Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeJul 15th 2011
     permalink
    To chyba pomyliłam kolejnośc... Jutro sprawdzę:wink:
    --
    • CommentAuthormartyna22
    • CommentTimeJul 16th 2011
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie wczoraj strasznie bolały mnie jajniki i spadla mi temperatura a dzis pojawil sie śluz bardzo mocno rozciagliwy i temperatura sie podniosla czy to oznacza ze owulacja tuz tuz... Pomóżcie bo jestem zielona. Wspomne ze clo biore od 5 dc przez 5dni dzis jest ostatni dzien clo.
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny:) Byłam dziś w pracy, nadgodziny, strasznie niewyspana i śpiąca jestem...
    Czyli możliwe, że u mnie oprócz pcos występuje niedomoga fazy lutealnej? Gdzieś czytałam, że czasami 2 faza jest krótsza niż powinna i progesteron niższy, gdy owulacja nie jest taka jak być powinna...wiecie coś?
    Coś mnie zastanawia...11dc byłam na usg, był pęcherzyk 18.2mm, właśnie tego dnia trochę kłuł mnie chwilami jajnik i jeden i drugi, ale lewy mocniej. W sumie to dziś 13dc i nie bardzo czuję jajniki, może momentami przez kilka sekund...czy to źle? Czy to znaczy, że nie pracują? Śluz...był dziś rozciągliwy, ale nie wiem czy to nie efekt wczorajszej nocy z mężem...I wiecie co nawet On i ja wczoraj zauważyliśmy, że jestem jak rzadko kiedy nie tak wilgotna jak zawsze...efekt clo?;/ A w ogóle to wiecie co...jak te plemniczki mają docierać jak po sexie tego tyle wylatuje?;>
  2.  permalink
    Aha i jeszcze pytanie, czy z tego co sie orientujecie warto w cyklu z clo mierzyć tepmke? Bo ja zawsze do przed owu lub domniemaną owu miałam 36.1-36.3, a ostatnie kilka dni mam 36,4, 36,5...Czy clo zmienia ptc?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 17th 2011
     permalink
    CLO podnosi temperaturę ale mierzy się ją normalnie cały czas tak jak zawsze :wink::wink::wink:
    bo nie o jej wysokość w cyklu chodzi tylko o to, czy będzie skok czy nie
    możesz mieć w jednym miesiącu poziom niższy 36,1-36,3 a w kolejnym cyklu 36,7-36,8
    i to nie powód, żeby przestać mierzyć :tongue::tongue::tongue::wink:

a PCOS Ty raczej chyba nie masz...
    tylko tą niedomogę lutealną
    przynajmniej tak po wynikach można wnioskować....
    --
  3.  permalink
    A mój organizm zaczał chyba troche śwrować po tych lekach.
    Czwarty dzień pod rząd testy owu wychodzą pozytywnie i do tego wszystkie tak samo intensywne (tzn. 2 krechy takie same)
    to kiedy ta owu mialaby być...?
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    anulasebula, testy owu wyznaczają dni płodne, a nie samą owulację, więc jest możliwe, że przez kilka dni wyjdą pozytywne.
    Samą owulację wykazałoby tylko USG, ewentualnie codzienne badania LH i FSH.
    --
  4.  permalink
    Teorka pcos mam stwierdzone przez lekarzy ze szpitala z endokrynologii ginekologicznej w kwietniu na podstawie tych wyników badań:
    HORMONY TARCZYCY:
    FT4-1,21 (0,93-1,7ng/dl)
    TSH-2,89 (0,27-4,20uIU/ml)

DOUSTNY TEST TOLERANCJI GLUKOZY:
    Glu 120min-Glukoza 109 (74-106mg/dl)
    Glu na czczo-85 (74-106mg/dl)

PROFIL DOBOWY PROLAKTYNY
    PRL 16:00 - 10,83 (ng/ml)
    PRL 7:00 - 33,67 (ng/ml)
    PRL 7:00 po PEG - 14.92 (ng/ml)

HORMONY PŁCIOWE
    DHEA-S-Siarczan dehydr (98,8-340 ug/dl) - 285,40
    ESTARDIOL (pg/ml) - 53,4
    FSH-FSH (IU/l) - 8
    SHBG - SHBG (nmol/l) - 24,2
    TESTO - Testeron (0,06-0,80 ng/ml) - 0,564 FAI 8,1%
    17OH PROGESTERON 0,58 ng/ml po dexametazonie
    TESTOSTERON WOLNY - 3,44 pg/ml po dex
    ANDROSTEDION 4,32 ng/ml po dex
    KORTYZOL 07:00 - 10,4ug/dl
    22.00 - 0,7ug/dl
    kORTYZOL PO DEX: 0,00 ug/dl

ULTRASONOGRAFIA: Uwidoczniono trzon macicy w p/z/ o wym.36x32mm o gładkich obrysach i jednorodnej, prawidłowej strukturze ech. Endometrium o przektoju 5mm. Jajnik prawy o wym.37x11mm o obj. 3,3ml z pecherzykami >12 w strukturze jajnika. Jajnik lewy o wym.26x14mm o obj.3,2ml o podobnej budowie.
  5.  permalink
    Kurcze 1wszy raz od lat jestem taka "suchawa"...
  6.  permalink
    Kate1 chyba cos tu nie gra... nie wydaje się ze masz racje :)

testy owulacyjne wykrwają chormon LH na 24 godzin przed owulacją a nie dni płodne. W innym wypadku byłyby raczej zbędne
    Przed braniem femary i Clo rzadko te testy wychodziły mi pozytywne. To że mam płodne dni nie znaczy ze dojedzie do owulacji...

Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    anulasebula: To że mam płodne dni nie znaczy ze dojedzie do owulacji...
    yyy chyba czegoś nie rozumiem - płodne są dzięki owulacji a nie dla niej czy bez niej
    anulasebula: testy owulacyjne wykrwają chormon LH
    są sytuacje które podwyższają ten hormon a owu nie ma. Poza tym dlaczego więc test potrafi wyjść dodatni krótko p okresie czy gdy kobieta jest w ciaży? wtedy na pewno nie ma owulacji "w tej chwili"
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Agunia05: yyy chyba czegoś nie rozumiem - płodne są dzięki owulacji a nie dla niej czy bez niej

Agunia, płodne to chyba są dzieki hormonom, nie? Wiem po sobie, że miałam płodny śluz, szyjka pięknie płodna i owu nie było.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Agunia, raczej mało się znam, ale z tego, co mi wiadomo, dni płodne nie potwierdzają owu. Może być np tak, że pęcherzyk nie pęknie?
    --
  7.  permalink
    Martitap ja myśle, że jak najbardziej, poprzedni cykl miałam 33 dniowy, gdzie miałam kilka dni śluz płodny, na ich koniec około 12h kłuł mnie tak dośc jajnik, a tempka została na tym samym poziomie.
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    anulasebula: Kate1 chyba cos tu nie gra... nie wydaje się ze masz racje :)

Masz do tego prawo, w końcu każdy mówi to, co myśli :)

Owszem, testy owu wykrywają okres największej płodności, określając stężenie LH w moczu. Jednak owulacja ma to do siebie, że może się przesunąć więc wg mojego rozumienia można dzięki testom owu określić największe prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji, ale nie stricte dokładny moment jej pojawienia się.
    Ale to moje zdanie i może się nie znam.
    --
  8.  permalink
    Czy któraś z Was bada szyjke macicy? Chodzi mi o płodnośc. Bo rozumiem w sensie zy sucha czy wilgotna, wyżej-niżej itp...ale jak sprawdzić i jak to jest z tym otwarta-zamknieta?
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Smerfeta, tu jest wątek o badaniu szyjki:
    http://forum.28dni.pl/discussion/14/obserwacja-szyjki-macicy/
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    to musisz potrenowac : ) ciężko to opisac żeby zrozumiec. Miałam ten problem , po 3 cyklach załapałam. Badaj szyjkę przez cały cykl. Na jej końcu jest "otworek" "zaciśnięty " jak jej zamknięta . I otwiera się w czasie dni płodnych .:wink:
    --
  9.  permalink
    Otwiera się na jaką około wielkość? Małego paluszka, zapałki?:)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Smerfeta, wypowiadam się na podstawie własnego przykładu, więc jak najbardziej zdarza się, że śluz płodny jest, a pęcherzyk nie pęka. Przecież z czegoś tworzą sie te moje torbiele...

Smerfeta1985: na ich koniec około 12h kłuł mnie tak dośc jajnik

Mnie też kłuje i co z tego? I do tego zawsze lewy... Bez monitoringu usg nie ma 100% pewności, że owu była:)
    --
  10.  permalink
    Martitap, ale ja napisałam, że jaknajbardziej i chodziło mnie o to właśnie, że dni płodne nie potwierdzają owu. Pisze, że tempka została na tym samym poziomie-niska więc mimo śluzu i bólu jajnika raczej owu nie było. A co się stało z tym bolącym jajnikiem to nie wiem..Także ja zgadzam się z Tobą:)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Aaaaa a ja zrozumiałam, że myślisz wręcz przeciwnie:)) zwracam honor:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Smerfeta1985: Otwiera się na jaką około wielkość? Małego paluszka, zapałki?:)

Najlepiej wszyscy Ci powiedzą w tym wątku na forum
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Smerfeta ja bym to określiła że zapałka : ) może troszku więcej . Można wyczuc otworek , sprawdzaj szyjkę od początku cyklu ( po krwawieniu ) do końca . Można to jeszcze porównac do ust jak zaciśniesz w trąbkę - "zamknięta "
    --
  11.  permalink
    Dzięki, te porównanie mnie rozśmieszają:)) Dziewczyny, które brałyście clo 5-9dc, kiedy najczęściej była owu? I wg Waszych lekarzy jaka max wielkośc pęcherzyka powinan być? Bo ja miałam w czwartek 18,2mm, a pani dr mówila, że za 4-5dni powinien pęknąć...hmmm...Czytałam też, że na usg widac jak daleko jest pęcherzyk od jajnika, ile dotarcie może potrawac, wiecie coś?
    •  
      CommentAuthorlemanowa1
    • CommentTimeJul 18th 2011
     permalink
    Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie, może już padło tutaj na forum, ale niestety czas mi nie pozwala na przeczytanie całego :( Czy któraś z Was miała robiony zastrzyk z pregnylu? Bo zauważyłam że często jest on podawany z innymi lekami typu clo czy duphastonem. A mi lekarz przepisal tylko pregnyl. Moim problem są nie pękające pęcherzyki, tworzą się ciałka krwotoczne :( no i w takim wypadku ciąża jest nie możliwa. Czy któras z Was tak miała? I czy przed podaniem Pregnylu miałyście robione jakieś badania? Bo mi lekarz nie kazał bo powiedział że jest bezpieczny zastrzyk i że nie ma potrzeby. Zastanawiam się nad wizytą u drugiego lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    lemanowa1: Moim problem są nie pękające pęcherzyki, tworzą się ciałka krwotoczne :( no i w takim wypadku ciąża jest nie możliwa.

To mnie zaskoczyłaś, bo sama niedawno miałam owu krwotoczną i gin powiedział mi, że taka owu może wystąpić u każdej kobiety, a to, czy jest możliwość zajścia w ciążę, zależy od tego, czy jajeczko zostało uwolnione czy zostało w pęcherzyku..
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta widze zastanawiam nad tym samym, jak te plemniczki maja dotrzec gdzie powinny jak tyle ich wylatuje?. Mimo że po stosunku nie idę od razu pod prysznic, często podkładam poduszkę pod tyłek (aby był wyżej niż reszta ciała),to i tak dużo ,,wypływa".....
    --
  12.  permalink
    Ja też nieraz daję poduszkę, czasem nawet taka pozycja z poduszką pod tyłkiem nam odpowiada:) a to i tak wypłynie...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Wiem że to może głupie ale czasem człowiek jak nie udaje się,,normalnie" brzytwy sie chwyta. A Wy dziewczyny nie macie problemu z utrzymaniem plemniczków?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: Ja też nieraz daję poduszkę, czasem nawet taka pozycja z poduszką pod tyłkiem nam odpowiada:) a to i tak wypłynie...

U nas dokładnie tak samo... Taka pozycja dla nas również jak najbardziej ok, ale praktycznie nic nie pomaga w utrzymaniu plemniczków.
    --
    • CommentAuthorkocza
     permalink
    Cześć Wam!
    jaki temat dziś :) hehe

no wypływaja plemniki wypływają, ale wydaje mi sie, ze to nadmiar i to co sie mialo dostac do srodka to sie dostalo!! :) wiadomo, ze wystarczy TEN jeden!! :) musi tylko dobrze trafic, a w naszym przypadku BARDZO dobrze trafic! :)
    metoda z poduszka jak najbardziej ok!! :)

mam jeszcze pytanie, poniewaz oczywiscie nie mam @ juz X czasu, moja gin przepisala mi duphaston, niby na wywolanie... czy nie wiem w sumie na co... mam brac 10dni i ma byc @, biore co prawda dopiero 5, ale jak nic nie bylo tak nic nie ma... a w srodku mnie tak rozrywa wszystko, ze glowa mala... brała to ktoras z Was na wywolanie ?
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witaj kocza:) odpowiadajac na Twoje pytanie tak ja bralam duphaston na wywolanie i tak samo jak Ty przez 10 dni i po odstawieniu dwa dni pozniej dostalam @ mialam tak nieraz i zawsze skutkowalo:) tez mnie rozrywalo od srodka;) wiec powinno byc dobrze :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    KOCZA ja biore duphaston juz od pół roku głównie dlatego aby w miarę wyregulować @ bo bez duphastonu mogłabym czekać i czekać na@ poza tym mam niski progesteron i PCO. Biorę od 15dc przez 10dni 1x1. po 10dniach powinna wystąpić @, lekarz mówił mi że książkowo to 4-5dni po odstwieniu.w moim przypadku zwykle 3-4dni raz zdarzyło się że czekałam tydzień....

Dziewczyny mam jeszcze pytanie co do CLO jestem w 13dc i mam uczucie w podbrzuszu jak w czasie@ czy to oznacza że jajniki pracują? jak myślicie i momentami mam kłucie w jednym jajniku. CLO biore dopiero pierwszy cykl od3-7dc.
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    justa2586
    taak ja jak biore clo tez mnie bola jajniki i kluje glownie lewy jajniczek i w tym cyklu mialam w nim pecherzyk piekny:) a teraz tak mi nabrzmiewaja piersi a to 19dc mam nadzieje ze byl to szczesliwy miesiac :)
    --
  13.  permalink
    A ja nie wytrzymałam i poszłam do pani dr o której ostatnio myślałam, usłyszałam dobre opinie...bo ta u której byłam w czwartek to taka troche lekceważąca i miałam wrażenie, że źle mi podaje ka którym jajniku jest pęcherzyk, sugeruje się tym co mówiłam który czuje...I tak się dziś okazało, że miałam racje. Gienka u której dziś byłam ma lepszy sprzęt itp. Mój pęcherzyk nie jest na lewym a na prawym jajniku i ma 19mm ( 15dc ), endo ma prawie 9mm. Przejrzała dość skrupulatnie moje wyniki ze szpitala i mówi, że pcos jest przy stosunku ok.2 lh/fsh a ja mam 0,49, że faktycznie mam andrestedion i te męskie hormony podwyższone stad owłosienie, ale na usg mówi, że nie widać aż tak policystycznych jajników, na lewym naliczyłyśmy coś ok.6-7pęcherzyków. Że Jej zdaniem nie są mocno policystyczne (już to kiedyś słyszałam od innego lekarza). Że skoro miałam cykle 30-32dni to owu powinna wystąpić za ok.2-3dni, że szyjka sie rozszerza (fakt, od rana mam śluz płodny). I najwięcej mówiła o tym, że psychika bardzo wazna, że nie mam działac na zasadzie "robienia dzieci", że zegarek w ręku itp...że mamy się kochać, wyjechać, byc radosnym, na słońcu, a nie wyliczanie mm itp.itd. Mówiła, że mam nie brać 2x1tabl.(tamta gin kazała mi tak brać poprzez rozmowe przez tel) od 5-9dc, bo przy pco lepiej 3-7dc i mam brać po 1tabletke. Mówi żeby byc u Niej w październiku w połowie cyklu chyba, że zajde wcześniej w ciąże. Że do niej na monitoring jakbym sie np.źle czuła, że mogłaby mi do siebie kazać przychodzić, że wie że maleją Jej przychody jak mowi mi, że mam nie przychodzić 2-3razy w m-cu a za 3m-ce, ale jeśli sie nic nie dzieje, nie czuje sie źle itd.to mam sie rozluźnic itp. Chyba ma troche racji...do przestymulowania chyba u mnie nie dojdzie biorąc od 3-7dc 1 tabl.dziennie skoro przy braniu po 2x1 5-9dc mam jeden pęcherzyk 19mm (15dc). Najpierw muszę się wyspać, bo tego mi brakuje;)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: przy pco lepiej 3-7dc i mam brać po 1tabletke. Mówi żeby byc u Niej w październiku w połowie cyklu chyba, że zajde wcześniej w ciąże.

Smerfeta podniosłaś mnie właśnie bardzo na duchu już myślałam że mój lekarz jest lekceważący ale on podchodzi tak samo jak twój, ze względu na pco biore clo 3-7dc nie chodze na monitoring...co mnie bardzo przeraziło czytając te wszystkie posty. Nie to że wcale mnie nie monitoruje ale odkąd przepisał mi clo (koniec czerwca) powiedział żebym sie u niego pojawiła dopiero po wakacjach, że wakacja to dobry czas na zachodzenie itp. no chyba że coś by sie działo wczesniej.
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dziewczyny, a w jaki sposób macie zamiar sprawdzić, czy zalecona dawka clo jest odpowiednia? W jaki sposób chcecie sprawdzić, że pęcherzyk rośnie i pęka? Sorry, ale wg mnie obie trafiłyścy na konowałów... Monitoring usg w czasie stosowania clo jest PODSTAWĄ.
    --
    • CommentAuthorkocza
     permalink
    justa2586: Nie to że wcale mnie nie monitoruje ale odkąd przepisał mi clo (koniec czerwca) powiedział żebym sie u niego pojawiła dopiero po wakacjach, że wakacja to dobry czas na zachodzenie itp. no chyba że coś by sie działo wczesniej.

no wlsanie, moja tez powiedziala ze nie TRZEBA byc na monitoringu zaraz po clo.. na luzaku.. nie spinac sie :)

i skoro mowicie, ze bedzie po duphastonie @ to fajnie.. jakos wytrzymam... pozniej od 16 do 25 dc mam brac duphaston, ale ze na wywolanie go daja to nie wiedzialam...

o matko ja juz nie moge z tym dziadostwem i tymi pecherzykami... bleeee!!

ALE DAMY RADE!! :D
    • CommentAuthorkocza
     permalink
    martitap: Monitoring usg w czasie stosowania clo jest PODSTAWĄ.
    martitap: Monitoring usg w czasie stosowania clo jest PODSTAWĄ.

wcale nie uwazam, jest wazny ale chyba nie az tak, zeby sie spinac..pekł, nie pekl, jest, nie ma... bedzie to bedzie.. monitoring Ci i tak nie pomoze... pijedziesz na monitoring za dwa cykle i sie swiat nie zawali...

kazdy chodzi tam gdzie mu jest wygodnie!! i gdzie sie dobrze czuje!! to chyba najwazniejsze!
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Tak? A co powiesz na to, że jeśli pęcherzyk sam nie pęka to można podać Pregnyl? Jeśli dla Ciebie tworzące się torbiele nie są problemem to mnie nic do tego. Twoje zdrowie:wink: Dla mnie po to się wprowadza leczenie, żeby dało ono efekty, a nie po to, żeby olać sprawę i się nie "spinać".
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    kocza: kazdy chodzi tam gdzie mu jest wygodnie!! i gdzie sie dobrze czuje!! to chyba najwazniejsze!

Dla mnie lekarz może być maruda, byle ma głowę na karku i nie naraża mojego zdrowia.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJul 18th 2011 zmieniony
     permalink
    Zgadzam się z Marti. Jak już człowiek zaszedł tak daleko, że w grę wchodzi leczenie to w ogóle nie ma mowy o nie spinaniu się ;-), ale warto, żeby to spinanie leżało w granicach zdrowego rozsądku. Leki bierze się w konkretnym celu i podświadomie i tak do tego celu się dąży. Czy możecie sobie np wyobrazic, że w trakcie stosowania clo czy innych "stymulantów" lekarz zaleca Wam się nie spinac, nie patrzec na dzień cyklu i kochac się wtedy kiedy przyjdzie ochota nawet jeśli ochota przyjdzie dopiero w fazie lutealnej :wink:? A monitoring wbrew pozorom nie służy temu by wiedziec kiedy prawdopodobnie będzie owulacja, tylko żeby ją potwierdzic i miec pod kontrolą stan jajników podczas stymulacji, która niekoniecznie musi przebiegac książkowo i może byc różna w zależności od aktualnego stężenia własnych hormonów. (nie wiem czy to po polskiemu napisałam, ale mam nadzieję, że jasno).
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Nie będę się rozpisywać, tylko powiem, że osobiście podpisuję się pod zdaniem martitap i Kaonashi. Nie monitorowanie przy leczeniu Clo a tym bardziej jeśli w grę wchodzi Pregnyl czy też inny zastrzyk powodujący pękanie pęcherzyków to dla mnie pomyłka. To jakby zaszyć pacjentowi chustę w brzuchu w czasie operacji a po niej nie sprawdzić, czy jednej nie brakuje. Niech się dzieje wola nieba.
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    kocza: kazdy chodzi tam gdzie mu jest wygodnie!! i gdzie sie dobrze czuje!! to chyba najwazniejsze!

jasne, jeśli chodzi o kawiarnię, kino czy bar, ale nie jeśli chodzi o zdrowie.
    Zgadzam się całkowicie z przedmówczyniami, nie będę powielać zdań. Powiem tylko, że mam za sobą lata starań, stymulacji i monitoringów, które są niezbędne właśnie przy stymulacji.
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    monitoring jest bardzo ważny, jeśli się okaże że np uda wam się wyhodować 2 pęcherzyki, jeden pęknie , drugi nie, to opcja jest taka że może się wchłonąć podczas miesiączki ale nie musi ! jeśli się nie wchłonie to najprostsza droga do wyhodowania sobie pięknej torbieli napędzanej w kolejnym cyklu clo...szczególnie jeśli jest podejrzenie PCO
    --
    •  
      CommentAuthormila123
     permalink
    Też się zgadzam, mimo, że dopiero zaczęłam z CLO etc. We czwartek miałam zastrzyk z Pregnylu, mój lekarz zwiał mi na urlop. Więc lecę do gina mojej przyjaciółki, którego poleca, Nie ważne kto mi zrobi te usg. Nie będę spokojna, dopóki nie sprawdzę, co tam się wydarzyło. A mam nadzieję, że dobrze się tam dzieje :)
    Po zastrzyku we czwartek - w piątek i w sobotę jajniki "szalały", w niedzielę trochę też. Dziś już luzik. Jestem bardzo ciekawa..
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Smerfeta1985: że mogłaby mi do siebie kazać przychodzić, że wie że maleją Jej przychody jak mowi mi, że mam nie przychodzić 2-3razy w m-cu a za 3m-ce, ale jeśli sie nic nie dzieje, nie czuje sie źle itd.to mam sie rozluźnic itp.

A to zdanie spowodowało chyba mój najszerszy uśmiech w żiciu :tooth:. Wierzysz w te brednie Smerfeto? Naciągane to. Jest okres wakacyjny, po co sobie de zawracac dodatkową robotą jak można wcześniej skończyc, a przychód podejrzewam, że jest i tak na dobrym poziomie skoro to prywatna praktyka. Najważniejsze to nie dac sobie mydlic oczu...
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthormila123
     permalink
    To fakt, że nie można dać się zwariować. Ale skoro nie jesteśmy zdrowe do końca, mamy pco, torbiele, to monitoring jest jedyną szansą na ogarnięcie tego. Żeby sobie jeszcze bardziej nie zaszkodzić. Bo te pigułki to nie cukierki, poważna sprawa.
    • CommentAuthorkocza
     permalink
    yy!! no pogryźcie mnie!!

nie mowie, ze nie trzeba chodzic na monitoring!!!! trzeba!!! jane!!! ..ale nazywanie lekarza ktory nie kaze przychodzic od razu na monitoring konowałem!!??

jak sie ktoras leczy 5 lat to niech sie kocha na zawolanie.. ja nie zamierzam...

dobrej nocki kochane!! nie dajcie sie zwariowac.. a to ze bedziesz chodzic na monitoring 1 raz w miesiacu tez naciagane wg mnie...

a pigulki wazna sprawa.. ale swoja glowe trzeba miec!!

Tamara74: mam za sobą lata starań, stymulacji i monitoringów

i pewnie jeszcze kilka przed Toba... skoro po tylu latach nic!!

a moze Pan Bóg ma według WAS innne plany....
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.