Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeFeb 5th 2013
     permalink
    cialko zolte i plyn w zatoce Douglasa to potwierdzenie owulacji :)
    Gratulacje!!!
    • CommentAuthorann222425
    • CommentTimeFeb 5th 2013
     permalink
    D0LLy nie dziekuje taraz trzeba tylko czekac
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
    • CommentTimeFeb 6th 2013
     permalink
    Dziewczyny, po clo też tak miałyście, że przed okresem okrutnie bolało Was podbrzusze? Nie wiem co się dzieje, zostało 5 dni do @ a ja zwijam się z bólu, nigdy takiego ciągnięcia nie czułam.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Tak, po Clo bóle są dużo silniejsze. Ja też tak miałam.
    •  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeFeb 6th 2013 zmieniony
     permalink
    ja nie mialam boli-od razu sie zabezpieczylam i wraz z clo bralam Mg+B6
    magnez pomaga zeby nie miec bolesnych miesiaczek takze wspomaga sluz-ktory clo czesto zasusza
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie, bo może któraś z Was miała podobnie. W grudniu skonczyłam brać Clo , brałam je przez 3 cykle i nic sie nie udało. W styczniu poszłam do ginekologa na monitoring (od stycznia juz bez clo) i okazało sie ze 14 dc miałam pęcherzyk 20mm, pękł on 19 dc i miał wtedy około 24,5mm. 22 dc byłam na monitoringu i ginekolog powiedział,że widać,że pęcherzyk pękł pare dni temu , bo została tylko niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa. Niby wszstko ładnie pieknie, ale niepokoi mnie grubość endometrium. Zawsze było w normie. Ładnie rosło i przed miesiączką miało 16 mm. A teraz ma 19 mm. Niby norma jest do 16mm. Czy jest możliwość,że jestem w ciąży i dlatego jest grubsze, czy może coś jest nie tak? Moj ginekolog nie jest zbyt rozmowny, dlatego postanowiłam poradzic się Was. Z góry bardzo dziekuję za odpowiedź.
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Natka zmnień gina, jeśli nie jest rozmowny...
    endo dość grube, ale przecież różne rzeczy się dzieją na tym świecie ;)
    --
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    To juz moj 3 lekarz. Widocznie nie jest mi dane trafic,na dobrego lekarza. Mam taka mala nadzieje,ze to ciaza,ale pewnie przy ciazy endo nie jest takie grube :( Jak znam moje szczescie ( a raczej pecha ) to pewnie bedzie cos nie tak :(
  1.  permalink
    Natka zrób test
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Dziewczyny, nie wytrzymałam (za 5dni termin@) poszłam rano na bete. Od wczoraj dziwnie się czułam dzisiaj rano zemdliło mnie i trzyma do tej pory. Przed chwilą wróciłam, odebrałam wyniki. Jestem w ciąży:):):) Boże grubo ponad 1,5 roku starań, ogrom wylanych łez... udało sie, nie potrafię nawet opisać co czuje. Zapiałam się na jutrzejszy wieczór do swojego gina:)

Treść doklejona: 06.02.13 16:59
    Tak więc u mnie clo pomogło w pierwszym cyklu. Sądze że HSG też odegrało tutaj ważną role.
    W pierwszym cyklu clo i w tym samym cyklu co HSG zaszłam w wyczekaną ciąże.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Roksu: Jestem w ciąży:):):)

gratuluje :)
    --
  2.  permalink
    Roksu, wielkie gratulacje !!! ;))))))
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Roksu ! Gratulację ! Aż się popłakałam normalnie ! :****
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Roksu- zajrzałam przypadkiem i gratuluje serdecznie!!! Hurrra! :)
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Roksu super wieści:))))))) czyli mogę mieć nadzieję....
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Ja sama nie potrafię w to uwierzyć. Gdyby nie to dziwne przeczucie nie poszłabym na bete, ja czułam, że jestem w ciązy, cięzko to określić. Dzisiaj rano miałam mdłości, trzymają do tej pory, no chyba ze coś zjem wtedy na chwile przechodzą. Jutro ginekolog:bigsmile: jak szłam z laboratorium to do niego zadzwoniłam i mówię ze właśnie wracam z laboratorium i robiłam badanie krwi i jestem w ciąży, a on się śmiał że jutro zobaczymy czy czasem potrójną mamą nie jestem:bigsmile:
    Uczucie nie do opisania...

Treść doklejona: 06.02.13 18:27
    KatekMuc: czyli mogę mieć nadzieję....
    Nadzieje trzeba mieć. Choć przyznam szczerze, że jeszcze kilka dni temu w głowie ciągle siedziała mi myśl, że to jest mało realne.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    jejku, jak ja nie mogę doczekać się takiej chwili ! Normalnie jak to czytam to łzy w oczach mam ;) To musi być niesamowite ! Jeszcze raz gratuluję ;****
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Tinamar: jejku, jak ja nie mogę doczekać się takiej chwili !
    obyś się doczekała:kissing:
    Ja sama wątpiłam w to że mi kiedykolwiek się uda. A od jakiegoś czasu testów ciążowych unikałam jak ognia, dlatego poszłam na bete, w sumie rano przechodziłam obok laboratorium, weszłam i już.
    Chciałabym Ci napisać będzie dobrze nie trać nadziei, ale tego nie napisze bo wiem że to słyszysz, lub też czytasz bardzo często. Mnie takie teksty osobiście wkurzały. Wiem co czujesz, bo sama jeszcze kilka dni temu to czułam. Mój mąż jutro wraca ze szkolenia ale będzie miał niespodziankę.
    Aha, jak odebrałam wyniki i pani w laboratorium powiedziała jest pani w ciąży to najpierw poczułam mega ciepło w sercu, a potem nie potrafiłam powiedzieć odwidzenia bo ryczałam.
    Tinamar wiem jak Ci ciężko i przytulam Cię online:grouphug:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no i znowu się popłakałam jak sobię tę chwilę wyobraziłam jak nie mogłaś nic powiedzieć :) Wspaniałą niespodziankę dla męża masz ;) To teraz dbaj o siebie i odpoczywaj sobie kochana :****
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Z całego serca Ci tego życzę.
    A wiesz już co jest przeszkodą w zajściu w ciąże??
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no włąśnie nie wiem... staramy się jakieś 1,5 roku i pierw nie miałm @ więc brałam luteinę... potem się okazało że nie mam owulacji więc 6 miesią\ęcy cło z bromergonem... jeszcze wcześniej wyszłą niedoczynność tarczycy i biorę euthyroks... zastanawiam się czy owulacji nei miałm bo tą luteinę brałam i mi ją hamowałą bo np. teraz miałąm owulację w 21 dc i z tego co pamiętam przed braniem antykoncepcji miałam dośc długie cykle... teraz mam długie plamienie przed @ i własnie Minia mi napisała że też tak miała że w 23 dc progesteron w normie a potem spadał i nie było szans na trwałe zagnieżdzenie.... i się boję że u mnie tak samo ale moja gin nic z tym nie robi tylko kolejny monitoring owulacji :(((( ehhh... badania w tym cyklu wszytskie w normie...
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Ja też miałam taką "lekarkę" tylko że ona po 5 razy w cyklu kazała mi do siebie przychodzić, a wizyta 90 zł. Teraz mam ginekologa który od razu połapał się o co chodzi. Tylko, że u mnie to tylko owulacja była za późno, bo w cyklach 28 dniowych w 18-19dc, także za późno. Dał mi lekarz clo i owulacje miałam w 13dc. a badałaś sobie progesteron w trakcie tego plamienia?? Powiedz lekarce co i jak. A skąd jesteś??
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    jestem z Warszawy. Żałuję tylko że jakoś wczęsniej do Was nie napisałąm i nie zrobiłąm badania już teraz... a teraz to się boję nie brać luteiny bo boję się że a nóż się uda a nie dotrwam daleko :/ ale pójdę do innego ginekologa już chyba nawet wiem do którego i się zapytam a do tego mam tenn monitoring więc może coś się wyjaśni :/
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Rzeczywiście nie ciekawie, masz cholerny problem z hormonami:sad:
    Nie wiem co Ci doradzić, bo ja tak daleko nie doszłam, mi clo od razu pomogło. Moge tylko powiedzieć że mi przykro:cry:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no nic, pójdę do tego ginekologa innego i zobaczę co powie ...
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Roksu! gratulacje!!! :)))
    --
  3.  permalink
    Roksu gratulacje i dużo zdrówka :)
    --
    • CommentAuthoranitka99
     permalink
    Roksu GRATULACJE!!!! bardzo się cieszę aż zaklaskałam jak zobaczyłam. Ja też jestem w pierwszym cyklu clo i byłam dzisiaj w 19 dc u lekarza ma monitoringu i mam pęcherzyk 25 mm i przepisał mi Ovitrelle i jutro mam zrobić sobie z rana zastrzyk. Ja mam 28 dniowe cykle i myślałam ze ten cykl jest stracony a tu taka niespodzianka. Temperatura mi nie skoczyła i nie miałam owulki mam nadzieje ze ten zastrzyk mi pomoże. we środe znowu idę do niego
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Dziękuję dziewczyny:kissing: Wam też życzę dzidziusia, z całego serducha:heartbounce:
  4.  permalink
    Gratulacje,gratulacje.Ja zaczełam przyjmowac Clo 2x1,jest to spora dawka i wiecie co nie mam ani jednego pęcherzyka.Jestem w 13 dc i nic.Nie wiem co o tym myslec.Co jest ze mna nie tak.Juz zmieniałam lekarzy jak rekawiczki.Ten co przepisał mi clo nie dał żadnego monitorunku i po 3 miesiacach kazał przyjsc do niego jakbym nie zaciazyła.Ale jak mam zaciazyc jak brak jest pęcherzyka.Jestem podłamana ta sytuacja
    •  
      CommentAuthoraslonko25
    • CommentTimeFeb 7th 2013
     permalink
    Roksu Gratulacje :) :bigsmile:
    • CommentAuthoranitka99
     permalink
    andzik mój lekarz tez mi przepisał clo na dwa miesiące bez monitoringu i powiedział ze jak nie znajdę w ciążę to żebym przyszła po większa dawkę. No i niestety a może i stety zmieniłam lekarza i teraz czuje ze ktoś mną sie w koncu zajął, monitoring a wczoraj zastrzyk Ovitrelle na owilacje. Może trzeba spróbować jeszcze raz z tym lekarzem.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Andzik, warto jeszcze spróbować innego lekarza... ja tez nei lubię zminiać ale w sumie jeśli u nas większość lekarzy jest beznadziejnych to chyba nie mamy wyboru... ja już myślałam że znalazłam tego jedynego ale neistety znowu okazuje się że jednak muszę się poradzić innego, bo za poważne śą to rzeczy... w końcu chodzi o nasze zdrowie i mamy prawo wymagać ;) A skąd wiesz że nie masz pęcherzyka skoro nie masz monitoringu ?

Mi przy 2x1 clo nie za bardzo rosły i nei miałam owulacji. Dopeiro jak bromergon dostałam to podziałalo od razu. Ale teraz już mam owulację bez wspomagaczy ;)
    --
  5.  permalink
    taak, jest tylu lekarzy ze trzeba szukac az sie znajdzie konkrwtnego :)
    ja to dzisiaj w szoku jestem...
    w 14 dc mialam usg robione i mialam dwa pecherzyki 20 i 25 mm, dostalam pregnyl..... dzis jest 8 dzien po zastrzyku , zrobilam dzisiaj z ranca test ciazowy dla sprawdzenia czy rzeczywiscie bedzie pozytywny po pregnylu a tu szok test ciazowy wyszedl NEGATYWNY !
    co o tym myslicie? moze cholewcia ja jestem jakas z kosmosu ....
    --
    •  
      CommentAuthortuskaa82
    • CommentTimeFeb 8th 2013
     permalink
    CzasNadziei, a może dawka pregnylu nie była jakaś szczególnie duża? Albo masz testy z kosmosu;) Dziwna sprawa.
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    czas nadziei
    strasznie dziwne???
  6.  permalink
    No strasznie dziwne, bo z tego co czytalam i mowili dziewczyny i lekarze to jest że hcg jest wysoki do 10-12 dniu po zastrzyku pregnylu..... wiec to jest dla mnie dziwne.
    Tuskaa, dostalam pregnyl 5000 , nie wiem czy to malo czy normalnie.
    --
  7.  permalink
    ja brałam choragon 5000 - odpowiednik pregnylu i testy były negatywne. W tym cyklu (III z clo) dostanę podwójną dawkę.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    mnie lekarka zapisala 10.000 jednostek na wywolanie owu a potem dodatkowo 2500 co 2 dni 4 razy zeby wzmocnic Progesteron i nawet w 14FL test wyszedl pozytywny a nastepnego dnia mialam @
  8.  permalink
    Tinamar,ja poprostu poszłam do najblizszego lekarza i spytałam czy moze monitorowac moje owulacje i sie zgodziła.Byłam w 10 dc i nie było żadnego pęcherzyka.Miałam isc we czwartek ale ja nic nie czuje zadych bóli w podbrzuszu wiec taka zrezygnowana byłam i nie poszłam.Wybieram sie za miesiac ale tak w 12 dc.
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Roksu - brawo :) i super! Gratulacyjne uściski!
    andzik - ja mam za sobą 1 monitorowany cykl, który właśnie się kończy i aktualnie czekam na @, żeby zacząć nowy z CLO (pierwszy raz będę miała tę przyjemność). Pani Dr, doświadczona w opiece nad starającymi się, planując ten mój nowy cykl od razu zaprosiła mnie na 12dc, więc może po prostu wcześniej nie ma sensu podglądać pęcherzyków? Dobrze, że masz plan z nawiedzeniem gina właśnie wtedy :D Trzymam kciuki!
  9.  permalink
    Ja brałam CLO od 5-9dc i od 8-12dc estrofem przez 6 miesięcy z przerwą na pracę wakacyjną, i przez pierwsze dwa miesiące nie chodziłam na monitoring bo lekarz powiedział że jeszcze nie będzie się nic działo bo w trzecim miesiącu dopiero mogą być widoczne efekty, ale to nie znaczy że nie można próbować w pierwszych dwóch miesiącach. Potem chodziłam w 13 lub 14 dc na monitoring lecz niestety moje jajniki i pęcherzyki z PCO były nieugięte więc poszłam na laparoskopię, i teraz właśnie wchodzę w pierwszy cykl po laparoskopii, od pierwszego dnia biorę PARLODEL 1/2 potem znowu CLO i ESTROFEM i na monitoring. Może tym razem się uda :) Były podejrzenia tarczycy cukrzycy ale po badaniach wszystko było oki, prolaktyna mi ciągle skakała po tabletkach, pierw miałam strasznie wysoką więc tabletkami obniżyłam potem znowu za niska więc przestałam jeść, potem znowu TSH za wysokie potem za niskie i znowu za wysokie.... jedna lekarka nawet powiedziała że trzeba będzie operować w mózgu bo coś nie tak z przysadką mózgową jest i wtedy zmieniłam lekarza i zaczęłam wszystko od nowa, dał mi nadzieję że nie jest aż tak złe i trzeba po kolei próbować różnych metod....
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorRoksu
    • CommentTimeFeb 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja clo brałam od 3 do 7dc, w 12dc miałam 3 pęcherzyki. Mi clo pomogło w pierwszym cyklu, może dlatego, że ja nie miałam problemu z jajeczkowaniem, tylko z fazą lutealną (u mnie wynosiła 9dni). W piątek na wizycie u lekarza dowiedziałam się, że z 3 pęcherzyków zagnieździły się dwa :surprised::surprised: Także jestem w gronie kobiet, które spotkały się z "niepożądanymi" skutkami clo. Jestem mega szczęśliwa, bo dzięki clo będę mamą bliźniąt. Życzę Wam powodzenia i oby Wam również się udało.
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeFeb 10th 2013
     permalink
    Rokusu kochana !!! Gratuluję :) ;) ;) Jejki, ale wspaniale ;) Normalnie aż mnie brzuch rozbolał z podekscytowania ;) Dbaj o siebie podwójnie zatem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Tinamar: Gratuluję :) ;) ;)

Dziękuję jeszcze raz i wieże że Tobie też się uda. Ja też już straciłam nadzieje, a tu o proszę.
    Bardzo się cieszę, że będzie dwójką, to było moja marzenie:bigsmile: Choć nie ukrywam, że pełno we mnie obaw. Skutki uboczne ciązy odczuwam razy dwa i beta skacze jak szalona. Mój gin stwierdził, że to norma przy ciązy mnogiej, ale żeby się nie odwodniła to lepiej jak wypisze mi skierowanie do szpitala, no i tak niestety muszę iść w środe do szpitala. Wymiotuje, jak przy jakiejś ostrej grypie jelitowej, a do tego silne bóle brzucha i zaparcia:shamed:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ojej - bidulka :( Ale zniesiesz wszystko raz dwa i zanim się obejrzysz będziesz miałą przy sobie dwa piękne maluszki ;) Nie wiem czemu chciałam odruchowo napisać córeczki he he ;) Ja mogłabym i trójeczkę, tylko żeby w końcu wogóle się udało ! Przyjmę wszystko i nie będę marudziła ;)
    --
  10.  permalink
    Kochane kobietki powiedzcie czy cykle bezowulacyjne są dłuższe czy krótsze?
    --
    • CommentAuthoranitka99
    • CommentTimeFeb 11th 2013
     permalink
    Roku czy dostalas coś na ta fazę lutealną? I co powoduje krótka faza lutealna?
    •  
      CommentAuthorRoksu
    • CommentTimeFeb 11th 2013 zmieniony
     permalink
    anitka99 mi lekarz zapisał clo. Owulacje miałam 18-19dc zamiast 13dc. Do tego magnez z witaminą b6, bo niby jej niedobór powoduje krótką faze lutealną.
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeFeb 11th 2013
     permalink
    a ten magnez tobrałaś przez cały cykl ? Moż ekurcz eja do cło powinnam wrócić... yhhh...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.