wracajac do APAPU-to paracetamol i nie szkodzi na owulacje, ani nie dziala wczesnoporonnie inaczej jest z wszelkimi pochodnymi IBUPROMU I IBOPRUFENU-te sa szkodliwe. an ma jakie badania masz zrobic?
przypomnę, że jestem po ciąży pozamacicznej i po poronieniu. część z tych badań robiłam, ale mam je zrobić na świeżo, a o niektórych pierwszy raz słyszę:
1. krzywa insulinowa 2.wymaz z pochwy 3. wymaz z kanału szyjki macicy - mycoplasma 4. wymaz z kanału sz. m. - ureaplasma 5. wymaz z kanału sz. m. - chlamydia 6. marker CA - 125 (jajnik) 7. przeciwciała anty HBs 8. toxoplazma IgG ilość 9. toxoplazma IgM półilościowo 10. różyczka IgG ilość 11. CMV IgG półilościowo 12. CMV IgM półilościowo 13. przeciwjądrowe- ANA2- test kompleksowy 14. antykardiolipinowe IgG 15. antykardiolipinowe IgM 16. przeciw plemnikom 17. antykoagulant toczniowy 18. androstendion 19. FSH 20. LH 21. prolaktyna 22. prolaktyna po MTC 23. testosteron 24. ALLO-MLR 25. komórki NK- 26. test cytotoksyczny
dziewczyny, jestem bardzo zawzieta! choćbym miała się zapożyczać to podejde do tego leczenia.
Ja także miałam 11 z tych badań, dzisiaj miałam odebrać amh anty muller hormon i jak na złość wynik jutro a ja dzisiaj na 19.40 do lekarza na monitoring :( test owu zrobiony przed chwilą testowa mega mocna więc zobaczymy co wyjdzie na USG
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.03.13 15:29</span> Tinamar jak już dostaniesz skierowanie na hsg to próbuj w paru szpitalach na raz bo to badanie robi się od 6dc do 11dc więc jak ktoś ma regularne cykle to ok gorzej jak ma się poślizg:(
wilma - dzięki za radę. Tak zrobie w takim razie, masz rację... bo teraz biorę clo i róznie z tymi cyklami może być... nawet się nei boję tego badania... mam nadzieje ze coś się potem wyjasni ;)
ja tez mam taką nadzieje bo mam mieć w kwietniu i umówiłam się na 2 terminy na 9 i 11 bo nie wiem jak z @ może być wcześniej lub później
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.03.13 17:30</span> ja po tym clo mam takie bóle dzisiaj brzucha i podbrzusza że normalnie szok
Z pregnylem jest ciązko. Ja za każdym razem musiałam obdzwonić kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt aptek zanim znalazłam. Jak sie nie udało to pozostawał Ovitrelle troche bardziej dostepny ale droższy 4 razy.
Dziewczyny zamiast Pregnylu jest jeszcze zamiennik tylko on jest pełnopłatny - nazywa się Choragon. Pytajcie też o niego w aptekach by sprawdzali w hurtowniach. Stosowałam i to i to i nie było różnicy ;)
Udało mi się zamówić ale trochę drożej nie wiem dlaczego ale 40 zł za sztukę, to jakieś 15 zł niz 100 proc płatny, pan w aptece powiedział że to jedyne 3 szt które były dostępne w hurtowniach wszystkich dostępnych. A jakie miałyście dawkowanie Pregnylu ???
Treść doklejona: 18.03.13 19:43 jesli chodzi o Ovitrelle to wiem że jest szybciej dostępny no ale własnie dlatego też dr wypisał mi receptę na pregnyl bo tańszy jak kupie to ok a jak nie to właśnie miał wypisać na Ovitrelle, muszę zapytać jeszcze o ten choragon ale mam nadzieje ze 3 szt pregnylu wystarczy i nic więcej nie będę musiała już szukać :)
hej dziewczyny dziś byłam u swojego gina ,po usg stwierdził że wszystkie te moje objawy bólowe to konsekwencja clo.Mój organizm bardzo agresywnie na niego zaareagował i dosyć szybko wszystko sie dzieje ( powiedział że żadko to sie zdarza ) wiec szansa na to że sie udało jest 50:50 kazał mi brać luteinę 1X2 dopochwowo iprzez 2 tygodnie w razie miesiączki w trakcie brania lub po odstawieniu zgłosić sie w 10 dni cyklu a w razie gdy sie nie pojawi @ to zrobić test i również sie zgłosić ,kolejny cykl mam bez clo bo może jajniki same zaczną produkować pęcherzyki jeśli nie to w maju znów wróce do clo.....ale skomplikowane to wszystko boje sie że sie nie dało w tym cyklu ale zobaczymy
Jestem ponoć po owulacji - kontrolę mam niestety dopiero w czw, ale muszę Wam powiedzieć, że coś jest chyba nie tak. Boli mnie brzuch, momentami mocno jak na okres, mam jakieś dziwne skurcze. Wcześniej dokuczały jajniki, a teraz jakby.....macica. To normalne?
Treść doklejona: 18.03.13 21:03 Cecylka, głowa do góry:) Może to ciąża? Szansa jest! Długo jesteś stymulowana?
to mój pierwszy miesiąć wiec niewydaje mi sie....a objawy które opisałaś miałam dokładnie wczoraj i skończyło sie to na izbie przyjęć,normalne objawy to nie sa
Cecylka, ja jestem świeża, 1 cykl i nawet nie z clo, tylko z femarą - niestety na wątku mojego leku prawie nikt się nie udziela. W sumie mam podobne objawy do Ciebie -bóle, jednak znośne.....Bądź dobrej myśli:) Ja staram się podchodzić do tego na spokojnie i cierpliwie, choć wiem, że trudno.
nie wiem co to z za lek który bierzesz bo nigdy nie miałam z nim doczynienia wiec nie mogę sie wypowiedzieć co do podejścia to chyba zaczynam panikować ,,,,chciałabym dać na luz ale jakoś nie potrafie .....
Nie wiem, co Ci powiedzieć, bo nie jestem specjalistką w tej materii. Skoro lekarz powiedział , że 50 na 50, to musisz wyluzować i uspokoić.Wiem! latwo powiedzieć:) MI przez sekundę zakiełkowała myśl, że może to bobas - te skurcze, ale przecież to 1 cykl, więc trzeba nam cierpliwości i dobrej wiary:) pozdrawiam
Właśnie wróciłam od lekarza pęcherzyki 28, 29 w prawym i 20 w lewym dostałam zastrzyk Ovitrelle 250, w związku z tym że przytulanie było 4 dni pod rząd lekarz kazał dzisiaj zrobić przerwę i staranka jutro i pojutrze, po clo troche wyrosły :)i zobaczymy co będzie. Jak dostanę @ to znowu clo od 3dc do 6dc po 1 tab. To jest moja 2 wizyta u nowego lekarza i już pełną parą wszystko do przodu, poprzednio chodziłam rok do lekarza który kazał mi co miesiąc zachodzić w ciąże a na ostatniej wizycie powiedział że pomyślimy o hsg więc stwierdziłam że szkoda czasu już...na 1 wizycie u nowego lekarza dostałam od razu skierowanie na hsg po dokładnym wywiadzie.To na tyle aha i zrobiło mi się strasznie słabo po tym zastrzyku i duszno:(
Dziewczyny Po tym zastrzyku ile czasu mija do pęknięcia bo zapomniałam zapytać:(i okazało się że była torbielka ale się wchłonęła czyli pęcherzyk z poprzedniego cyklu nie pęknięty:( widział jak byłam ostatnio ale już ok, ciekawe że poprzedni lekarz nie widział nie pękających to mnie teraz zastanowiło
wilma30 gratulacje z okazji pięknych pęcherzyków justysz z pierwszym dzieckiem intuicja mnie nie zawiodła ,przypuszczałam że jestem w ciąży teraz intuicja mi mówi że raczej w tym miesiącu nic z tego nie bedzie:( za dwa tygodnie sie dowiem czy tym razem intuicja nie zawiodła
a u mnie pojawiły się właśnie niepękające pęcherzyki a lekarka zamiast coś proponować to rozłożyła ręce i powiedziała ze to jakiś cud ! No kur.. - yhhhh, po tym już zwątpiłam że się uda :/ ale nadzieja oczywiście trzyma się mnie kurczowo ;)
Tinamar mi lekarz przez rok mówił że pękają, raz byłam przypadkowo u ginekolog innej w czasie@ i ona widziała jakiś nie pęknięty ale to było pół roku temu i teraz tak to sobie powiązałam, że w sumie pewnie się tak zdarzało dlatego lekarz a lekarz ....ten podszedł konkretnie zachodzimy przy pełnej stymulacji i tak to wygląda
nom, postanowiłam już że idę do Invimedu... niech wezmą mnie tam w obroty ;) Ale najpierw 2 mieisące względnego :odpoczynku" bo czekam na badania męża bo i tak zapewne na poczatek o to poproszą ;) A potem hsg i zobaczymy co zaproponują ;)
Cześć dziewczyny:) Może zacznę od początku ...a więc od niedawna zaczeliśmy z mężem starac sie o dzidziusia. Pierwsza próba nie uda, druga też nie hmmm pomyślalam cos musi byc nie tak a wiec pojde do lekarza bo zawsze przed okresem mnie piersi bolaly, kregoslup takze a tym razem nic a okres sie spoznial. Jak sie okazalo w ciazy niestety nie bylam, ostatni cykl bezowulacyjny pecherzyk nie pekl.moj lekarz od razu podejrzewal u mnie pco, dal mi skierowane na hormony :w pierwszej kolejnosci kazal mi zrobic: progesteron całkowity, prolaktyne oraz tsh. Przepisal mi także lek Provere na wywoalnie okresu brałam ja dwa razy dziennie po jednej tabletce. Po 2 dniach dostalam miesiaczke. W 3 dniu cyklu kazal mi wykonac reszte badan: FSH, LH,E2. Także przepisal mi clo ktory mam brac od 2 do 7 dnia cyklu. Dzisiaj mija 4 dzien brania tabletek musze przyznac ze nie czuje sie po nich swietnie bo mam zachwania nastroju,glowa takze od czasu do czasu boli ale nie jest źle jeszcze jutro i koniec kuracji. W piątek czyli w 10 dniu cyklu( Lekarz kazał mi przyjsc miedzy 10-11dniem)ide do mojego ginekologa bedzie monitoowal mi jak moje jajeczk rosna oraz mowil mi takze ze jakby nie chcialy peknac da mi zastrzyk i bedzie dobrze:) Narazie jestem pozytywnie nastawiona choc obawy sa straszne czy sie uda ???Wszystko sie niebawem okaże. W 15 dc mam powtorzyc badanie E2. Trzymam za Was kciuki Ewelina
Ja także trzymam kciuki ewelinaO. Dziewczyny tak sę zastanawiam jak dostałam wczoraj zastrzyk na pęknęcie a i tak mówił ze lada moment pękną a przytulanko może być dopiero wieczorem dzisiaj czy to nie będzie za puźno?
Dzięki Wilma30 ja także 3 mam za Was kciuki. Te uczucia są nie do opisana gdy bardzo chcce się mieć dziecko a trzeba sie faszeowac roznymi specyfikami. Powiedzcie mi po ile cyklach z Clo są szanse ze zajdzie się w ciażę?
"Powiedzcie mi po ile cyklach z Clo są szanse ze zajdzie się w ciażę? "
ewelinaO: na to chyba nie ma reguły :/ Czytałam o dziewczynach, którym udało się już w pierwszym cyklu, ale są i takie, którym clo niestety nie pomogło. Ja sama jestem w piątym cyklu z clo...
Jestem ciekawa od czego to zależy że jedna po pierwszym cyklu jest w upragnionej ciąży w druga musi się starac w nieskonczonosc. Sama jestem ciekawa jak mi pojdzie w piątek ide do lekarza to bede wiedziala ze pecherzyki rosna :)
To zalezy od problemu... nie zawsze jest to tylko problem wzrostu pęcherzyków... u mnie np. teraz przestały pęać więc nie wiem czy clo akurat pomoże - nie sądzę szczerze mówiąc :/ Już miałam raz kurację clo 6-mieisęczną i się nie udało :( Teraz znowu biorę ale nie liczę raczej na nic i szykuję się na wizytę w klinice za niedługo :/
ehhh... pytałam i powiedział ze w moim przypadku clo ma pomóc :( nie wiem, może dlatego że wszystki hormony miałam piękne i te zastrzyki wtedy nie są wskazane ? Cholera go wie ! Normalnie tracę nadzieję ale mam nadzieję ze w kliniece mi pomogą...
Tinamar ja tez mam problem z pękaniem pęcherzyków gdzie wcześniej nie było tego problemu zastanawiam się czy clo mogło mieć na to wpływ ... mimo że dostałam pregnyl to i tak miałam 2 torbiele ....
No ja także mam badane hormony ogolnie progesteron mialam niski 0,40. prolaktyna i tsh wporzadku. Jutro odbieram wyniki LH,E2,FSH. Troche sie boje ale co bedzie to bedzie to jest cos co niestety od nas nie zalezy. A długo już sie starasz o dziecko?
ja się staram jakoś od października 2011 więc trochę się tego już nazbierało :/ Jak pisze tę datę to aż mi się wierzyć nei chce !
Aslonko - clo raczej chyba nie powinno mieć wpływu na niepeknięcie. Ja też powinnam zobaczyć czy jakaś torbiel mi nie powstała ale takstrasznie nei chce mi się znowu tego cholernego usg :( Jak osttanio pęcherzyk mi nie pękł przed clo to i tak lekarka nic z tym nie robiła... nawet nei wiem czy się już wchłonął czy nie....
Hmmm no właśnie ciekawe że jak się dostaję zastrzyk to i tak mogą nie pęc?troche u mnie by było nie ciekawie jakby te mutanty miały nie pęknąć po wczorajszym Ovitrelle
mam takie okropne bóle podbrzusza i jajników że jest to nie do opisanialekarzowi wczoraj mówiłam a on że dlatego że pęcherzyki duże
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.03.13 15:33</span> Tinamar ja dostałam wczoraj o 20.15 zastrzyk i kazał się dzisiaj przytulać i jutro a wczoraj nie więc ciekawe co z tego będzie