Loren - idź dziś na bete, w diagnostyce ( jeżeli jest ten Lab w Twoim mieście) powinnas mieć wynik jeszcze dziś. Będziesz wiedziała czarno na białym czy jesteś w ciąży czy nie. Ja bym sie już w testy nie bawiła :) badanie z krwi jest bardziej wiarygodne.
dziewczyny jak sie czułyście podczas pierwszej kuracji z CLO? Ja dzisiaj mam 4 dzień z clo i żadnych objawów, żadnych pobolewań jajników, zaczynam sie martwić że na mnie nie działa. Co o tym myślicie?
Muffina25 ja tez mialam ten cykl pierwszy z clo i powiem ci ze jak co miesiac cos czulam tak w tym miesiacu niczero objawow,boli itp tez pomyslalam ze chyba to nie dziala.poszlam na monitoring a tam piekne trzy pecherzyki
witam was wszystkie serdecznie! u mnie dzisiaj 34 dc, okres powinnam dostac jakies 4 dni temu. mam powiekszone piersi i poranne mdlosci, ktore bardzo szybko mijaja. moje cykle trwaja od 29 do 31 dni.
robilam test i wyszedł negatywny i nie wie, co sie ze mna dzieje. nioe chce sie nakrecac, ale jakas nadzieja sie tli. w poronionej ciazy w sierpniu czulam sie bodobnie, tylko mialam bol piersi, a tu tylko powiekszone, sennosc sie pojawila...
napiszcie prosze, w ktorym tygodniu robilyscie test i wyszedl pozytywny? z moich obliczen w poniedzialek sie skonczyłby 5 tydzien, a test negatywny.
moze to ze stresu mi sie okres przesunal... nie wiem...
jak @ nie przyjdzie do poniedzialku to na bete sie udam...
An Ma mi test ciążowy wyszedł pozytywny w 7 tc wcześniej mi wychodził negatywny, to wszystko zależy od hormonów zarodka, które wytwarza. Mam nadzieje, że to nie Twoja podświadomość i jesteś w ciąży. Trzymam mocno kciuki
Venus a czy bol podbrzusza jak na przyjscie okresu mial u ciebie miejsce podczas gdy wychodzil test negatywny?? mnie nic brzuch nie boli... sama nie wiem, co mam myslec...
wiele kobiet ma tak, że brzuch je boli jak na miesiaczke a jednak @ nie przychodzi...
Venus napisz jakie mialas objawy jeszcze, wiem, ze kazda z nas jest inna, i inaczej wszystko przechodzi, ale kto pyta, to nie bladzi :)
Tak , jak i u Venus87 u mnie także jak już wiedziałam , że się udało to test był negatywny, przy becie 164 pojawiła się ledwo widoczna kreska. an_ma co prawda pytanie nie było do mnie :), ale napiszę jak to było u nas, w sumie test zrobiłam dopiero po pierwszej becie (czyli beta pierwsza)wynosiła ok 40, test sikaniec negatywny. Po 2 dniach beta 164, a test sikaniec bladzioch :) U mnie jedynym objawem, a raczej potwierdzeniem o braku objawów (bo taki to i przed okresem miewałam) było to, że bolały mnie piersi, szczególnie sutki :) Bólów podbrzusza nie miałam, ale to u każdego jest inaczej. Loren an_ma Dziewczyny robić bety :) A nie sikańcami się przejmować !!! Pozwolę sobie przedstawić Wam Nasz 14 Tygodniowy Cudzik :)
Trzymam kciuku za testujące :)Oczywiście jeszcze mocniej za Staraczki :)
Treść doklejona: 15.12.12 17:46 Przepraszam za rozmiar fotki, ale jestem komputerową analfabetką :)
An Ma ja miałam ostatnią miesiączkę 14 maja 2012 roku, ja zawsze miałam nie regularne miesiączki, ale zazwyczaj wiedziałam kiedy jest u mnie owulacja. Więc jak w czerwcu nie dostałam miesiączki do połowy to się nie przejęłam...ale! już po 10 czerwca zaczęłam być nerwowa, chodziłam częściej sisiu, czułam się przytłoczona i zmęczona..ale miałam bardzo nerwowy czerwiec i dużo się działo więc zgoniłam to na stres..jednak nadal nie dostawałam miesiączki, a ja nadal źle się czułam, burza hormonów, denerwowałam się, miałam różne humorki, siku chodziłam często, zaczęło mi się kręcić w głowie, słabo i wyszły mi żyły na piersiach, lecz nadal zganiałam to nadchodzącą miesiączkę. Podkreślę, że pod koniec czerwca zrobiłam sobie dwa testy i wyszły mi negatywne, drugi raz powtórzyłam test 21 lipca a 25 lipca byłam już u ginekologa więc testy nie muszą wcale wychodzić od razu pozytywne, a jak poszłam do ginekologa to już byłam w 8 tc
endodar no nie wytrzymalam i zrobilam dzis w pracy testmaz sie uparl zebym kupila test to kupilam dwa bo w promocji bylyrobilam test ok 13 i co widzedwie kreskico prawda ta druga bledsza ale ciemniejsza niz wczoraji znow glupia jestem bo nie wiem co sie dziejedrugi test zrobie w poniedzialek an ma mnie boli troche brzuch i mam wrazenie ze zaraz dostane @cycki mnie bola jak na @ nie ma zadnej roznicy tylko jeszcze dodatkowo sutki ale one zaczely mnie bolec po choragonie i czasem bola mniej czasem wiecej...poza tym nie moge spac...
annzaa boje sie jeszcze glosno tego powiedziec,caly czas mysle ze to niemozliwedo wczoraj jeszcze myslalam ze to choragon falszuje test ale po dzisiejszym juz tak nie mysletwoja dzidziunia taka sliczna,tez chce takaniech sobie rosnie zdrowo
Loren, ja pomimo, iz mialam na tescie dwie tluste krechy to pobieglam na bete ;) daj znac co i jak po :) ale raczej po cichutku mozna Ci zaczac gratulowac :)
Loren: wow, ja też tak miałam w ciąży, że nie mogłam spać na początku, tzn. szybko rano się wybudzałam:-) Dla mnie to objaw ciążowy. Nie byłam wtedy na pregnylu:-) No i krecha nie robiłaby się ciemniejsza, tylko jaśniejsza:-) :-) :-) Ale fajnie:-) Dalej trzymam kciuki:-)
Czesc dziewczyny jestem nowa na tym forum ja z chlopakiem staramy sie od roku o dzidziusia .Zaczynam drugi cykl z clolomidem i duphostanem za pierwszym razem sie nie udalo i bardzo sie teraz boje ze znowu sie nie uda .
dziewczyny jak ja pojde na ta bete jak ja panicznie boje sie igieldla mnie to jakis kosmostermin @ mam jutro czyli 29 dc...caly czas mam wrazenie ze dostane... a co do spania to ja wlasnie na odwrót-siedze do 2 w nocy a rano nie moge wstac na @ mam jak w ciązy niektóre dziewczyny-tylko bym spala:)
Loren rozumiem Cię i to bardzo, ja też boję się pobrania krwi ( igieł ) wolę dentystę niż to, ale jeżeli planowałaś/ planujesz ciąże to musisz sie liczyć, że z igłą będziesz miała styczność częściej niż do teraz...a to badania podstawowe, profilaktyczne czy nawet przy porodzie ale jak się okażę, że jesteś w ciąży to perspektywy się Tobie zmienią....wtedy Twoje maleństwo będzie najważniejsze niż Twój strach przed igłą! I masz iść na bete!!! bo My czekamy na wiadomości!!!
I ja sie boje igieł, ale odkad sie staram troche sie przyzwyczaiłam. w tym cyklu obiecywałam sobie ze nie bede sie bawic testami siusianymi...ale i tak zwlekam. Jutro ide, nie ma zmiłuj.
Loren - oby nam sięudało! oby się udało wszystkim! :) dziękuję wam za wyczerpujace odpowiedzi :) u mnie 35 dzien cyklu,zadnym objawow na @ nie mam... poza powiekszonymi piersiami...
zawsze przed @ mnie brzuch bolał i plecy tak w dolnej czesci, a teraz nic...
jutro rano zrobie test...
ehh... boje sie, ze znow sie nie udalo... niedlugo bedzie 3 lata staran...
witajcie! robilam dzisiaj sikanca i niestety negatywny. pojechalam po pracy zrobic bete ale juz bylo za pozno. jutro rano zrobie przed praca, i jutro po poludniu bedzie wynik.
mam nadzieję, że pozowolicie mi dołączyć do waszego grona :) Przeczytałam większość wątków i jestem po prostu wzruszona .... wiele z tego co opisujecie tzn. emocje, załamania i te szczęśliwe chwili dotyczy w tej chwili również mojej osoby. I nikt nie potrafi zrozumieć tej walki o dziecko, jak kobitki które same ją przeszły.
Od jutra zaczynam pierwszy cykl z Clo :) (5dc) Mam PCOs jestem przebadana na wszystkie możliwe sposoby... i zaczynamy ostrą walkę ;-)
Dziewczynki mam pytanko - na ostatnim i przedostatnim cyklu wyszła mi owulacja której ani ja ani doktorek nie spodziewaliśmy się. Czy to możliwe, że mógł wpłynąć na nią Oeparol ??
ps. pierwszy monitoring wypada mi 23 grudnia - to się doktorek ucieszy ;) właśnie muszę mu wysłać smska ps.1 Venus czy Ty również zaszłaś w ciążę przy pomocy Clo ?
hej dziewczynkino u mnie chyba nie zaciekawieco prawda nie bylam na becie ale zrobilam sikanca.dzisiaj mialam nerwowa noc wiec nie spalam za dlugo,co chwila sie budzilamtest zrobilam rano po 4 godzinach nie sikania,nie z calonocnego moczu, i wyszla blada kreska,taka sama jak w sobote...ale co najgorsze sutki mnie juz wcale nie bola,nawet sie przestraszylam ze wogule mnie cycki nie bola ale jednak cos tam boli,zupelnie jak na @do tego na papierze zobaczylam taka mala kropeczke krwi...zupelnie jak przed @.dzisiaj planowo powinnam dostac,poki co jeszcze nie ma...ale czarno to widzeczy te blade kreski ale widoczne sa jeszcze efektem pregnylu megi- po ilu dniach od zastrzyku dostalas@,planowo czy pozniej???
Loren, to na pewno nie działanie leku. Troszkę za długo by działał. Ja dostałam okres jak odstawiłam luteinę, bo ją biorę w każdym cyklu. Także jak zwykle po odstawieniu dostałam @ w 3 dniu. Myślę, że powinnaś zrobić betę, bo tylko to da Ci pewną odpowiedź. A kropką się nie sugeruj, czasami na początku ciąży w dniu spodziewanej miesiączki może się coś takiego pojawić...
Loren jestem naprawdę zdziwiona że nie lecisz na betę. Być może jakaś mała kropeczka walczy w tobie o przeżycie, może trzeba jej pomóc? :)
Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj USG piersi. Wyszły mi 3 torbiele! Malutkie ale jednak. Lekarz słysząc że stymulowałam się kilka cyklów + progesteron, powiedział mi że w takiej sytuacji usg piersi powinno robić się obowiązkowo co pół roku. Nikt mi wcześniej tego nie mówił i proszę, taka niespodzianka :( jeśli nigdy się nie badałyście a łykacie tabsy, to naprawdę polecam..
Witam, od jakiegoś czasu śledzę to forum i szczerze powiedziawszy jest to chyba jedyna rzecz dzięki której nie załamuję się do końca. Staramy się już z mężem o dzidziusia od 3 lat i jak do tej pory nic. Jest to mój pierwszy cykl z clo, więc pokładam w nim wielkie nadzieje, ale zobaczymy. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i mam nadzieję, że się uda, nam wszystkim.
aneskaben to jesteśmy dwie :) Ja jutro łykam pierwszą tabletkę Clo zaopatrzyłam się w wiesiołka, soki marchwiowe, czerwone wino, ryby, termometr i testy owulacyjne ;-) Dodatkowo czas okołoświąteczny więć muuuuusi być dobrze ! :)))))
Mk28dni - a to mnie nastraszyłaś .... Ja od 15 roku życia jadę na duphastonie i może rok na plastrach Evra ... Czasami okropnie bolą mnie piersi ... Muszę pogadać o tym z moim ginekologiem.
Loren trzymam kciuki. aslonko25 - nie dziękuję co by nie zapeszyć ;-)))
Loren, spokojnie. Ja w ciąży w dniu miesiączki też czułam się jakbym miała za chwilę dostać @, włożyłam podpaskę, przygotowałam się, nawet starałam się wyprzeć tą krew jakoś;-) a tam nic, tylko bardzo lekkie plamienie. Piersi też mnie nie bolały, dopiero potem. I tak z tymi podpaskami latałam przez 3 dni;-) I już jakąś magię odprawiałam, żeby wreszcie przyszła, bo byłam przekonana, że to kwestia czasu:-) A @ jak nie było, tak nie było. Za to fasolka tak:-) Jeśli chodzi o pregnyl, to @ dostawałam zawsze 17 dnia po podaniu, ale ja nie miałam owulacji, więc to pewnie wszystko zmienia:-) Także Loren, dalej trzymam kciuki:-) Anma za Ciebie też:-)
Ja dzięki Clo po raz 1szy wiedziałam (dzieki monitoringowi) i czułam (dzieki uciskaniu w dole brzucha :P) kiedy mam dni płodne. Byly wtedy zatem akcje, a teraz trzeba tylko czekac na @ i potem pewnie sprobowac z Clo raz jeszcze. i raz jeszcze. i raz jeszcze.... ;)
Denerwuje mnie ten czas prób i oczekiwania rowniez dlatego, ze musze starac sie nie pić alkoholu (a czesto z mezem kieliszek czy 2 winka sobie pijemy wieczorem lub teraz grzejemy piwo z imbirem) bo nigdy nie wiadomo kiedy sie uda, ale za to wiadomo, ze 1 trymestr najwazniejszy. No i nie brac leków, co jest trudne w okresie przeziębień i grypy. Ja dodatkowo mam astme, wiec bez "psikaczy" nie bardzo moge sie obejsc.
Elyanna - dokladnie z tymi tabletkami nie jest za fajnie, tak samo jak z farbowaniem włosów, malowaniem paznokci itd. Niby w ciąży nie jesteś ale przecież chcesz chronić swoje "potencjalne" dziecko. Ja dodatkowo pracuję z maluszkami niepełnosprawnymi i jednak widzę, że ten okres ciąży i porodu jest najważniejszym w życiu dziecka.
an_ma - przykro mi, wiem co czujesz ale zbieraj siłę i dalej z nową energią w nowy rok !
4PoryRoku - czerwone winko zwiększa endometrium :D no i z całą pewnością jego odpowiednia ilość umila staranka ;-) heheh zwłaszcza te - teraz i już bo jest owulka ;-)
ja owulacje mam okolo 19 dc a sam cykl mam 32 dniowy w tym miesiaczka 7 no zobaczymy jak mi pojdzie moze na moje urodzinki taki prezet albo na mojego kochanie :)
aj dziewczynyno co tu pisac...test zrobiony rano i jakas tam bledz wyszla,ale to bardzo bledz wlasciwie to chyba moje yrojeniato byl test paskowy.po poludniu drugi test tym razem plytkowy i kreska jestwidoczna golym okiem ale bladaco moja kolezanka z pracy skwitowala ze w ciazy nie jestem,bo jak bym byla to by byla ciemna jak testowa i pewnie cos zjadlam, moze jakies bialko bo od tego wzrasta poziom HCGpoki co okresu nie maale juz nie wiem co mam myslec.chyba ta kreska powinna ciemniec,a ona taka sama
Treść doklejona: 18.12.12 23:12 an ma przykro mi bardzo...
an ma, przykro mi :-( Loren, a na becie nie byłaś? Ojoj. Kreska powinna ciemnieć, ale spokojnie, bo jeszcze może wyjść blada. To dalej trzymam kciuki:-) Już mi się ręce od tego trzymania zagrzały
no wlasnie nie bylamrano do pracy i nie bylo kiedymoze jutro pojde albo w czwartek bo mam wolne...ale cos mi sie nie podoba...wizyta u gina 27 grudnia,chyba ze jednak @ zawita...
Treść doklejona: 19.12.12 09:30 nie zdazylam pojsc na bete...rano przywital mnie @szonnadzieja na cud zgasla...