Ja miałm robione HSG w grudniu.A słuchajcie jakie orzechy trzeba jesc i winko pic-Wytrawne czerwone czy inne i czemu one służą.Tecila kochana oby ci sie udało daj koniecznie znac.Trzymam kciuki
Andzik ja piłam winko czerwone domowej roboty raczej półsłodkie a może i nawet słodkie od czasu do czasu lampkę wieczorem i orzechy włoskie. Podpytałam tutaj właśnie dziewczyn i właśnie to poradziły na endo i jak widać pomogło :))) teraz muszę czekać na progesteron zobaczymy czy będzie owulacja bo pęcherzyków mam dużo dr stwierdził że 2 tabletki clo to za dużo dla mnie 1 w zeszłym cyklu za mało wiec, teraz jak się nie uda to 1,5
Tekilka nie martw sie to ze test jest negatywny jeszcze o niczym nie świadczy.Czasem robisz trzy testy i trzy wychodza negatywne a jest sie w ciąży.Uzbrój sie jeszcze w cierpkliwośc.Dzis moj drugi dzień z @ czy juz mam zaczac brac orzechy i pic winko czy poczekac do skonczenia @??
Cierpliwość....oj nie-nie posiadam w kwestii dziecka;) za wiele lat, zdrowia i zachodu mnie to wszystko kosztuje;) no ale czekam bo to mi tylko pozsotało
Kurde czy na bobo teście zawsze po godzinie pojawia się cień? Robiłam tak naprawdę dziś 2 testy- pink i bobo- na pink nic w ogóle do tej pory- na bobo znowu to samo- ale dlaczego nie chce wyjść na zdjęciu:(
Hej dziewczyny :) :D od dawna czytam wasze wypowiedzi po dopiero dziś założyłam sobie konto, żeby uczestniczyć razem z Wami w dyskusjach. Podobnie jak i wy staramy sie o maluszka już dobry rok..bez efektów ;/ u mnie wygląda to tak że mam cykle bezowylacyjne i okres 3 razy do roku bo ciągle mi się co sprzestawia w organizmie, ponad to mam chorą tarczyce niedoczynność - ale biore regularnie tabletki i jestem pod stałą kontrolą endo :). Postanowilismy intensywniej podejść do tematu tak więc 05.02.13 byłam u mojego lekarze (zajmuje sie niepłodnością) i przpeisał mi CLO 2x1 przez 5 dni, powiedział ze za ok 10 dni mam przyjśc i będzie monitoring czy pecherzyki rosną (miałam przyjśc w pon.) ale w pt już czułam ze ma płodny śluz jajniki pikały jak szalone więc były staranka i jeszcze w niedziele a w pon zgodnie zumową poszłam patrzeć czy coś rośnie....
Dr zrobił mi USG i powiedział że juz wszystko pieknie popękało a bylo kilka pecherzyków mowiłam ze sie starałam od pt (całe szczęście zazaufałam swojej intuicji, bo jkbym czekała do pon to by bylo po ptakach) kazał zorbić test ciązowy po 14 dniach a jakbym dostała okresu to w 3 dc przyjśc na wizytę. Po 14 dniach zorbiłam test ciązowy 1 kreska.. i bete wyszła <2 ( w 2 dniu spodziewanego okresu) a okresu jak nie było tak nie ma dalej juz 6 dni. Poszłam do dr i mówie że ani okresu ani ciąży :(( i ze na pewno sie nie udało bo beta taka niska, zbadał mnie i powiedział że trzon macicy powiększony i ze beta mogła nie wykazac tak wczesniej ciąży... i mam czekac kolejne 14 dni i 13.03.13 przyjśc na wizytę to bedzie wiadomo... uhh jeszcze tyle czasu i czekania może coś mi poradzicie??... dodam że to pierwszy cykl z CLO duża dawką i od owulacji cały cxzas do tej pory boli mnie jajnik bardzije prawy ale lewy czasem też, mam bole podbruzsza czasem dość silne i czaem mrowią piersi... myślicie ze jest jakaś sznsa?.... czy nic z tego
Treść doklejona: 28.02.13 16:10 a i jeszcze mam duzo bialego gestego sluzu... z objawów i czasem mnie mdli chyba tyle :)
Czy clo działa jak się go bierze regularnie przez parę miesięcy czy jednorazowo np w danym cyklu pomaga... ?? chodzi mi o to czy jak np zrobię sobie teraz przerwę w przyszłym cyklu od clo to czy to będzie miało sens, żeby nie było że od początku będą musiała potem zaczynać. Nigdy nad tym się nie zastanawiałam....a clo biorę już któryś cykl z kolei
Rybkasushi - po pierwsze witaj :)! Ja na Twoim miejscu powtórzyłabym bete -dla uspokojenia. Jak tu mawiają dziewczyny - dopóki @ nie przyjdzie trzeba mieć nadzieje :) Wiem co czujesz czekając na @ - mój ostatni cykl trwał 39 dni i też wychodziłam z siebie. Czekanie - to zmora!
Tekila - ja w ostatnim (i pierwszym w życiu tak wydłużonym) cyklu, na jego końcu miałam podobne plamienia - dziwnie ciemne. Ale w końcu się rozkręciło w @. Może jednak lepiej pokaż się jakiemuś Doktorowi? Moja Doktorka koło 35 dc poprosiła, żebym się pokazała na USG i sprawdziła mniepod kątem torbieli, które ponoć lubią opóźniać @.
asizo :) dzięki ale Twoje czekanie zakonczylo się niechcianym okresem? tak dobija mnie to ze po owulce 14 dni i teraz kolejne 14 ... tylko że u mnie często okres zanikał i boje sie ze to znow tosamo i schrzaniły sie hormony... ale doktor powiedział że trzon macicy jest powiększony i być może na ciąże ach... :)) fajnie by było :
Treść doklejona: 28.02.13 16:46 aha ja torbeieli i policystycznych jajników nie mam bo kazałam sprawdzić dr ;p i powiedział ze wszystko okej
witaj Rybkasushi :) i odrazu zycze powodzenia w starankach :)
a ja w końcu zrobiłam krok , zarejestrowałam sie do naprawdę dobrego specjalisty d.s. niepłodności. pomógl naprawdę wielu osobom, w tym znajomym, które nie miały szans na ciąże.
16 marca mam pierwszą wizytę :) już się nie mogę doczekać.
Treść doklejona: 28.02.13 17:48 codziennie myślę o was - drogie staraczki, śledze forum na bieżąco i oczywiście trzymam kciuki! :) Pozdrawiam!
a co do sprawdzenia drożności jajowodu, ja ze swojego doświadczenia radzę ją zrobić przed clo. moja pierwsza ciąża, taka z zaskoczenia w sumie, ale okazała się ciążą pozamaciczną i w konsekwencji utratą jajowodu. został mi tylko jeden.
wiec i Wy dziewczyny róbcie tą drożność, bo jajowody mamy tylko DWA! trzeba ich pilnować!
Magdzikk10 clo działa od 1 cyklu, nie ma znaczenia ile cykli miałaś każdy jest od 0, choć organizm może nie reagować na niskie dawki (1 tab.) np. po 2 cyklach trzeba zwiększyć do 2 tab i po kolejnych 2 cyklach do 3 mój gin mówił że max 6 cykli pod rząd i przerwa nie wiem jak długa ja w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu z CLO
Rybkasushi witam i życzę powodzenia ! jak trzon macicy jest powiększony to i beta powinna być wysoka nawet test musi wykazać, zrób bete będziesz pewna na 1000%
Justynia88 Gratulacje !:)) ale super a powiedz jakie miałaś objawy po braniu CLO? czy też pikały Ci jajniki bolało podbrzusze i bolesne skurcze czy moze jakos inaczej? ach... no widzisz niby beta powinna być wysoka a wyszła <2 ;/ lekarz mówil ze przy wczesniej ciązy taka fałszywa beta może wyjśc (acz kolwiek wiem że pewnie nic z tego:() cały czas bolą mnie jajniki i pobolewają piersi a drożoności jajników nie miałam sprawdzanej... :{
Ja bralam clo od 5-9 dc i w sumie zaczely mnie bolec jajniki ok 14dc a owulke mialam 18dc i tak mnie mega bolao wtedy...pozniej az do teraz pobolewal mnie brzuch a piersi to juz megaaa.Rybka powodzenia oby jednak sie udalo!
Telika85 mnie coraz bardziej pobolewaja cycuchy ;p to skutki uboczne chyba troche dziewczyn je odczuwa (skutki uboczne po CLO) myślę ze test o czułości 10 ml zrobie za tydzień bo i tak dopiero 13.03.13 mam iśc na wizytę...
Witam Wszystkie Dziewczyny:) Postanowiłam napisać ponieważ od 3 lat staramy się o 2 dziecko i nic..po zmianie kilku lekarzy trafiłam do następnego który właśnie zalecił branie CLO, no ale od początku biorę dostinex na obniżenie prolaktyny od pół roku, monitorowanie owulacji było 2 razy, z czego za każdym razem pęcherzyki rosną i pękają ale tylko w lewym jajniku:(i to czasami po 2.To są dane od przedostatniego lekarza, teraz trafiłam do kliniki bezpłodności lekarz widział badania i usg a mimo to kazał brać Clo ale równocześnie dał mi skierowanie do szpitala na drożność, i co ciekawe powiedział że mogę ta drożność zrobić w tym cyklu lub w następnym ale CLO zacząć brać już teraz od 4 do 8 dc. Nie wiem jak mam się ustosunkować do tego ponieważ już i tak truję się tym dostinexem tyle czasu i brać następny lek bez drożności czy jest sens, bo naprawdę ciężko trafić na dobrego lekarza:((((
Ja też miałam podwyższona prlokatyne brałam parlodel, ale co jakiś czas robiłam badanie jej i jak mi się unormowała to odstawiałam lek na chwilę żeby dać chwilę sobie odpoczynku, potem znowu zrobiłam badania, po prostu co jakiś czas kontrolowałam sobie sama poziom PRL i jak coś było nie tak to brałam tabletki. Musi być trochę przerwy od tych tabletek bo one są mocne ;/
Hej..w dniu spodziewanj @ tempka ciut spadla-o jedna kreske-ale plytkowy bobo dal po 10min 2 kreske, nadal blada ale juz mocniejsza. Bo lapie ja aparat.. za to quick test cien cienia... jak mi sie uda wstawie foto
Rybkasushi jak zaszłam w ciąże z mała po CLO był dramat, skutki uboczne jajniki powiększone, ból brzucha i błyski w oczach nie mogłam samochodu prowadzić. Teraz staramy się o 2 dziecko i po pierwszym cyklu z CLO (ta sama dawka co poprzednio) prawie nic objawów - normalny cykl , brak ciąży. Lekarz stwierdził że możne za mala dawka teraz biorę 2 tab .
Tekila85 Ja cos tam widze ale.. nie chce cię martwić test odczytuje się tylko przez 5 min potem mogą być zmiany na teście nie związane z ciążą ...
NO właśnie czy można odczytywać test po wyznaczonym czasie ?? bo czytałam że już nie raz dziewczyny pisały że po godzinie kreska wyszła, zawsze myślałam że odczytuję się do 5 min bo potem to już test jest nie ważny, jakieś coś tam sobie zachodzi i dlatego może się pokazywać coś innego.... więc jak to jest??
Nie mogę sama kontrolować prolaktyny ponieważ mam podwyższoną tylko po obciążeniu:( i to 5 krotnie. Lekarz ten ostatni co zalecił CLO zasugerował także że jeżeli @bedzie skąpy to nie brać wiec nic już z tego nie kumam:(
Po 5 min nie powinno się odczytywać. Fragment ulotki bobo testu: "Jeżeli w oknie testowym pojawia się tylko linia kontrolna C (brak ciąży), to po okresie dłuższym niż 5 min. nie należy odczytywać wyniku, ponieważ w teście nadal zachodzą reakcje chemiczne, które mogą zmieniać obraz przeprowadzonego testu. "
Wynik pozytywny powinien się pojawić w czasie krótszym jak 5 min. Nawet jak by miał to być cień.
Justynia88 - aha no to może i ja mam szanse :) bo też mam fatalne skutki po 1 cylu CLO w dawce 2x1 przez 5 dni. 3mam kciuki za + w wiekszej dawce CLO :) Tekila85 - kurde ja już bym sie pewnie podniecała ze to pozytywny i miała głowe kwadratową od myślenia :))) chyba z racji tego z u mnie jak testy są ujemne tgo po prostu jest biały pasek i nie ma 2 kreski.... chociaż ostatnio w tym dziwnym ceyklu co mam tydz temu robilam o czułości 10 to byl jakiś cień cienia cienia ;p ale jak chodizłam do łązienki i sprawdzałam 20x dziennie cyz moze stała sie mocneijsza tro stwierdziłam ze zwariowałam i ze złości go wywaliłam do kosza zeby psychika odpoczela ;) u nas jutro impreza i w niedziele ale ja pić % nie będe bo jakis mysle ze 1% szansy może być i chce dla maluszk ajak najlepiej :) tylko będa mnie meczyc te komentarze i pytania... czmeu nie pijesz co ci jest ze man sie nie napijesz? ale tam :) trudno oby tylko za te 2 tyg były II
Rybkasushi powiedz że bierzesz antybiotyk na stan zapalny i tyle u mnie to zawsze działało :) i tak cię podziwiam że tyle czekasz ja z 10 testów już bym miała zrobionych.
hehe zawsze tka mówie ! a staram się już długo i zaraz po owulce już nic nie pije :)) i oni to znają hehe no ale to nic. Oj ja wyluzowałam wiesz... bo tyle razy sie zawiodłam i czuje ze pewnie znow cos z prgesteronem mam zwalone i dlatego okresu nie ma, chociaż ten powieksozny trozn macicy czały czas mi chodzi po głowie że może jednak lekarz coś fkatycznie widzi :) ale kazał mi sie zrelaxować brac folik (i tak biore juz od 3 msc) i NIE ROBIĆ TESTÓW hehe wiedział ze jestem nakrecona i chyba za tydz. zrobie... o ile sie odważe i nie bede bala znów rozczarowania
Przepraszam się włączę do tematu ale wiecie że ja przez pewien czas przed @ miałam objawy ciążowe ilość testów zrobionych(MAX DUŻO:))przestałam już patrzeć na piersi bo zawsze bolą na MAXA, może jak wezę od tego cyklu CLO to zacznie lewy jajnik funkcjonować:)
Owszem- 5 min-ale tu na forum jest setki takich przypadków,że kreska pojawiała się później;) Tzn u mnie wyszły od razu-tzn od razu cos widziałam-ale po 10 min dokładnie były już mocniej widoczne. Nie nakręcam się- 7 lat starań i setki testów;) jedyne co mnie pociesza- to fakt,ze te setki nawet po godzinach były ewidentnie puste:)
Wiecie co dzięki wam nie czuje się samotna, WILMA30 ja potrafię mieć nawet mdłości hehe a folik biorę już 8 m-c :) miałam nadzieje na dzieci rok po roku (bez HSG i CLO 2 ciąże) a tu nic.
jejjj Telika85 3mam kciuki !! :) ) ja już bym sie ciesyzła... a kiedy na bete idziesz?? musimy sie wspierac na wzajem ale tez hamować żeby nie popaść w obłęd ;p ja sie nie zabepieczma juz 5 lat i co? i nic... 1 poronienie za mną i tyle :{
Kurcze muszę spr w necie bo oszaleje- boję,że jednak się udało-ale ponieważ ja mam progesteron na dolnej granicy 9konkretnie to w ciąży powinnam brać luteinę -ale moje Pani ginekolog kazał mi odstawić po 10 dniach od owulacji i czekać...a jakby co to dzwonić i wtedy mi powie czy brać dalej Boże ja bym tak już chciała...wiecie ile to 7 lat.......ile to dni...ile łez.........
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.03.13 12:04</span> choleraaaaaaaaaaaaaaaa u nas w lux-medzie do 15 badają- a nawet jak w jednym do 17stej to i tak wyniki w poniedziałek:(
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.03.13 12:34</span> Obdzwoniłam to co się dało- i nic z tego w dniu dziejszym nigdzie nie otrzymam wyników- tylko w razie jakbym była w ciąży potwierdzonej i miała krwotok Przy badaniu szyjki znowu zauważyłam leciutki brunatny kolor- taki tyci tyci ale był-wkładka jednak czysta- buuuuuu nie chcę nie chcę nie chcę @@@@@@@
ooojjj nom moze gydbys rano zrobila to na wieczór by było... no to nic rób i w pon będą wyniki i już :) bo zwariujesz wiem co czujesz..... też sie staram dobre kilak lat i nic :(( i ciagle przed każdym testem mam stresa i efuroie ze moze teraz sie uda... a powiedz mi czy masz jakies dodatkowe objawy ? np. sluz - bo tyle si enaczytałam ze ma być biały mleczny ale czy kazda kobieta w ciazy go ma? ... ja w ogole to jestem chora cieknie mi z nosa strasznie i zlaewaja poty ale tez nie moge brac nornalnych lekow ;/ :(... no i nie wiem czy z tego przeziebienia czy to (moze z domniemanej ciąży) mam duuuuzo białego gestego sluzu tak falami... jak budyń dużo może to jakies zapalenie? ale nic mnie nie boli nic nie piecze ani jak siku robie ani normalnie... zwariować można
Wiesz co ja też mam cały czas biały gęsty sluz..do tego nadal wysoko -twardą szyjkę.. Z objawów to bardzo bolące piersi- ale to oczywiście może być i @ :( częste siusianie..ale to może być wkrętka psychiki;)
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.03.13 13:42</span> A no i nadal podwyższoną tempkę...a dziś powinna lecieć w dół, żeby jutro był @- plamien nie powinno być-bo po luteinie powinnam dostać jednak normalnie okres.. tym bardziej,że brałam ja 10 dni 3 razy dziennie..........
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.03.13 13:57</span> A co do bety to rano nie miałam szans w tym tygodniu:(
aha...no widzisz a mi dr nie dal dupka ani luteiny ;// a wie ze mam straszny proeblem i pytałam sie go ostatnio dlaczego mi nie dal? to powioedział ze od nastpenego cyklu ze teraz silna dawke CLO... to może po prostu ten sluz jest przez wysoki progesteron albo jego brak...? sama nie wiem...
a z ta temp. to nie ma sie co az tak sugerować bo to różnie bywa ja u siebie mam jakis beznadziejny termometr ciagle pokazuje 36,4 .. a u mamy tez rtęciwy ostatnio pokazal 37,2 wiec ja nie mierze temp bo nie wiem ktory działa one pokazaują co chca ;p
Tekila a Ty okres kiedy powinnas miec ? czy to juz na spozniajacym sie?
Treść doklejona: 01.03.13 14:12 a jutro masz dostać... no widzisz to test jak njabardzije mógł wyjsc taki blady !!