Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 12th 2013
     permalink
    u mnie różnie z okresem po clo, raz silny ze skrzepami, raz bardzo słaby. za każdym razem inaczej

Treść doklejona: 12.01.13 16:53
    dziś rano miałam zastrzyk z Predalonu, jednak sama nie zrobiłam, pojechałam do szpitala i pielęgniarka się tym zajęła. ale za miesiąc będę robić sama, pokazała mi dokładnie co i jak. nic nie bolało ;)
    •  
      CommentAuthorSony85
    • CommentTimeJan 12th 2013
     permalink
    velvetin super wieści ;/)
    Fiołki trzymam kciuki za owulacje i plusika na koniec ;)
    Ja też będę musiała mieć zastrzyk z Pregnylu za parę dni jak będą pęcherzyki ale sama muszę zrobić ;/
    --
  1.  permalink
    Monisiunia to mój pierwszy cykl z Clo i ja brałam od 3 dnia i także zauważyłam, że coś skąpo...jednak każda z nas inaczej na ten lek reaguje.
    Bonim podejrzewam, że jednak nie ale dzięki za kciuki :wink:
    Velvetin zatem kciuki zaciśnięte...ja endo w 13 dc kiedy już pękał 1 pęcherzyk miałam 9,8 ...ale może 8 starczy???&&&&&&&&&&&&&&& KCUKI NAJMOCNIEJ :smile:
    Fiołki &&&&&&&&&&& oby już następny zastrzyk nie był potrzebny
    Sony &&&&&&& dasz radę...
    Muszę Wam powiedziec, że u mnie wczoraj wydarzyło się coś dziwnego...wieczorem dostałam strasznie silnych skurczy...dosłownie jak w 1 dniu @...zasłabłam włazience, miałam mega mdłości i ledwo mogłam skulona leżec na łóżku...mąż w pogotowiu z telefonem co by do dr naszego zaraz dzwonic...a ja leżałam i płakałam z bólu .....nie mambladego pojęcia co i jak???W ciąży na setkę nie jestem... nie mam ani jednego objawu ciąży, cycki małe zupełnie ne bolesne, nie wie co to mdłości, jem wszystko ze smakiem...A wczoraj myślałam , że zejdę z bólu tak silnych skurczy nie miałam od czasów moich bolesnych @ sprzed histeroskopii...No ale to dopiero był 20 dc i 6 dfl....Przy kolejnym monitoringu muszę koniecznie zapytac dr :sad:
    • CommentAuthoraneskaben
    • CommentTimeJan 13th 2013
     permalink
    Roszpunka ja w pierwszym cyklu z clo też miałam potężne bóle brzucha, zazwyczaj kończyło się no-spą, ale na szczęście nic niepokojącego się nie nie działo. Myślałam, że będzie jakaś torbiel, na szczęście nic z tych rzeczy, po prostu mój organizm tak zareagował, niestety na sam koniec przyszła @, ale każda z nas jest inna. Lekarz mówił, że jak miałam dwa pęcherzyki to ból był dwa razy większy, a ty przy trzech też możesz mieć nasilone objawy.
    Teraz już drugi cykl z clo już 10dc a ja nic nie czuję, żadnego kłucia jajników, inaczej niż do tej pory. Jutro mam się umówić na monitoring, więc zobaczymy.
    • CommentAuthordodi135
     permalink
    Co sądzicie o testach owulacyjnych? Ten test po raz kolejny wyszedł mi negatywnie pomimo wszelkich objawów wskazujących na owulacje.
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    z tymi testami owu różnie bywa - ale ja korzystałam np z clearblue testów i zawsze pokazywało - objawy też na to wskazywały, ale pęcherzyki nie koniecznie pękały..
    ale trzeba wziąć pod uwagę to, że one pokazują, że owu dopiero będzie za 36-24 h, więc może po tym czasie wychodzą już negatywnie...
    --
  2.  permalink
    aneskaben ale ja ten ból odczułam wczoraj czyli ponad tydzień od owulacji...a podczas owulacji (potw. monitoringiem) nie bolało mnie nic a nic....gdzie zawsze w naturalnych cyklach bolał mnie jajnik lewy bądź prawy. Teraz skurcze były macicy, ewidentnie...jajników w ogóle nie czuję.... skurcze dosłownie jak z kulminacyjnego dnia @...MASAKRA....:sad: WIECZOREM nie mogłam się wysmarkac bo tak mnie bolało podbrzusze...dzisiaj to czuję, że mam brzuch ale już bez skurczy i ciągnięcia....piszę bo to dośc dziwne, nie doświadczyłam tego nigdy ale owszem składam to również na wpływ leków...
    dodi testy owulacyjne mają jedną ważną zasadę....TRZEBA JE DOBRZE stosowac... Czyli najlepiej po południu po ok 2-3 godz. przez zrobieniem nie pijesz nic i codziennie o tej samej porze....
    Ja miałam ochotę na te testy Clearblue ale są kosmicznie drogie... Ale za to nie ma pomyłki...chociaż tak jak mówię trzeba koniecznie stosowac się do tego co piszą...
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Są tez mikroskopy owulacyjne,za ok 90 zl ale starczaja na dwa lata czt dluzej
    • CommentAuthoraneskaben
     permalink
    Roszpunka ja też te bóle miałam już po owulacji tak w 23dc (owulacja 13dc), również były to silne bóle jakby ktoś mnie pobił. Zamartwiałam się tym i wcześniej o tym pisałam, ale inne dziewczyny pisały, że też miały podobnie. Gin jednak powiązał to właśnie z tym, że były dwa pęcherzyki.
  3.  permalink
    aneskaben to dzięki za informacje już bałam się ze na prawdę dzieje się coś złego ! Ostatnio w ogóle już praktycznie 4 dnia Fl zaczyna mnie boleć podbrzusze i tak przez kolejne 10 dni fl boli dosłownie jak dzień przed @, czasem mnie prze @ tak nie boli ... No ale to właśnie jeden z wielu objawów które nie pozostawiają złudzeń ze @ nadejdzie:sad:
    •  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 14th 2013
     permalink
    U mnie też chyba nic z tego... o 10.00 minie 48 godzin od zrobienia zastrzyku i cisza, jajników nie czuć wcale. Do tego temp dziś spadła do 36,5, do wczoraj rosła i było już 36,7.
    No nic będę dalej mierzyć tempkę, aby sprawdzić czy się zluteinizował pęcherzyk czy jednak coś się w końcu wydarzyło.

Treść doklejona: 14.01.13 07:46
    Roszpunko a Ty nie mierzysz już temperatury?
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Hej, ja miałam owulacje, pekniety pecherzyk i nic :( testy ciazowe negatywne ... Dzisiaj odstawilam Duphaston i zobaczymy co dalej....
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    dziewczyny a u mnie jest calkiem inaczej...drugi cykl biore CLO i nie boli mnie brzuch ani w trakcie brania ani na owulke.w zeszlym cyklu jeszcze cos tam czylam a w tym to juz wogule nic:shocked:nawet przed @ nic sie nie dzieje,ale za to cycochy bola strasznie:sad:lacznie z sutkami.nie robilam testow ciazowych bo w zeszlym zrobilam ze 6 byla kreska a ciazy brak,wiec teraz czekam cierpliwie:smile:
    --
    • CommentAuthorffmm
     permalink
    Witam :) Odzywam się dopiero teraz, ale od 2 miesięcy podczytuję wątek (udało mi się przeczytać cały :)). Większości z forumek udało się zaciążyć na clo, niektóre szybciutko przestały się tu udzielać, co również interpretuję jako dobry znak.. Dlatego pokładam dużą nadzieję w clo. To mój trzeci cykl - niestety najbardziej pechowy, ponieważ zawiodły mnie moje metody przewidywania owu i prawdopodobnie nie trafiłam ze starankami. Dzisiaj idę jeszcze na usg, ale podejrzewam, że w tej chwili niewiele się już z niego dowiem i dlatego chciałabym o radę spytać was - jak wy byście to wszystko zinterpretowały.
    12 dc test owu neg - 36,4
    13 dc test owu poz- 36,4
    14 dc - wieczorem okropny ból jajników (bolało od 11 dc właściwie, tu kulminacja i potem już cisza) - 36,6
    15 dc- 36,8 - skok? ale na usg 2 pęcherzyki 16 mm i 14,91 mm, endo 12,5 mm, brak płynu w zatoce, wieczorem test owu neg
    16 dc- 36,8, po południu test owu pozytywny
    17 dc- 37,1, rano test owu neg
    18 dc- 37,1
    19 dc- 37,05
    link do mojego wykresu:
    http://ovufriend.pl/graph/c43051fc915b61b57b579621f1309baa
    Dzisiaj idę na usg, ale nie wiem ile tam się zdołam dowiedzieć, a zależy mi bardzo, bo współżyłam tylko 13 i 17 dc, i nie chcę się niepotrzebnie łudzić.
    Gdybym miała bazować wyłącznie na swoich odczuciach to stawiałabym na owu ze śr/czw, zakładając, że było jeszcze jedno jajeczko - niestety spóźniłam się z usg. Czy skok z 15 dc uznałybyście za skok? jak powinnam liczyć lutealną?
  4.  permalink
    Fiołku zmierzyłam dziś ale dla mnie temp nie ma znaczenia , Tzn nie sugeruje się jej wysokością w celu określenia czy może coś o rzeczy jest ... To mój 36 cykl starań i każdy jest piękny z imponującymi zygzakami i każdy kończy się tak samo moje ciało wysyła mnóstwo innych sygnałów, które dobrze znam i wiem Co zapowiadają ... Widocznie to nie ten cykl - może w następnym się uda :smile: MAXIULKA- Bardzo mi przykro nie chce pisać ze może za wcześnie test bo zapewne sama wiesz jak się czujesz i czy mogą fałszywie pokazywać jedną kreskę - ale jakbyś miała wątpliwości to zawsze możesz lecieć na betę ! LOREN a który dzień cyklu masz ? Jeśli wspomagałaś się pregnylem to testy miały prawo wychodzić pozytywnie nawet przy braku ciążyale wiem jak jest ja również wystrzegam się testów- jedna krecha boli podwójnie :neutral: FFMM - niestety nie pomogę bo piszę z telefonu i nie dam rady zerknąć na wykres -jak wrócę wieczorem to postaram Ci pomóc bo opisowo ciężko to sobie jakoś wyobrazić
    •  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 14th 2013 zmieniony
     permalink
    ffmm: 15 dc- 36,8 - skok? ale na usg 2 pęcherzyki 16 mm i 14,91 mm, endo 12,5 mm, brak płynu w zatoce, wieczorem test owu neg
    16 dc- 36,8, po południu test owu pozytywny
    17 dc- 37,1, rano test owu neg

Witaj ffmm :) 15dc - pęcherzyki jeszcze małe, niedojrzałe. W 16 dc pozytywny test więc owu mogła być w 17dc. Większy pęcherzyk miałby ok. 20 mm wtedy. Czasem skok temp. następuje przed owulacją. Mimo wszystko trzymam kciuki :)

P.S. Jesteś pewna, że dobrze oznaczasz śluz? Kremowy i lepki to śluz mało lub niepłodny. W nim plemniki nie mają szans na ruch i giną w krótkim czasie. Zaobserwowałaś przejrzysty rozciągliwy? Czasem pojawia się tyko przy szyjce i jest możliwy do zaobserwowania przez gina na wizycie lub podczas samobadania szyjki.
    W analizie Twojego wykresu pomocne byłoby info o szczycie śluzu.

Treść doklejona: 14.01.13 10:05
    Roszpunko przykro mi, że ten cykl wygląda jak poprzednie. Jednak objawy ciąży podobne są do objawów przedmiesiączkowych, więc może jeszcze nie wszystko stracone? Spokojnie czekaj na dzień @ a jak nie przyjdzie to będziemy się cieszyć razem z Tobą :)
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Roszpunko mam to samo :/ mam wrażenie, że zaraz dostane @
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Velvetin może lepiej beta niż kolejny sikany? Twój wykres wygląda prawidłowo, jednak luteina chyba zawyża temperaturę? Ja bym się skusiła na betę na Twoim miejscu.
    • CommentAuthorffmm
     permalink
    Clo mi bardzo upośledza śluz, piję siemię, ale niewiele to daje. W czw rano (15 dc) była odrobina rozciągliwego, od pt był już kremowy. W czw był szczyt śluzu i szyjki, dlatego do owu w sobotę jestem nie do końca przekonana. Może to dzisiejsze usg coś wyjaśni.. Napiszę wieczorem co i jak, może będzie to jakaś pomoc dla dziewczyn, które znajdą się kiedyś w podobnej sytuacji.
    Pozdrawiam Was serdecznie :)
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Fiołki, jestem w drodze na samolot - lece na wakacje na 2 tyg. i pozostaje mi tylko sikaniec :( niestety...
    wstrzymam sie do środy - wtedy zrobie sikańca i dam Wam znać co z tego wyszło, o ile wcześniej nie przyjdzie zła @

ffmm - też zauważyłam zależność clo - śluz, a właściwie śluzu brak :/
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    fmm - daj nam znać co i jak po usg
    velvetin - udanych wakacji, koniecznie bez @ !!:)

Treść doklejona: 14.01.13 12:13
    a propos śluzu, to też zauważyłam, że po clo jest z nim biednie ;) a w tym cyklu to zupełnie beznadzieja - na zewnątrz rozciągliwego nie ma wcale, chociaż ginka znalazła go sporo przy szyjce.
  5.  permalink
    Jestem ciekawa jak to u mnie będzie teraz w pierwszym cykluz clo ze śluzem, bo w tych trzech poprzednich naturalnych to tego przezroczystego było mało, to z clo może nie będzie hmmm.... zobaczymy dzisiaj 6 dc
    --
    • CommentAuthorDofi83
     permalink
    Hej jestem tu na foru pierwszy raz poczytała trochę i chcę wa powiedzieć że ja zaszła w ciąże po 10 iesiącach stosowania clo i mam prawie 4 letniego syna :) teraz już 3 lata stara się o 2 dziecko i narazie nic z tego :( napiszcie ile tabletek clo bierzecie bo ja 3 tabletki przez 5 dni pozdrawiam :)
  6.  permalink
    Ja biorę 1x1 przez 5 dni
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    hej Dofi83, clo 3x1 to maksymalna dawka, z jakiego powodu ginka poleciła łykać aż tyle? LUF, PCO czy jeszcze coś innego?
    ja biorę 1x1 w 5-9dc
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Na śluz polecam Wam wit. B6 od 8 dc 3x3 i Acc600, no i Guajazyl w tabletkach (syrop za szybko idzie).
    • CommentAuthorgrann
     permalink
    ja biore 2x1 od 2 dnia.. i jak narazie po 4 tabletkach nic mi nie dolega i mam nadzieję, że tak zostanie ;-)
    • CommentAuthorDofi83
     permalink
    hej Fiołki , ja mam zespół policystycznych jajników. miałam dawkę 2x1 ale nic to nie dało teraz chciał spróbować 3x1 i zobaczymy czy coś urośnie ostatnio miała pęcherzyk 10mm. jak to nie pomoże to tylko laparoskopia:( ale nie wie czy po takiej laparoskopi można zajść w ciążę. dzisiaj wzięła pierwszą dawkę zobaczyy może akurat sie uda zobaczymy
  7.  permalink
    No ja muszę przyznac, że pomimo brania Clo śluz miałam taki sam jak zawsze. Łykam jednak od jakichś 3 cykli zawsze do owu Oeparol Femina 3x1 tabl. Ponoc dobrze wpływa.
    DofiJa miałam dawkę Clo 2x1 przez 5 dni od 3dc przez 5 dni i piękne 3 pęcherzyki urosły, wszystkię pękły....no ale się nie udało :confused:
  8.  permalink
    Efiaa ale czy to jest bezpieczne dla starających się? Bo acc600 nie jest wskazane brać w ciąży a jak by się udało zajść to nie zaszkodzi i jak długo należy brać np witamine b6?
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Dofi83: miałam dawkę 2x1 ale nic to nie dało

3x1 musi być skuteczne, to "końska" dawka ;) trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJan 15th 2013 zmieniony
     permalink
    3x1 działa! Przetestowałam na sobie :). Acc600 dostałam na receptę od lekarza z poleceniem stosowania 2x1, ale tu zmniejszę dawkę sama. B6 bierze się od 8 dc do 2 dni po szczycie śluzu (u każdej z Was będzie trochę inaczej).
    W moim przypadku ciąża to jak 6 w totolotka, więc bez obaw mogę brać. Poza tym moją serię chorób najpierw leczę, więc w tym czasie szanse na ciążę są pewnie bliskie zera.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 15th 2013
     permalink
    a co sadzicie o takich witaminach wspomagajacych?
    kobieta:

wit B6 + Magnez 1*2tab
    witaminy A 1*2tab
    wiesiołek 3*1tab
    kwas foliowy 1*1tab
    tran 1*3tab
    lampka czerwonego wina
    herbata zielona
    orzechy-jakie miałam pod ręką

mezczyzna

tran 1*3tab
    kwas foliowy 1*1tab
    wit C 1*2tab
    androvit 1*2tab
    salfazin 1*2tab
    l-karnityna (na ruchliwość) 1*2tab
    witaminy A 1*2tab
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziewczyny w niedziele na Jasnej Górze odbędą sie Pawełki,dla matek z dziecmi,kobiet cięzarnych i starających sie o dziecko
    http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/738087,czestochowa-na-jasnej-gorze-rozpoczely-sie-pawelki,id,t.html
    • CommentAuthorffmm
     permalink
    W czarnej dupie jestem. Nie wiem co dalej :( Moja lekarka nie ma w gabinecie usg i dwa cykle brałam clo 3-5 po jednej bez monitoringu. W tym cyklu 3-6, co by jednej samotnej w opakowaniu nie zostawiać. I byłam pewna, że to działa, bo tempka, bo testy owu, bo b. wysoki progesteron w drugiej fazie. I teraz nie wiem, czy to w tym cyklu coś nie poszło, czy w ogóle nie szło...
    Na usg w czw lekarz mówił, że jestem trochę przestymulowana, że dwa pęcherzyki na jednym 16 i 14,9, że się starać teraz, że owu prawdopodobnie będzie.
    Na usg wczoraj (pon) powiedział, że mam być spokojna, bo się wchłaniają. Opisał mi tak: 15 mm-torbiel, 10,9 mm-torbiel,ciałko żółte?, ale z dużym wskazaniem na torbiel. Endo bez zmian, brak płynu w zatoce.
    Bardzo ciężko mi się z tym pogodzić, bo takich bóli owulacyjnych jakie miałam do czw nie miałam nigdy i do końca cyklu będę się pewnie łudzić, że owu była ze śr/czw tylko on tego nie dostrzegł.
    Pytałam go co teraz, czy zwiększyć dawkę clo, czy potrzebny będzie pregnyl, a on mi na to, że on się w takie rzeczy nie bawi, że od tego są kliniki, bo on nie ma takich możliwości, ani takiej wiedzy.
    Mówił też, że clo działa na 60 % kobiet, ale tylko 30% z nich zachodzi w ciążę, bo clo źle działa na śluz i szyjkę. Aha - i że badanie progesteronu w drugiej fazie jest bez znaczenia dla potwierdzenia owu, bo to tylko wskazuje na jakąś tam lutealną.
    W przyszłym cyklu zrobię sobie chyba przerwę od clo :(
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    do dziewczyn z UK

mam do odsprzedania clomid i kuracje Femifertil i 1 zastrzyk Menopuru
    jak ktos zainteresowany to prosze o kontakt na priv
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Z wit. A nie należy przesadzać, a reszta zestawu ok.
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja z kolei czytalam, iz zielona herbata utrudnia wchlanianie sie kwasu foliowego, wiec nie nalezy je pic duzo.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    tzn ja powiem tak ja jako ja - w sumie dawno to bylo dokladnie nei pamietam
    ale herbaty i wina w swoim zestawie i castagnus nie mialam

maz nie mial jakiejs jednej witaminy bo nie bylo w sklepie
    nie wiem czy to ze bralismy podzialalo czy po prostu zbieg okolicznosci i sie udalo:)
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    ffmm: Na usg w czw lekarz mówił, że jestem trochę przestymulowana, że dwa pęcherzyki na jednym 16 i 14,9, że się starać teraz, że owu prawdopodobnie będzie.
    Na usg wczoraj (pon) powiedział, że mam być spokojna, bo się wchłaniają. Opisał mi tak: 15 mm-torbiel, 10,9 mm-torbiel,ciałko żółte?, ale z dużym wskazaniem na torbiel. Endo bez zmian, brak płynu w zatoce.

zaraz dobrze rozumiem, że pęcherzyki nie pękły, tylko się zapadły? może potrzebujesz zastrzyku z Pregnylu aby doszło do jajeczkowania?
    a może po prostu konsultacja z innym ginem?
    •  
      CommentAuthormonisiunia1
     permalink
    Powiedzcie mi czy po clo możliwe są plamienia po @? Bo wczoraj po @ już nie było nic a teraz mam takie lekkie plamienia i się zwiększają, czy to może być od clo? Raczej tak nigdy nie miałam:(
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    monisiunia1 ja po CLO nie miałam tak ...
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    monisiunia1: Powiedzcie mi czy po clo możliwe są plamienia po @? Bo wczoraj po @ już nie było nic a teraz mam takie lekkie plamienia i się zwiększają, czy to może być od clo? Raczej tak nigdy nie miałam:(

u mnie to samo po clo, ginka tłumaczy wzmożoną pracą jajników
  9.  permalink
    Fiołki to mnie pocieszyłaś bo już myślałam, że coś nie tak :( ehhh... odetchnęłam :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    ffmm - moim zdaniem koniecznie zmień gina. Bo jeżeli on sam mówi, że się na tym nie zna i nie ma takiej wiedzy, to po co się w ogóle za CLO bierze? Dla mnie tacy lekarze są nie do pojęcia. Ja wiem, że są lekarze, którzy dają CLO bez monitoringu, ale to jest nieprofesjonalne, bo skąd mają wiedzieć, czy dobrali dobrą dawkę w dobrym momencie? Ja np brałam CLO od 5 do 10 dc, ale po pół tabletki. I mimo tego, że mi zawsze pęcherzyki pękały to i tak miałam zastrzyk z pregnylu, bo to robi się w parze. Na wszelki wypadek, aby nie było torbieli.
    -- ,
    • CommentAuthorffmm
    • CommentTimeJan 16th 2013
     permalink
    Jeżeli chodzi o mojego gina prowadzącego to jest to gin-endo i prowadzi mnie też pod kątem tarczycy i robi to naprawdę ok, tylko, że monitu mi nie zrobi, bo nie ma sprzętu. Na monicie byłam teraz u obcego gina.
    A tak wracając do tych moich pęcherzyków... Doczytałam, że jeżeli pęcherzyk dojrzewa, ale nie pęka, to jest to luf. Natomiast jeżeli pęcherzyk zaczyna się wchłaniać kiedy jeszcze nie jest dojrzały to ma to charakter pco. Ja bym się widziała w tej drugiej opcji w tym miesiącu, bo skoro pęcherzyk miał 16 mm w czwartek wieczorem to dopiero w sobotę wieczorem byłby taki przyzwoity, a przecież pęcherzyki po stymulacji, bez pregnylu, generalnie rosną większe niż te 20 mm. Nie podejrzewam więc, że w pon rano miałby już z powrotem 15 mm. W tym miesiącu podejrzewam, że nawet pregnyl by niewiele zmienił.
    A mam do Was takie pytanie - robiłyście/macie zamiar, robić przerwę po 3 miechach z clo? Moja endo mówi, że nie, natomiast wyczytałam, że taka przerwa generalnie trochę zwiększa szanse, bo wydłuża terapię i teraz się waham: cykl z pełnym monitem i pregnylem czy przerwa.
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    ffmm: A mam do Was takie pytanie - robiłyście/macie zamiar, robić przerwę po 3 miechach z clo?

U mnie trwa połowa 4 cyklu z clo a od następnego miała być przerwa. To było zalecenie poprzedniego lekarza a teraz mam nową ginkę, która zaleciła 3 cykle z Predalonem (Pregnylem), więc być może będę dalej stymulowana przez kolejne 2 cykle. Dowiem się na początku nowego cyklu.
    Clo działa podobno również po odstawieniu(przez 1 cykl?), wiecie coś na ten temat?
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no a umnie dzisiaj @:cry: po cichaczu mnie zaszla wredna...wiec drugi cykl z clo i pregnylem bez rezeltatow:neutral:trace nadzieje,maz tez:sad:juz mam umowiona wizyte i pewnie znow to samo-clo,pregnyl i inseminacja.trzymam kciuki za was wszystkie babeczki:bigsmile:musi kiedys sie udac!
    --
  10.  permalink
    Loren ja za każdym razem tez tracę nadzieję wtedy kiedy pojawia się @, ale następny dzień zaczyna nowy cykl i zawsze nowe nadzieje, nie możemy się poddawać ale też nakręcać bo wtedy blokada w głowie i też nic z tego nie będzie a wy macie dwa jajniki ja mam tylko jeden :( Trzymam kciuki za Nas wszystkie :)
    --
    • CommentAuthorffmm
     permalink
    Fiołki, no ponoć działa siłą rozpędu. Przeczytałam wszystkie 389 stron i u kilku dziewczyn nie dość, że zadziałało, to jeszcze właśnie w takim cyklu zaciążyły. Ja bym się nie wahała, ale nie wiem jak to się ma do mnie, skoro u mnie owu niet :/ A tak poza tym to po lekturze całego wątku zauważyłam, że nikt nie bierze clo tak jak ja, tzn. 3 tabletek w cyklu. Wszystkie bierzecie różne dawki, ale przez 5 dni, a ja tylko 3 :/ Do miesiączki mam jeszcze chwilkę, pójdę w przyszłym tygodniu do innego gina i zobaczymy co powie. Ale bez rzetelnego monitu i pregnylu na razie nie decyduję się na clo. Szkoda tych cykli.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.