Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeOct 29th 2012
     permalink
    No Mangaa gratuluję Ci kochana. Często się zdaża, że po HSG jest ciąża. Ale przy niedrożnych? No to rzeczywiście cud. Daj znać kiedy beta.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 29th 2012
     permalink
    Dziewczynki dziś za bardzo test się nie poprawił, dalej cień :/ trzeba czekać do jutra. A beta w środę... jak będzie po co... Trzymajcie kciuki proszę!
    --
  1.  permalink
    mangaa, zaciskam bardzo mocno kciuki :)))) bedzie dobrze, nie martw sie za wczasu :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 30th 2012
     permalink
    Dziś już trochę lepiej - mogę powiedzieć że jest to delikatna kreseczka, nie cień ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    TEORKA: ano chyba, że tak :wink:
    to chyba najszybsze dwie kreski jakie tu widziałam

oj tam oj tam, najważniejsze są dpo... a bywa tu, że i 8dpo dziewczyny mają już cieniasy :D
    ja sikłam 9dpo i był różowy bladzioszek z wieczornego moczu :D
    --
  2.  permalink
    Witam Dziewczyny.
    Właśnie zaczynam moją przygodę z CLO. Po krótce moja sytuacja wygląda tak: w lutym usunięto mi jajnik bo torbiel endometrialna miała 10cm i nie było co zbierać z jajnika. Później po 2 m-cach brania Visanne dostaliśmy z mężem zielone światło na staranki. Najpierw na luzie, tak po prostu. Po dwóch cyklach zawitałam na 28dni.pl i zaczęłam mierzyć temp. Niby owu była co miesiąc (a nie co dwa, jak mi mowili lekarze - bo jednego jajnika brak) ale efektów brak. W końcu przyszły dwa miesiące bez owu, tempka niska, wykresy nieciekawe i na usg nie było "śladów" po owulacji. W końcu diagnoza - policystyczny. Dostałam CLO, biorę od wczoraj. Ponieważ u mnie w mieście wszystkich ginekologów wypróbowałam i są do dupy, jeżdżę czasem do innego miasta, ale każda wizyta to 100zł, no i nie mogę sobie znaleźć jednego takiuego lekarza, który by mnie "prowadził", dlatego chciałabym podpytać troszkę Was. Na ostatniej wizycie gin powiedział mi że mam iść na usg około 13-14 dc. Ale jak zaczęłam czytać na necie, to im krótszy jest cykl, tym należy szybciej udać się na usg tak? Moje cykle trwają zazwyczaj 25 - 26 dni.
    No i mam też problem z pregnylem. Mam takiego lekarza na NFZ, gdzie nie ma długich kolejek, no i do niego chodzę na rutynowe kontrole (m.in potwierdzał mi brak owu przez 2 m-ce) ale on mi powiedział, że kto inny mi przepisał to CLO, a z tym pregnylem to on już na pewno się bawić w to nie będzie... Muszę sobie znaleźć lekarza prowadzącego i niech ten mnie prowadzi... (on chyba nie "prowadzi", bo przyjmuje tylko poniedziałki, wtorki i soboty i ma ok 70km dojazdu od domu)... Nie wiem czy ten pierwszy miesiąc po prostu poczekać i zobaczyć czy bez pregnylu pęknie?
    w ogóle czy jest jakiś limit wizyt u gina na NFZ??? Bo nie wiem czy mnie nie ochrzanią za to że co tydzień będę się chciała zapisywać :P
    przepraszam za rozpisanie się i pozdrawiam :)
    Magda
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 30th 2012 zmieniony
     permalink
    Ev nawet powiedziałabym, że mocniejszy niż u mnie dziś Ci wtedy wyszedł;)
    Ale Ty implantację musiałaś mieć wcześniej myślę tak koło 7dpo, ja stawiam, że u mnie była 9dpo dopiero...
    --
  3.  permalink
    mangaa, jak tescik? widac juz cos ?:') pochwal sie tu testem :D
    jak sie czujesz? robisz bete? :)

ja po clo mam lepsze jajeczka niz jak brala clo, wiec chyba cos sie tam reguluje ;) a czy bral ktos femare?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie jest jakiś mega, ale widać coś ;) TEST
    a tu lepszy test sprzed chwili TEST
    Jutro lecę na betkę... a w piątek druga. ;)
    A czuję sie tak jak przed każdą @ - czyli trochę bolą piersi, no może czasami delikatnie coś mi mryga w podbrzuszu. ;)
    Nic specjalnego, po objawach nie powiedziałabym, że coś się dzieje.:))
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Manga gratulacje! Leć na betę kobieto :)
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Gratulacje Mangaa!!!!!!!!!! :)

wiecie co, ja pracuje w przedszkolu i w jednym tygodniu dowiedziałam się, że dwie zajefajne kumpele z pracy sa w ciazy! ciesze sie! ale to takie jakby gwozdzie dla mnie :(
    tak mi smutno...
    obie starały się po prawie 3 lata! i zadna nie brala zadnych lekow, a tu popatrzcie udalo sie! jedna jest w 7 tygodniu, a druga w 6...

kiedy ja...
    jedna z nich sobie jakies 2 miesiace temu odpuscila, powtarzala, ze "trudno, jak nie bede miec dzieci to nic sie nie stanie", wogole nie myslala o ciazy i sie jej udalo...

jednak jest w tym cos, ze jak sie za bardzo chce, to ciezej jest zajsc, i warto troche odpuscic, by dac psychice odpoczac....
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Manga, na tym drugim teście to już konkretna ta druga kreska:-)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Manga, gratulacje! Widać, tak Ci to HSG zrobili, że im niedrożne wyszły :). A tu proszę, są drożne i to jak! :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki dziewczyny za gratki :)
    Może przepchał tylko nie zauważył ;)
    --
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    super mangaa wielkie gratki:) dla mnie to prawdziwy cud;)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Manga no super te testy. A ten drugi to ekstra po prostu.

Magda85lena - ja za bardzo na PCOS sie nie znam, ale skoro nie masz już jednego jajnika przez torbiel, to ja bym nie ryzykowała brania CLO bez pregnylu. Bo jak Ci urosną 2 pęcherzyki i nie pękną? Nie, ja bym na to lekarzowi nie pozwolniła. A co do lekarz prowadzącego to powinnaś mieć. Bo to jest jednak ważne, żeby ktoś Cię znał i wiedział co kiedy i jak przyjmowałaś. Szczególnie, że Ty bez jajnika to powinnaś już być pod szczególną opieką. Ja teraz chodzę już do trzeciego gina. Na razie chyba najlepszy. Ale niestety to kosztuje. Ja chodzę 2 razy w m-cu do gina to 200 zł plus leki, zastrzyki, wspomagacze to tochę w m-cu wychodzi. A są lekarze którzy po 200 zł za jedną wizytę biorą. Ale niestety chęć zjścia w ciążę i moje zdrowie ważniejsze.A na NFZ to różnie bywa.
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mangaa ważne są dwie kreski, szybciutko na bete i daj znać!!! dbaj o siebie tylko
    :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki kochane:)
    No właśnie muszę teraz wdrożyć trochę zasad zdrowego odżywiania :)
    Dam znać jak beta wyszła oczywiście :))))

Treść doklejona: 30.10.12 20:31
    W ogóle to mogę polecić z czystym sumieniem dwa rodzaje testów: ten paskowy różowy quick vue z tesco! Jest najlepszy, najlepiej pokazuje, a zaraz po nim pink test domowe laboratorium. :))
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    pinki są the best :peace:

i oczywiście boskie Acony, ale o to już ciężko w aptekach, najlepiej wczesniej sobie zamówić przez neta
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Ja dostałam kilka dni temu testy zamówione na allegro. Pierwszy raz będę je robić. Ale to dopiero za kilka dni... Pewnie i tak nic nie wyjdzie, bo nic nie czuje.
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Trzymam kciuki.
    Ja też nic nie czułam oprócz senności w zasadzie :D
    --
  4.  permalink
    mangaa, ale sliczne dwie kreseczki !!!!! gratuluje :D daj znac jutro jaki wynik bety :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    venus kochana, przepraszam nie dojrzałam tego Twojego pytania na poprzedniej stronie, nie wiem ślepa jestem...
    A więc tak - ten cykl nie był odpuszczony jak by się mogło wydawać. W dniu owu czułam bardzo mocno jajniki i pomimo bardzo niesprzyjających warunków różnych w tym czasie stwierdziliśmy, że próbujemy - szanse są zawsze jakieś minimalne... Nawet w notatce w tym dniu wpisałam "Trzeba próbować, choć szanse marne...". ;))) Gdzieś tam zawsze mam nadzieję, do końca, choć baaardzo minimalna tliła się we mnie. A poza tym zarówno lekarz wykonujący badanie HSG jak i moja lekarka mówili, że jest opcja że jajowody zacisnęły się ze skurczu z bólu i stresu. Ja po prostu myślę, że miałam fuksa, coś się udrożniło jednak i akurat z tej strony była owu :)
    A później będąc w tesco obczaiłam, że sa testy 10miu pepino, wzięłam jeden bo pomyślałam, że w urodziny M będzie 10dpo to już na tym teście może coś wyjść. Zrobiłam w niedzielę i jakież było moje zdziwko... :))) A później dokupiłam testów chyba z 5 czy 6 rodzajów by sprawdzić czy cień na tym pepino to nie żart... ;))))
    Teraz to muszę laparo odwoływać, ale to dopiero jak serduszko ujrzę :D
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bardzo się cieszę, jestem bardzo szczęśliwa bo Ty jesteś szczęśliwa :grouphug: czekamy na wieści :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeOct 31st 2012
     permalink
    Manga, jak tylko będziesz coś wiedzieć o tej becie, to daj znać;-)

Treść doklejona: 31.10.12 21:39
    Manga, widziałam wynik z bety... cieszę się:-) Jeszcze raz gratulacje:-) Ale cud:-)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    DZiękuję.
    Tak - 49. Ale nie cieszę się jeszcze tak mocno jak bym mogła, dopiero po drugiej jak przyrośnie minimum 100% czyli w piątek idę... :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mangaa - super :) czekamy na kolejna bete, kiedy powtarzasz?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    W piątek tj jutro rano.
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Czekamy na wieści;-) Tylko się nie stresuj, bo to jest niedobre dla fasolki;-)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Manguś...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    No to podkręciłaś nadzieję na forum :) Mangaa, to był cykl bez Clo prawda? Ja w tym cyklu też robię przerwę, niech mąż dojdzie do siebie po antybiotykach. Szkoda się stymulować na siłę. Ile miałaś w sumie cyklów z Clo?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Naturalne cykle ostatnio najbardziej owocne:) Mk28, kiedy masz wizytę?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mk28dni tak to był cykl bez CLO i Pregnylu :) Poprzedzający był z CLO, a w sumie miałam ich dwa ;)
    I powiem Wam, że to zawsze jest tak, że się myśli, że takie rzeczy się zdarzają tylko u innych, nie u nas...
    A ten pierwszy pozytywny test jest z mega niedowierzaniem - no jak to? Mi się to przytrafiło? ;D
    --
    • CommentAuthorannzaa
     permalink
    mangaa No proszę, dopiero doczytałam , ogromne gratulacje!!!!!!
    Ja we wtorek widziałam serduszko !!!!!!Się poryczalam :)
    Dziewczyny kibicuję Wam wszystkim i czekam aż każda z Was osiągnie status Ciężarówki!!!!!
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Annzaaa piękny widok musiał być :D Gratuluję! :)))
    Ja teraz czekam do drugiej bety, w przyszłym tygodniu idę na USG poszukać groszka, a tydzień później sprawdzić serduszko :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć, ale jestem w ciąży!!! To znaczy chyba jestem w ciąży. Mam dwie ładne kreski na teście.Jedną oczywiście bledszą, ale widoczna jest. :crazy::crazy::crazy::crazy: Nie myślałam, że mnie to spotka. Ale ta dziesiejsza tempka dała mi do myślenia!!!!!!! Jednak CLO i pregnyl na mnie podziałał!!!!!! Wcześniej trzy lata a terz drugi cykl z CLO i jest plus.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    WOW, się wysypało :DDD
    Gratulacje kochana! :))))
    --
    • CommentAuthorannzaa
     permalink
    Wysyp, jak się patrzy, czekamy na resztę :)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dobry czas chyba :))))) A widzicie, długi nikt nie zachodził i raptem rzut!!!!!
    -- ,
  5.  permalink
    dżasti gratuluje:))
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    dżasti - gratuluje :))

Ale super dziewczyny, tyle plusow :)))
    --
  6.  permalink
    wiecie może kiedy można zrobić najwcześniej bete?
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Wow, dzasti gratulacje:-)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Młoda no na pewno choć niech to będzie 3 dni po implantacji, żeby zagnieżdżony zarodek zdążył wydzielić hormon ciążowy w takiej ilości, żeby był już poziom podniesiony.

Dziewczyny dziękuję za gratulacje. Jeszcze nie mogę uwierzyć :shocked:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Jest seria :bigsmile: GRATULACJE!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No Dżasti wilekie gratulację :cheer::cheer::cheer: następna ciężarówka :swingin: idziesz na bete?? powtarzasz test a później gin, czy jak?? daj znać??
    Mangaa jutro koniecznie poproszę o wynik bety na forum!!!!!!
    Czekamy na Was dziewczyny na Forum Przyszłe Mamusie :tooth:

Treść doklejona: 01.11.12 21:55
    Tyle feromonów pozytywnych, że zaraz następna nas z szokuje pozytywną wiadomością :devil::bigsmile:
    --
    • CommentAuthoran_ma
    • CommentTimeNov 2nd 2012
     permalink
    oooo!!!!!!!!!! i składam kolejne gratulacje!!!!!!!!!!! :) Dżasti - tym razem Tobie!!!!!!!!

wierze, że i My - dalsze staraczki też dostaniemy niedługo od was gratulacje! :)

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nooo gdzieś krążą te feromony a jak mi beta dobrze wyjdzie to przyjdę tu trochę jeszcze poinfekować :DDD
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    mangaa przyjdź i rozsiewaj fluidki :D
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    rozsiewaj manga fluidki, rozsiewaj, oby nas zaraziło;-):wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.