Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 22nd 2013
     permalink
    ja też się łudzę co miesiąc i żyje nadzieją do krwawienia koncerny produkujące testy ciążowe i laboratoria na betę dobrze zarabiają na mnie, ale skora jest nadzieja jest szansa na 2 kreseczki i tylko tego sobie życzmy :swingin:
  1.  permalink
    Witam dziewczyny ja tu na 28 jestem już dość długo ale tylko mam wykres. Postanowiłam się ujawnić bo mam problem tak jak każda z Was. A więc miałam torbiel w 2009 skończyło się to laparoskopią + drożność (wszystko oki) później sama poszłam zbadać sobie hormony i wyszło że mam podwyższoną prl zaczęłam brać bromka w końcu po roku leczenia udało mi się ją obniżyć. W tym cyklu lekarz przepisał mi clo brałam od 3 do 7dc w 12dc byłam u gina i pęcherzyk jest 15mm dzis też byłam 14dc u gina na usg ale pęcherzyk 15,8mm jestem załamana ;( miałam brać lutke od 18dc ale w tej sytuacji chyba nie bede mogła bo przyblokuje owu. Muszę jak najszybciej iść do gina (czyli dopiero w poniedziałek)
    • CommentAuthorTekila85
    • CommentTimeFeb 22nd 2013
     permalink
    Malinko- ja też mam niby przepisaną lutkę od 16dc ale nie mogę jej tak brać- bo owulkę mam późno mimo brania clo- od 5-9dc.... Mój wykres do 16dc jest prosty jak zgon pacjenta:(
    Ja się staram 7 okropnych lat i oswoiłam się z myślą,że czasami się wkręcam-ale trudno- takie życie:(

Treść doklejona: 22.02.13 21:33
    Aha a jutro testuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 23rd 2013
     permalink
    Tekila85
    i jak teścik?? :crazy:

Roksu
    jak po USG kruszyna urosła ??
    • CommentAuthorandzik1978
     permalink
    Ja wczoraj miałam dostac okres.brzuch jakos dziwnie boli.Dzis zrobiłam test i kicha negatyw,a @ jak nie było tak nie ma.
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Negatywny:devil: dobra to dopiero 26 dc to się pocieszam;) dwa od kilku dni w nocy wstaję co 2h siusiu i kurde może za mało było...:surprised: jakoś pocieszać się trzeba:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
     permalink
    Mam strasznie bolacy brzucho i taki wzdety jak przed miesiaczka.Komedia.Jak ma przychodzic to niech przyjdzie,a moze za wczesnie zrobiłam test??dzis jest 29 dc
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Andzik no właśnie to takie dziwne:( ja np- jestem wkurzona jak wrrr normalnie mnie roznosi.. dziwnie mnie boli brzuch cały czas, nie mogę dopiąć spodni bo mnie ciśnie brzuch....ale to wszystko może być albo @ albo dzidzia..trzeba czekać:( Zrób może bete lepie co?Jak możesz.
     permalink
    Moze cos sie dociera tam w środku,jakies zmiany sie robia w organiźmie.Poczekamy zobaczymy ja zawsze miałam ksiażkowy okres co 28 dni z kalendarzem w reku.Jak nie bedzie do poniedziałku to lece na bede.To tez zalezy kiedy byla owulacja u mnie w 10 dc nie było nawet jajeczka potem nie byłam na monitoringu wiec nie wiem czy cos tam urosło czy nie i czy owulacja była ale jak była to napewno duzo puźniej.

Treść doklejona: 24.02.13 16:11
    Tekilko jak tam u ciebie,cos może sie zmieniło od wczoraj.U mnie ani do przodu ani do tyłu.Ani bólu podbrzusza jak wczesniej.Hmmmm dziwny jest ten świat
    • CommentAuthorTekila85
    • CommentTimeFeb 24th 2013
     permalink
    Kolejny test negatywny... Bola mocniej piersi, i podbrzusze-szyjka bardzo wysoko, twarda... Sama nie wiem..to 9 od owulacji- moze jutro cos wyjdzie..moze okres...
    •  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeFeb 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Wiem,ze to watek o clo
    Ciekawa jestem czy ktoras z Was brala n astymulacje Letrozolum?
    czyli Lamette lub Femare ???
    •  
      CommentAuthorCzasNadziei
    • CommentTimeFeb 24th 2013 zmieniony
     permalink
    ja bralam femare, to zalezy od organizmu bo slyszalam ze femare jest lepsze ale niesiety lepsze jajeczka mialam po clo... poza tym przy femarze mialam cykl bez owulacyjny
    --
    • CommentTimeFeb 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Wiec juz dzis wszystko jasne.Byłam u lekarza i wykluczył ciąże.Okres mam dostac za pare dni.Dzis 31dc.Mam nadzieje ze wie co mowi bo jak spytałam czy na 100% nie jestem w ciąży to stwierdził ze raczej nie;-((

Treść doklejona: 25.02.13 17:23
    Tekila a jak tam u ciebie??
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 25th 2013
     permalink
    andzik
    :sad: i nic więcej

ja tez czekam na okres do niedzieli nie biorę duphastonu zobaczymy kiedy będzie @ i czy będzie czy czeka mnie kolejna seria
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Andzik strasznie mi przykro :sad:
    Justynia88 a może @ nie przyjdzie przez najbliższe 8 miesięcy :bigsmile:
    A u mnie torbiel i cykl stracony :(
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    aslonko
    u mnie w 15 dc było krwawienie, potem długa zatrzymywałam je bo aż 10 dni, a teraz po 5 dniach nie krwawienia ma być okres wiec zobaczymy czy mam z czego go dostać
    a bete robiłam że nawet nie ma nadziei.
     permalink
    Jak skoncze 3 cykle z tabletkami to pojade do tzw.szeptuchy.Może ktoś nie wierzy w takie cuda ale ja wierze i mam nadzieje ze mi pomoże.Wiem że pomaga takim osobom jak My.Lekarze w sumie do tej pory nie wiedza gdzie jest przyczyna.Leczą,faszeruja tabletkami ale sami nie wiedza co lecza.Mój przepisał tabl na trzy cykle i ma mnie gdzies bo nawet nie zalecił mi monitoringu.Sama poszłam do najblizszego ginekologa i on mnie monitoruje.
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    U mnie nadal cisza- test zrobię dopiero w piątek jak nie dostanę okresu- dziś postanowiłam odłożyć luteine już dziś jej nie brałam wcale.
    Piersi gigantycznie bolą- jak przed@- ale nie mogę dopinać spodni-bo boli mnie od tego brzuch-a tak raczej nie mam..
    Do tego cały czas uczucie, że jest mi "mokro":shamed::shamed::shamed:
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    W zeszłym tygodniu w pon miałam pęcherzyk 17 mm, w środę 21 mm, w piątek już go nie było, lekarz przepisał mi wtedy duphaston 2x1, wcześniej brałam również 1/2 parlodel, oczywiście staramy się w tym cyklu o dzidzie. Pytanie moje czy powinnam odstawić parlodel czy nadal go brać??
     permalink
    Zazdroszcze wam tych pęcherzyków.Bo u mnie chyba ich jest brak:cry:
  2.  permalink
    andzik dlaczego uważasz ze brak pęcherzyków u Ciebie?

Treść doklejona: 25.02.13 22:24
    Ja miałam wcześniejszy cykl bezowulacyjny mimo tego ze pęcherzyki były ale małe :( zobaczymy co jutro będzie mam 13 dc i jadę do doktorka i clo brałam od 2 dc do 6 dc
    --
    • CommentTimeFeb 26th 2013
     permalink
    Jak byłam u lekarza w 10 dc nie było ani jednego pecherzyka.Miałam isc za 4 dni ale byłam jakas zrezygnowana.Własnie dostałam @:cry:
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Madzik ja jak brałam parodel to wiem,że go któregoś dnia cyklu go odstawiłam-ale nie pamiętam dokładnie, którego dnia :cry:

U mnie nadal na okres się nie zapowiada- tempka zamiast spadać po odstawieniu lutki idzie w górę z 36,65- dziś już na 36,8...co to będzie....
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    wlasnie przyszlo mi do glowy pytanie:
    Czy zanim dostalyscie clo-mialyscie sprawdzona droznosc jajowodow???
    ja mialam
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    tekila85
    jestes wytrwała z tym testem do piątku ja bym zwariowała.

andzik
    ja tez miałam cykl bezowulacyjny 16 dc jajniki czyste, zostaje się nie poddawać i dalej próbować

Dolly
    za każdym razem jak zaczynałam z CLO miałam drożność ( 2 razy robiłam) mój gin stwierdził ze nie wolno brac CLO bez drożności bo jest to nie prawidłowa praktyka
    ps wiem ze nie na temat ale mam nie wykupione konto i nie mogę ci prywatnie odpisywać :( od @ będę mierzyć i zapisywać. w niedziele przestałam brać progesteron wiec czekam na @
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    No nic odstawiłam parlodel, zacznę brać ewentualnie jak @ przyjdzie (tfu tfu oby nie przyszła)
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Hej ja miałam we wrześniu HSG- wątpliwa drożność lewego- w grudniu 11 laparoskopie- drożne, nakłute pęcherzyki, wcześniej spr hormony;)

Słuchajcie- jednak zrobiłam test---------- po wieluuuu wieluuuu minutach pojawił się cień cienia cienia....może?Na tych poprzednich nic zero...oj Panie Boże..proszeeee
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Tekila85
    idz na bete :) taniej wyjdzie lub powtórz test jutro ... jaki robiłaś?? bobo test niebieski jest naprawdę czulszy jak inne polecam no i trzymam kciuki za 2 kreske :crazy:
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    Justynia88
    to moze zaloz sobie wykres tutaj
    jeden masz bezplatny :) a potem ok 13 zl na rok no i tam sa typowe dla Rotzera oznaczenia wiec latwiej ci bedzie sie nauczyc :)
    Tekila85
    gratulacje!!! :)
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Dolly
    tak zrobię :) boli mnie podbrzusze wiec chyba powinno się juz zacząć nad chwila, powiem szczerze że już czekam na ten nowy cykl, a ten cylk 2x1 CLO :) mój gin się zgodził wiec może tym razem będzie owulacja :jumping:
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    Justynia jak bedziesz miala skok w tym nowym cyklu to daj znac to pomoge Ci z analiza :)
    Pamietaj tylko o regularnym zaznaczaniu temperatur i okreslaniu sluzu-to wazne :)
  3.  permalink
    DOlly, ja prze Clo nie mialam robionej droznosci, w ogole nie mialam jej robionej. Tekila najlepiej idz na bete :)
    --
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    zastanawia mnie to,ze niektorzy lekarze nie uwazaja za ryzykowne przepisywanie clo bez wczesniejszego sprawdzenia droznosci....
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    może nie ryzykowne tylko nie logiczne i z szkodą dla pacjenta! bo CLO daje nadzieje i no niestety są skutki uboczne ...a drożność aż taka straszna nie jest...
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Hej- ja robiłam bobo test- ale ta kreska dopiero późno wyszła- więc się nei cieszę... jest taka mega mega blada..ledwo widac...
    •  
      CommentAuthorJustynia88
     permalink
    Tekila85
    zrób juro bete lub ten sam test jak będzie mocniejsza choć trochę .... to będziemy gratulować :) jak ja byłam w ciąży to w bobo teście wyszedł mi 1/2 cienia 2 kreski (wiem paranoja), a następnego dnia cała cień kreski :p i się udało :D bynajmniej ja to widziałam:D
    choć kiedyś też już miałam cień przy 2 staraniu i nic .... chyba urojony cień choć mój mąż też go niby widział i był @ i tyle...
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Nie mogę właśnie zrobić bety do przyszłego tyg.- mam taką zmianę, że nie dam rady:cry::cry:
  4.  permalink
    A ja po wizycie mam 17 mm jeden pęcherzyk a drugi 14 mm i endo 9.2 także jest ok 21 dc progesteron sprawdzić muszę i zobaczymy co będzie. Po za tym dr powiedział że PRZY clo nie można sugerować się śluzem bo clo go upośledza. Znaczymy co będzie :)
    --
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Tekila - no pięęęknie! :) Szkoda, że nie możesz zrobić Bety :( Pomogłaby się uspokoić....

DOLLy & Justynia - ja właśnie skończyłam swoje pierwsze kilka dni z CLO i nie miałam sprawdzanej drożności. Doktorka sugerowała raczej, że drożność będziemy sprawdzać ewentualnie później...Hmmmmm... Zaskoczyłyście mnie :/

monisiunia - co to znaczy, że "CLO upośledza śluz"? :/
  5.  permalink
    Tak mi powiedział, żebym śluzem się nie sugerować bo clo może upośledzac

Treść doklejona: 26.02.13 19:46
    Tzn że śluz nie musi być taki jaki pow@innien być
    --
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Hmmm...ciekawe. Podpytam o to Doktorkę w najbliższą sobotę...
  6.  permalink
    Asizo, monisiunia - niestety clo upośledza śluz.
    Ja mimo łykania wiesiołków, picia siemienia lnianego nie uświadczyłam go prawie wogóle przy clo.:confused:
    -- ,
  7.  permalink
    Biedronko no własnie dokładnie to mi lekarz powiedział, żebym się nie sugerowała śluzem tylko mam zbadać progesteron i będzie wiadomo czy coś pękło :) No chyba że będę czuć :) Ale za to edno jest ok (winko i orzechy pomogły:))
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    ja w cyklu z clo zaobserwowałam ,że śluzu jest mniej i nie umiałam określić jego konsystencji, a co do endo to nie piłam wina i nie jadłam orzechów , a wyhodowałam ładne :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: także myslę ze to też może być wynik leków, chociaż mogę się mylić. no a ja jutro znów zaczynam przygodę z clo. :angry: choć miałam nadzieję, żę już nie będzie mi potrzebny
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    Dolly ja nie miałam drożności robionej i w 1 ciążę zaszłam w 4 cyklu z CLO, więc może drożność nie jest konieczna przed podaniem CLO?
    Teraz rozpoczęłam 3 cykl z CLO i tym razem też nie miałam robionej drożności.
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    lekarze zazwyczaj zalecają wykonanie badania hsg przed rozpoczęciem kuracji clo, żeby mieć pewnośc ,że jajowody i macica są w porządku i nie będzie problemu z zagnieżdżeniem zarodka, tyle zapamiętałam i zrozumiałam z tego co mówił mój gin. mówił też ,że jesli przez dwa cykle z clo nie udaje się , powinno się wykonać hsg. ja miałam jeden cykl z clo i ovitrelle i niestety nie udało się ,dlatego od razu skierował mnie na hsg i okazało się ,ze jeden jajowód miał małe zrosty okołojajowodowe, które udało się przepchac.
    --
    •  
      CommentAuthorJustynia88
    • CommentTimeFeb 27th 2013
     permalink
    Ja dziś dostałam @ w końcu - koniec tego pokręconego cyklu! :)

KatekMuc
    jedziemy na jednym wózku ja też od jutra CLO

MonikaC
    jak miałaś drożne jajowody lub chociaż jeden jest no normalne. gorzej jak nie robi się hsg a jajowody są nie drożne, faszeruje się dziwaczne lekami i po pół roku odbiera nadzieje- to jest błąd w sztuce! ja miałam drożne dwukrotnie ale warto sprawdzić by wiedzieć gdzie szukać przyczyny braku ciąży pomimo tony leków
    •  
      CommentAuthormrovka
     permalink
    Justynia, DOLLy - dzięki dziewczyny, że mówicie o tej drożności. Kurcze, racja, że jeśli jajowody niedrożne to po jakiego grzyba faszerować lekami... Dopytam się o to wszystko na wizycie :* Dzięki!

Justynia - wysyłam ciepłe myśli na trudne chwile początku @ i oby następna @ prędko nie przyszła. Dobrego dnia!
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    MonikaC
    to mialas szczescie,ze sie udalo i ze nic Ci nie bylo.
    .
    mam przyjaciolke,ktora bez stymulacji 2 razy miala ciaze pozamaciczna (jajowodowa)
    i w obu przypadkach musieli usunac jajowod-teraz nie majac ich nie ma praktycznie szans na naturalne poczecie-staraja sie o adopcje :(
    Dlatego pisze o badaniu droznosci przed stymulacja-a co gdyby sie okazalo,ze jej nie ma????
  8.  permalink
    KateMuc ja piłam wino i orzechy jadłam bo w tamtym cyklu miałam bardzo małe edno i jak widać pomogło.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.