Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeNov 2nd 2012
     permalink
    Zarazi na 100% :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dziekuje dziewczyny. Venus ja dziś rano byłam juz na becie. Wynik po 16-tej. napiszę jak juz bętę go miała (mam nadzieje, że się potwierdzi). A do gina wybieram sie w poniedziałek. Mam jakiś cień wątpliwości, że to jednak pregnyl spowodował 2 kreski a nie ciąża, ale beta dziś wszystko wyjasni.
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Trzymam kciuki :peace:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Manga, jeszcze raz gratulacje;-) Beta pięknie Ci urosła;-)
    Dżasti, a Ty jak?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    149,7 mIU/ml czyli się potroiła w przeciągu 47h:D
    Hmmm czyli jutro wchodze w piąty tydzień hrhr
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    mangaa - super wynik :) gratulacje raz jeszcze :)))
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A teraz nieśmiałe jeszcze fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jedzcie i się zarażajacie... Niech dobra passa trwa...
    :DDDDDDDDDDDD

Treść doklejona: 02.11.12 16:01
    Dżasti jak tam?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    JA myślę że dobry :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    manga a moze beda blizniaki?:-) jeszcze raz gratulacje
  1.  permalink
    cześć:) mam do was pytanie. od tego cyklu biore clo i duphaston, od 12 dc strasznie mnie boli podbrzusze i jajnik prawy. teraz mam już 17 dc i mam nadal ten ból, byłam u gin i powiedział, że nie mam zapalenia jajnika więc możliwe że to owulacja. czytałam na niektórych stronach czytałam, że owulacja boli najdłużej 2 dni. czy któraś z was tak miała? a może boli bo doszło do zapłodnienia co o tym myślicie ? chyba już zaczynam za bardzo wierzyć,że się udało:(
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Gosiu8510 nie sądzę, bo progesteron lichy - tylko 15,4.
    Właśnie się zastanawiam co robić. Mam dupka w apteczce, z drugiej strony norma jest od 9, nie plamię itp... hmmm
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Dziewczyny czytałam właśnie u dżasti, że beta u niej 358 ;-) :wink:
  2.  permalink
    dżasti jak tam? wyniki mialy byc po 16... tak po cichu sobie obserwuje forum i trzymam kciuki za dobry wyniczek bety :)
    przy okazji Mangaa GRATULACJE slicznej bety :)

Ja ide w poniedzialek do gina (na NFZ) zmierzyc pecherzyk po pierwszym CLO, mam nadzieje ze mnie nie wygoni,ze nie powie ze na nfz sie nie mierzy pecherzyka... bedzie to 11 dc. Gin kazal kolo 13-14 dnia przyjsc,ale przy 25-26 dniowym cyklu chyba dobry dzien na pierwszy monitoring?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Super Gratuluję Dżasti! :D
    --
    •  
      CommentAuthorotwinka
     permalink
    Witam, jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Od jutra mam brać Clo od 5 dc przez 5 dni i 10 dnia mam mieć monitoring. Moje pytanie jest takie, jak mam brać tzn, czy rano czy wieczorem, podczas jedzenia, czy na czczo itd. bo zapomniałam się zapytać dr. Proszę o szybka odp. jak Wy brałyście. Zależy mi na czasie bo jutro muszę wziąść pierwszą tab.Z góry ślicznie dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Otwinka, ja zawsze biorę wieczorem dwie naraz. Niekoniecznie zaraz po kolacji.
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    hey dziewczyny, mam pytanie czy po clo wystąpiły u was jakieś objawy?? Ja od dzisiaj mam przyjmować 2x1 clo przez 5 dni (5 dc), w 12 dc ocena jajeczkowania i jak już będzie pora to zastrzyk z pregnylu i IUI.
    Serdecznie pozdrawiam, i gratuluję dźasti fasolki;)
    •  
      CommentAuthorotwinka
     permalink
    Megi82_23 bardzo Ci dziękuje za odp. Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z grobów. Szybko tylko pomiędzy weszłam pod swój wykres i wpisałam wynik bety, teraz jestem już w domu, więc mogę dokładnie opisać. Betę mam 358,40 teraz jest 29dc. Mangaa a kóry u Ciebie dc? Jakoś szukam jakiegoś odniesienia do tej mojej bety i nie mam.

Otwinka, ja brałam wieczorem przed snem.
    Gosiaczek - u mnie objawów nie było, ale słyszałam, że może być słabo.
    Magda85lena - ja przy cyklach 28-29 dniowych monitoring miałam 12 dc i wtedy moje pęcherzyki miały już po 21 mm a w następnym cyklu jeden miał 20 mm a drugi 16 mm. Nie wiem, czy na nfz Ci zrobią usg, to chyba zależy od gina a nie od tego czy na nfz.

Jeszcze raz dzieuję kochane za gratulacje!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeNov 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja mam 27dc, a Ty 30dc z tego co widzę, ale od dnia cyklu ważniejsze jest to który jest dpo... U mnie wychodzi 14dpo - czyli końcówka 4 tygodnia, jutro zaczynam piąty :)
    A Ty już jesteś w piątym - masz już 4t+2d :) bo jesteś w 16dpo :D
    Progesteronu nie badałaś?
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Badałam w zeszłym cyklu i juz nie pamiętam wyniku, ale lekarz mówi, że bardzo dobry.

Treść doklejona: 02.11.12 21:22
    To u Ciebie tak szybko wyszło? No super.

Treść doklejona: 02.11.12 21:26
    Myślisz, że powinnam zrobić progesteron razem z betą w poniedziałek?
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dżasti beta śliczna, gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hmmm jeśli nie szkoda Ci kasy to skoro już się będziesz kłuć .... ;)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kasy już tyle wydałam, że szok. Dziś mąż się smiał,żebyśmy pozbierali te wszystkie rachunki... Chodzi mi o to, czy to ma znaczenie jaki akurat jest w ciąży ten progesteron. Bo miałam badany po prostu w fazie lutealnej w zeszłym cyklu i był bardzo dobry. W ciąży może się zmienić????
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No dla każdego cyklu może być różny. Progesteron jest kluczowy dla utrzymania ciąży. Wobec tego ja jak się już kułam to sobie to zapodałam, ale wydaje mi się, że dopóki nie ma objawów typu plamienie i bolesność podbrzusza i miałaś zwykle dobry to nie jest konieczny.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja myślę i obczaiłam, że jak ktoś nie ma problemów z progesteronem to raczej nie ma :)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 3rd 2012
     permalink
    eveke, najprostsze rozwiązania są najbardziej sensowne:))))
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    dziewczyny!!! ogromnie, bardo, mocno, najserdeczniej i najbardziej, jak tylko się da - GRATULUJE WAM! :))))))

Treść doklejona: 03.11.12 07:57
    już kiedys pytałam, ale nie było odpowiedzi, więc ponawiam pytanie:
    czy któraś z Was miała do czynienia z dr Jerzym Przybycieniem, albo z kliniką PARENS w Krakowie?
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    An_ma ja niestety nie z tej części Polski więc nie pomogę.

Dziewczyny, tak się zaczęłąm o ten progesteron dopytywać, jak mnie Mangaa zapytała czy badałam, ponieważ ja kiedyś poroniłam w 8 tygodniu, wtedy nie miałam żadnych badań hormonów robionych, zresztą wtedy w ogóle mało o tym wszystkim wiedziałam. I teraz się zastanawiam, czy to oby nie chodziłl właśnie o progesteron, który odgrywa przecież bardzo ważną rolę w utrzymaniu ciąży. I boję się, że znów to się nie powtórzyło.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Gratuluję! Jesteście przykładem, szczególnie Manga, że cuda się zdarzają! :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ile wspanialych wiesci :P ja tez poprosze plusika :D
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Oj tak Efiaa cuda się zdarzają :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    To ja rozsyłam fluidki ******************************************************************************************************** ***************************************************************************************************************************************** kto chce proszę brać:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    biore :rolling::rolling::rolling:
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    ja też biorę!!! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    dżasti - mozesz zrobic progesteron z beta prywatnie. Lepiej dmuchac na zimne. Ja mialam progesteron na poczatku ciazy (przez pierwszy miesiac - odkad sie dowiedzialam) pomiedzy 18-20, i gin-endykrynolog stwierdzil, ze jak nie plamie to jest ok. I nie ma co suplementowac. Jakbym plamila to wiem, ze by mi zalecil przyjmowanie go w tabletkach. Takze ja bym zrobila to badanie dla swietego spokoju, i skonsultowala wynik z dobrym ginem.
    --
    • CommentAuthoredytak1984
    • CommentTimeNov 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Cześć dziewczyny!!
    Zaglądam na te forum od ponad roku nawet kilka razy coś pisałam. Dziewczyny ja również mam PCOS, jestem już po badaniu drożności jajowodów, po leczeniu CLO jak również po laparoskopii( zabieg robiony w marcu). Traciłam nadzieje na to, że kiedyś będę mamą. W wrześniu i w październiku odpuściłam sobie starania i stwierdziłam, że pewnie jedynie zostaje in vitro. W dniu 31.10 pomyślałam sobie że coś długo już czekam na okres ( 33 dzień) więc postanowiłam zrobić test i jakie było zdziwienie moje i męża gdy na teście wyszły dwie kreseczki. Zaraz wybrałam się na badanie bety i wyszła 337 mIU/mL, kolejna beta 02.11 - 974 mIU/mL progesteron też bardzo ładny. Teraz czekam na wizytę u mojego lekarza. Po laparoskopii lekarz mówił, że teraz zaczyna się wszystko na nowo ale ja mu jakoś nie wierzyłam, wydawało mi się, że bez lekarstw to się nie uda, a jednak. Dziewczyny więc życzę wam powodzenia i nie ma się co spinać :) !!!!:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej Edytak 1984 wielkie gratulację kochana :clap::hugging: bardzo się ciesze, że w końcu udało się Wam. Mam nadzieje, że dołączysz do Nas na Forum 28 PRZYSZŁE MAMUSIE. Jest nas tam dużo i zapraszam każdą koleżankę która jest w ciąży. Pozdrawiam Cię :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dokładnie jak napisała madzia, można zrobić progesteron dla spokoju sumienia :)
    --
    • CommentAuthorannzaa
     permalink
    Witam, my dzisiaj 8 tydzień mamy, ale wg owulacji, która była w 19 dniu cyklu ciąża tak około 7 tyg i 3 dnia. Dzisiaj usg kolejne, ze względu na moje obciążenia mam częste wizyty, ale to długa historia, a więc co na wizycie:
    dzisiaj z Mężem razem widzieliśmy serducho jeszcze raz, heheh Mąż był w szoku, pozytywnym oczywiście, tylko troszkę skrępowany, że musiał podejść do samolocika, a na samolociku ja w całej okazałości :)

A progresteron przyjmuję 2 *2 tabletki dopochwowo, to zalecenie kliniki, tak asekuracyjnie chyba, ale ma być dobrze, to będzie, musi być :)

Kciuki za resztę Ciężarówek, no i Staraczek, które już niedługo dołączą do konwoju Ciężarówek :):bigsmile:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Madziu dzięki za info o progesteronie u Ciebie, to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu bym dała sobie siana - w pierwszym badaniu miałam 17,6 w drugi 15,4 ale nie plamię, nie boli mnie brzuch to chyba jest ok... :)
    Dżasti w takiej sytuacji oczywiście idź w pon. i zrób, będziesz spokojniejsza :D
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Progesteron może się wahać w każdym cyklu, więc jeśli nie ma plamień, to jest suuuper :)!
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Macie racje dziewczyny. Lepiej dmuchać na zimne. W sumie to jedno kłócie :bigsmile: Także w poniedziałek koleja beta i progesteron.
    Edytak - coś ten październik magiczny.
    Mangaa - a zobacz jeszcze niedawno pisałaś, że CLO na Ciebie chyba nie działa. A i na Ciebie i na mnie podziałało:bigsmile: Coś jednak musi w tym być i bardzo dobrze. Cieszę się, że zmieniłam lekarza, bo byłam zdeterminowana do brania CLO i podziałało. A niby owu zawsze ładne miałam i wg opienii wielu nie ma sensu brać leków, jak owu jest. 3 lata prób i nic a wystarczyły 2 cykle z CLO.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeNov 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja akurat byłam w cyklu bez CLO i Pregnylu, myślę, że bardziej HSG zadziałało ;)
    Chyba że jeszcze z poprzedniego cyklu coś tam działało... kto wie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeNov 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Mangaa gratuluję:-) Bardzo się cieszę, że Ci się udało. Co do progesteronu to lepiej zbadać. Ja miałam najpierw 18,72 później ponad 25, dostałam plamień i zwiększyli mi dawkę duphastonu do sześciu dziennie.

Gratuluję wszystkim którym się udało a za staraczki trzymam kciuki:-)
    --
  3.  permalink
    Mangaa mam pytanie do Ciebie:) (przepraszam, że tutaj, ale mam konto testowe i po upływie 30 dniu nie mogę wysłać prywatnej wiadomości;) ) Chodzi o to, że doczytałam na Twoim wykresiku, że borykałaś się z opryszczką...ja dzisiaj wstałam z opuchniętą cholera jasna wargą:P chciałam się dowiedzieć, co brałaś na to nieszczęście? lekarz przepisał Ci coś specjalnego na wypadek ciąży? Słyszałam, że zoviraxu np. nie można brać...dzięki za odp:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    Dzięki Cytrynko!:)
    Kamilciu trzeba zasuszać maścią cynkową... Nie byłam u lekarza, samo przeszło.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeNov 5th 2012
     permalink
    Dziewczyny, u mnie dziś beta 1014, progesteron 30,43. Dostalam luteine 2 tabletki dopochwowo co 12 godz. W piatek usg - zobaczę moją fasolkę.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dżasti betka super!!! :D
    No a progesteron rewelka, rozumiem, że lutka tak na wszelki wypadek?
    p.s. Progesteron masz w jakich jednostkach ng/ml ?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    dżasti - wysoki ten progesteron i piekna beta - gratulacje :) lutke dostalas z jakiegos konkretnego powodu?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.