Dziewczyny ja za was wszystkie trzymam kciuki :)kiedyś ten cud nam się przytrafi, jednym po raz 1 innym po raz 2 ale będzie. Nie załamujcie się i głowy do góry, każdy nowy cykl jest tym w którym może to coś zaskoczy, czasami jest tak że lekarze nie dają żadnych szans a jednak kobietom się udaje i to naturalnie zajść w ciąże, siła umysłu czasami farmakologii ale działa Od jutra zaczynam CLO przez 5 dni więc zobaczymy.Nie nastawiam się bo dla mnie to że przychodzi @ jest chyba już jakieś naturalne jeszcze półtora roku temu jak planowo przychodziła otwierałam oczy ze zdumienia JAK TO JEST MOŻLIWE????????????teraz jakby nie przyszła to bym także zrobiła oczy bo dla mnie to już chyba to hsg jest jedynym wyjściem żeby złapać punkt zaczepienia, może wtedy coś się wyklaruje cecylka25 wydaję mi się że długość przeciętną bo ten ostatni zaburzony przez luteinę ale nie jestem pewna może inne kobitki coś dopiszą. Pozdrawiam was gorąco i spokojnych snów
Tekila85 - przytulam. Współczuję Ci bardzo. Życzę Ci szybkiej regeneracji - ciała i ducha - i cierpliwości - do Starań. 7 lat to bardzo długo. Jesteś dzielną kobietą - a my będziemy Cię wspierać i dopingować. Ściskam ciepło.
kasia200kh - ja po dupku też miałam większe i dość obolałe, że tak powiem, piersi. To chyba jeden z efektów ubocznych :)
tekila - czytając twoje wpisy wróciły moje przykre wspomnienia... dokładnie tak samo się podziało, beta spadała, z tym, że ja od pierwszej kropelki plamień poszłam do szpitala i mnie trzymali tam pięc dni...
nie chciałam pisać tego wczesniej, ale wiedziałam, że może ci się to przytrafic, choć głęboko wierzyłam, że Ci się uda!!!!!! bo w końcu musi sie udać!!!!!!!!!!!
a ja 4 dc cyklu, w tym cyklu żadnych leków, ale za tydzień wizyta u lekarza, z którym wiaze duze nadzieje, obym sie tylko nie przeliczyla. to tak, jakby moja ostatnia deska ratunku.
justysz mnie lekarka zapisala 6tabl=15mg na raz w dzien 3 i w dzien 4 i ladnie na tym leku owuluje. Mam co prawda tylko jeden pecherzyk,ale za to ladny.
witam , dziewczyny dziś wstałam z takim bólem kłującym po lewej stronie podbrzusza że to nie do opisania ,niewiem co o tym myslec i czy sie nie pokoić bo niewiem czy to pływ brania clo czy może bóle przedowulacyjne dziż mam 7 dzień cyku tamten cykl wynosił 24 dni i obliczając to dni płodne wypadaja mi dosyć szybko wiec te bóle to moga świadczyc o nadchodzącej owulacji co o tym myslicie czy któraś z was tak miała? ja juz chyba głpieje i w paranoje jakąś wpadam :(
Ja także tak mam dzień przed owulacją tak mnie boli że nie mogę wytrzymać w dzień owu także, ale ogólnie jak już zaczyna mi rosnąć pęcherzyk to mnie rwie z lewej strony
Tekila są chwile gdy nie ma dobrych słów musi być dobrze. trzymaj się!
Rybka ja miałam kiedyś po CLO owulacje szybko 10dc teraz sama nie wiem, najgorsze jest że nic mnie nie boli albo mało i boje się że nie działa to fota. 4 dzień -dziś uznałam za pozytywny - mam taka nadzieje -został mi jeden pasek zrobię jutro dla porównania :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35488920159f75f1.html (kopiuj + wklej w nowe okno i działa - nie wiem czemu nie ma hiperłącza ;/)
Szczerze mowiac miałam mierzyc tem ale hmmm zapomniałam hehe,ale tak mysle ze i tak kochamy sie co drugi dzien wiec mysle ze nie przeoczymy dni płodnych.
justynia882 oświeć mnie która jest testowa, ta od strony cyferek? Jeśli tak, to dla mnie 1- negatyw, 2- pozytyw, ewentualnie nieznacznie wątpliwy, 3,4- na bank pozytywy, kreski mocniejsze od kontrolnej. Nie jestem tylko pewna, czy w dobrą stronę patrzę
Lewa -testowa Prawa- kontrolna (powinny być takie same a nie sa ;/) ja uznałam 1-negatyw; 2,3- wątpliwy; 4- pozytyw 9sama nie wiem czy dobrze) mój mózg ma euforie jak widzi 2 kreski :p humor mi się poprawia chyba będę musiała się z tego leczyć hehe zobaczymy czy za tym pójdzie temperatura ...
to odwrotnie spojrzałam W takim razie jak dla mnie negatywne wszystkie, ale już niewiele brakuje. Robiłaś kiedyś już testy? Niektórym właśnie takie wątpliwe wychodzą cały czas
ale jestem zakręcona, zasugerowałam się zdaniem " powinny być takie same a nie sa ;/" Powinny być przynajmniej takie same lub mocniejsze, u Ciebie 3 i 4 są mocniejsze, więc ewidentnie pozytywne. Spojrzałam na wykres- jesteś w dołku, a tak jest często przed skokiem
to mój pierwszy wykres i sama nie wiem czy te temperatury są miarodajne bo o rożnych porach mierze czasem po 4 a zdarza się że przed 6. w zależności jak mała śpi lub muszę do WC... a ileś trzeba leżeć/spać przed pomiarem wiec takie rozbieżności - i nie wiem jak one na wynik wpływają.
Roksu jak się czujesz?? dajesz sobie radę ?? dużo myślę o Tobie musisz być silna!
Roksu się od 21.02 nie logowała - chyba Nas sobie odpuściła :( choć jestem ciekawa czy ma trojaczki :D i jak jej idzie :)
Tekila trzymasz się? Jak samopoczucie?
a ja nie mam skoku temperatury jak jutro rano nie będzie to po zawodach. Mam dość 2 cykl a czuje się wykończona psychicznie. Na CLO puchnę w oczach a jem mniej naprawdę usiąść i płakać
justynia882 największym błędem jest podawanie clo bez monitoringu, to dla mnie błąd w sztuce i takiego lekarza od razu bym zmieniła. Normalny lekarz podając clo robi monitoring i jeśli pęcherzyki nie pękają, zaleca np. pregnyl. A tak faszerujesz się lekami, nawet nie wiedząc czy działają
Słuchajcie jest TU ktoś z BDG może Torunia kto ma sprawdzonego lekarza ?? może nawet na NFZ?
Minia85 wiem :( od tego cyklu chciałam zmienić znalazłam w necie takiego z dobrymi opiniami i prywatnie przyjmował 200zł z USG ( a ja USG mam co wizytę) 3-4 wizyty + leki bez refundacji+ badania płatne :( i dałam sobie jeszcze jeden cykl u mojego ... teraz szukam kogoś na NZF na ten monitoring. Nawet bym mogła dojeżdżać do innego miasta :) (pewnie taniej by mi to wyszło jak prywatne wizyty)
Treść doklejona: 10.03.13 09:07 najgorsze jest to że u mnie nie każdy (na NFZ) ma USG w gabinecie - i co z tego że dobry lekarz jak i tak monitoringu mi nie zrobi :)
Hej Dolly. Pewnie dostałam zbyt małą dawkę - w sumie to dopiero 1 cykl, wcześniej nie miałam stymulacji owulacji, od razu dostałam Femarę, choć wiem, że niektórzy lekarze zaczynają od Clo. A dołki, okropne nastroje, to normalka po tych lekach? Sama ze sobą wytrzymać nie mogę..... Miłej niedzieli Kobitki:)
kurde Justi straszni emocne te kreski :)) ale moim zdaniem nr 4 to pozytyw staraliscie sie ?:) o matko jak moga USG nie mieć ?;ooo a nie masz monirtoingu ??? bo jak sie bierze CLo to trzeba patrzec czy pękną bo jak nie to dac pregynl
ja w środę ide do gina i zobaczymy co mi da czy CLO czy luteine na wywołąnei okresu..
Tekila a co u Ceibie co teraz robisz? lekarz dał Ci cos czy zaczynasz nowy cykl czy co...
rybka no właśnie nie mam :( u naj jak gin nie ma USG w gabinecie kieruje do szpitala na USG do przychodni przyszpitalnej :) szukam teraz jakiegoś gin co mi będzie robił monitoring tak staramy się :) nawet wykres prowadzę jak chcesz zajrzy do mnie mam dostępny
noo koniecznie ! bo to bez sensu tzn 3mam ciuki zbey sie udało :)) ale trzbea poobserwować zaraz zobacze wykres :) ale juz po owulce? kiedy miałas ten nr 4 ?
nr 4 wczoraj dziś zrobiłam 5 też (+) mam nadzieję że pęcherzyki pękają ... nie wiem czy już po owu bo mi tempka nie skoczyła dziś wieczorem dalej rzeźbimy
Justynia882 - zgadzam się z dziewczynami - monitoring to podstawa. Niestety nie znam lekarzy z Torunia... ale przecież muszą być jacyś normalni (bo 200pln za monit to chyba lekka przesada). Trzymam kciuki za pękanie!
asizo ja jestem z Bydgoszczy ale zmotoryzowana wiec nawet jak bym miała dojechać to nie ma problemu (Toruń, Świecie, Grudziądz) :) do godziny drogi max W BDG u paru lekarzy byłam (kiedyś z 3 lata temu) na NZF to nikt nawet nie chciał mi dać skierowania na hormony, raz usłyszałam że jestem za młoda na dzieci i co ja chcę, inny że mam się strać rok ale bez luteiny ( a ja okres miałam co 3-4 m-c ;/). wiec teraz chce iść do kogoś sprawdzonego bo prywatnie ciężko z finansami.
Treść doklejona: 11.03.13 07:13 dziewczyny ile po owulacji powinna temperatura skoczyć ?? bo u mnie znów niska
od 2-6 dc bralam clo. w 15 dc mialam zastrzyk z pregnylu 5000. 10 dni po zastrzyku zrobilam test o czulosci 10 i byl negatywny. Dzisiaj 14 dni po zastrzykuu zrobilam test o czulosci tez 10 i wyszedl pozytywny z tym ze kreseczka jest blada i teraz nie wiem czy to rzeczywiscie ciaza czy jednak pozostalosci po pregnylu.... ?
Justinia882 spokojnie teraz najlepiej o tym w ogole nie myśl :)) to najlepsza rada
justysz pechcerzyk jeszcze poiwnien urosnąć a 7mm to już łądnie i na pewno jeszcze też podrośnie :) idziesz jeszcze na monitoring? czy dopiero po peknieniu
a ja jestem przerażona... w przyszłym tyg. ide na 90% na operacje :(( na przekgorde nosową ... boje sie strasznie a w środę ide do gina i bede musiałą mu opowiedzieć o operacji , zwłaszcza ze jest skomplikowana i wymaga pełnej narkozy... ciekawe po jakim czasie można sie strać na nowo i przyjmować CLO ktoś może wie ??
Rybkasushi a w którym dniu cyklu jesteś ? Jeśli przed braniem Clo albo w początkowych dniach to chyba raczej wpływu mieć nie będzie na dalsze starania.
dziewczyny czy Wy przytyłyście po Clo bo u mnie to jakiś armagedon !
cholercia u mnie przy pierwszym cyklu z Clo zaskoczyło ale na krótko :( miesiąc przerwy i teraz drugi cykl
w ciągu 4 miesięcy przytyłam ........... 5 kg ;( dla mnie to tragedia i to już nawet nie chodzi o to, że pożeram kalorie .. właśnie nie, wieczna dieta. Mam nadzieję, że to ostatni cykl z Clo.
maxiulka: ja jestem w trakcie piątego cyklu z clo. 2,5 kg do przodu a od lat waga utrzymywała mi się na stałym poziomie. Zrezygnowałam ze słodyczy i ogólnie nie objadam się a i tak nie mogę tego nadbagażu stracić:(
maxiulka to może faktycznie tak się tyje po tym leku hmm zobaczymy co ze mną będzie może zamienię się Beny Kuleczkę hihih. Objawów w 3 dniu brania Clo nie mam żadnych prawie... bo mam 6dc i pika mi lewy jajnik hmmm ciekawostka..
hej dziewczyny ja wczoraj już zakończyłam pierwszy cykl z clo i ciesze sie bo zle sie po nim czułam i nic mi sie nie chciało... w środe ide na monitoring ale dziś mam już chyba dni płodne bo z obserwacji śluzu mozna by to wywnioskować choć nie jestem pewna na 100% bo podobno clo uposledza śluz ale bola mnie jajniki zaczeło sie po lewej stronie teraz po obydwu wiec moze to już ,,,w sumie to dopiero 9dzień cyklu ale poprzedni jak juz pisałam miał 24 dni wiec jak sądzicie ? w każdym razie starania zaczełam już wczoraj
Ja dziś liczyłam na wizytę u mojej ginekolog- ale po powrocie z wakacji pacjentki zalały gabinet i kicha:( nie było szansy się dostać- myślę,że w poczekali było na oko ponad 20 osób już na 15 min przed otwarciem jadę drugi raz w środę... jedyny minus tego,że jeżeli licząc od tego najmocniejszego krwawienia nowy cykl- to dziś wypada mi 5dc czyli powinnam łykać clo- ale kurcze sama nie mogę bez konsultacji:( przepadnie mi cykl.. chyba,że zadecyduje,że mam łykać od środy... Wiem,że to nie wyścigi tylko martwię się bo ten czas po laparo jest taki cenny...ale muszę czekać:(
na mnie CLo działał tak ze sie zle czułam po owulce cały czas maiałam objawy ciązy tj ból w lewym jajniku pikający mocnooo skurcze macicy pozniej prawy jajnik bol piersi czasem mdłośći duuzo białego śluzu i cały czas coś pobolewało w podbrzuszu... to moj 1 cykl z CLO od ponad 1,5 rocznej przerwy bo teraz chcielismy sie wziąć mocniej za robote
Teklia no szkoda z tym cyklem ale moze nie wszystko stracone :)) i od środy cos zaradzi, ja też w środe lece (po dluuugo wyczekiwanych 2 tyg) do gina,.. :)
Rybkasushi idę jeszcze w tym tygodniu na monitornig, oprócz tego doktor zleciła mi badanie poziomu Lh. Jajnk mocno boli, mam Pcos i ciekawa jestem , czy w ogóle pęcherzyk pęknie. Też mam przegrodę do operacji, ale na razie odpuściłam, nie mam pojęcia co z Clo po tym, ale znajoma po tygodniu po operacji, była już w niezłej formie, więc będzie dobrze:)
przy tym cyklu owulacyjnym to czułam się jakbym miała kolkę po bieganiu ... i o dziwo bolał mnie bardziej jajnik z którego owulacji nie było ;-) test owu był super pozytywyny i następnego dnia już był spokój :)))