Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorRoksu
    • CommentTimeFeb 13th 2013
     permalink
    Czekam na lekarza, ma być po 14... Też dostałam zastrzyk, a nawet dwa. Po tym drugim zasnęłam i przespałam 12 z pobudką na mierzenie temperatury o 6 rano. Dzisiaj głowa mi pęka, ale mój kochany mąż dziś wykłócił że musi do mnie wejść i z lekarzem porozmawiać. Przyniósł mi truskawki... kochane stworzonko:rainbow:
  1.  permalink
    To dobrze ze dostałaś wsparcie :)
    --
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Roksu, dobrze, że pospalas - organizm, madra bestia, wie jak się bronic i zbierac sily na "walke".
    Truskawki - mniam :*
    Trzymam kciuki za spotkanie z doktorem. Buzka!
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Zobaczymy... Mój mąż powiedział, ze lekarz tez na chwile obecna nie może za dużo powiedzieć, a USG tez nie powinno robić się za często bo we wczesnej ciąży możne zaszkodzić. Najprawdopodobniej jest to wina HSG, jajeczka za bardzo zostały naświetlone. Zobaczymy co będzie, mam trochę mieszane uczucia... ale wychodzę z założenia ze los wie co robi. Te truskawki spowodowały, ze zatęskniłam za wiosna...
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    ROKSU
    a bete Ci sprawdzają czy rośnie, z dnia na dzień??
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Roksu - kciuki mocna za Was zaciśnięte!

a ja w takiej pustce, od poronienia minie niedługo pół roku, a tu nic... zadnych leków nie biorę, miałam zarejetrować się do specjalistycznej kliniki do ginekologa, który pomógł wielu parom, w tym kilku znajomym...
    ale zwlekam z tą wizytę... :(

wiosna idzie, trzeba się wziąść w końcu za siebie! :)
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    an_ma - współczuję Ci bardzo, Twojej straty, ale i dopinguje mocno. Nie mogę powiedzieć, że "wiem jak to jest", ale pójdź do tego lekarza. "Zaryzykuj" - skoro pomógł wielu, to może i Twoją "pustkę" uda mu się wypełnić? Odwagi, Kochana!
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Jestem w trzy paku!!!!! Jak na razie dobrze. Beta wzrasta. Ulżyło...
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Roksu trzymam kciuki :) ulżyło mi, bo ostatnio dużo pecha na forum, będzie dobrze :*
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dziewczyny mam do oddania BROMERGON gdyby któraś chciała, niestety mi nie podszedł strasznie na niego reagowałam, musiałam przejść na PARLODEL, no i szkoda żeby się całe nowe opakowanie zmarnowało ;/ data ważności 02.2014 :)
    •  
      CommentAuthormrovka
    • CommentTimeFeb 14th 2013
     permalink
    ROKSU! WSPANIAŁE WIEŚCI!!!!! Bardzo się cieszę :*:rolling::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    wspaniale Roksu tak trzymaj!!!
  2.  permalink
    Roksu super :)) trzymaj sie cieplutko :)
    --
    •  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeFeb 14th 2013 zmieniony
     permalink
    skoro piszemy tu o lekach to chcialam Was ostrzec,ze
    wszelkie pochodne IBUPROFENU-IBUPROMY WSZELAKIE
    -obnizaja plodnosc
    -dzialaja antykoncepcyjnie
    -i wczesnoporonnie
    PRZY JAKICHKOLWIEK BOLESCIACH UNIKAJCIE TYCH LEKOW PODCZAS STARANEK O POTOMSTWO!!!
    "Pochodne ibuprofenu obniżają płodność mężczyzn i kobiet poprzez hamowanie syntezy prostaglandyn zawartych w nasieniu, macicy i jajnikach. Podobnie niebezpieczne są preparaty na bazie kwasu acetylosalicylowego i naproksenu."
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    WOW! Dolly! Dzięki, no nie miałam pojęcia...:/ Będę unikać jak ognia!
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    Drogie koleżanki, może mi doradzicie...
    Staramy się z mężem 2,5 roku o dwie kreseczki, miałam monitoring owulacji i jest wszystko ok, chciałam, żeby mój gin przepisał mi jakieś piguły ułatwiające zajście, ale powiedział, że nie widzi sensu bo u mnie wszystko ok.
    Mój M robił badania, najprawdopodobniej problem jest właśnie tutaj.
    Co nie zmienia faktu, że chwytam się wszystkiego czego mogę... no właśnie - czy mogę brać jakieś piguły profilaktycznie, czy musi być coś nie tak z którymś hormonem? Spotkałam się kilka razy z przypadkami, że u dziewczyny było wszystko ok, a i tak brała, stąd moje pytanie.
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Roksu
    Super :) Gratulacje... oby tak dalej wszystko dobrze się toczyło.

Hania89
    jak u Ciebie wszystko ok możesz brać witaminy :) innych leków nie ma potrzeby bo możesz sobie zaszkodzić! Jeżeli miałaś monitoring i jest owulacja prawidłowa to jedynie możesz brać w II fazie cyklu progesteron (luteine) na podtrzymanie ciąży.
    Ale jak sama wspomniałaś problemem nie jest Twój organizm - wiec Ty z swojej strony nic nie zrobisz.

A ja dziś na 18.10 do gin, coś mam złe przeczucie 19dc dalej krwawię juz 5 dzień ;/ może jakiś torbiel po nie pękniętym pęcherzyku??
    :cry:
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    Hania89
    zerknelam na Twoje wykresy i widze,ze czesto masz br na kilka dni przed @
    Oprocz witamin z folikiem mozesz sprobowac zrobic sobie kuracje ziolowa Castagnus
    Bierze sie 1 tabletke dziennie (jesli waga ciala nie przekracza 60kg, jak wazysz wiecej to 2 tabletki) przez 3 miesiace.
    Lek dostepny jest bez recepty w aptece.
    Mozesz tez dodatkowo brac Mg+B6 to tez reguluje ladnie plodnosc :)
    Jesli chodzi o Meza to tez witaminki-Salfazin , dodatkowo wit C no i zdrowy tryb zycia :) mniej alkoholu, wiecej ruchu, rzucenie palenia:)
    powodzenia!!!
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Roksu - tak się cieszę ! Jejku, jak musiaąłś biedna mieć ciężkie chwile ostatnio... wspaniale że są trzy calutkie i zdrowiutkie ;) Trzymam kciuki i wierzę że już teraz bedzie tylko lepiej ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Roksu kochanie tak bardzo się cieszę, że jesteś w 3 paku :cheer::cheer: ale się denerwowałam i martwiłam, jesteś bardzo dzielna :grouphug::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Rewelacja! Kolejna babeczka w trójpaku! :) Roksu, dużo szczęścia życzę!
    •  
      CommentAuthorkiczynek24
     permalink
    hej a ja wlasnie po wizycie:( 2 tab clostybegytu nie podzialaly na mnie:( juz nie mam sily, w pon kolejny monit jak nic neie bedzie to 3 tab clos... czy ktoras tak miala??? ja juz trace nadzieje:(
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    mi samo cło nie działało i jak dodałam do tego bromergon to już łądnie poszło...
    --
    •  
      CommentAuthorlija
    • CommentTimeFeb 15th 2013
     permalink
    Roksu, gratuluję! Dbaj o siebie i Maleństwa :*
    --
    •  
      CommentAuthorkiczynek24
     permalink
    Roksu gratuluje:*:*

Tinamar a ty zaszlas po tym bromergonie w ciaze??? udalo sie???

mi jeszcze gin powiedzial ze jak clo nie bedzie dzialalo to beda zastrzyki albo operacja zmniejszania jajnikow... :/
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 15th 2013 zmieniony
     permalink
    byłam wczoraj u gin bo 20dc a krwawienie nie ustało
    stwierdził ze to efekt uboczny clo
    dostałam na 10 dni duphaston i cyclonamine potem niby @
    endometrium 6mm wiec najprawdopodobniej wcale nie miałam owulacji
    kolejny cykl z clo z 1 tab

stwierdził że może być jakaś korelacja pomiędzy objawami a owulacją. jak zaszłam w pierwszą ciąże uwierzcie mi umierałam, ledwo chodziłam a teraz lekkie pobolewanie jajników. ale dawki nie chciał zwiększyć dopiero w kwietniowym cyklu

a beta 6 nie wiadomo od czego :/ była na granicy i stwierdził że jak nie przekroczyła następnego dnia 10 to nic nie było.

mam pytanie na co jest bromergon??

Treść doklejona: 15.02.13 09:20
    Roksu
    tak na marginesie jak masz 3 serduszka w sobie to jesteś w 4-paku :) :crazy:
    2-pak - jedna dzidzi
    3- pak bliźniaki hehe
     permalink
    Ja brałam bromergon na obniżenie prolaktyny ...
    http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=393
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No ja niestety nie zaszłam po bromergonie w ciążę ale miałąm piękne owulacje potwierdzone monitoringiem. Teraz szukam przyczyny innej bo owulacje już mam (choć dość późne bo w 20-12 dc)...
    --
    • CommentAuthorann222425
    • CommentTimeFeb 17th 2013
     permalink
    1 cyklz clo i test pozytywny:)
    --
  3.  permalink
    :) gratulację :)
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Graulacje Ann :)))
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Gratulacje ann :) też tak miałam za pieszym razem :)

Roksu
    odezwała byś się:) jak się czujesz?

Dziewczyny jakie dnia cyklu robiłyście prolaktynę, lekarz mi nie zlecił ale chce sprawdzić na własną rękę.
    • CommentTimeFeb 17th 2013 zmieniony
     permalink
    ja robiłem zawsze 5 dnia wszystkie badania...
    ale w sumie prolaktynę robiłam potem co dwa tygodnie żeby zobaczyć jak reaguje na tabletki i aby wiedzieć czy zmniejszyć dawkę czy zwiększyć
    •  
      CommentAuthorCoconutkiss
    • CommentTimeFeb 17th 2013 zmieniony
     permalink
    ann Gratulacje, zazdroszcze :)

Justynia88 ja zawsze mam przychodzic m-dzy 3-5 i m-dzy 18-20 dniem cyklu na badanie poziomu prolaktyny
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Gratuluję Ann :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    ann - jak fajnie, że się udało! Twój sukces daje nadzieje! :bigsmile:
    Ja wciąż (sic!!! Już mija 38 dc) czekam na NOWY cykl - testy negatywne, więc nie mam złudzeń. Doktorka mnie widziała i orzekła, że szczęśliwie nie mam żadnych torbieli (ponoć lubią przeszkadzać @), ale dlaczego @ nie przychodzi - nie wie :/
    Czekam i złoszczę się trochę tracąc czas. CLO wykupione stoi na półce i się śmieje... Wiecie, nie pamiętam kiedy z takim utęsknieniem wypatrywałam @ - jędza z niej, że nie przyłazi jak człowiekowi nowy cykl potrzebny do szczęścia...eh!
    •  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeFeb 18th 2013
     permalink
    prolaktyna 3-5 dzien cyklu
    .
    ann-gratulacje Szczesciaro!!! to niesamowite,ze clo dla niektorych dziala... u mnie 8 cykli brania bylo , minelo 6 lat staran i wciaz nic..
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    dolly- u mnie 6 cykli z cło też nic nie pomogło :( a taką miałam nadzieję...
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    dziś 23 dc - 8 dzień jak krwawię i nie mogę tego zatrzymać :( duphaston i cyclonamine jeszcze mam do niedzieli . kiedy to ma zacząć działać?
    asizu
    u Ciebie brak u mnie za dużo :)

jaka jest norma na prolaktynę w 3-5 dniu?? tak za wczasu abym miała do czego porównać :p

DOLLy
    będzie dobrze - musi być tak sobie powtarzam. Może teraz odbije do Ciebie :) Tu co parę dni któraś pisze że II kreski
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Justynia normy dla prolaktyny w zależności od labolatorium u mnie 4,8-23,3 ng/ml
    --
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    Justynia88
    masz 23 dzien cyklu i 8 dzien krwawisz? jak wygladala u ciebie temperatura?
    mialas skok ? jesli tak to powinnac zaczac juz nowy cykl tym krwawieniem
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 18th 2013 zmieniony
     permalink
    DOLLy
    u mnie temperatura skacze cały czas mam problemy z cukrem wiec nie jest obiektywna.
    jeżeli nowy cykl to co mam cykle 15 dniowe?? w 19 dc (lub 4 dc nowego jak by go liczyc) miałam endometrium 6 mm nie wiem w jakiej fazie powinno być takie.
    Po prostu stwierdził ze nie było owulacji i dla tego krwawię i endo niskie.

gin stwierdził żę krwawienie jest to skutek uboczny i nie mam go liczyć jako nowy cykl poza tym @ mam po 4 dni
    kazał brać duphaston (byłam na lutinie już 4 dni ale cieżko jak się krwawi) przez 10 dni i niby potem @, zaczęłam w czw 14.02 wiec jeszcze trochę mam
    ale nic się nie zatrzymało, jak do jutra będzie to samo to zadzwonię

a wszystko mi się odwleka, nawet nie wiecie jak mi się dniu dłużą
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    nie znam sie na cukrze
    jakbys mierzyla temperature rano o tej samej porze codziennie na lezaco przed wstaniem to tez Ci skacze???
    To ze skacze-gora-dol to moze oznaczac brak owulacji
    •  
      CommentAuthorRoksu
     permalink
    Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywałam. W sobotę wypuścili mnie ze szpitala. Jak na razie jest ok, ale jedna dzidzia rośnie za wolno i nie wiadomo czy dogoni rodzeństwo. Okaże się wszystko na usg w piątek i wtedy usłyszę 3 (oby) serduszka:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    to ja teraz zaciskam kciuki najmocniej jak mogę za najmniejszą kruszynke :**** Zobaczysz - jeszcze pokaże co potrafi ;) Ale super że już w domku - to znaczy że wszystko jest pod kotrolą. Bardzo się cieszę ;)
    --
    • CommentAuthorandzik1978
     permalink
    Witam.Dziewczyny jestem w 25 dc i pije duphaston.Od dwóch dni czuje bole żołądka i mdłości.Czy ktoras z was miała takie objawy.Rok temu tez przyjmowałam ale nie miałam takich objawów
     permalink
    Na co jest ten duphaston ??
     permalink
    Jak zajdzie sie w ciaze to jest lek podtrzymujacy ciąże.
  4.  permalink
    Andzik ja brałam przez 2 cykle duphaston.
    Nie czułam się po nim najlepiej, miałam mdłości, duszności i strasznie piersi mnie po nim bolały.
    Także ja nie za dobrze go znosiłam :confused:
    -- ,
     permalink
    Czyli nie jestem sama.Zobacze jak nastepny cykl zniose jak bedzie tak samo to umowie sie do lekarza
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.