Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeJul 2nd 2011
     permalink
    Rozciągliwy śluz raczej zapowiada @.
    --
    • CommentAuthorjowit76
     permalink
    Dzięki, od roku staramy się z mężem o dziecko i zaczynam powoli wariować.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jowit76: zaczynam powoli wariować

nie ma co wariować :wink:
    rok starań to norma u zdrowej, płodnej pary

mi udało się zajść w ciążę dokładnie w 12 mscu starań :wink:

zrób test ciążowy
    możesz nawet dzisiaj bo jak jesteś 3- 4 dni po terminie @ to nie musi być z porannego moczu...
    i daj znak jaki wynik :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja zaszłam w 38 i poroniłam, ponownie zaszłam w 40 i leci nam 16 tydzień :wink:
    --
    • CommentAuthorjowit76
     permalink
    Gratuluję dziewczyny, trzymam kciuki za was i wasze maleństwa :smile: Mam nadzieję że i nam się uda.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a zrobisz ten test czy nie ?:tongue::tongue::tongue:
    --
    • CommentAuthorjowit76
     permalink
    Cześć. Właśnie zrobiłam i wyszedł negatywny. Jak nie dostanę okresu do poniedziałku, dzwonię do swojego ginekologa. Pozdrawiam.
  1.  permalink
    Cześc dziewczyny,

Czytam wasze posty i postanowiłam dołączyc się do rozmowy.
    My staramy się ponad rok i to był mój pierwszy cykl z clo, pregnylem i bromergonem.
    Normalnie mam cykle 34dniowe. Ostatnio@ spóźniają się kilka dni. Dziś wypada że mam 19 dzień od czasu wzięcia pregnylu.
    Jakieś tam standardowe objawy na @ mam (przede wszystkim piersi), testu nie zamierzam jeszcze robic. Zrobiłam w swoim życiu już chyba setke testów i @ przychodziła zawsze nastepnego dnia po zrobieniu testu. To szlag mnie trafiał!
    Zastanawia mnie tylko fakt ile maksymalnie powinno upłynąc czasu od tego zastrzyku.
    Jak któraś z was wie to bardzo proszę o wskazówkę.
    Pozdrawiam was kobitki bardzo ciepło i wiem że nam się uda!
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Który dzień fl masz?
    --
    • CommentAuthorjowit76
    • CommentTimeJul 3rd 2011
     permalink
    Cześć dziewczyny. Czy to nie dziwne, że miesiączka spóźnia się już 4-5 dni, żadnych objawów jej nadejścia, ewentualnie pobolewanie krzyża. Zawsze miałam regularnie, ze wszystkimi objawami. Co o tym myślicie?
  2.  permalink
    Zrob test!
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    jowit, ingerowałaś lekami w swoje hormony, więc wszystko jest możliwe:)
    --
  3.  permalink
    Biedronka11: Zrob test!

Zrobiła przecież wczoraj:
    jowit76: Cześć. Właśnie zrobiłam i wyszedł negatywny. Jak nie dostanę okresu do poniedziałku, dzwonię do swojego ginekologa. Pozdrawiam.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ciekawe czy to może być wina CLO ....
    możliwe bo to jednak hormon.....
    w poniedziałek rano powtórz test i jak znowu będzie negatywny to może idź faktycznie do lekarza.....

bo nie odpowiedziałaś mi na pytanie - czy po braniu CLO byłaś na monitoringu w celu sprawdzenia, czy PĘCHERZYK PĘKŁ ?
    bo mogła się zrobić torbiel na przykład...
    dlatego po CLO powinno się monitorować....
    --
    • CommentAuthorGapulka80
     permalink
    anulasebula: [/quote][quote=anulasebula]

Anulasebula, ja mam taką samą sytuacje, rok staran i teraz pierwszy cykl z clo...i nic :( okres nadchodzi
    Ręce i wszystko inne opada
  4.  permalink
    No i właśnie znów przyszła wredna @. jakaś dziwna, ale to pewnie spowodowane tymi wszystkimi specyfikami.
    Mój lekarz uprzedził mnie co prawda że w tym cyklu z ciąży mogą byc nici bo endo miałam kiepske.

Clo upośledza endo i u mnie to się sprawdziło więc następny cykl będę brała femarę. To jest lek który działa tak jak clo ale dobrze oddziałuje na endo. no i jest znacznie droższy, ale to mnie akurat nie powstrzymuje, bo jestem w stanie wydac wszystkie pieniądze żeby wkoncu cieszyc się upragnionym bejbikiem.

Gabulka80
    a twój lekarz coś wspominał co jeśli clo nie sprawdzi się u Ciebie?
    • CommentAuthorAnkos28
     permalink
    Hejdziewczynay>>.
    czytajac wasze posty widze ze u wiekszości z was ginekolog zalecił wam co miesiąc USG podczas brani clo jam mam miec usg dopiero w trzecim cyklu ??? i tylko raz
  5.  permalink
    Ankos28
    to dziwne, bo z tego co wiem przy braniu clo trzeba od razu miec usg bo lekarz musi obserwowac jak reagujesz na ten lek.
    jesli bedzie powodowal u ciebie powstawanie torbieli (bo i tak się nierzadko zdarza) to dopiero w 3 cyklu sie o tym dowiesz? A może clo bedzie ci psulo przyrost endo (tak jak u mnie) i ciąża jest wtedy bez szans bo zarodek nie ma sie gdzie zadnieździć. To po co brac to przez 3 cykle?
    Dla mnie to bez sensu, ale lekarzem nie jestem wiec mądrować sie nie bedę. Lepiej skonsultuj to z jakimś innym dobrym lekarzem bo szkoda byłoby aż 3 cykli.

Pozdrawaiam i trzymam kciuki za Ciebie
    • CommentAuthorjowit76
     permalink
    Miałam USG w 14 dniu cyklu, lekarz stwierdził obecność pęcherzyka, zalecił zastrzyk Pregnyl, żeby pękł. Niestety nie wzięłam go, bo nie miała go żadna większa apteka w moim mieście. Musiałam zamawiać i przyszedł dopiero następnego dnia po południu. A lekarz powiedział, że trzeba wziąć ten zastrzyk tego samego dnia co USG lub następnego dnia rano. Więc wyszło nie tak, jak trzeba. Po tym jednym USG nie miałam już żadnej kontroli u lekarza.
    • CommentAuthorjowit76
     permalink
    Trzeba mieć nadzieję, że nasi lekarze wiedzą co robią. Czasami już tracę nadzieję na to, że nam się uda, ale jakoś się trzymam:wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jowit76: Niestety nie wzięłam go, bo nie miała go żadna większa apteka w moim mieście. Musiałam zamawiać i przyszedł dopiero następnego dnia po południu. A lekarz powiedział, że trzeba wziąć ten zastrzyk tego samego dnia co USG lub następnego dnia rano. Więc wyszło nie tak, jak trzeba. Po tym jednym USG nie miałam już żadnej kontroli u lekarza.

no więc nie dość, że nie wziełaś Pregnylu to jeszcze nie poszłaś sprawdzić czy doszło do pęknięcia pęcherzyka a jak nie doszło to może to być przyczyna opóźnienia @...................
    --
  6.  permalink
    ja tez tyle razy traciłam nadzieje i
    tyle samo razy ją odzyskiwałam ze kiedys ta ciąza musi sie
    wydazyc. Nie wiem kiedy to bedzie ale wiem ze kiedys to bedzie
    • CommentAuthorGapulka80
    • CommentTimeJul 4th 2011
     permalink
    [quote=anulasebula][/quote] o takim wynalazku , jak femara nie słyszałam. Lekarz zalecił spróbowania z Clo dwa cykle, więc zobaczymy..@ jeszcze nie dostałam, ale nadchodzi wielkimi krokami :( leczę się w novum, mam nadzieję, ze Ci lekarze wiedzą, co robią.. Poki co poniedziałek, praca, deszcze i dół
    trzymajcie się ..
    • CommentAuthorjowit76
     permalink
    Dostałam dzisiaj miesiączki, jest normalna, ból brzucha umiarkowany. Ale i tak idę skontrolować moje jajniki, bo od drugiego dnia cyklu powinnam wziąć CLO. Pamiętajcie dziewczyny, musimy być silne. I tak jak mówi mój lekarz, najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Trzymajcie się i życzę wam słoneczka w serduszkach, bo na niebie jakoś go dzisiaj nie uświadczymy chyba:smile:
    • CommentAuthorGapulka80
     permalink
    jowit76 koniecznie idz skontrolowac, a Clo mozna zaczac max od 5 dnia cyklu przez 5 dni (ja brałam po poł tabletki i było, tzn owulacja była, pechcerzyk pekl bez prengylu) no ale efekt koncowy nie został osiagnięty :( w tym miesiac drugie podejscie :)
    • CommentAuthorAmelka27
    • CommentTimeJul 5th 2011
     permalink
    Dziewczyny poradźcie mi tak na szybko,
    od niedzieli mam bardzo delikatne plamienie, sądziłam że to @ się rozkręca, ale skoro 3 dzień tak samo to raczej nie to. A zapisałam się na dzisiaj do gina z racji tego, że to pierwsze dni cyklu i teraz jestem w kropce. Czy mam to słabe plamienie (naprawdę słabiutkie) traktować już jako początek cyklu, czy jednak czekać jeszcze i liczyć że się rozwinie w @???
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeJul 5th 2011
     permalink
    Musisz poczekać. Tak jak pisze Talinka, to nie nowy cykl, zaliczasz dni z plamieniem do poprzedniego cyklu.
    --
    • CommentAuthorjowit76
    • CommentTimeJul 6th 2011
     permalink
    Hej, byłam dziś u ginekologa, zbadał mnie, zrobił USG - nie stwierdził żadnych torbieli w jajniku ani mięśniaków macicy. Wszystko jest w porządku. Spóźniona "miesiączka" to wynik stresu z czerwca (mam nadzieję). Mam tylko brać Clostibegyt od 2 do 6 dnia cyklu 1,5 tabletki raz dziennie. Na razie mam spokojny czas i wyjeżdżamy na urlop. Pozdrawiam was serdecznie.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeJul 6th 2011
     permalink
    pogodnego urlopu : )
    --
    • CommentAuthorjowit76
    • CommentTimeJul 7th 2011
     permalink
    W przyszłym tygodniu ma być ładnie, mam nadzieję że pogoda się sprawdzi.
  7.  permalink
    Cześć dziewczyny, można dołączyć?
    Od wczoraj biorę clo 2x1 tabl. z powodu pco i ponad normę hormonu męskiego. Mam pytanie, słyszałam, że jak podczas clo jajniki nie bolą, nie kłują to nie jest ok...Od kiedy bądź od której tabletki zaczęły Was boleć jajniki?
    Miała któraś z Was robiony dobowy profil prolaktyny, gdzie jest prolaktyna po PEG? Jak tak to wie któraś z Was co wynik oznacza? Moja prolaktyna o 18tej = 10,83, o 7 rano=33,67 (zaraz po przebudzeniu), o 7 rano prl po PEG=14,91. Lekarze nie zwrócili na to uwagi, mówią, że jest ok a jak licze wg wzoru % odzysku to wynik mi wg tego niedobry wychodzi, nic już nie wiem. FT4=1,21, TSH=2,89. Glkoza ok. LH-3,9, FSH-8; Androstedion po dex-4,32, SHBG-24,2. Estadiol-53,4, DHEA_S: 285,40, Testosteron:0,56 fai 8,1%.
  8.  permalink
    Smefeta1985

Nie wiem gdzie słyszałaś tą info że po clo powinny bolec jajniki, ale nie wydaje mi sie zeby to byla prawda. Ja odczywalam delikatne kłucie po skonczeniu brania clo (czyli po 5 dniach) a pozniej jak mialam owulacje. Teraz biore inne leki i tez zaczely mnie bolec jajniki jak wziełam ostatnia tabletke ( w zasadzie 2 dni pozniej).

Z tymi wynikami to nie znam sie. ja tez to mialam robione ale u mnie bylo dobrze wiec nie wnikałam wiecej. Ja robilam prl rano i mialam w najgorszym pobraniu (badalam 3 razy w odstępach kilku miesięcy) tez gdzies ok 30. Ale 3 lekarzy powiedziało ze to jest ok, mimo tego biore Bromergon bo mam gruczolaka przysadki.

Pozdrawiam
    • CommentAuthorgoya28
    • CommentTimeJul 11th 2011
     permalink
    witam. jestem tu nowa i właśnie czekam na @ a po nim zaczynam kurację z clo. staramy się z mężem już 2 lata o dzidzie. teraz wzięliśmy się za to porządnie. Mąż zrobił badania...i w efekcie jest na kuracji provironem25 a ja...badania na szczescie ok. drozności mi nie robił mój lekarz, bo stwierdził po tych wynikach męża...że po co ma mnie męczyć. więc czekam...i nie ukrywam...że z wielką nadzieją. zwłaszcza po takich wpisach na temat działania clo i efektów:)jestem z Wami:)
    • CommentAuthorgoya28
     permalink
    Hej dziewczyny!jestem tu nowa...właśnie czekam na @ i zaczynam kurację z clo.mam nadzieję, że przyniesie właściwe efekty. jestem z wami
    • CommentAuthorGapulka80
     permalink
    goya28: [/quote][quote=goya28]

Dołączaj :) trzymam kciuki. Ja dziś zaczynam drugi cykl z clo... zwiększyła mi dawkę z 1/2 do całej tabletki... CHociaz w poprzednim cyklu, 1/2 wywołała owulację, no ale się nie udało.
  9.  permalink
    Anulasebula, czytałam tu i ówdzie, że wtedy pracują...
    Kurcze a ja od razy (z powodu pco??) dostałam 2x1 tabl.od 5-9dc, dziś ostatnią przyjęłam...w czwartek pierwsze usg, mam pietra..
  10.  permalink
    Smerfeta może rzeczywiscie to prawda. Nie sądzę jednak że to reguła, ale tak tylko sobie gdybam.
    Ja je cokolwiek czuje jak przestaje brac te leki. może wtedy wlasnie najbardziej rosna te pęcherzyki. Ja jestem caly czas monitorowana wiec jestem pewna ze pecherzyki rosną.
    ...Może rzeczywiście ze względu na pco masz większą dawkę...
    dziś miałam i w czwartek też mam usg i za każdym razem sie denerwuje.
    BĘDZIE DOBRZE:):)
  11.  permalink
    I jak u Ciebie, rosną i pękają? A czy miałaś robione hsg zanim zaczęłaś brać clo czy nie? Bo ja nie. Który to Twój cykl z clo?
    Jak każdej z Was marzy mnie się zajść przy pierwszym cyklu z clo...i dlatego, ze tego pragniemy i dlatego też, że każdy lek ma skutki uboczne, clo podobno na endometrium itp.dlatego też lepiej wcześniej. Chciałabym żeby na usg w czwartek wyszło, że są pęcherzyki itp.i dobre endo i to co trzeba i potem, że pękają...Tylko z tego co widze to niektóre dziewczyny co biorę clo mimo tego, że są monitorowane i mają owulacje i przytulają się, a i tak nie zachodzą, nie rozumiem...A kiedy mniejwięcej na clo zaczyna Ci się śluz płodny?
  12.  permalink
    No bo widzisz...taka nasza natura...Ja się już staram prawie 2 lata i wszystkie badania z góry do dołu mialam robione (oprócz HSG, bo lekarze u których byłam -bylo ich trzech- nie bardzo chcieli mnie skierować na to badanie bo stwierdzili ze nie ma żadnych powodów zebym musiala to robić tzn nie mialam nigdy zadnych operacji, zrostów, torbieli itd)...no więc prawie wszystkie badania które robiłam są OK, ale jednak chyba cos jest nie tak, skoro tej ciązy nie ma...
    Wracając do sedna
    Ja brałam clo tylko w jednym cyklu bo okazało się, że u mnie ten lek uposledza endo - 4,5mm w dniu owulacji (to było w zeszłym cyklu). Oczywiście ciąży nie było, ale uprzedził mnie o tym mój lekarz, żebym nie robiła sobie nadziei a od nastepnego cyklu zaczęła brać Femarę, która jest lekiem duuuuuużo droższym ale skuteczniejszym i co najważniejsze nie upośledza endo.
    Dziś byłam na usg i wyszło że wszystko ładnie rośnie i endo zeczywiście jest większe niż w poprzednim cyklu o tej porze, ale mam jeszcze przyjsc w czwartek bo to nie wiadomo jak sie rozwinie w ciągu tych kilku dni. Więc cierpliwie czekam.
    Po clo ja miałam sluz płodny już w 14 d.c. a normalnie mam ok 19. Nie wiem czy to reguła, ale te leki stymulujące maja chyba za zadanie zrobić z cyklu taki ksiązkowy - 28dniowy. Ja nigdy takiego nie miałam.

No cóż Smerfetko do tego żeby być w ciązy potrzeba chyba miliona czynników które muszą wystąpic jednocześnie żeby wszystko ładnie zagrało, ale powiem Ci że ja wierze w to że kiedyś mi się to uda i nam wszystkim też tylko nie każda z nas musi być w ciązy wtedy kiedy chce. Gdyby tak było nasze życie byłoby chyba nudne, a dzięki temu że mamy takie trudności rozumiemy wiecej i doceniamy niektóre rzeczy bardziej niż niektóre dziewczyny które zaszły w pierwszym cyklu starań.

Rozpisałam się, ale własnie tak czuje...
    Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki. :)
    • CommentAuthorgoya28
    • CommentTimeJul 13th 2011
     permalink
    dziewczyny mój gin przepisał mi tylko clo...i powiedział , że zobaczymy się za około 4 miesiące...chyba , że wczesniej będą efekty. poczytałam wasze wpisy i ... troszkę mnie zdziwiło, że nie wspominał nic o usg...juz nie mówiąc nic o możliwości ciąży bliźniaczej. mój znajomy -też gin wspomniał że na jego 32 przypadki z clo 30 były bliźniacze. aktualne czekam na @.wczoraj po dłuższej przerwie mierzyłam waginalnie temke i bylo 37,0 w 37 dc, zważywszy na to , że mam nieregularne...to jeszcze poczekam na @. dziś spadła do 36,9 :(troszkę się zmartwłam..bo miałam nadzieję, że się utrzyma i może uniknę clo...do tego odczucia takie jakbym miała okres-napięcie w podbrzuszu i pokłuwanie od czasu do czasu w jajnikach. nadzieja...każdy z nas ją ma
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    goya28: mój znajomy -też gin wspomniał że na jego 32 przypadki z clo 30 były bliźniacze

a to dziwne bo ja znam masę dziewczyn z ciążami po CLO i ani jedna bliźniaków nie ma
    z resztą ja sama też po CLO zaszłam :tongue:

a gina bym zmieniła - skoro przepisuje CLO, nie zleca monitoringu i każe przyjść za 4 msce to słabo trochę.....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kajunia ma bliźniaki po clo, jedna z pierwszych użytkowniczek 28dni.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a co do obecnej sytuacji - najlepiej by było [moim zdaniem] zrobić test ciążowy....

bo co prawda śluzu nie zaznaczasz ale po samych temperaturach można przyjąć, że lutealna juz chwilę trwa...........
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    AMAZONKA ja Kajuni nie znam
    mówiłam tylko o tych, które ja znam :wink:
    i nie mówię, że to się nie zdarza
    ale 30 ciąż bliźniaczych na 32 biorące CLO to wg mnie przesadzona statystyka....
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Sprawdzałaś też w wątku o bliźniakach? Kiedyś tam była o tym mowa.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nie sprawdzałam :wink:
    i podkreślę jeszcze raz - mówię o dziewczynach biorących CLO, które ja znam tu na 28 dni
    żadna z nich nie zaszła w ciążę bliźniaczą......

i nie sądzę w związku z tym, żeby 30 na 32 ciąże po CLO kończyły się bliźniakami
    --
    • CommentAuthorgoya28
     permalink
    zobaczymy...z tymi blixniakami to i tak pewnie sprawa organizmu kobiety.
    dzieki TEORKA za odpis. z tym testem jeszcze trochę poczekam. zbyt wiele razy był dla mnie ciosem, więc teraz wolę odpuścić. jak się nie pojawi @ to w następnym tygodniu pójdę do gina.a mam nadzieję że się nie pojawi...byłby to fajny "prezent na wakacje".
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Wg mnie ta statystyka też jest zawyżona;/
    --
    • CommentAuthorkocza
     permalink
    czesc Dziewczyny!

jestem tutaj pierwszy raz... trochę mam stresa.. :confused: wiadomo, ze dzieci miec nie mogę, przynajmniej narazie! Za chwil parę mam zacząć przygodę z Clo.. tylko się tak zastanawiam.. no bo gin.polecił brać od 2 d.c - ale tylko w przypadku gdy bede się mogla kochac (co w moim przypadku jest istotne, bo moj maz jest kierowca :)) na sprawdzenie mam sie pojawic miedzy 10 a 14 d.c... i teraz sie podubilam z tym kochaniem.. no bo chyba tez mam sie kochac w tych dniach ?.. (10-14) bo juz nie wiem sama... choc logika tak podpowiada!
    pozdrawiam Was!
  13.  permalink
    Hmmm... Ja przede wszystkim nie rozumiem dlaczego masz brac clo jak nie mozesz miec na razie dzieci? czy to twoj wybor czy lekarz ci tak powiedzial?

Jesli chcesz byc w ciaży to byloby wskazane przytulanko wlasnie w tych dniach a najlepiej w czasie owulacji. jak pojdziesz na usg to lekarz powinien powiedziec ci kiedy to bedzie.

Nie martw się ja mam takie cholerne szczeście że jak mam owulacje to mój mąż jest w pracy (pracuje 24h i 2 dni wolnego). Dziś tak wlasnie jest :cry::devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.