dziewczyny mam 8dc zrobiłam test owulacyjny i... 2 blade kreski nie wiem co znaczy bo jedna musi byc mocna (nie wiem jak tu foto dodać) uznac to za pozytywny??
mam na fotosiku ciekawe czy zadziała :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/20c34ece0810aaa1.html co sadzicie pozytywny czy negatywny, robiłam o 17...
Ja kiedyś robiłam testy owulacyjne i wyczytałam że blada nie świadczy o owulacji musi być dość ciemna ale może każdy test ma inaczej poczytaj ulotkę może coś jest tam dokładniej opisane :) zdjęcie się nie otwiera :(
Agulinka30 to wiem :( ale nie wiem jak to sklasyfikować za jasna ta 2??
na opakowaniu jest instrukcja obrazkowa :) jak 2 mocne to poz i jak jedna mocna i druga lekko słabsza też pozytyw. A co do negatywnych do druga kreseczka ma być bledsza lub jej nie ma być ;/ i bądź tu człowieku mądry ciężko mi określić intensywność II kreski w porównaniu do obrazków. Miałam nadzieje że macie jakieś doświadczenie w tym temacie.
Widziałam zdjęcie i mi wyszło takie w 25 dc jak z głupa zrobiłam test owu.....i dokładnie mi takie wyszły a na bank wtedy nie miała owu... więc po prostu zrób jutro drugi test i po jutrze też i będziesz miała porównanie..... jak robiłam w 13-15 dc to miałam jedną mocniejszą drugą słabszą...i owu była nawet potwierdzona monitoringiem
Mam pytanie do tych co niestety poroniły ciążę:(- od wczoraj mam tak dziwnie jakoś- na zewnątrz na wkładce prawie czysto- ewentualnie mała plamka- ale w środku masakra:( sprawdzam szyjkę macicy- i jest nadal wysoko ale taka jest śliska- pełno w środku gęstej krwi itp....brzuch mnie co dziwne nie boli już..co tu robić>>Odstawić luteine- niech się organizm oczyści?Jechać do szpitala??????? Pomóżcie!
Tekila85 nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale ja bym pojechała do szpitala ... może będziesz wiedziała czemu... jak by była pozamaciczna. a jeżeli chodzi o oczyszczenie to lepiej wsiąść tabletki niż potem mieć łyżeczkowanie. a jesteś pewna że się nie utrzymała ?? powtarzałaś bete 3 raz? ale i tak jedz do szpitala tam ci zrobią komplet badań i będziesz pewna na 100%
tekila 85, ja jak roniłam ciążę to na początku na wkładce pojawiła się plamka (od razu pojechałam do szpitala), a w środku pochwy była krew, no i jak chodziłam plamiłam odrobinę bardziej, ale też niewiele.
jedz do szpitala, niech zrobią ci USG oraz badania z krwi, podadzą leki w razie co...Mocno trzymam za ciebie kciuki!!
[quote=Joandav][/quote] No u mnie tak jest że dzień w te albo wefte !!! Może i róznica w tym że nigdy nie wiadomo tak naprawdę kiedy owulka wystąpi!!! i dlatego te wachania o jeden dzień!!
monisiunia1 dlaczego najlepiej sie kochać co 2 dzień podczas dni płodnych a nie codziennie? i mam jeszcze jedno zmartwienie i zarazem pytanie do wszystkich ,mam delikatne zrosty po cesarskim cięciu które miało miejsce 5 lat temu,czy grozi mi ciąża pozamaciczna czy któraś z was mając zrosty zaszła ponownie w ciąże i ją donosiła?
cecylinka25 nasienie powstaje ok 3miesiece wiec jesli sie kochasz dzis to to nasienie zaczelo sie tworzyc 3 miesiace temu-dlatego mezczyzna musi dbac o swoje zdrowie przed staraniami o dziecie. . jak sie kochasz codziennie to w spermie jest wiecej plynu niz nasienia niz gdybys sie kochala co 2 dni. . moja lekarka powiedziala,ze u nas (M ma ponad 100ml plemnikow) to nie ma znaczenia i ze mozemy kochac sie codziennie. Jesli jednak jest mniej plemnikow to zaleca sie jedynie celowanie jak najblizej owulacji i wowczas wystarczy mniejsza ilosc serduch-ale ich jakosc bedzie wieksza. Troche namieszalam-mam nadzieje,ze rozumiesz o co mi chodzi
tak rozumiem o co chodzi ..mój mąż miał takie badania 6 lat temu a na dzień dzisiejszy to nie mam pojecia :D plemniki żyją 72 h więc kochając sie 3 dni przed owlacją można zajsć w ciąże no nie?
Szkoda, ze moga byc 1-2 dni roznicy. W ostatnim cykly dzieki USG ustalialm ze moja faza lutealna trwa 15dni, zawsze mam plamienia 2 dni przed @, czyli 14 & 15dpo. Dzisiaj mam 12dpo i mam plamienie, mialam nadzieje ze to moze byc plamienie implantacyjne ale skoro moja faza lutealna moze sie zmieniac to jest to pewnie oznaka nadchodzacej @.
dokładnie tak jak dziewczyny piszą, nasienie jest lepsze. mój gin twierdzi że lepiej jak plemniki czekają na jajeczko :), co wizytę mi to powtarza. I mówi że 2 dni plemniki na pewno żyją, niektórzy twierdzą że nawet trzy i zawsze powtarza przyjmijmy że dwa :) hehe tylko że ja mam utrudnione to wszytko bo plemniki przyjeżdżają tylko na weekendy, ale zawsze jest szansa :) jak by nie patrzeć cztery dni , a nawet 5 na 7 więc nie jest źle :)
no na pewno jest szansa:) Mam już jednego synka ale jestem czasem zielona w te klocki, niektóre dziewczyny nie chca dzieci a mają a te co chcą to niemogą ,,,,ciężkie to wszystko ale podziwiam was za wytrwałość i że sie nie poddajecie ...ja bym sie chyba już dawno poddała najgorsze jest to że sama nie mam pewności czy mi sie uda:(
Rybka a idź na hcg?Taniej wyjdzie i pewność od razu.. Ja raczej jestem pewna- jutro wynik badania bety i sprawdzimy czy spadła-ale raczej nie mam wątpliwości- bardzo silne bóle brzucha i krzyży plus obfite krwawienie.. nie ma co się łudzić! Jednak jestem jakaś spokojniejsza- jak sobie przypomnę siebie sprzed 5 lat ...to była tragedia- wrak normalnie.. Ale teraz to chyba zawdzięczam mężowi-który nalegał,żebym nic nie mówiła rodzicom- ponieważ ja to później przeżywam ogromnie,że im jest smutno... no i 2 wspaniałe przyjaciółki- jedna ze mną płacze- druga stawia na nogi....... Wczoraj mówiła,że już nie chce się starać- dziś wiem,że chce........
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.03.13 23:20</span> Rybka- z tą betą naprawdę idź- zawsze lepiej wiedzieć wcześniej.........
Właśnie mąż po nie pojechał...krew pobrali i kazali ewentualnie jakby była wyższa beta przyjechać...bo przy tamtej małej becie to dla nich pewnie nie ciążą...tylko okres
ja zawsze wyniki w necie mogę sprawdzić :) napisz jak dostaniesz oby wysokie ... są podobno przypadki "krwawień" nawet do 2-3 m-c w terminie spodziewanego @ ...
Tekila ściskam mocno :** npaisz jaka beta wyszła a nie komentowali tamtej bety 16 ? że mała czy coś nic nie mowii?
nom ja też ale to jak robisz w luxmedzie a jak w spzitalu to chyba tylko osobiście trzeb ajechać... tak krwawienia w ciąży to normalna sprawa moje kolazanki miały norlany okres i wszystko bylo w porzadku :)) i obczaily sie dopiero w 3 msc
pojdę na bete w środę przyszła po wizycie u lekarza bo może już jak mi zorbi USG będzie wiadomo ze na bank nic z tego z jak będzi emiał wątpilwośći to pójde szkoda mi kasy ciagle latać nabete zbankurotwać można od tego wszystkgo :) zresztą ja już sie nie nastawiam, wczoraj poszłam na siłownie dizś wypije pewnie winko i tyle mam dość... wywracania zycia do góry nogami,.. postaram sie totalnie wyluzować i myślę ze to lepsza metoda
Rybka a ja w głowę dostaje ... 10dc brak skoku temperatury, brak skutków ubocznych- boje się że znów cykl bezowulacyjny ;/ a no i chyba jestem za głupia na te testy owulacyjne mam umysł matematyczny i odcienie kresek do mnie nie przemawiają chyba że jest to test ciążowy to nawet nieistniejące cienie widzę :) no i mam 2 konto aby ten jeden cykl spróbować prowadzić na razie mi się podoba :) u mnie ciężko z dyscypliną obserwacji i chciałam najpierw wypróbować
hehe spokojnie a ile dniowe masz cykle ? jak 28-30 dc to 13-15 dc owulka to jeszcze czas bez stresu ! wrzuć testy wulacyjne na forum to Ci powiem, u mnie w maire wychodzą i raczej wiem kiedy juz sa pozytywne a kupilam na allegro i sa dobre no i do teog wsłuchuje sie w swoj organizm i wiem kiedy będzie owulacja (oczywiście sztucznie wywołana bo ja mam cykle naturlanie od 2 lat bezowulacyjne) a z tymi cieniami na teście ciązowym mam manie ! nie wiem czy Tyt masz taaka sama.... ale chyba tak ja po negatywnym teście (rano jak zorbie) to trzymam go jeszcze z kilak dobrych dni i łaże co 4h sprawdzać czy aby na pewno nie nie zauważyłam 2 kreski która może być leciutka ;pp zbiikowałąm wiem :) no i czasem widze cienieeee i sie troche ciesze choc wiem ze to nie taki cien powinien byc
a ja mam 28 dni bo każdy cykl mam regulowany luteina i z odstawienia dostaję wiec mam jak w zegarku :) wieczorem wrzucę zdjęcie jak mój będzie w domu bo mam przedszkole w domu :/
oo widzisz ja tez musze jak ty zrobic z ta luteina od tego cyklu ;) i moze w koncu bede miala okres... i normalne cykle daj Boże no to jeszcze masz 3 dni do owulki :)) ale testy od dzis mozesz robić bo moze cos sie bedize chcialo przesunąć
Tak już mam- beta spada obecnie jest 5,5 - czyli poronienie trwa....obejdzie się bez czyszczenia- to jedyna pociecha:( Czy się dziwili?Nie wynik to wynik- 17 to ciążą tak czy siak- tylko wczesna lub nie taka jak powinna.. więc czemu mieli się dziwić?
no przykro mi Tekilka nie poddawaj sie tylko dobrze ze nie musisz jeszcze przechodzic czyszczenia... ja jak poroniłam tez na szczeście nei musiałam bo starsznie si eboje tych wszystkch zabaiegów igiłę itd brrr ale co lepsze dopwiedziałąm się dzisiaj ze musze isc na operacje bo mam strasznie krzyw aprzegrode nosowa ;/ i to na tyle ze operacja musi byc i pełna narkoza ;// slzag by to trafił no i zobaczymy a w tkaim wypadku nim ja sie doczekam na tomografie i operacje a pozniej rekonwealescencje to dzidzie musze daleko rpzeusnac w czasie ;///
Cześć Dziewczyny:) Jestem u Was nowa i trochę "zielona". Krótko o mnie: mam PCOS,staram się ponad rok, teraz jestem 1 raz stymulowana Femarą. Dziś 10dc, miałam monitoring - cieniutkie endometrium - 5mm, pęcherzyk 12 mm......Mam przyjść w 13 dc. Myślicie, że jeszcze coś z tego będzie, szansa na owulację jest? Chyba potrzebuję dobrego słowa, a Wy jesteście obeznane w temacie:)
Tekila85 bardzo mi przykro,nie poddawaj sie ,z dwojga złego dobre to że obyło sie bez czyszczenia ja swoja pierwszą ciąże poroniłam tzn w 9 tyg nie rozwineło sie serduszko i musiałam być czyszczona nic przyjemnego, dlatego lepiej chyba w te stronę ale trzymam kciuki za pojawienie sie kolejnych trafionych 2 kreseczek na tescie
to sa calkiem dobre wyniki justysz moja gin mowila,ze do zagniezdzenia wystarczy 8,8mm endo. Skoro masz PCSO to owulacja moze byc pozniej niz 14dc wiec pecherzyk jeszcze podrosnie :) ile Femary bralas? w jakie dni?
Tekila85 przykro mi a juz miałam nadzieję że ci sie uda.Życie potrafi zaskakiwac oby tylko pozytywnie.Trzymam kciuki za wszystki staraczki.Ja jestem w drugim cyklu clo.Dzis 10 dc ale nie mam żadnych bóli jajnikow,czyli zapewne znów nie bedzie pęcherzyków.Biore 2 tab dziennie i kicha.
Hey biorę duphaston od 16dc do 25 dc w celu wydłużenia cykli i zatrzymania krwawień w trakcie cyklu . Już drugi cykl zauważyłam że moje piersi są strasznie nabrzmiałe , pełne , wręcz wyglądają tak jakby były o rozmiar większe . Czy któraś z was tak miała , czy to normalne ?
Dziewczyny mam jedno nurtujące mnie pytanie ,ostatni mój cykl trwał 24 dni nigdy tak krótkiego nie miałam ale to zapewne wina luteiny obliczając owulację mam brać pod uwagę długość przeciętną cykli czy tylko ten ostatni ?