążenie dla organizmy jak wy czujecie się z myślą że 4 szczęścia w tym samym czasie będą? I na pewno będziesz musiała całą ciążę uważać i pewnie niewykluczone że przeleżysz ją w szpitalu, mam nadzieję, że Twój gin poleci wam dobrego specjalistę. Trzymam mocno za was kciuki.

Loren ja też od kilku dni czuję pobolewanie piersi i rozdrażniona jestem ale do @ jeszcze z 2 tygodnie więc raczej to nie z tego powodu. Bynajmniej do tej pory na @ takie objawy miałam tylko kilka dni przed @
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Basik, ogromne gratulacje! 4 dzieci za jednym razem to szok, pewnie będziesz musiała bardzo uważać w ciąży, ale jakie szczęście później!
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeMay 1st 2012 zmieniony
     permalink
    basik_b WOW!!!! Gratulacje:) Będziecie wyjątkową rodzinką:) To dobrze że lekarz nie bawi się w alfę i omegę tylko od razu uczciwie chce Cię przekazać mądrzejszym. Masz teraz czas żeby pomyśleć i znaleźć najlepszy ośrodek w Polsce (moim zdaniem nie bierz pod uwagę odległości tylko kompetencje lekarzy) i głowa do góry. Trzymam kciuki:)
  1.  permalink
    Basik nie zamartwiaj sie na zapas, nerwy i stres tez szkodza maluszkom. Przeogromne gratulacje ode mnie. I dbaj o siebie, lez jak najwiecej, nic nie dzwigaj, itp. itd. :)) wszystko bedzie dobrze zobaczysz:)
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hunavita ja też do @ mam jeszcze 10 dni ale takie ojawy mam przewaznie po owulacji wiec niczego szczegolnego sie nie spodziewam...w zeszlym miesiacu jak brałam dufaston to troszke pozniej miałam takie objawy:)pozyjemy zobaczymy ale czuje ze łatwo nie bedzie:( moze Tobie sie uda czego z całego serca zycze:)daj znac co sie u Ciebie dzieje:)
    --
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    Dziewczyny ja się boję dlatego że ten pęcherzyk miał 24,7mm czyli to już prawie 25-chyba najlepiej do pękania ok 22mm. A monitoring w piątek dopiero...jak nie pęknie sam to już nie dostane pewnie pregnylu bo bedzie za duzy do piątku i od piątku mam brać duphaston-to może się wchłonie. Wiem że mam czarne scenariusze. Sorry że smęcę....
    To może dlatego że ja prawie nigdy nie miałam owulacji i nawet nie wiem jak rozpoznać jakieś bóle i kłucie w jajnikach albo coś takiego. Ja nic nie czuje. I dlatego mam wrażenie że nic nie pękło.Wy podczas owu czujecie coś?? Napiszcie.

basik_b napisz jak tam ty sie czujesz :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Owulacji się nie czuje. Można czuć dodatkowe objawy płodności, które nie świadczą o tym, kiedy owulacja się odbywa.
    --
    • CommentAuthorylwiaczek
     permalink
    Dziewczyny mam pilne pytanie. Mam brać clo od 3 dnia cyklu. Dziś mam takie plamienie raczej koloru brązowego i mega boli mnie prawy jajnik? Czy dzisiejszy dzień mam traktować jako pierwszy dzień cyklu? Proszę o szybką pomoc bo jest długi weekend majowy i nie mam jak gina zapytać??????
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    BASIK no GRATULACJĘ !!!!!!!:crazy::crazy::crazy::clap::clap::clap: 4 szczęśica za jednym razem, oczywiście nie ma co ukrywać, będzie ciężko! ale przecież to są owoce waszej miłości i każda z nas chciała by mieć takie szczęście jak ty, chociaż jedno. Trzymaj się i daj znać co i jak bo powiem szczerze, że jestem w wielkim szoku :rolling:. A jak mąż zareagował na taką informację??

Loren ja też jestem nerwowa i bolą mnie delikatnie po bokach piersi jak na @ i też mam dobry tydzień do miesiączki ale że ja mam nie regularne więc tak na prawdę nie wiem kiedy przyjdzie. Na szczęście wiem, że przechodzę owulację i to jest plus:bigsmile: trzymam za nas kciuki. Daj znać co i jak:bigsmile:

Amazonka co masz na mysli, że jajeczko jest zdolne do zapłodnienia dłużej??? zawsze słyszałam, że przez 24h. Dni płodne to wiem, że trwa dłuzej do kilku dni ale jajeczko??? napisz coś więcej:wink: Ja owulację zawsze czuje.

Ahossik ja zawsze czuje ból owulacyjny, trwa u mnie nawet do dwóch dni, w tym cyklu byłam u ginekologa w 14 dc, miałam piękny pęchęrzyk, w 15 dc zauwazyłam typowy śluz płodny czyli rozciągliwy jak kurze białko z domieszką krwi, w 16 dc czułam już kłucie i ból jajnika, więc pomyślałam, że zaczyna jajnik pracować bo pękł pęcherzyk, a w 18 dc taki miałam ból owulacyjny, że szok. Jeszcze teraz delikatnie go czuję :shocked:. Więc nie wiec co z tego wyniknie a z mężem serduszkowaliśmy w piatek popołudniu czyli w 16 dc.

Treść doklejona: 01.05.12 18:14
    ylwiaczek plamienia należą do starego cyklu więc to jeszcze nie porządna miesiączka czyli krwawienie. Poczekaj aż się rozkręci, wtedy weź w 3 dc tabletkę.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Możesz czuć dodatkowe objawy płodności, a nie owulację.
    Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia max przez 24h, ale okres płodności jest dłuższy ze względu na czas życia plemników.
    --
    •  
      CommentAuthormilka88
     permalink
    Witam Mam pytanie. Jak długo jest ważna recepta na lek ktory nie jest refundowany?? tylko 30dni? Chodzi mi o lek stymulujący Gonal
    • CommentAuthorMaja1988
    • CommentTimeMay 1st 2012 zmieniony
     permalink
    basik gratulacje :) fajnie że Tobie się udało jak nie było to nie było a teraz to po czwórne szczeście...
    No ja jestem po clo pecherzyk był ładny w 16dc był gotowy do pękniecia dzisiaj 21 dc jeszcze troche i czekam na @ straciłam nadzieje na cud zawsze wielkie rozczarowanie... Niby wszystko ok a nie wychodzi
    :((
    Milka88 : każda recepta jest ważna tylko 30dni
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Basik, życzę Ci byś utrzymala całą czwórkę i siebie w zdrowiu. Trzymam za was mocno kciuki. Domyślam się że dużo nerwów przed Tobą, dużo siły i... czekamy na same dobre wieści!
    --
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    Basik kurcze, gratulacje! Wiedzialam, ze jest wieksze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej przy clo, ale czworaczki chyba zdarzaja sie nie czesto. Wasze zycie sie pewnie zmieni calkowicie-nawet przy jednym dziecku sie zmienia, a co dopiero przy czworaczkach :)
    Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze przez cala ciaze i po niej.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    venus87 ja własnie w tym cyklu sie dowiedziałam ze tez przechodze owulacje a to dzieki mierzeniu temp:)długo brałam tabletki antykoncepcyjne i mimo ze odstaiłam prawie rok temu myslalam ze cos mi sie po nich poprzestawiało:(marnie u mnie ze sluzem i stad te mysli...ale chyba jest ok tylko jeszcze troszke szczescia brakuje:( a moze nam sie poszczesci w tym cyklu:)zobaczymy.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 2nd 2012
     permalink
    Loren, celem brania tabletek jest zaburzenie śluzu. Masz o tym info na ulotce.
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Hej, część dziewczyny.
    Będę częstym gościem na wątku poświęconym clo, ponieważ od dzisiaj mam brać clo 2x1 tabletka, w sumie tylko 5 szt. ponieważ mój pęcherzyk w 5 dc ma już 16 mm :((
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Amazonko mimo że tabletek nie biorę juz prawie rok ze śluzem nic sie nie zmieniło:(susza jak w trakcie ich brania:(i moze tu jest przyczyna moich niepowodzen:(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.