Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeDec 4th 2012
     permalink
    Mysiorek, gratulacje:wink:

Treść doklejona: 04.12.12 23:46
    A ja czekam na tą @

Treść doklejona: 04.12.12 23:47
    Pewnie jutro przyjdzie...:sad:
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 5th 2012
     permalink
    karla ja do testowania jeszcze trochew czasu mam...:(jak ten czas powoli leci:( lekarz powiedział nawet po inseminacji ze nasienie bardzo słabe.ogólnie u mojego M słabo z ilościa a do tego 70% martwych,morfologia za to piekna:)narazie daje mu jakies witaminki i łyka.zobaczymy czy bedzie efekt:)póki co jestem trzy dni po IUI i nic mnie nie boli,nic mnie nie kłuje...cisza:shocked:
    Mysiorek gratulacje:)
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Mysiorek GRATULACJE :)

Loren zawsze te dwa tygodnie po owulacji się dłużą wiem coś o tym :)
    •  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeDec 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczynki... Pisałam już że nam się udało w pierwszym cyklu z Clo.
    Także życzę wam wszystkim - powodzenia.
    .
    [wymoderowano]
    .
    Upssss... Nie pomyślałam o tym zakazie ogłaszania i sprzedawania leków... Sorki dziewczyny.
    Mea culpa...
    Ale tak czy siak - kciuki za was :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bilia wielkie gratulację :clap: zapraszam na nasze :tooth:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    strasznie sie dłużą...:(i każda moja myśl skupia sie na tym czy mnie cycek nie boli albo jajnik nie kłuje jakoś inaczej.Dzisiaj zauważyłam że troszkę bolą mnie sutki:shocked:może to po choragonie:confused:
    megii miałas cos takiego???
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren u mnie po choragonie strasznie mnie bolał dół brzucha ....
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no wlasnie dzisiaj to i mnie boli,i to tak ze ciezko mi zlokalizowac gdzie mnie boli.wiem tylko ze gdzies na dole:bigsmile:i tak jak na @.
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeDec 6th 2012
     permalink
    Ja nie miałam takiego leku przepisanego, po owulacji ostatnio nie mam kompletnie żadnych dolegliwości... Tylko raz miałam jak zaszłam w ciążę, ale w dniu, kiedy beta zaczęła spadać, to i sutki przestały mnie boleć:-(
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Życzę Wam dziewczyny spokojnego dnia Mikołajkowego :winkkiss:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    megi a po pregnylu nie mialas nic takiego...troche chyba za wczesnie na jakies objawy wiec mysle ze to po zastrzyku:neutral:
    venus a u ciebie byl juz Mikolaj:jumping::rolling:
    --
  1.  permalink
    Dziękuje dziewczyny za dobre słowo...
    W sobote ide do GINA potwierdzić fakt choć czuje już powoli pierwsze oznaki niezaprzeczalne.
    Super że tu jesteście, dzięki temu wszytko jest choć troche łatwiejsze.
    Będe tu zagladać i kibicowac każdej z Was
    Buziaki Kochane
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Loren, ja miałam po pregnylu ból sutków. Ale w ciąży miałam taki sam ból sutków jak po pregnylu.Więc to może być skutek uboczny choragonu, albo skutek "nieuboczny" ciąży:-)
    --
    • CommentAuthorkaasiaazw
     permalink
    Witam dziewczyny:) Dziś postanowiłam do was na pisać ponieważ dzięki wam tak wiele się dowiedziałam i nauczyłam. Mam 23 lata. Cztery lata temu wykryli u mnie PCO co objawiało się wtórnym brakiem miesiączki, nadmiernym owłosieniem oraz otyłością. W zeszłym roku zdecydowaliśmy z mężem, że skoro wyniki badań mam średnie to powinniśmy się starać o dzidziusia. I zaczęło się... Bieganie po lekarzach, monitoring, regulacja cyklu. I co miesiąc przeżywanie swoich małych tragedii w zaciszu domu... Bo przecież nie chciałam opowiadać nikomu o tym, że to ja nie mogę. Tym bardziej, że na około wszystkie koleżanki jak na złość zachodziły w ciążę. Nawet te które nie chciały. Znalazłam lekarza, który potraktował nas poważnie. Nie mówił jaka to jestem młoda i ile to ja jeszcze mam czasu na starania. Nikt nie zrozumie tego tak jak my dziewczyny... Po pierwszym monitorowanym cyklu naturalnym w którym owulacja nie wystąpiła przepisał mi Clo. Trzy miesiące po jednej tabl. od 2 do 6 dnia. W pierwszym cyklu nic, głucho. W drugim dwa piękne pęcherzyki, które z nieznanych nam przyczyn zniknęły tak szybko jak się pojawiły. Trzeci cykl cisza... I ta ulatniająca się nadzieja, że się uda. Miliony łez wylane każdego wieczora... I czwarty cykl z dwoma tabletkami. Pęcherzyk jeden za to duży 12 dzień cyklu 24 mm. Piętnasty dzień cyklu już po owulacji. Pod koniec cyklu (który po wyregulowaniu luteiną miał 28 dni) ból w podbrzuszu jak na miesiączkę i znowu załamanie... a Tu nie przyszła... Dziś usg i pęcherzyk ciążowy 6mm. Szczęście nie do opisania. Dlatego dziewczęta nie załamujcie się. Trzeba walczyć o nasze bobaski. Trzymam za was kciuki i mam nadzieję, że wy też będziecie trzymać. Dziękuję wam za to, że tak dużo się stąd dowiedziałam. Jesteście wspaniałe:smile:
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeDec 7th 2012
     permalink
    Loren, ja nie mialam Pregnylu, tylko Ovitrelle, ale to to samo... Miałam Ovitrelle dwa razy i nie miałam po nim żadnych objawów/skutków ubocznych...
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    kaasiaazw GRATULACJE życzę spokojnych 9 miesięcy :)
    •  
      CommentAuthorSony85
    • CommentTimeDec 7th 2012 zmieniony
     permalink
    witaj Kasia, U mnie tez clo zadziałało dopiero po 2 tabletkach..ale bez takich cudownych rezultatów. Gratuluje i powodzenia.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witaj Kasiu wielkie gratulacje kochana, zapraszam Cię na nasze forum ( następny etap ) przyszłe mamusie, tam też dużo można się dowiedzieć, nauczyć, ponarzekać na objawy i poczuć się wspieranym przez inne ciężarówki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    endodar a jak długo ci sie utrzymywał ten ból sutków???własnie też z pierwszej ciązy jedyne co pamiętam to ból sutków:confused:
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Loren: po pregnylu, który miałam podany w 2 cyklach w dawce 1000 (2 ampułki)- z tego, co pamiętam, to zaczynały boleć tydzień po podaniu i kończyły dzień, góra 2 dni przed miesiączką, którą dostawałam 17 dni po podaniu pregnylu. Z tymże u mnie pregnyl nie spowodował pęknięcia pęcherzyków, więc może jakoś to inaczej się toczyło.
    W ciąży natomiast sutki zaczęły boleć później.
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 8th 2012
     permalink
    dzieki endodar:bigsmile:ja tez mialam podane dwie ampulki i sutki zaczely mnie bolec trzy dni po...wiec jak nic to efekt zastrzyku:sad:jakos mam wrazenie ze nic z tego nie bedzie w tym miesiacu:cry:trzy pecherzyki pekniete,IUI o czasie i nic...:cry:i nie wiem co jest:cry:
    --
    • CommentAuthorendodar
    • CommentTimeDec 8th 2012
     permalink
    Loren, spokojnie, jeśli to nawet efekt działania leku, to przecież nie wyklucza ciąży:-) A który masz dzień po iui i pęknięciu pęcherzyków?
    A trzy pęcherzyki to sporo, łoł:-)
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 10th 2012
     permalink
    endodar u mnie dzis 10 dzien po zastrzyku i 8 po IUI *na peknietych pecherzykach,prawdopodobnie pekly 9 dnia o polnocy bo jakos mnie wtedy brzuch bardzo bolal:confused:
    Wczoraj robilam test,oczywiscie wyszedl pozytywny:bigsmile:chcialam sie tylko upewnic czy jeszcze choragon sie utrzymuje...moze wiecie do ilu dni od podania jest jeszcze slad...
    megii w ktorym dniu od podania ty testowalas.
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren mi gin powiedział że do 10 dni może wyjść pozytywny test .... ale mam nadzieję ze ten + to nie jest spowodowany choragonem :) napisz jak bedziesz wiedziała coś więcej trzymam mocno bardzo mocno kciuki :)
    a u mnie chyba w pierwszym cyklu z CLO i duphaston nie pomogło wczoraj testowałam i był - :cry: trochę mi smutno ...
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Loren, testowałam chyba 14 dni po zastrzyku Ovitrelle i 13 po IUI. Z tego co wiem, to dokładnie tak jak napisała aslonko, test po tych zastrzykach może wyjść do 10 dni po podaniu fałszywie pozytywny.
    • CommentAuthordżoana85
     permalink
    Loren ja miałam podane 5000 jednostek Choragonu i 13 dni od zastrzyku zaczęłam robić testy i wyszedł mi pozytywny. Moja Pani doktor mi mówiła, że do 14 dnia od zastrzyku wynik może być zafałszowany, ale nie musi, więc jutro powtórz test....

Mysiorek80 jak tam po wizycie u lekarza, widać było już coś na usg, ja wybieram się w środę na pierwsze usg i zastanawiam się czy w 6 tygodniu będzie już słychać serducho:smile:
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Dżoana wybiera się na usg posłuchac serduszka... zazdraszczam! :) Bo ja dziś idę zobaczyć jedynie co się stało z moim pęcherzykiem graafa.

W połowie zeszłego tygodnia (14dc) miał ponad 17mm i miał piękne oczko! Zgodnie z zaleceniami lekarza przez 3 dni z rzędu padały w jego stronę strzały mojego M. :) Bolały mnie pod koniec tyg. jajniki jak nigdy! (mam nadzieję, że to dobry znak, że może nastąpiła owulacja :D )
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    jutro kupie test i zrobie w srode z rana.zobaczymy co wyjdzie i napewno dam znac:wink:wczoraj jak robilam test ok 14 to wcale nie wyszedl taki bledzioch...
    aslonko-trzymaj sie dzielnie,wiem ze to trudne, ale kiedys musi sie udac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren to czekamy z niecierpliwością na środę :)
    Elyanna napisz jak po wizytcie:)
    mam nadzieję że kiedyś musi się udać ...
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Już po wizycie. Z pęcherzyków zostały strzępki, popękały :) Teraz tylko czekać...
    Oczywiście nie dotrwam do miesiączki (do niej jeszcze ponad 20 dni!) i zrobię test za tydzień :tongue:

To niedopuszczalne, że trzeba czekać cały miesiąc na kolejną walkę o nowe życie!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Elyanna super, że popękały i trzymam mocno kciuki aby za dwa tygodnie wyszły na teście dwie kreseczki, to akurat będzie 24 grudzień :bigsmile: nie wiem czy warto robić za tydzień bo podejrzewam, że może wyjść negatywny test, u mnie pozytywny wyszedł w 7 tc ( co jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży ). Nie chciała bym abyś się załamała za tydzień :sad:
    --
    • CommentAuthorMysiorek80
     permalink
    dżoana85 u lekarza byłam w piątek. Widziałam fasolkę, ma 064cm...dostałam też fotkę.
    Jak narazie wszytko dobrze ale zastanawiam się co z pracą. Siedzę 8 godzin przed komputerem i roboty dużo ale jeżeli będzie wszytko dobrze to chciałabym popracować no ale kruszynka najważniejsza więc zobaczymy (...)
    •  
      CommentAuthorMuffina25
     permalink
    Witam, od jutra zaczynam brać CLO możecie mi doradzić o jakiej porze dnia zacząć? rano czy wieczorem? mam brać 1 tabletke dziennie przez 5 dni.
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Elyanna to juz jeden krok zrobiony dobrze że wszystko ładnie pękło . mi się też wydaje że za tydzień będzie za wcześnie na test ...
    Mysiorek gratuluje pierwszego zdjęcia :bigsmile:
    Mufina ja bralam rano ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie bo to mój pierwszy cykl
    Venus a jak ty się czujesz ?
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Aslonko25 dziękuje za zainteresowanie :bigsmile: dobrze się ogólnie czuję, ale zaczynają dokuczać mi krzyże, plecy, zmęczenie wieczorami, z rana mogę robić wszytko ale pod wieczór to nie mogę znaleźć sobie pozycji w łóżku :confused: no nie narzekam, uroki ciąży :bigsmile:
    Mysiorek uważaj na siebie, pamiętaj, że dzidzia najważniejsza :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Muffina mi lekarz kazał brać clo rano, najlepiej do 10. Powodzenia:)
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 12th 2012
     permalink
    no i doopa:sad:12 dzien po zastrzyku,zrobilam dzis test o 6 rano i wyszla ledwie widoczna druga kreska:sad:znikajaca:sad:czyli moge juz powiedziec ze pierwsza IUI bez powodzenia:cry::cry::cry:nie wiem co dalej:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Loren: wyszla ledwie widoczna druga kreska:sad:

w tej sytuacji ja bym zrobiła beta HCG.....
    --
    •  
      CommentAuthortuskaa82
    • CommentTimeDec 12th 2012 zmieniony
     permalink
    ja również pobiegłabym na betę... :confused:
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    loren, ale wyszla Ci druga kreska. idz jutro na bete lub zatestuj jeszcze raz
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren spróbuj ponownie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren maszeruj na bete !!! coś mi się wydaję że będzie ładny prezent na święta :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Loren zrób bete i wszystko będzie jasne! jeśli bierzesz dupka to musisz być pewna czy to ciąża czy nie, bo jeśli niesłusznie go odstawisz to będzie to niebezpieczne dla fasolki. Ja grzecznie czekam do 14 dfl z testem- tak jak zalecił lekarz.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    kochane moje:bigsmile:nie wiem co robic:neutral:w niedziele jak robilam test po poludniu to byl ladnie widoczny, a dzisiaj taki bledzioch:shocked:cos mi sie wydaje ze to jeszcze choragon dziala:cry:po za tym jakos nie czuje sie inaczej.ciagle bola mnie sutki i mam wrazenie ze caly czas mi stoja ale cale piersi tez mnie bola,sluzu malo a brzuch tez mnie jakos srednio boli:shocked:z poprzedniej ciazy pamietam ze bylo troszke inaczej,niby objawy jak na @ ale troszke jakby mniejsze i jakby inne...nawet mezowi nic jeszcze nie mowilam ze z dzidzi nici i tak jest zalamany i ciagle mowi ze se wzielam bezplodnego:wink:powiem wam ze boje sie robic kolejny test:cry:dupka nie biore wiec moge sobie czekac teraz na @ i mysle ze w poniedzialek sie pojawi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren tyle czasu chcesz nas w niepewności trzymać :shocked: mam nadzieję że jednak się udało :) :bigsmile:
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    aslonko tez bym chciala miec taka nadzieje...ale nie mam.moze kolo soboty zrobie test tak dla spokoju...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    to czekamy z niecierpliwością :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czekamy z niecierpliwością na wieści :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Loren, że wyszedł bladzioch wcale nie musi świadczyć o braku ciąży, poprzednim razem widocznie pregnyl działał, a teraz to nie wiadomo, bo na początku ciąży też wychodzą bladziochy:-) Trzymam kciuki baaardzo mocno:-) I czekam na wieści:-)
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 14th 2012
     permalink
    dziewczyny ja zglupialam:shocked:kupilam wczoraj test bo jakoss nie dawalo mi to spokoju a po drugie to chcialam juz nie myslec o tym i myslalam ze test pokaze w ta albo w ta...a to doopa:shocked:ciagle nic nie wiem:cry:dzisiaj z rana test i bladzioch:shocked:no i o co chodzi:confused:moja psychika juz siada:sad:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.