Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorRoksu
    • CommentTimeFeb 11th 2013
     permalink
    Dokładnie to dwa cykle i nadal go biorę, a do tego kwas foliowy. Dzięki temu miałam mniej bolesne miesiączki i nie odczuwałam NPM. Tinamar pamiejtaj, że każdy lek na każdą kobietkę działa inaczej. Znam dziewczyny które brały tylko luteine i im pomogła, albo duphaston. Mi niestety żaden z tych leków nie pomógł, dopiero clo.
    A dziś czuje się tragicznie, pakuje już torbę do szpitala i chyba wyruszam. Zaczęłam plamić na brązowo...
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj kochana... Trzymam kciuki :* Na pewno to nic poważnego ale trzeba dmuchac na zimne :*
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Kochana ja teraz to dmucham na lód. Jakby nie było za długo się starałam i nie pozwolę zęby coś się stało. Trzymajcie kciuki, jadę. Jak będę coś wiedziała to się odezwę:)
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Roksu GRATULACJE!!

ja dzis mam 16 dc- pierwszy cykl z Clo ok troche jajniki mnie bolały ale nic innego , a wczoraj krwawienie jak na okres :cry: nie wiem od czego i dla czego, ale jeżeli coś tam bylo juz tego nie ma

Treść doklejona: 11.02.13 13:02
    andzik1978
    u mnie jest ciężko o dobrego gin na NFZ mało kto ma usg w gabinecie i jeszcze mniejszej ilości chce się je robić- a terminy po 2 tyg, poczekam jeszcze jeden cykl i zobaczymy... bez wymówek będę szukała nowego gin!
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Justynia mój gin za każdym razem robi mi usg i to na NFZ. Mieszkam w małym mieście, ale nie narzekam na lekarzy.
    Jaa jestem już w szpitalu i czekam na badanie, zaczynam sie bać, mam plamienia brązowe i bardzo silne bóle brzucha...
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Roksu
    będzie dobrze - musi byc!! trzymam kciuki :) za maluchy ... ja w pierwszej ciazy (pojedynczej) też plamiła na początku i wszystko się udało.
    pisz jak będziesz coś wiedziała :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Roksu - trzymam kciuki żeby wszystko było ok :*** Daj znać koniecznie po badaniu !!!
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Jak na razie lekarz powiedział, że nie może dużo powiedzieć, bo to za wcześnie. Musze zostać w szpitalu, bo na usg lekarz stwierdził, że teraz na jego oko to jest we mnie trójeczka. Powiedziałam, że by się zgadzało, bo po clo miałam 3 duże pęcherzyki. To byłby pierwszy taki przypadek w naszym szpitalu, więc lekarze są bardzo mną zainteresowani. Te plamienia to najprawdopodobniej zmiany hormonalne związane z mnogą ciążą, ale muszę tu zostać, bo nigdy nic nie wiadomo. Szczerze mówiąc to jestem troszkę wystraszona, bo mam silne bóle.:sad:
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Roksu - trzymaj się dzielnie, kibicujemy Ci baaaardzo :*
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Trójeczka ??? Ło matko ;) Trzymam kciuki kochana :*****
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    asizo: kibicujemy Ci baaaardzo :*

Dziękuję:kissing:
    Tinamar: Trójeczka ???

Sama w szoku jestem:crazy: Wszystko okaże się na dniach co i jak. Bobasy terasz szybko rosną. Matko jakby była trójeczka to jak ja sobie poradze? Skutki uboczne CLO:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Trojaczki ^^ szok... czasem jak z mężem rozmawiam to obawiamy sie mnogiej ale trojaczki to już coś :)
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    justynia w ciązy mnogiej bardzo szybko rośnie beta, mi od czwartku wzrosła o prawie 200%. Bliźniaki są na pewno, a lekarz w szpitalu stwierdził, że na jego oko to wygląda na trojaczki. Przynajmniej lekarze się mną zainteresowali i ciągle któryś do mnie przychodzi, bo ja taki nietypowy przypadek:bigsmile:
    Jednak CLO podziałało razy 3
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    roksu ale ja juz mam jedno w domu u nas 3 byla by wyzwaniem :) ale na bliźniaki jesteśmy psychicznie gotowi :)

a ja siedzę jak na szpilkach dzis 16 dc - wczoraj krwawienie wydaje mi się że za mocno jak na implantacyjne ... sama nie wiem
    jutro idę na bete mniej mnie będzie to kosztowało jak nerwy :) wole wiedzieć że nic nie ma jak się gryźć z myślami ...
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    A na bete nie za szybko? kiedy miałaś owulacje?? Ja bete robiłam w 24dc i byłam przy dolnej granicy. Uciekam spać, bo tu wszystkie kobietki już śpią, a ja przed kompem. Brzuch boli jak cholerka, a plamienie nadal jak kawa z mlekiem... Krwawienie w 16dc?? dziwne... może lepiej do gina?
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Justynia, na bete 17 dc? nie wolisz poczekać? strasznie wcześnie

Treść doklejona: 11.02.13 21:57
    Roksu gratulacje!!! trzymaj się ciepło i dbaj o siebie :) trojaczki :shocked: trzy małe szczęścia, niesamowite :)))
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    velvetin: trojaczki :shocked: trzy małe szczęścia, niesamowite :)))

To skutek uboczny CLO, ale bardzo miły skutek:bigsmile:
    Martwie sie bardzo, bo coś jest nie tak, bo inaczej nie zostawiliby mnie w szpitalu...
    •  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeFeb 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Roksu - jesteś na pewno pod dobrą opieką, dbaj o siebie i się nie forsuj :* trzymam kciuki :)

Dziewczyny!
    Czy któraś w następnym cyklu po odstawieniu CLO miała w fl okropne bóle podbrzusza i jajników? tak mnie siekło, że zastanawiam się nad szpitalem, wziełam nospe forte, ale nic nie dało, do tego plecy zaczęły mnie boleć i już nie wiem jak mam się usadowić, żeby tak nie rwało :(
    --
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    Czesc dziewczyny. Mam do Was pytanie. Okolo 10 dni temu mialam owulacje,oczywiscie pare dni przed i pare dni po upr,,przytulalismy" sie z mezem. Dzisiaj czyli 9, 10 dni po owulacji robilam B-HCG i ciazy nie ma. Czy to mozliwe,ze zrobilam badanie za szybko? Zauwazylam,ze bola mnie sutki,a nigdy przed miesiaczka tak nie mialam i wczoraj mialam jakies dziwne zawroty glowy. Bardzo dziekuje,za odpowiedz :)
    •  
      CommentAuthorvelvetin
    • CommentTimeFeb 12th 2013
     permalink
    jeśli jesteś przed terminem spodziewanej miesiączki, to oczywiście, że beta mogła wyjść mała mimo ciąży, trzeba poczekać do terminu spodziewanej miesiączki..
    --
    • CommentAuthorNatka111
     permalink
    Tak,jestem przed miesiaczka,jakies 2,3 dni. Czyli powinnam za pare dni powtorzyc badanie? Mam jakies dziwne dolegliwosci,tak jak pisalam,bola mnie sutki,kreci mi sie w glowie,kluje mnie jajnk,z ktorego byla owulacja,ale od czasu do czasu brzuch pobolewa mnie, jak na @, myslisz,ze tak moze byc na poczatku? Jestemy 3 lata po slubie,a od 2 staramy sie o dzidziusia. Bralam Clo,ale tez nic nie pomoglo,zmienialam lekarzy,odpuszczlam sobie,jak wszyscy radzili i nic :( juz trace nadzieje,ze nam sie uda :(
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    sa mniej i bardziej czule testy
    z tego co dziewczyny pisza to bobotest jest chyba czulszy.
    wiem,ze to bardzo trudne ale najlepiej chyba poczekac jeszcze pare dni...
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 12th 2013 zmieniony
     permalink
    hej jestem po becie czekam na wyniki

dzwoniłam do gin
    musimy wykluczyć wczesne poronienie wiec beta
    beta jest dodatnia 48h po zagnieżdżeniu
    owulacje miałam 11dc (wiem to ) w 1 ciązy bobo test (niebieski) wyszedł mi pozytywny 18 dc :)
    dziś 17 dc jeżeli coś było/jest to się pokarze to krwawienie z czegoś musiało być wydaje mi się ża na implantacyjne za obfite :/ bardziej wczesne "oczyszczenie", dodam że sama z siebie z bez luteiny rok mogę nie mieć @ wiec teraz od 15 dc .... eh sama nie wiem
    kazał zrobić bete to zrobiłam

Treść doklejona: 12.02.13 14:00
    beta 6 ;/ i co teraz??
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Beta powyżej 5 to ciąża...
    --
  1.  permalink
    Możesz zrobić bete jutro i znaczyć czy rośnie
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    dzwoniłam do gin powiedział to samo jutro, znów na beta czy rośnie. mam brać 2x po 2 luteine (rano i wieczorem po 2)
    a jak by było po to po ilu spada??
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Głowa d góry, myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze :)
    3mam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Justynia a jaka norma labo, bo to zależy od metody i w niektórych jest od 25 ciąża. W 17dc trochę dziwny wynik, chyba że owu była około 10dc to jest możliwe. W każdym razie trzymam kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Roksu - ja się dziś czujesz ? Zostałaś w szpiatlu ?
    --
  2.  permalink
    Właśnie też zaglądam czy Roks
    u coś napisała
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Jestem nadal w szpitalu, w nocy miałam bardzo obfite krwawienie. Okazało się, że mam 3 krwiaki... Lekarze nawet nie są w stanie mi powiedzieć, czy coś z tego będzie. Dobrze, że pojechałam do tego szpitala. Załamana jestem:cry::cry:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć kochane, większość mnie nie zna bo widzę nowe staraczki :bigsmile: mam na imię Roksana i jakiś czas ( chyba przez rok ) byłam na tym wątku zanim zaszłam w ciążę :bigsmile:
    Jak się czujecie kochane?? są jakieś dobre wieści?? jak Wasze starania??
    Pozdrawiam Was i trzymam mocno kciuki za Was :wink:

Treść doklejona: 12.02.13 18:17
    Justynia trzymam mocno kciuki za Ciebie :whorship::winkkiss::winkkiss::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Roksu - kurcze, przykro mi potwornie że musisz się nastresowac tyle - trzymam mooocnooo kciuki żeby wszystko się potoczyła dobrze. Kochana, trzymaj się i pisz koniecznie jak będziesz coś więcej wiedziaął. Jesteś w szpitalu więc pod opieką i to najwaziejsze.

Cześć Venus - witaj ponownie. Widzę że jesteś już u schyłku więc nie dziwne że dużo nowych tutaj ;) Mam nadzieję że kiedyś też będę mogłą tak nappisać :)
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Eh... aż żal pisać. Załamana jestem. To byłoby za piękne gdyby było prawdziwe. Ja muszę leżeć, a oddział ginekologii jest u nas zamknięty przez jakiś wirus i nawet mąż nie może do mnie wejść, a samej mi tu strasznie ciężko.
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Roksu, bidulko....Przytulam bardzo :( Skąd te krwiaki? Możesz napisać coś więcej? Co mówią lekarze?
    My Cię tu wspieramy bardzo i przesyłamy mnóstwo ciepłych myśli :* Bądź dzielna i koniecznie nie dawaj się żadnym czarnym scenariuszom.

Venus - miło Cię poznać :) i podziwiać Twój sukces :)
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Lekarz powiedział, że ciałko żółte mogło za mało progesteronu wydzielać i to dlatego, a ja nie brałam po owulacji luteiny i duphastonu. Lekarz mi nie zapisał... Inną przyczyną mogło być HSG w tym cyklu i bardzo możliwe, że jajeczka były naświetlone i może dojść do poronienia, bo RTG mogło spowodować wady rozwojowe.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ojejku ;( zaraz się popłaczę ;( Kochana, trzymam kciuki, może wszystko się ułoży... brzmi powarznie ale może się uda, to są przecież na razie tylko przypuszczeni aktóre nie muszą się psrawdzić. Pisz koneicznie, jesteśmy tu z Tobą i myślimy o tobie cały czas :*****
    --
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    tak mi przykro Roksu
    trzymaj sie jakos!
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Roksu a ja bardzo mocno wierzę ze będzie wszystko dobrze !!!
    Justynia88 jak zrobisz kolejna bete daj znać jak wyszła i mam nadzieję że będzie wyższa :)
    A ja zaczynam nowy cykl z nową nadzieją :) trochę was zaniedbałam ale mam nadzieję ze wszystko nadrobię :) :*
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Jutro się okaże, będę miała USG. Zobaczymy czy jeszcze mam gości dziewięciomiesięcznych. Ciągle krwawię, ale już mniej niż w nocy, wtedy to miałam wodospad:cry::cry::cry: Szczerze mówiąc to już trochę straciłam nadzieje, nawet mężowi mówiłam przez telefon, że dobrze, że jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy... Czuje się strasznie. Jeszcze lekarz mi powiedział dziś :"Nie martw się najważniejsze, że zaszłaś po CLO". Zaje***te pocieszenie:cry::cry:

Treść doklejona: 12.02.13 22:23
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, tutaj jak jestem sama są mi potrzebne...:kissing:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kochana, może jednak jutro się wyjaśni pozytywnie... ciężka noc przed tobą bidulo :( Ehhh... Trzymaj się dzielnie :****
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Roksu: Lekarz powiedział, że ciałko żółte mogło za mało progesteronu wydzielać i to dlatego, a ja nie brałam po owulacji luteiny i duphastonu. Lekarz mi nie zapisał... Inną przyczyną mogło być HSG w tym cyklu i bardzo możliwe, że jajeczka były naświetlone i może dojść do poronienia, bo RTG mogło spowodować wady rozwojowe.

Kochana trzymam mocno za Ciebie kciuki i trzymaj się rybka, będzie dobrze, musi być!!!!!! :grouphug:
    Hej kobitki czytam Was co dziennie może co drugi dzień, ale nie zawsze miałam czas coś napisać lub nie miałam humoru lub Bóg wie co jeszcze...:confused: zaniedbałam Was :shamed:
    Tinamar: Widzę że jesteś już u schyłku więc nie dziwne że dużo nowych tutaj ;) Mam nadzieję że kiedyś też będę mogłą tak nappisać :)

Trzymam za to mocno kciuki, oczywiście za każdą z Was trzymam kciuki kochane. Dobranoc :winkkiss:
    --
  3.  permalink
    Roksu kochana, bo u lekarzy panuje ogolna znieczulica, chociaz nie moge powiedziec tego o moim lekarzu. Zaszlam w ciaze tez po Clo, mialam spore problemy, bo wiecej przelezalam w szpitalu niz cieszylam sie brzuszkiem i ciaza. Tam lekarze traktuja pacjentki tasmowo, zadnej empatii. Ja trzzymam za CIebie po cichutku kciuki i wierze, ze krwiaki znikna. Dostajesz w ogole jakies tabletki na podtrzymanie?
    --
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Dzięki dziewczyny:grouphug: Trochę już straciłam nadzieje, ale zobaczymy może się uda.Venus87 długo się starałaś o dzidziusia?

Treść doklejona: 12.02.13 23:33
    Dostaje luteinę, na początku dopochwowo, a jak zaczęłam krwawić to pod język 3x1. No i na kroplówce jestem, bo mam problemy z wymiotami.
  4.  permalink
    Roksu ja jak zaczęłam krwawic to dostałam oprócz luteiny jeszcze zastrzyk przeciw krwotoczny cyclo coś tam i się zatrzymały mi krwawienie no ale potem znowu wróciły ale mi ciąża obumarła:-( trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno i modlę się również oby było wszystko dobrze i żeby CI się wszystkie maluszki rozwijały prawidłowo, bo jest to naprawdę piękne uczucie. Ja tak jak Ty leżałam wstawać mogłam tylko do toalety, całe pięć dni leżałam i wierzyłam że będzie dobrze ale im więcej i mocniej krwawiłam, tym bardziej traciłam nadzieję i z moja nadzieja odeszło maleństwo, poprostu poddałam się nie miałam siły myśleć pozytywnie. Wiem że to bardzo ciężkie i nie poddawaj się bądź silna, myśl pozytywnie to tylko chwilowe z dziećmi napewno jest wszystko ok dasz radę. Trzymajcie się mocno razem :)
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 13th 2013
     permalink
    dziś pojechałam bezpośrednio do szpitala na krew bo wyniki szybciej - beta 6 (czyli to samo)
    gin stwierdził że pewnie nic nie było
    na wynikach mam że >10 brak ciąży
    ale poniżej w takiej tabelce 0,2- 3 tydzień - i przedział od 5

krwawię on niedzieli 15dc jak @ a gin stwierdził ze jest to efekt uboczny CLO, ze jak w przyszyły cyklu sie powtórzy to będę musiała odstawić, i że za 1,5 tyg znów niby @ choć nie wiem z czego ;/teraz 2x2 luteinę jeszcze 6 dni miałyście tak??

roksu trzymam kciuki, pisz !
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Roksu, jak tam u Ciebie. Otaczam Cie cieplymi myslami :*
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Justynia ile jesteś dni po owu? Beta to tak około 10 może być wiarygodna. W 17dc to nawet do zagnieżdżenia raczej nie doszło, chyba że owu miałaś około 10dc.
    Jeszcze kiedyś w czasie praktyk, mieli tak stary sprzęt, że nawet ślepa próba czyli woda dawała wynik 15, norma tam była od 25. Dlatego ważna jest ta informacja, że ciąża powyżej 5,10,15, 25, 50 bo i takie widziałam. Jeszcze nic straconego, może coś się zaczęło dziać, musisz czekać do terminu @ lub kilka dni przed robić betę, ale w 17dc to okolice owu

Treść doklejona: 13.02.13 11:07
    Roksu kochana trzymaj się :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 13th 2013 zmieniony
     permalink
    minia85
    ja po CLO mam owulacje koło 10-11dnia widzę po śluzie i bólu jajników, miałam też tak jak zaszłam w pierwszą ciąże. teraz mam takie obfite krwawienie że nie ma szans by co cokolwiek tam zostało. najbardziej martwi mnie właśnie to krwawienie :( nie wiem może jakiś polip?? a gin stwierdził że to normalny skutek uboczny, zaczęło się 15dc teraz 18dc. wiec nie wiem z czego mam dostać ten @
    dodam że mój gin nie widzi powodu do spotkania przed kolejnym cyklem chyba że bym chciała ... tak to przedstawił...

szukam teraz w necie kogoś z Bydgoszczy z dobrą opinią w tych sprawach i jak skończę krwawić przed kolejnym cyklem pójdę na konsultacje

ROKSU chodzę po mieszkaniu i myślę o Tobie :) oby wszystko się udało chociaż Tobie!
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Justynia88 a jak była tak wcześniej to w sumie może coś się zacząć dziać. Tylko dlaczego od wczoraj nie rośnie. Ja na clo się nie znam, więc nie wiem, czy jest ok. A bierzesz jakiś duphaston czy luteinę? tutaj musiałyby bardziej zorientowane dziewczyny pomóc. Mam nadzieję, że będzie ok :kissing:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.