Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 16th 2013 zmieniony
     permalink
    ffmm: Ale bez rzetelnego monitu i pregnylu na razie nie decyduję się na clo. Szkoda tych cykli.

Popieram w 100%. Ja miałam dwa pierwsze cykle bez usg i w trzecim (zmiana gina) okazało się, że pęcherzyki rosną, ale same nie pękają. Przez dwa cykle bezcelowo faszerowałam się hormonami.
    x
    Z resztą wyżej Dżasti umieściła rewelacyjny komentarz dot. clo, pregnylu i monitoringu.
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Mi lekarz powiedział, że po 6 cyklach z CLO trzeba koniecznie zrobić kilkumiesięczną przerwę. Dlatego, że w leczeniu niepłosności bierze się wielokrotność 3 m-cy, ponieważ kobieta jest tak na prawdę zdolna do zapłaodnienia tylko raz na 3 cykle. I to, że się w pierwszym czy drugim nie udaje, to to nie jest "jej cykl". Dlaczego tak jest - nie wnikałam. Ale trzeba uważać, żeby się po prostu nie przestymulować. Trzymam dziewczyny za Was kciuki, żeby Wam się udało.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 16th 2013
     permalink
    dżasti: ponieważ kobieta jest tak na prawdę zdolna do zapłaodnienia tylko raz na 3 cykle. I to, że się w pierwszym czy drugim nie udaje, to to nie jest "jej cykl". Dlaczego tak jest - nie wnikałam.

pewnie dlatego, że prawdopodobieństwa zajścia w ciążę w owulacyjnym cyklu, przy sprzyjającym śluzie i pozostałych czynnikach wynosi ok. 33%. Razy 3 cykle to 99% :)
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Szkoda że nie u wszystkich działa ta zasada.. 99% brzmi cudownie. U mnie to chyba jakieś bardziej skomplikowane - 18 cykl i cisza...
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Mk28dni: Szkoda że nie u wszystkich działa ta zasada.. 99% brzmi cudownie.

No niestety, widocznie w naszych organizmach nie panują warunki sprzyjające ciąży.
    A z Tobą i mężczyzną wszystko OK i nie udaje się?
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    u mnie tez mija rok staran i cisza...do tego ten cykl calkowicie stracony:cry:na dzisiejszej wizycie okazalo sie ze mam torbiel z nie peknietego pecherzyka, mimo zastrzyku z pregnylu.gin mowi ze musial sie zrobic pozniej. no i dal antyki na wchloniecie plus jakies czopki wiec ten cykl mam z glowy.az mi dziwnie ze nie musze myslec czy dni plodne czy nie i doszukiwac sie pozniej objawow ciazy.moze i dobrze,troche odpoczne psychicznie:bigsmile:tylko sie tak zastanawiam,bo to myslenie ikrecenie wszystkiego wokul ciazy juz mi weszlo w krew i nie wiem czy dam rade tak wyluzowac calkowicie mimo iz wiem ze i tak nic z tego w tym cyklu nie bedzie:bigsmile:zobaczymy...

dzisiaj pierwszy dzien cyklu a ciagle bola mnie cycochy...:shocked:i jakos mnie tak kluja...dziwne.
    --
    •  
      CommentAuthorRoszpunka13
    • CommentTimeJan 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny GŁOWY DO GÓRY U MNIE 36cykl starań i generalnie powinnam chyba już do psychiatryka trafić ale różne cuda tu na forum już były więc nie ma się co poddawaćmnie dopóki diagnostyka i leczenie trwa dopóty jest NADZIEJA I TO ONA PONOĆ UMIERA OSTATNIA u mnie cykl z CLO niestety nie udany, czekam na @ do tego mam jakaś infekcje gardła:smile: no w tym cyklu to ilość branych prze ze mnie leków jest większa niż to co zjem - MUSZĘ wziąć jednak antybiotyk bo już za długo ta infekcja trwa... mIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY I GŁOWY DO GÓRY
    •  
      CommentAuthormaxiulka
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    Hej kobitki ... U mnie beta w poniedziałek 14.71, w środę 27,25 .... w piątek robię następna. Bardzo się boję :(

Trzymam za Was moooooooocno kciuki bo sama jestem po Clo, a Wy podtrzymajcie Kochane za nas fo by kropek mocno się trzymał mamusi i ładnie rozwijał. Buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    ja brałam CLO nie miałam monitoringu i się udało, na krótko ale się udało.
    O dzidziusia staramy się 2 lata i 7 miesięcy
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Pozwalam się odezwać na wątku, bo poniekąd sama jestem "clonówą" chociaż się nie wypowiadam, lecz czytam i śledzę wątek z zainteresowaniem. Jestem po dwóch nieudanych iui, do których stymulowana byłam włąśnie clo. W sumie clo brałąm 4 razy. U mnie niestety pęcherzyki nie pękają i za każdym razem muszę mieć podaną podwójną dawkę ovitrelle, bo jeden zastrzyk też nie działa.
    Loren, u mnie właśnie dobiega do końca cykl potorbielowy - też jak usłyszałam w sylwestra, że mam miesiąc stracony, bo zrobiły się torbiele (był to cykl odpoczynku po drugiej iui, bez stymulacji, ale niestety clo działą również w następnym cyklu no i mi urosły giganty!), to byłam załamana. Ale teraz widzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Okazało się, że styczeń jest dla nas bardzo cięzkim miesiącem i niemyślenie o "robieniu" dzieci pomaga się wyluzować. ZAatem miłego odpoczywania i nie zastanawiania się kiedy są "te" dni! Za około 10 dni znowu zacznę stymulację i wrócę do grona aktywnie się starających. Niestwty jestem już tym zmęczona, a na dodatek czas nie działą na moją korzyść, bo latka lecą... No ale może sięw końcu uda... oby się udało nam wszystkim!
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    asiunia899: ja brałam CLO nie miałam monitoringu i się udało

oczywiście, z monitoringiem może się udać lub nie i bez monitoringu może się udać lub nie.
    nie o to jednak chodzi. monitoring jest konieczny po to by zaobserwowac jak określona dawka leku wpływa na wzrost pęcherzyków, na jajeczkowanie, czy nie ma torbieli. Ten lek to nie witaminka C, bez monitorowania może się okazać, że wyrządził nam niezłe szkody zamiast pomóc.
  1.  permalink
    Dziewczyny pomocy pierwszy cylk mam z clo co juz wiadomo ale pierwszy rowniez z temp i mam pytanie jak mozecie zerknac na moj wykres czy ten spadek temp moze swiadczyc o zblizajacej sie owulacji bo moj gin stwierdzil ze 12 dzien cylku moze byc. prosze pomozcie.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    monisiunia1 ja w tym cyklu mialam owulacje w 12 dniu a w poprzednim w 14 wiec wszystko mozliwe.dziewczyny u mnie znow cos dziwnego:shocked:wczoraj terminowo miala byc @ i byla.poszlam na wizyte do gina zeby znow przepisal clo i pregnyl ale okazalo sie ze jest torbiel i zamiast clo dal tabletki anty.Wczoraj jak pojawila sie @ z samego rana czulam ze cos nie tak:neutral:brzuch mnie nie bolal,za to cycochy bola do dzisiaj i jakies male to krwawienie...a dzisiaj to juz wcale nie ma,tylko sluz zabarwiony leciutko na rozowo...i czuje ze to nie byla @...ale co to bylo???czy ktoras z was miala cos takiego????
    --
    • CommentAuthormaucel
     permalink
    Witam dziewczyny:) Pisze pierwszy raz na forum mimo iz staram sie juz od 10 lat o dzidziunia. Wczesniej nie bylo mnie stac na prywatne leczenie i pozostawalam na łasce lekarza na tzw. "kasę chorych" . Szprycowal mnie duphastonem, nigdy nie zlecil badań ani nie wykonał usg. Teraz moja sytuacje sie lekko poprawila wiec i lekarza zmienilam. Podejrzewa niedrożne jajowody ;/ Przepisal mi leki antybakteryjne 2x1 tabletka przez 7 dni ja i chlop od pierwszego dnia krwawienia. nastepnie (tylko ja:) ) clostilbegyt1x1 os 3 dnia cyklu przez 5 dni do tego 1x1 kwas foliowy w dawce 15mg (wow) oraz witamine B 2x1. Dziś jest moj 26 dzien cyklu ostatni zakonczyl sie w 24 i zastanawiam sie co jest nie tak czy to mozliwe ze po CLO wydłuzyl mi sie cykl, w ciąży niestety nie jestem - testy wyszly negatywne ;(((( Prosze o pomoc gdyz mieszkam w Anglii a na HSG musze sie zglosic 2-3 dni po @ ciezko jest przewidziec i zabukowac bilety i do tego urlop wziac... achCzy to normalne,,ze cykl sie wydluza wlasnie po tych wszystkich lekach badz tylko po CLO?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Hej Maucel,
    Mi przy cło cykl się akurat uregulował idealnie do 28 dni i nieco trochę sie skrócił. Ale może na każdy organizm dziaął to inaczej. Tylko jeśli lekarz podejrzewa niedrożność jajowodów to dziwne że cło przepisał bo nic wtedy nie pomoże... ale może wie co robi i chce spróbować. A tak przy okazji gratuluję wytrwałości i siły... my się staramy 1,5 roku i przy każdym cyklu jak się pojawia @ to strasznie mi źle i smutno i nie wyobrażam sobie musieć jeszcze 10 lat czekać... z resztą dwa dni temu 30tka mi stuknęła więc nei mama aż tyle czasu jak bym chciałą mieć trójeczkę :/ Powodzenia i trzymam kciuki!

Treść doklejona: 17.01.13 20:54
    a mam jeszcze jedno pytanie - dlaczego lekarz przepisał antybakteryjne ? Czy to ma jakiś cel przy próbach zajścia w ciążę ?
    --
    • CommentAuthormaucel
     permalink
    Tinamar dziękuję za odpowiedź. Ja mam 28 lat i tez juz ni najlepszy wiek na poczecie pierwszego;/ Podejrzewam, ze lekarz przepisal mi CLO majac nadzieje, ze jeden jajowod moze byc drozny i przy stymulacji jajnikow moze pojawic sie kilka pecherzyków co daje szansę, ze ktorys sie po pekniecieu i zaplodnieniu zagniezdzi :) widzial, ze owulacje juz mialam na usg zatem moze dla zwiekszenia ilosci jajeczek przepisal CLO. Oprocz tego znalazl plyn w macicy badz gdzies kolo jajowodu (tak mruknal tylko "a co to za płyn hmmm ") zapewne podejrzewa,ze mam wodniaka jajowodu, ktory co miesiac sie oproznia i nawet jesli dojdzie do zaplodnienia plyn, ktory sie wydostaje do macicy zabiera jajeczko ze soba i nie jest w stanie sie zagniezdzic a nawet jesli sie zagniezdzi to ten plyn to inaczej świnstwo, ktore moze powodowac infekcje i co za tym idzie doprowadzic do wczesnych poronien. Stad leki antybakteryjne, w momencie gdy przychodzi @ i scianki macicy sa odkryte, we krwi sa bardzo podatne na infekcje. Jednak czy to wodniak 100% pewnosc bedzie mozna miec po wykonaniu HSG. Objawow wodniaka jako takich nie ma jedynie zawsze przed @ na ok tydzien wydostaje sie ze mnie plyn bialy i rzadki jak woda. Wiekszosc kobiet majacych wodniaki ma innej barwy ale o tym mozna tez poczytac. Mysle, ze kwestia jest dobrac odpowiedniego specjaliste, ktory nam pomoze. Bo dopoki mamy @ dotad jest szansa na dziecko :) Trzymam kciuki za Ciebie wierzę, że teraz Ci sie uda :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kurcze, już myślałam że o wszystkim wiem a tu proszę ;) ciekawe... dzięki za kciuki i też trzymam bardzo bardzo mocno za Was bo z pewnością za taką wytrwałość się należy ;)
    --
    • CommentAuthormaucel
     permalink
    Tinamar spoznione troszke ale szczere : Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he ;) dzięki wielkie ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreszka
     permalink
    Tinamar koziorożcu :))) ja 8 stycznia mialam 30 :))) Zycze Ci wszystkiego najlepszego !!! Dzieciatka i zdrowka przede wszystkim :)))
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    O proszę ;) Bardzo dziękuję i w takim razie również gorące życzenia ;) Oby ten rok należał do nas ;) Chociaz ta 30tka trochę mnie przeraża bo czuję jakbym miała nadal 20 ;) I jak ktoś gdzieś mówi że ma np 28 to myślę że jest starszy ode mnei ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreszka
     permalink
    Hehe ja też na 30 sie nie czuje... Mlodo wygladam,przewaznie mysla że mam 20 lat :)) :swingin:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    O proszę ;) ja mam tak samo ;) Czasem nawet 18tki mi nie dają ;) to może w takim razie wyobraźmy sobie że mamy te 20 lat i jeszcze dużo czasu przed sobą na zająscie w ciążę ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreszka
     permalink
    Ok Tinamar umowa stoi :)))
  2.  permalink
    witam dziewczyny no a ja właśnie się dziś zastanawiałam o ile dni mi się cykl wydłuży po Clo ??? No ale w sumie mam jeszcze chwile bo dopiero 12 dzień fl mam więc spokojnie dwa dni mnie jeszcze czekają no ale nie ukrywam ze jak już wiem ze dzidzi nie ma to mogłabym już dostać @ bo to czekanie jest wnerwiające! URODZINOWYM DZIEWCZYNOM WSZYSTKIEMU NAJLEPSZEGO :smile: prze de wszystkim spełnienia marzen... no i oczywiście ja mimo 30-stki na karku czuje się zupełnie jak 18-stka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFiołki
    • CommentTimeJan 18th 2013
     permalink
    Roszpunko a skąd wiesz, że nie ma dzidzi, robiłaś test? Wykres jak na razie wygląda ok.
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeJan 18th 2013 zmieniony
     permalink
    *loren* moze zrob test?
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    bonim wlasnie wczoraj wieczorem cos mnie podkusilo i zrobilam test,niestety negatywny, chociaz moj mezulek widzial jakis cien i juz kazal dzwonic do gina:bigsmile:moze jakis cien cienia jest ale w zeszlym cyklu po IUI byly typowe blade kreski,zrobilam chyba ze 6 testow i na wszystkich taka sama.ani ciutke ciemniejsza:sad:i @ nadeszla...
    moze po tych antykach ten okres mi sie skrocil chociaz bralam wczesniej kilka lat i nie przypominam sobie czegos takiego:shocked:mi to sie zawsze cos pomiesza:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A ktory masz dzien fl?
  3.  permalink
    Fiołkunie robiłam ale wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią ze @ jak nie w niedzielę to w poniedziałek :cry: brzuch już od tygodnia boli intensywnie @-owo do tego cycki małe i nie -bolesne a wykres kochana to ja mam zawsze piękny i to czasem :smile: nawet do ostatniego dnia fl potrafi być tak wysoko -NIESTETY .chociaż dla mogę to bez znaczenia bo i tak wiem ze dzidzi nie ma LOREN a który u Ciebie dzień Fl ? bo skoro coś podejrzewasz to tylko beta może rozwiac Twoje wątpliwości
    • CommentAuthorffmm
     permalink
    Roszpunka13, u mnie kilka lat temu pierwszym objawem ciąży był właśnie brak bólu piersi przed @, ale nie brałam wówczas żadnych leków, pełen naturalsik. Największe bóle piersi miałam zawsze w cyklach bezowulacyjnych i musiało mieć to także związek z podwyższoną prolaktyną, bo odkąd biorę dostinex to cycochy już wcale nie bolą przed @, ewentualnie lekko po bokach. Dla mnie ból piersi to zawsze zły zwiastun. Wiem, że każda z nas ma inny organizm, ale UU to tylko dodatkowa wskazówka, a nie wyznacznik. 3mam kciuki
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    ffmm: u mnie kilka lat temu pierwszym objawem ciąży był właśnie brak bólu piersi przed @, ale nie brałam wówczas żadnych leków, pełen naturalsik. Największe bóle piersi miałam zawsze w cyklach bezowulacyjnych i musiało mieć to także związek z podwyższoną prolaktyną, bo odkąd biorę dostinex to cycochy już wcale nie bolą przed @, ewentualnie lekko po bokach. Dla mnie ból piersi to zawsze zły zwiastun. Wiem, że każda z nas ma inny organizm, ale UU to tylko dodatkowa wskazówka, a nie wyznacznik

oo to u mnie wyjątkowo w tym cyklu piersi nie bolą i nie są powiększone w fl, może to dobry znak :wink:
    a we wszystkich poprzednich bezowulacyjnych cyklach były wielkie i bardzo bolące, nie wiem czy to jakaś prawidłowość, może tylko przypadek?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No to trzymam Fiołki kciuki żeby nie był to przypadek tylko dwie kreseczki ;)
    --
  4.  permalink
    Fiołki a jednak jest nadzieja bo mnie też na początku w ciąży piersi nie bolały dopiero później gdzieś w 5 tc, jedynie miałam tylko zgagę. A przed każdą @ mam wielkie, opuchnięte i obolałe. :) także trzymam kciuki
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny wiecie co no ja niby w ciąży byłam dobre 7 lat temu ale pierwszym objawem było właśnie już w4 dniu fl odczucie napięcia w piersiach i zdecydowanie urosły mi właśnie piersi do tego już koło 15 dnia fl napisałam ze mam nabrzmiałe i sterczące sutki ! To właśnie dało mi do myślenia bo NIGDY TAK NIE MIAŁAM !!! DLATEGO uważam ze obserwacje są bardzo dobrym wskaźnikiem !!! Ja w sumie odkąd jestem na metformaxie to nie miewam żadnych bólów piersi w żadnej fazie nic a nic ! Dlatego teraz wiem ze nic się nie dzieje bo rejestruje jedynie mój organizm standardowe objawy :sad: ALE ZA WAS TRZYMAM KCIUKI :cool: NO i ja czasem trzymam się jeszcze nadziei ze każda ciąża daje inne objawy nawet te wcześniutkie Także KTO TO WIE :cool:
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Dziękuję dziewczyny, w sumie to nawet nie wiem czy miałam owulację w tym cyklu, ale pierwszy raz odnotowałam wyraźny skok tempki dwa-trzy dni po tym jak bolały mnie jajniki. Wczesniej wszystkie obserwowane były bezowu, z niewielkim wzrostem tempki około 20 dc.
  6.  permalink
    Fiołku To ja trzymam z całych sił :smile:
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    dziekuje :wink: ale na razie nie robie sobie nadziei, po tylu nieudanych cyklach podchodzę już do tego na lajcie :wink:
  7.  permalink
    Witajcie dziewiczyny, jestem na 28 dniach juz 2 cykl ale do tej pory nie udzielalam sie intensywniej na forum, ale podczytuje was od jakiegos czasu i znajduje w was chociaz was nie znam podpore w naszych nieustannych starniach, wzlotach i upadkach. O dzidziusia staramy sie z mezem w sumie 3 rok, 2 lata na „naturalnie“ jednak nic z tego nie wyszlo przez PCOS i cykle bezowulacyjne. Od marca zeszlego roku rozpoczelam leczenie farmakologiczne. Na poczatku dostawalam tabletki na zbicie hormonow meskich, cos sie poprawilo ale owulki nadal nie bylo, wiec dostalam CLO. Bralam CLO 3 cykle, 2x1 talbetke od 5 do 9 dc, w drugim cyklu piekne 3 pecherzyki byly ponad 22 mm, dostalam pregnyl na pekanie ale niestety @ przyszla, kolejny cykl jedno wielkie nieporozumienie, przestymulowane jajniki i na domiar zlego okazalo sie ze lewy jajnik nie pracuje tak jak powinien, wiec jest nadzieja jedynie co 2. cykl. W tej chwili robie 2 cykle przerwy dla ciala i ducha, ale powoli trace nadzieje...
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    Coconutkiss witamy!
    A mężuś miał robione badanka?
    Pamiętaj nadzieja umiera ostatnia, tego się trzymamy. :wink: Prędzej czy później każda z nas zostanie mamusią, dlatego nie ma co się poddawać :smile:
  8.  permalink
    Fiołki, mężuś miał robione badania, wszystko ok - i ilosc i jakosc ;) Problemem jestem ja, a raczej moje hormony.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Coconutkiss - witamy i pamiętaj, że jesteśmy tutaj żeby się wspierać i trzymać razem w tych czasem bardzo cięzkich dniach. Moja siostra cioteczna myślała ma PCOS i mimo to zaszła w ciążę bez żadnych hormonów - fakt że o tym ni emyślała więc umysł był czysty ale mimo wszystko pokazuje to że się da i to czasem nawet bez problemu ;) Trzymam kciuki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Część Dziewczyny!! mam pytanie, po ilu dniach robiłyście test ciążowy po zastrzyku Ovitrelle?? gin mówil,że po 14 dniu od przyjęcia, a jakie Wy macie doświadczenia??
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny, dziekuje za mile przyjecie i cieple slowa :) :bigsmile:
    • CommentAuthoraneskaben
     permalink
    KatekMuc ja robiłam test po 10 dniach od podania i już był negatywny, wcześniej wychodziły dwie kreseczki. Nie wytrzymałam i musiałam sprawdzić czy faktycznie tak działa. Generalnie to były jedyne dwie kreseczki jakie widziałam kiedykolwiek na swoich testach:cry:
    Już drugi raz podana Ovitrelle i najgorszy moment oczekiwania, niestety będzie się dłużył.

Witam staraczki i trzymam kciuki za nas wszystkie.
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    dziękuję za odp :)

Treść doklejona: 18.01.13 20:50
    i przykro mi ja też od roku widze tylko jedną kreskę, :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No ja niestety też jedną widzę cały czas - aż przestałam robić testy - dopiero jak się bardzo spóźnia to robię ale to tylko dwa razy się zdarzyło więc raczej nie robię... chociaż tak się zastanawiam, ze skoro wyszedł mi kiedyś niski progesteron to może powinnam robić żeby w razie czego jak najszybciej luteinkę łykać... ale to już chyba za daleko wychodzę z myślami i zamartwianiem się :/
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    dzisiaj to moj 31 dc. nie robie juz testow bo zobacze jakis cien a pozniej rozmyslam...i robie sobie nadzieje...a co do bolacych cycochow to ja ostatnio mam takie bole ze az placze:cry:bola cale lacznie z sutkami i robie sobie nadzieje bo z pierwszej ciazy pamietam wlasnie bol sutkow jako pierwszy objaw.i jak to moja przyjaciolka powiedziala:jak cycki bola po bokach to ciazy brak-u mnie sie sprawdza:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeJan 19th 2013
     permalink
    Ja mimo okrutnego widoku jednej krechy,nie lubie przeciagac zludzen tylko testuje
    Loren a ktory to dzien wyższych temperatur?
    • CommentAuthorffmm
    • CommentTimeJan 19th 2013
     permalink
    Loren - ja mam podobnie - na każdym sikańcu potrafię dostrzec cień cienia i lecę na betę, a tam nic.. Teraz już mam obcykane, których testów nie kupować, mój oszust numer jeden to qvick viue, za to bobo niebieski ma złe opinie, a wczoraj wyszedł mi idealnie negatywny i taki pozostał przez całą resztę dnia (bo ja magicznych cieni to potrafię niestety cały dzień poszukiwać).
    Byłam wczoraj na poszukiwaniach nowego gina do stymulacji clo i zdecydowałam się na klinikę niepłodności - koszty generalnie takie same jak zwykły gin prywatny, za to kompetencja lekarza to nie ma żadnego porównania. Bałam się, że tam na dzień dobry to milion drogich badań, ale powiedziałam pani, że leczę się już u endokrynologa i chodzi o poprowadzenie mnie w stymulacji clo, no i się zgodziła. Najpierw powiedziała, że moja dawka clo jest malutka (4 tabletki), a przecież ja mam właściwie 3 zalecone. Potem zrobiła usg i orzekła, że nie jest pewna, czy widzi torbiel i ciałko żółte czy dwie torbiele, mimo, ze ma świetny sprzęt i powiedziała, że usg nie jest wyrocznią w kwestii owu. Kazała zrobić progesteron i tu ma tkwić odpowiedź, wyśmiała lekarza, który robił mi usg w tym cyklu i zawyrokował, ze robienie progesteronu jest bez sensu. Z wynikiem mam przyjść do niej w pon, to będzie jeszcze przed miesiączką i wtedy postanowimy co dalej. Mam już wynik: 34,39 ng/ml (norma dla lutealnej 1,7-27), niby sporo, ale jak to się ma do faktu, że miałam 2 jajeczka? Mam to dzielić na pół? Jak myślicie, dobry wynik?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.