Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 14th 2012
     permalink
    Loren - idź dziś na bete, w diagnostyce ( jeżeli jest ten Lab w Twoim mieście) powinnas mieć wynik jeszcze dziś. Będziesz wiedziała czarno na białym czy jesteś w ciąży czy nie. Ja bym sie już w testy nie bawiła :) badanie z krwi jest bardziej wiarygodne.
    --
    •  
      CommentAuthorMuffina25
     permalink
    dziewczyny jak sie czułyście podczas pierwszej kuracji z CLO? Ja dzisiaj mam 4 dzień z clo i żadnych objawów, żadnych pobolewań jajników, zaczynam sie martwić że na mnie nie działa. Co o tym myślicie?
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Muffina25 ja tez mialam ten cykl pierwszy z clo i powiem ci ze jak co miesiac cos czulam tak w tym miesiacu nic:shocked:zero objawow,boli itp tez pomyslalam ze chyba to nie dziala.poszlam na monitoring a tam piekne trzy pecherzyki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMuffina25
     permalink
    Loren dziękuje bardzo za odpowiedz, pocieszyłaś mnie :) ja dzisiaj pędze na monitoring, dopiero 8dc ale może coś zobaczymy :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoran_ma
    • CommentTimeDec 15th 2012
     permalink
    witam was wszystkie serdecznie!
    u mnie dzisiaj 34 dc, okres powinnam dostac jakies 4 dni temu.
    mam powiekszone piersi i poranne mdlosci, ktore bardzo szybko mijaja. moje cykle trwaja od 29 do 31 dni.

robilam test i wyszedł negatywny i nie wie, co sie ze mna dzieje.
    nioe chce sie nakrecac, ale jakas nadzieja sie tli.
    w poronionej ciazy w sierpniu czulam sie bodobnie, tylko mialam bol piersi, a tu tylko powiekszone, sennosc sie pojawila...

napiszcie prosze, w ktorym tygodniu robilyscie test i wyszedl pozytywny?
    z moich obliczen w poniedzialek sie skonczyłby 5 tydzien, a test negatywny.

moze to ze stresu mi sie okres przesunal...
    nie wiem...

jak @ nie przyjdzie do poniedzialku to na bete sie udam...
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    An Ma mi test ciążowy wyszedł pozytywny w 7 tc :wink: wcześniej mi wychodził negatywny, to wszystko zależy od hormonów zarodka, które wytwarza. Mam nadzieje, że to nie Twoja podświadomość i jesteś w ciąży. Trzymam mocno kciuki :wink:
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Venus a czy bol podbrzusza jak na przyjscie okresu mial u ciebie miejsce podczas gdy wychodzil test negatywny??
    mnie nic brzuch nie boli... sama nie wiem, co mam myslec...

wiele kobiet ma tak, że brzuch je boli jak na miesiaczke a jednak @ nie przychodzi...

Venus napisz jakie mialas objawy jeszcze, wiem, ze kazda z nas jest inna, i inaczej wszystko przechodzi, ale kto pyta, to nie bladzi :)
    • CommentAuthorannzaa
    • CommentTimeDec 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Tak , jak i u Venus87 u mnie także jak już wiedziałam , że się udało to test był negatywny, przy becie 164 pojawiła się ledwo widoczna kreska.
    an_ma co prawda pytanie nie było do mnie :), ale napiszę jak to było u nas, w sumie test zrobiłam dopiero po pierwszej becie (czyli beta pierwsza)wynosiła ok 40, test sikaniec negatywny. Po 2 dniach beta 164, a test sikaniec bladzioch :)
    U mnie jedynym objawem, a raczej potwierdzeniem o braku objawów (bo taki to i przed okresem miewałam) było to, że bolały mnie piersi, szczególnie sutki :) Bólów podbrzusza nie miałam, ale to u każdego jest inaczej.
    Loren an_ma Dziewczyny robić bety :) A nie sikańcami się przejmować !!!
    Pozwolę sobie przedstawić Wam Nasz 14 Tygodniowy Cudzik :) Nasz Cudzik

Trzymam kciuku za testujące :)Oczywiście jeszcze mocniej za Staraczki :)

Treść doklejona: 15.12.12 17:46
    Przepraszam za rozmiar fotki, ale jestem komputerową analfabetką :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    An Ma ja miałam ostatnią miesiączkę 14 maja 2012 roku, ja zawsze miałam nie regularne miesiączki, ale zazwyczaj wiedziałam kiedy jest u mnie owulacja. Więc jak w czerwcu nie dostałam miesiączki do połowy to się nie przejęłam...ale! już po 10 czerwca zaczęłam być nerwowa, chodziłam częściej sisiu, czułam się przytłoczona i zmęczona..ale miałam bardzo nerwowy czerwiec i dużo się działo więc zgoniłam to na stres..jednak nadal nie dostawałam miesiączki, a ja nadal źle się czułam, burza hormonów, denerwowałam się, miałam różne humorki, siku chodziłam często, zaczęło mi się kręcić w głowie, słabo i wyszły mi żyły na piersiach, lecz nadal zganiałam to nadchodzącą miesiączkę. Podkreślę, że pod koniec czerwca zrobiłam sobie dwa testy i wyszły mi negatywne, drugi raz powtórzyłam test 21 lipca a 25 lipca byłam już u ginekologa :bigsmile: więc testy nie muszą wcale wychodzić od razu pozytywne, a jak poszłam do ginekologa to już byłam w 8 tc :devil:
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Loren, co u Ciebie? Robiłaś następny test, albo byłaś na becie?
    pozdrawiam Was baardzo śnieżnie:-)
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    endodar no nie wytrzymalam i zrobilam dzis w pracy test:confused:maz sie uparl zebym kupila test to kupilam dwa bo w promocji byly:wink:robilam test ok 13 i co widze:shocked:dwie kreski:shocked:co prawda ta druga bledsza ale ciemniejsza niz wczoraj:shocked:i znow glupia jestem bo nie wiem co sie dzieje:shocked:drugi test zrobie w poniedzialek:tooth:
    an ma mnie boli troche brzuch i mam wrazenie ze zaraz dostane @cycki mnie bola jak na @ nie ma zadnej roznicy tylko jeszcze dodatkowo sutki ale one zaczely mnie bolec po choragonie i czasem bola mniej czasem wiecej...:confused:poza tym nie moge spac...:shocked:
    --
    • CommentAuthorannzaa
     permalink
    Loren Kochana śmiało możesz powiedzieć, że Wam się udało, testy 2 kresek to świadczą tylko o jednym, w poniedziałek ewentualnie biegnij na betę :)
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 16th 2012
     permalink
    annzaa boje sie jeszcze glosno tego powiedziec,caly czas mysle ze to niemozliwe:shocked:do wczoraj jeszcze myslalam ze to choragon falszuje test ale po dzisiejszym juz tak nie mysle:bigsmile:twoja dzidziunia taka sliczna,tez chce taka:bigsmile:niech sobie rosnie zdrowo:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren no to po cichutku gratuluję, a jak będziesz pewna na 100% to napisz, wtedy oficjalnie będę głośno gratulować :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Loren, ja też po cichu już gratuluję;-) Daj znać po becie;-)
  1.  permalink
    Loren, ja pomimo, iz mialam na tescie dwie tluste krechy to pobieglam na bete ;) daj znac co i jak po :) ale raczej po cichutku mozna Ci zaczac gratulowac :)
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Loren: wow, ja też tak miałam w ciąży, że nie mogłam spać na początku, tzn. szybko rano się wybudzałam:-) Dla mnie to objaw ciążowy. Nie byłam wtedy na pregnylu:-) No i krecha nie robiłaby się ciemniejsza, tylko jaśniejsza:-) :-) :-) Ale fajnie:-) Dalej trzymam kciuki:-)
    --
    • CommentAuthoragus85
     permalink
    Czesc dziewczyny jestem nowa na tym forum ja z chlopakiem staramy sie od roku o dzidziusia .Zaczynam drugi cykl z clolomidem i duphostanem za pierwszym razem sie nie udalo i bardzo sie teraz boje ze znowu sie nie uda .
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    dziewczyny jak ja pojde na ta bete jak ja panicznie boje sie igiel:cry:dla mnie to jakis kosmos:shocked:termin @ mam jutro czyli 29 dc...caly czas mam wrazenie ze dostane...:cry:
    a co do spania to ja wlasnie na odwrót-siedze do 2 w nocy a rano nie moge wstac:sad:
    na @ mam jak w ciązy niektóre dziewczyny-tylko bym spala:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Loren rozumiem Cię i to bardzo, ja też boję się pobrania krwi ( igieł ) wolę dentystę niż to, ale jeżeli planowałaś/ planujesz ciąże to musisz sie liczyć, że z igłą będziesz miała styczność częściej niż do teraz...a to badania podstawowe, profilaktyczne czy nawet przy porodzie :wink: ale jak się okażę, że jesteś w ciąży to perspektywy się Tobie zmienią....wtedy Twoje maleństwo będzie najważniejsze niż Twój strach przed igłą! I masz iść na bete!!! bo My czekamy na wiadomości!!! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    I ja sie boje igieł, ale odkad sie staram troche sie przyzwyczaiłam.
    w tym cyklu obiecywałam sobie ze nie bede sie bawic testami siusianymi...ale i tak zwlekam.
    Jutro ide, nie ma zmiłuj.:cool:
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Loren - oby nam sięudało! oby się udało wszystkim! :)
    dziękuję wam za wyczerpujace odpowiedzi :)
    u mnie 35 dzien cyklu,zadnym objawow na @ nie mam... poza powiekszonymi piersiami...

zawsze przed @ mnie brzuch bolał i plecy tak w dolnej czesci, a teraz nic...

jutro rano zrobie test...

ehh... boje sie, ze znow sie nie udalo...
    niedlugo bedzie 3 lata staran...
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeDec 17th 2012
     permalink
    Dziewczyny jak tam Wasze testy?? miałyście dać nać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    No wlasnie o tym samym pomyslalam i chcialam o to samo zapytac ;-)
    Loren, bylas na becie?
    A Ty Dorit?
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    An Ma to samo.... miała dać znać...
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    witajcie! robilam dzisiaj sikanca i niestety negatywny. pojechalam po pracy zrobic bete ale juz bylo za pozno.
    jutro rano zrobie przed praca, i jutro po poludniu bedzie wynik.

@ dalej nie przyszla...
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Witam,

mam nadzieję, że pozowolicie mi dołączyć do waszego grona :)
    Przeczytałam większość wątków i jestem po prostu wzruszona .... wiele z tego co opisujecie tzn. emocje, załamania i te szczęśliwe chwili dotyczy w tej chwili również mojej osoby. I nikt nie potrafi zrozumieć tej walki o dziecko, jak kobitki które same ją przeszły.

Od jutra zaczynam pierwszy cykl z Clo :) (5dc) Mam PCOs jestem przebadana na wszystkie możliwe sposoby... i zaczynamy ostrą walkę ;-)

Dziewczynki mam pytanko - na ostatnim i przedostatnim cyklu wyszła mi owulacja której ani ja ani doktorek nie spodziewaliśmy się. Czy to możliwe, że mógł wpłynąć na nią Oeparol ??

ps. pierwszy monitoring wypada mi 23 grudnia - to się doktorek ucieszy ;) właśnie muszę mu wysłać smska
    ps.1 Venus czy Ty również zaszłaś w ciążę przy pomocy Clo ?

pozdrawiam świątecznie :) :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hej dziewczynki:wink:no u mnie chyba nie zaciekawie:sad:co prawda nie bylam na becie ale zrobilam sikanca.dzisiaj mialam nerwowa noc wiec nie spalam za dlugo,co chwila sie budzilam:sad:test zrobilam rano po 4 godzinach nie sikania,nie z calonocnego moczu, i wyszla blada kreska,taka sama jak w sobote...ale co najgorsze sutki mnie juz wcale nie bola,nawet sie przestraszylam ze wogule mnie cycki nie bola ale jednak cos tam boli,zupelnie jak na @:cry:do tego na papierze zobaczylam taka mala kropeczke krwi...zupelnie jak przed @.dzisiaj planowo powinnam dostac,poki co jeszcze nie ma...ale czarno to widze:cry::cry::cry:czy te blade kreski ale widoczne sa jeszcze efektem pregnylu:shocked:
    megi- po ilu dniach od zastrzyku dostalas@,planowo czy pozniej???
    --
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    hey Loren ja w cyklu kiedy miałam zastrzyk pregnyl dostałam @ terminowo a już w 10 dniu miałam negatywa. Więc może u Ciebie jednak będzie fasolka;)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    LOREN IDŹ NA BETE!!!!!!!!!!!!!!!
    MAXIULKA ja nie brałam CLO :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren wg mnie pregnyl już nie działa i te dwie kreski świadczą o ciąży :)
    maxiulka Witam i życzę owocnego cyklu :)
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    jeju jak ja sie boje...:cry::cry::cry:cos mis ie wydaje ze jutro przywita mnie @...tak wlasnie sie czuje,jak na @:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    ten bladzioch nie wziął sie z niczego...trzymam kciuki ;)
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Loren, to na pewno nie działanie leku. Troszkę za długo by działał. Ja dostałam okres jak odstawiłam luteinę, bo ją biorę w każdym cyklu. Także jak zwykle po odstawieniu dostałam @ w 3 dniu. Myślę, że powinnaś zrobić betę, bo tylko to da Ci pewną odpowiedź. A kropką się nie sugeruj, czasami na początku ciąży w dniu spodziewanej miesiączki może się coś takiego pojawić...
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Loren jestem naprawdę zdziwiona że nie lecisz na betę. Być może jakaś mała kropeczka walczy w tobie o przeżycie, może trzeba jej pomóc? :)

Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj USG piersi. Wyszły mi 3 torbiele! Malutkie ale jednak. Lekarz słysząc że stymulowałam się kilka cyklów + progesteron, powiedział mi że w takiej sytuacji usg piersi powinno robić się obowiązkowo co pół roku. Nikt mi wcześniej tego nie mówił i proszę, taka niespodzianka :( jeśli nigdy się nie badałyście a łykacie tabsy, to naprawdę polecam..
    --
    • CommentAuthoraneskaben
     permalink
    Witam, od jakiegoś czasu śledzę to forum i szczerze powiedziawszy jest to chyba jedyna rzecz dzięki której nie załamuję się do końca. Staramy się już z mężem o dzidziusia od 3 lat i jak do tej pory nic. Jest to mój pierwszy cykl z clo, więc pokładam w nim wielkie nadzieje, ale zobaczymy.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i mam nadzieję, że się uda, nam wszystkim.
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    aneskaben to jesteśmy dwie :) Ja jutro łykam pierwszą tabletkę Clo
    zaopatrzyłam się w wiesiołka, soki marchwiowe, czerwone wino, ryby, termometr i testy owulacyjne ;-)
    Dodatkowo czas okołoświąteczny więć muuuuusi być dobrze ! :)))))
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Mk28dni - a to mnie nastraszyłaś .... Ja od 15 roku życia jadę na duphastonie i może rok na plastrach Evra ... Czasami okropnie bolą mnie piersi ... Muszę pogadać o tym z moim ginekologiem.

Loren trzymam kciuki.
    aslonko25 - nie dziękuję co by nie zapeszyć ;-)))
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Loren, spokojnie. Ja w ciąży w dniu miesiączki też czułam się jakbym miała za chwilę dostać @, włożyłam podpaskę, przygotowałam się, nawet starałam się wyprzeć tą krew jakoś;-) a tam nic, tylko bardzo lekkie plamienie. Piersi też mnie nie bolały, dopiero potem. I tak z tymi podpaskami latałam przez 3 dni;-) I już jakąś magię odprawiałam, żeby wreszcie przyszła, bo byłam przekonana, że to kwestia czasu:-) A @ jak nie było, tak nie było. Za to fasolka tak:-)
    Jeśli chodzi o pregnyl, to @ dostawałam zawsze 17 dnia po podaniu, ale ja nie miałam owulacji, więc to pewnie wszystko zmienia:-)
    Także Loren, dalej trzymam kciuki:-) Anma za Ciebie też:-)
    --
  2.  permalink
    MAXIULKA ja zaszlam w ciaze po Clo :) i po czerwonym winku hihi (na endometrium oczywiscie :P)
    Loren sio na bete.
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
    • CommentTimeDec 18th 2012
     permalink
    kuleczka_69 - czerwone winko jest najlepsze :)

pierwsza tabletka i w zasadzie nic się nie dzieje
    i czekamy, czekamy, czekamy

jutro ostatni dzień w pracy - juuuupi i urlopik :) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Ja dzięki Clo po raz 1szy wiedziałam (dzieki monitoringowi) i czułam (dzieki uciskaniu w dole brzucha :P) kiedy mam dni płodne. Byly wtedy zatem akcje, a teraz trzeba tylko czekac na @ i potem pewnie sprobowac z Clo raz jeszcze. i raz jeszcze. i raz jeszcze.... ;)

Denerwuje mnie ten czas prób i oczekiwania rowniez dlatego, ze musze starac sie nie pić alkoholu (a czesto z mezem kieliszek czy 2 winka sobie pijemy wieczorem lub teraz grzejemy piwo z imbirem) bo nigdy nie wiadomo kiedy sie uda, ale za to wiadomo, ze 1 trymestr najwazniejszy.
    No i nie brac leków, co jest trudne w okresie przeziębień i grypy.
    Ja dodatkowo mam astme, wiec bez "psikaczy" nie bardzo moge sie obejsc.
    --
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    Loren i jak dzisiaj u Ciebie??
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    ...odebralam wynik... niestety wynik beta - ujemny... :(((((((

a @ dalej nie mam...

we czwartek do lekarza... wyjasni sie moze skad az takie opoznienie...
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    przykro mi an_ma:(
    •  
      CommentAuthor4PoryRoku
     permalink
    Witam Dziewczyny Sem nowa :)
    o co chodzi z czerwonym winem ?
    ja bede sie starac dopiero luty marzec a moze styczen :)

Treść doklejona: 18.12.12 20:32
    Loren trzymam kciuki za Ciebie
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Elyanna - dokladnie z tymi tabletkami nie jest za fajnie, tak samo jak z farbowaniem włosów, malowaniem paznokci itd. Niby w ciąży nie jesteś ale przecież chcesz chronić swoje "potencjalne" dziecko.
    Ja dodatkowo pracuję z maluszkami niepełnosprawnymi i jednak widzę, że ten okres ciąży i porodu jest najważniejszym w życiu dziecka.

an_ma - przykro mi, wiem co czujesz ale zbieraj siłę i dalej z nową energią w nowy rok ! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

4PoryRoku - czerwone winko zwiększa endometrium :D no i z całą pewnością jego odpowiednia ilość umila staranka ;-) heheh zwłaszcza te - teraz i już bo jest owulka ;-)
    --
    •  
      CommentAuthor4PoryRoku
     permalink
    ja owulacje mam okolo 19 dc a sam cykl mam 32 dniowy w tym miesiaczka 7
    no zobaczymy jak mi pojdzie
    moze na moje urodzinki taki prezet albo na mojego kochanie :)
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    aj dziewczyny:neutral:no co tu pisac...test zrobiony rano i jakas tam bledz wyszla,ale to bardzo bledz wlasciwie to chyba moje yrojenia:bigsmile:to byl test paskowy.po poludniu drugi test tym razem plytkowy i kreska jest:bigsmile:widoczna golym okiem ale blada:neutral:co moja kolezanka z pracy skwitowala ze w ciazy nie jestem,bo jak bym byla to by byla ciemna jak testowa i pewnie cos zjadlam, moze jakies bialko bo od tego wzrasta poziom HCG:shocked:poki co okresu nie ma:crazy::cheer::crazy:ale juz nie wiem co mam myslec.chyba ta kreska powinna ciemniec,a ona taka sama:cry:

Treść doklejona: 18.12.12 23:12
    an ma przykro mi bardzo...:sad:
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    an ma, przykro mi :-(
    Loren, a na becie nie byłaś? Ojoj. Kreska powinna ciemnieć, ale spokojnie, bo jeszcze może wyjść blada.
    To dalej trzymam kciuki:-) Już mi się ręce od tego trzymania zagrzały:wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeDec 19th 2012
     permalink
    no wlasnie nie bylam:neutral:rano do pracy i nie bylo kiedy:neutral:moze jutro pojde albo w czwartek bo mam wolne...ale cos mi sie nie podoba...wizyta u gina 27 grudnia,chyba ze jednak @ zawita...:cry::cry::cry:

Treść doklejona: 19.12.12 09:30
    nie zdazylam pojsc na bete...rano przywital mnie @szon:cry::cry::cry:nadzieja na cud zgasla...:cry::cry::cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.