Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMay 2nd 2012
     permalink
    A przed braniem miałaś normalny śluz?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren przekonamy się za dwa tygodnie :) U mnie jest taki problem, że mąż zbytnio się nie przykłada. Chce mieć dziecko ale jak się przytrafi, kochamy się w dni płodne ale jak np w tym cyklu tylko raz! liczyłam na więcej no ale się pokłóciliśmy :sad: Mu w głowie remont mieszkania i nowy samochód.
    --
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny. Ja jestem już po 1 cyklu z CLO, ale mój gin nie wspominał nic, że trzeba mierzyć wielkość pęcherzyka. Miałam brać clo od 5 do 9 dc, a owulacja miała wystąpić między 11 a 15 dc. W tym czasie było przytulanie z mężem, ale chyba nic z tego. Wprawdzie okres powinnam dostać 30 kwietnia, a do dziś nic, ale robiłam test i był negatywny, a poza tym mam wrażliwe piersi i takie pobolewanie brzucha, więc chyba na pewno nic z tego ;( Może któraś z Was miała podobną sytuację. Proszę o wsparcie ;(
  2.  permalink
    Hej dziewczyny... dawno mnie tu nie było... jestem tuż przed tym aby wziąć clo ale narazie coś się ze mną dzieje... Mianowicie to iż od sierpnia ubiegłego roku biorę luteinę lub dufaston na wywołanie @ ale od grudnia moja @ zaczyna mi się w 8 dniu brania tabletek(luteina) a dziś dziewczyny wlaśnie jest 10 dzień a u mnie cisza jak nigdy nawet nie zanosi się na @ żadnych objawów typowych w tych dniach. Jedynie co to mam strasznie wrażliwe i obolałe sutki... ale to jak :)... nie wiem kiedy miałam owu bo jej nie portafię wyczuć ... Faktem jest to iż w tym cyklu miałam o wiele lepszy śluz.. nawet w poniedziałek myślałam ze to już @ a tu zonk tylko sam śluż.... czekam do niedzieli bo do tego dnia po lutce powinnam już dostać @. Testu jeszcze nie robie...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Alishiaone86, owulacji się nie czuje.
    --
  3.  permalink
    wiem ale są osoby które wyczuwają okres płodny.... a może ta lutka na mnie już nie działa?

Treść doklejona: 02.05.12 12:26
    :cry::cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Okres płodny i niepłodny każdy może się nauczyć rozpoznawać w każdym cyklu. To żadna tajemnica.
    Do nauki rozpoznawania płodności słuzy 28dni.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    venus87 do zapłodnienia wystarczy tylko raz w odpowiednim momencie:)ja tak miałam przy pierwszej ciązy az nie wierzyłam nawet jak zrobiłam dwa testy ciazowe:)tym bardziej ze zrobiłłam je przed spodziewana @ ze 4 dni:)a test kupiła mi tak z ciekawości kolezanka zebym sobie zobaczyła ja sie robi:)to sie nazywa miec farta:)a teraz ostro działam i nic:( a na dodatek dzisiaj mam jakies plamienie:(na poczatku takie pomaranczowe a teraz bardziej rózowe a @ ma byc 10-11:( dodatkowo taki ból jakby mi miało d... rozerwać i uda:(temp tez mi spadła i nie wiem co sie dzieje:(nigdy tak nie miałam:(
    --
    • CommentAuthorMaja1988
     permalink
    patrycja_28 - ja przy cyklu z clo też tak miałam. Opóznienie było na wet 10dni także skoro test nic nie wykazał to @ powinna sie pojawić... ja też jestem w oczekiwaniu na @ pewnie po raz kolejny nic nie wyszło :(
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren może Wam się udało:)))) trzymam kciuki. :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeMay 3rd 2012
     permalink
    dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!!!!!o co chodzi bo ja juz zgłupiałam:(wyglada na to ze @ przylazla w 18 dc!!!!!!!!!!!!nigdy mi sie cos takiego nie zdazyło.nie wiem czy to efekt dufastonu ktory brałam w zeszlym miesiacu (tylko jedno opakowanie).od tego mieisaca mierze temp i wszystko pieknie cacy- były niskie temp a potem skok,po 5 dniach od skoku troszke spadła i krwawienie...dzisiaj mierze i jest 37!!!ale krwawienie jest nawet mocniejsze niz wczoraj. czy ktos moze sie wypowiedziec jaka jest tego przyczyna???
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, ja też czekam, co prawda dopiero drugi dzień po terminie. Testu nie robię, nie zamierzam się nakręcać. Będzie, co ma być.
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Loren: w ulotce Clostilbegytu jest m.in. napisane, że jako skutek uboczny może wystąpić nieprawidłowe krwawienie z dróg rodnych.
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    baribal tylko ze ja nie biore CLO! nic nie biore.w zeszłym cyklu brałam dufaston tylko przez jeden cykl.wiec skad to krwawienie i skok temp????
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    To krwawienie jest niepokojące, radziłabym Ci skontaktować się z lekarzem, szczególnie jeśli nie ustanie.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Loren - ja raz wzielam Duphaston na wlasnie wywolanie @. Dostalam miesiaczke, ale byla skapa. I jak sie okazalo podczas niej mialam pozna owulacje (potwierdzone przez badania w labie + ginekologa endykrynologa). Za nastepne 2 tyg mialam juz wlasciwy okres. I jak gin powiedzial, do duphaston mi tak namieszal. Dlatego go pozniej juz nie bralam..:) No i udalo zajsc sie w tym cyklu wlasnie rozpoczetym krwawieniem 14 dni po tym jak wywolywalam @ dupkiem, juz dupka pozniej nie brala, bo po co :)
    --
    •  
      CommentAuthorhunavita
     permalink
    milka88 recepta na leki 30 dni a na antybiotyk 7 dni.

Loren pobolewają mnie bardziej po bokach piersi, szczególnie lewa, w ogóle inny ten cykl jest niż poprzednie, temperatury też niższe niż wcześniej ale to może dlatego że od tego cyklu mam nowy termometr. I czasami mam takie chwilowe bóle podbrzusza. Już nie mogę doczekać się dnia kiedy wszystko się wyjaśni. A z tym krwawieniem to faktycznie coś nie tak. A może miałaś torbiel i Ci pękła. Chyba musisz jutro skontaktować się z lekarzem

Efiaa kciuki zaciskam. I szczerze podziwiam bo ja bym nie wytrzymała i bym testowała.

W ogóle trzymam kciuki za wszystkie niebawem testujące żeby pojawiły się wyczekiwane dwie kreseczki na teście.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeMay 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Dzięki, Hunavito. Ja jednak ze stoickim spokojem sobie poczekam... :)
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    U mnie masakra....nie wiem co mi sie stało. Dzisiaj mam 15dc. Jak pisałam w 12dc mój pecherzyk miał 24mm. Od wczoraj niedobrze mi . Wymiotowac mi sie chce. Jeszcze złapałam ból gardła. Boli mnie brzuch caly czas i jakaś czuje się wzdęta. Nie chce sobie nic wmawiac ale dziewczyny jeśli hipotetycznie doszło do zapłodnienia komóreczki to chyba nie czuła bym się tak od razy tylko za jakiś tydzień dwa....o co tu chodzi. A nie zatrułam się niczym. No i kręgosłup mnie boli. Temperatura dziś rano 36,8. Zwykle mam 36,4-5. Chyba jeśli by doszło do zapłodnienia to objawy jakiekolwiek występują później co?? A nie w 3 dni. Chyba że moje hormony zwariowały.
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no własnie nie wiem czy to nie przez ten dufaston:(tylko ze ja go nie brałam na wywołanie @ bo miałam zawsze regularne jak w zegarku tylko ze skape:(gin mi dała niby zeby sie poprawiło ale było jeszcze gorzej wiec kazała przestac brac.no i w tym miesiacu nie brałam.nie wiem co z ta temperatura podwyzszona???wczoraj mały spadek a dzisiaj taki skok:shocked:i nie wiem czy to nowy cykl sie zaczał???zawsze przed @ bolały mnie piersi i czułam takie jakby skurcze macicy a teraz tylko cycki mnie bolały i jakas nerwowa byłam.nawet sie zastanawiałam ze 10 dni do @ a brzuch mnie nie boli...????:shocked:no i masz....jakies krwawienie nie wiadomo z kad a cycki nadal bolą:(torbiel wykluczona.wiec o co chodzi???czy w trakcie @ temp tez jest podwyższona???
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Loren - zadzwon do swojej gin, i zapytaj dlaczego Ci dala ten duphaston jezeli bylo wszystko ok. Z tego co ja go bralam, to zawsze mialam bardziej skape miesiaczki po nim. Wiec mozliwe, ze i dlatego mialas mniejsze krwawienie.
    Gin Ci najlepiej odpowie co i jak, pewnie bylas na monitoringu..wiec ona wie co tam u Ciebie sie dzieje.
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeMay 4th 2012
     permalink
    madziauk nie miałam monitoringu.dufaston dała własnie na te skape @ ale po nim było jeszcze gorzej:(wiec przestałam brac...myśle ze to od tego dupka cos mi sie pomieszało.tylko martwi mnie i nie daje spokoju wysoka temp (37) i ciagle bolace piersi ale jakos inaczej niz na @. czy w czasie @ nie powinna spadac temp???czy ty mierzyłas?jak u ciebie to wygladało???

Treść doklejona: 04.05.12 08:38
    dodam jeszcze ze w przed dzien @ temp 37,8 , w dzien @ 36,6 a dzien pozniej juz 37:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeMay 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Kurcze, a ja w 8 dc miałam dziś temp. 36,9. O co chodzi?????? Na owulację za wcześnie. Czy fakt, ze strasznie się zgrzałam w łózko może mieć coś do rzeczy? (mierze waginalnie)

Treść doklejona: 06.05.12 12:16
    Ale tu cisza od dwóch dni...
  4.  permalink
    hej...faktycznie cisza jak makiem zasiał:)
    :bigsmile:
    • CommentAuthorMaja1988
    • CommentTimeMay 6th 2012
     permalink
    Alishiaone86 :) też zagladałam 2 razy i cisza hehe to przez ten długi weekend zapewne :)
  5.  permalink
    wiecie co dziewczyny miałam od nowego cyklu zacząć brać clo... tak jak pisalam we wcześniejszych postach... oczywiście moje cykle zawsze były drastycznie nie regularne więc na wywołanie @ brałam luteine i w 24 dniu cyklu dostawałam @ ale ten cykl mnie zaskoczył ponieważ dziś jest dzień 29 dc i nic się nie dzieje tylko jakaś biała wydzielina jak by upławy i straszny ból sutków... Jestem strasznie zaskoczona bo może za fasolkowałam (bardzo bym bla szczęśliwa zresztą wszystkim wam tego życzę z całego serduszka) ale na ostatniej wizycie u mojego endo to powiedział mi że moje jajniki siadły i bez clo nie damy rady zajść w ciążę... robiłam sobie test już w piątek ale wyszedł negatywny ale nadal się pocieszam że to może jeszcze za wcześnie... a nie wiecie kiedy najlepiej zrobić sobie badanie bety?

Treść doklejona: 06.05.12 21:28
    kurcze a czy luteina może przestać działać już na mój organizm i już nie będzie wywoływać mi @???????????????????????????????????????? kurcze zaraz chyba oszaleje...........
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeMay 7th 2012
     permalink
    a u mnie juz wogule nie wiem o co chodzi:shocked:niekonczaca sie @ od 18 dc,ból piersi i do tego ciagle wysoka temperatura...robiłam test w sobote bo cos mi tu nie gra,na pierwszy rzut oka negatyw ale po wnikliwszej analizie widac cien cienia cienia:shocked:moze było jeszcze za wczesnie bo prawidłowo @ powinnam dostac za 3-4 dni. albo cos mi sie z głową stało,wmawiam sobie ze mnie cycki bola i mam wysoka temp a test jakis słaby...moze potrzebny mi specjalista bo sfiksowałam:jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Albo faktycznie trzeba trochę zaczekać :bigsmile:
  6.  permalink
    mam pytanie czy jezeli poroniłam ponad rok temu tzn aniołka straciłam 17 lutego 2011 czy brac własnie cos coułatwi zajscie w ciaze czy raczej nie
    --
  7.  permalink
    sloneczko32 a lekarz ci już przepisał jakieś wspomagacze?
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    zrobie test jutro i zobaczymy co wyjdzie:)powinna byc juz mocniejsza kreseczka...tylko co z tym krwawieniem????
    --
  8.  permalink
    Alishiaone86: sloneczko32 a lekarz ci już przepisał jakieś wspomagacze?
    nie mam jeszcze nic 11 maja ide na wizyte do lekarza i nie wiem co powiedzieć
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren tak bardzo bym się cieszyła gdyby Wam się udało :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Trzymam kciuki i zrób test jutro lub nawet za dwa dni, myślę, że im później tym wyraźniejsza będzie ta MAGICZNA DRUGA KRESKA :))):bigsmile::bigsmile: Koniecznie napisz co i jak :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Loren rozmawiałaś z lekarzem o tym krwawieniu? Skoro to nie jest u ciebie normalne to już dzisiaj powinnaś siedzieć u niego w gabinecie..?
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no własnie nie wiem co mam robic:(test bardzo słabiutki i nie wiem czy rzeczywiście cos tam jest czy to moje urojenia:(z jednej strony ciagłe krwawienia i wcale nie zanosi sie zeby miało ustać a z drugiej strony te bolące cycki i wysoka temp.:shocked:powiem szczerze ze od tego miesiaca dopiero mierze i gdyby nie to to bym sobie głowy nie zawracała i pomyślała bym ze to @.
    venus87 ja też Tobie zycze spełnienia tego marzenia:)napewno sie spełni:)dam znac jutro co i jak...jak bedzie pozytyw to biegne do lekarza.
    KarolciaiJa nie rozmawiałam z lekarzem bo nie wiedziałam co to...:confused:nawet chyba lekarz by nic nie wykrył...zobaczymy jutro co będzie:)trzymajcie kciuki:)
    --
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    Ja miałam zjazd na studiach więc nie zaglądałam przez weekend :) u mnie 19dc boli mnie jajnik ten co był na nim pecherzyk mam caały czas wzdety brzuch i do tego doszło szczypanie brodawek przy pocieraniu. Temperatura od 8dni 36.9-37.0 i nie spada Dziś znów 37.0 . Mam nadzieje na zapłodnienie :P Testuje 28dc żeby w razie co przedłużyć duphaston bo w końcu gin mi kazała brac od 18-28 bo nie wiedziala do konca czy była owu czy jeszcze nie. Trzymajcie kciuki.

Treść doklejona: 07.05.12 21:17
    Loren a który u ciebie dc? Bo już nie chce mi sie dochodzić na własną rękę do tego :P
  9.  permalink
    słoneczko32 miałaś robione badania na poziom hormonów? jeżeli u ciebie jest wszystko w porządku z owulacją to sądze że nie ma potrzeby brać wspomagaczy bo np. clo jet po to aby wytworzyć jajeczka które szybko rosną i nie zawsze pękają a jak nie pękną to nie dojdzie do zapłodnienia... więc kochana moim zdaniem w pierwszym rzędzie to poziom hormonów i monitoring w odpowiednim dniu cyklu aby upewnić się czy wszystko jest w porządku jeżeli okaże się że jest problem to dopiero wtedy możesz pomyśleć o wspomagaczu......

Treść doklejona: 07.05.12 21:40
    a i jeszcze dziewczyny jak pisałam wcześniej w piątek robiłam test wyszedł negatywny... dziś zrobiłam drugi bardzo słabiutka druga kreseczka którą tylko widzę ja i moja kumpela nikt po za tym chyba wszyscy ślepi są :wink::bigsmile::bigsmile::bigsmile:... oczywiście @ nadal nie ma dziś to już 30dc i cisza.. sutki nadal bardzo wrażliwe na dotyk i ciągle ta biała wydzielina z pochwy... a od wczoraj nie jestem w sanie wytrzymać i muszę o 16 położyć sie chociaż na godzinę bo inaczej jestem nie przytomna... ale strasznie niepokoją mnie boleści podbrzusza.. nie bolą ciągle ale kilka razy w ciągu dnia i lewy jajnik też mnie kuję .... A do swojego gin jestem zapisana dopiero na przyszły wtorek.. oszaleją do tego czasu chyba...:shocked::shocked::shocked:
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Ahossik 20 u mnie dziś 23 dc i tempka też wysoka:-)zobaczymy jutro:-):-)
    --
    • CommentAuthorAhossik20
     permalink
    Alishiaone86 a który u ciebie dc?? I ta druga kreseczka delikatna wyszła od razu czy po jakimś czasie??Bo u mnie po 20 minutach dziś pokazało się to-zrobiłam acon ultraczuły co ma czułość 10miu/ml ale nie chce się nakręcać.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6480f0416 476b090.html
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeMay 8th 2012
     permalink
    u mnie niestety negatyw:(:(
    --
    •  
      CommentAuthorlolita1983
     permalink
    hej dziewczyny właśnie zakończyłam ostatni cykl z clo :(nie udalo się w czerwcu ide do gina i zobaczymy co dalej ,mam pytanko kupiłam sobie test owulacyjny chciałabym go zrobić ale nie wiem kiedy jeśli mam tak średnio 31 dniowe cykle to kiedy najlepiej taki test wykonać|? wiem ze robi się ich kilka ale tak z ciekawości chciałam zrobić :) pozdrawiam gratuluje czworaczków koleżance basik:)
  10.  permalink
    ja teraz miałam 39 dni i w 40dc dostałam @ dzis juz mi sie skonczyła zreszta na wykresie jest zaznaczone
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren :neutral: jestes pewna że negatywny?? cholera :sad: ja też czekam na miesiączkę.
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    czesc dziewczyny;-( Zalamalam sie;-( Wczoraj bylam na pierwszym monitoringu przy clo (11dc.) i nic nie wyszlo. Mam jajniki policystyczne. Lekarz powiedzial, ze jest duzo drobnych pecherzykow, ale brak dominujacych, ktore by urosly;-( Zalamalam sie, o malo sie nie poryczalam w tym gabinecie... Powiedzial, zeby przyjechac jeszcze raz na usg w piatek, bo czasami jest pozniej owulacja przy tym clo. Ale ja dosyc wczesnie zaczelam brac clo (od 2dc.), to przeciez juz cos powinno byc:-( :cry: :cry: Powiedzial, ze to dopiero pierwszy cykl leczenia i ze moze mialam za mala dawke 1x, ze moze trzeba ja zwiekszyc do 2x. Dodal, ze jak nie pomoze, to moze trzeba zmienic albo dodac lek. A ja taka nadzieje pokladalam w tym clo :sad: Wy chociaz macie pecherzyki, wiec jakas szanse na poczecie. Ja bez pecherzykow moge tylko pomarzyc. Zdolowalam sie totalnie:sad: Przeciez to, ze nawet kiedys wywolaja mi ta owulacje, to nie znaczy, ze zajde w ciaze... to dopiero polowa sukcesu... zwlaszcza, ze plemniczki meza sa srednio ruchliwe (prawie na granicy normy)...
  11.  permalink
    DZIEWCZYNY JAK NIE JESTESCIE PEWNE WYNIKU TESTU IDZCIE DLA SWIETEGO SPOKOJU ZROBIC BADANIA Z KRWI, HCG....
    --
  12.  permalink
    Ahossik 20 dziś jest u mnie 31 dc a test robiłam pierwszy w 27dc ale wyszedł negatywny a ten wczorajszy w 30 dc już było widać jaką bardzo mało wyraźną kreseczkę pojawiła się po jakiś 20-25 minutach.....:bigsmile::confused::surprised::wink:
    • CommentAuthorMaja1988
     permalink
    lolita1983 - ja robiłam przez 2 cykle testy owulacyjne i zawsze był negatywny dlatego też zwróciłam się do gin żeby to sprawdzić czy moje cykle są bezowulacyjne ale robiąc badanie z krwi okazało się że owulacja występuje także mam zle doświadczenie co do testów...
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny , dostanę lada moment @ bo czuje się okropnie!!:sad: czuje się zmęczona, spać mi się chce a jeszcze ten ból krzyża na dole od półtorej tygodnia, jestem wykończona. Czuje, że lada moment przyjdzie @. :sad:
    --
  13.  permalink
    venus87 jesteś pewna że te objawy na @ ????? oby nie... ja jak byłam w ciąży z mojm synkiem to właśnie tak się czułam jak ty to opisałaś i dostawałam plamień i tak miałam przez pierwsze trzy miesiące potem w czwartym @ mi się zatrzymała....oby to nie była @....:sad::sad::sad::sad:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    @ się zatrzymała PRZED poczęciem, a nie po. Podczas ciąży @ nie ma.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.