Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjamare
    • CommentTimeMar 17th 2013
     permalink
    wracajac do APAPU-to paracetamol i nie szkodzi na owulacje, ani nie dziala wczesnoporonnie
    inaczej jest z wszelkimi pochodnymi IBUPROMU I IBOPRUFENU-te sa szkodliwe.
    an ma
    jakie badania masz zrobic?
    • CommentAuthorWILMA30
    • CommentTimeMar 18th 2013
     permalink
    Ja także brałam teraz Clo bez hsg bo cieżko z terminami na nfz:sad:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    kurcze, boję się własnie tego że jak już mąż zrobi badanka to terminów ni ebedzie za szybkich :(
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    przypomnę, że jestem po ciąży pozamacicznej i po poronieniu.
    część z tych badań robiłam, ale mam je zrobić na świeżo, a o niektórych pierwszy raz słyszę:

1. krzywa insulinowa
    2.wymaz z pochwy
    3. wymaz z kanału szyjki macicy - mycoplasma
    4. wymaz z kanału sz. m. - ureaplasma
    5. wymaz z kanału sz. m. - chlamydia
    6. marker CA - 125 (jajnik)
    7. przeciwciała anty HBs
    8. toxoplazma IgG ilość
    9. toxoplazma IgM półilościowo
    10. różyczka IgG ilość
    11. CMV IgG półilościowo
    12. CMV IgM półilościowo
    13. przeciwjądrowe- ANA2- test kompleksowy
    14. antykardiolipinowe IgG
    15. antykardiolipinowe IgM
    16. przeciw plemnikom
    17. antykoagulant toczniowy
    18. androstendion
    19. FSH
    20. LH
    21. prolaktyna
    22. prolaktyna po MTC
    23. testosteron
    24. ALLO-MLR
    25. komórki NK-
    26. test cytotoksyczny

dziewczyny, jestem bardzo zawzieta! choćbym miała się zapożyczać to podejde do tego leczenia.

pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorjamare
     permalink
    to ja tylko 11 z tych przez Ciebie wymienionych mialam
    a staramy sie o dzidzie od 2007roku
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Dużo tych badań... Ja miałam ze 14 z tej listy.
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Ja także miałam 11 z tych badań, dzisiaj miałam odebrać amh anty muller hormon i jak na złość wynik jutro a ja dzisiaj na 19.40 do lekarza na monitoring :(
    test owu zrobiony przed chwilą testowa mega mocna więc zobaczymy co wyjdzie na USG

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.03.13 15:29</span>
    Tinamar jak już dostaniesz skierowanie na hsg to próbuj w paru szpitalach na raz bo to badanie robi się od 6dc do 11dc więc jak ktoś ma regularne cykle to ok gorzej jak ma się poślizg:(
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    wilma - dzięki za radę. Tak zrobie w takim razie, masz rację... bo teraz biorę clo i róznie z tymi cyklami może być... nawet się nei boję tego badania... mam nadzieje ze coś się potem wyjasni ;)
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    ja tez mam taką nadzieje bo mam mieć w kwietniu i umówiłam się na 2 terminy na 9 i 11 bo nie wiem jak z @ może być wcześniej lub później

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.03.13 17:30</span>
    ja po tym clo mam takie bóle dzisiaj brzucha i podbrzusza że normalnie szok:shocked:
  1.  permalink
    dziewczyny czy u was pregnyl jest dostępny?
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Z pregnylem jest ciązko. Ja za każdym razem musiałam obdzwonić kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt aptek zanim znalazłam. Jak sie nie udało to pozostawał Ovitrelle troche bardziej dostepny ale droższy 4 razy.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dziewczyny zamiast Pregnylu jest jeszcze zamiennik tylko on jest pełnopłatny - nazywa się Choragon. Pytajcie też o niego w aptekach by sprawdzali w hurtowniach.
    Stosowałam i to i to i nie było różnicy ;)
    --
  2.  permalink
    Udało mi się zamówić ale trochę drożej nie wiem dlaczego ale 40 zł za sztukę, to jakieś 15 zł niz 100 proc płatny, pan w aptece powiedział że to jedyne 3 szt które były dostępne w hurtowniach wszystkich dostępnych. A jakie miałyście dawkowanie Pregnylu ???

Treść doklejona: 18.03.13 19:43
    jesli chodzi o Ovitrelle to wiem że jest szybciej dostępny no ale własnie dlatego też dr wypisał mi receptę na pregnyl bo tańszy jak kupie to ok a jak nie to właśnie miał wypisać na Ovitrelle, muszę zapytać jeszcze o ten choragon ale mam nadzieje ze 3 szt pregnylu wystarczy i nic więcej nie będę musiała już szukać :)
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    A wypisał ci odrazu na więcej opakowań tak że możesz odrazu wykupić te 3?
    --
  3.  permalink
    no mam 3 mam :) a jeden jest na jeden cykl czy bierze się więcej?
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    hej dziewczyny dziś byłam u swojego gina ,po usg stwierdził że wszystkie te moje objawy bólowe to konsekwencja clo.Mój organizm bardzo agresywnie na niego zaareagował i dosyć szybko wszystko sie dzieje ( powiedział że żadko to sie zdarza ) wiec szansa na to że sie udało jest 50:50 kazał mi brać luteinę 1X2 dopochwowo iprzez 2 tygodnie w razie miesiączki w trakcie brania lub po odstawieniu zgłosić sie w 10 dni cyklu a w razie gdy sie nie pojawi @ to zrobić test i również sie zgłosić ,kolejny cykl mam bez clo bo może jajniki same zaczną produkować pęcherzyki jeśli nie to w maju znów wróce do clo.....ale skomplikowane to wszystko boje sie że sie nie dało w tym cyklu ale zobaczymy
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorjustysz
     permalink
    Jestem ponoć po owulacji - kontrolę mam niestety dopiero w czw, ale muszę Wam powiedzieć, że coś jest chyba nie tak. Boli mnie brzuch, momentami mocno jak na okres, mam jakieś dziwne skurcze. Wcześniej dokuczały jajniki, a teraz jakby.....macica. To normalne?

Treść doklejona: 18.03.13 21:03
    Cecylka, głowa do góry:) Może to ciąża? Szansa jest! Długo jesteś stymulowana?
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    to mój pierwszy miesiąć wiec niewydaje mi sie....a objawy które opisałaś miałam dokładnie wczoraj i skończyło sie to na izbie przyjęć,normalne objawy to nie sa
    • CommentAuthorjustysz
     permalink
    Cecylka, ja jestem świeża, 1 cykl i nawet nie z clo, tylko z femarą - niestety na wątku mojego leku prawie nikt się nie udziela. W sumie mam podobne objawy do Ciebie -bóle, jednak znośne.....Bądź dobrej myśli:) Ja staram się podchodzić do tego na spokojnie i cierpliwie, choć wiem, że trudno.
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    nie wiem co to z za lek który bierzesz bo nigdy nie miałam z nim doczynienia wiec nie mogę sie wypowiedzieć co do podejścia to chyba zaczynam panikować ,,,,chciałabym dać na luz ale jakoś nie potrafie .....
    • CommentAuthorjustysz
     permalink
    Nie wiem, co Ci powiedzieć, bo nie jestem specjalistką w tej materii. Skoro lekarz powiedział , że 50 na 50, to musisz wyluzować i uspokoić.Wiem! latwo powiedzieć:) MI przez sekundę zakiełkowała myśl, że może to bobas - te skurcze, ale przecież to 1 cykl, więc trzeba nam cierpliwości i dobrej wiary:) pozdrawiam
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Właśnie wróciłam od lekarza pęcherzyki 28, 29 w prawym i 20 w lewym dostałam zastrzyk Ovitrelle 250, w związku z tym że przytulanie było 4 dni pod rząd lekarz kazał dzisiaj zrobić przerwę i staranka jutro i pojutrze, po clo troche wyrosły :)i zobaczymy co będzie. Jak dostanę @ to znowu clo od 3dc do 6dc po 1 tab. To jest moja 2 wizyta u nowego lekarza i już pełną parą wszystko do przodu, poprzednio chodziłam rok do lekarza który kazał mi co miesiąc zachodzić w ciąże a na ostatniej wizycie powiedział że pomyślimy o hsg więc stwierdziłam że szkoda czasu już...na 1 wizycie u nowego lekarza dostałam od razu skierowanie na hsg po dokładnym wywiadzie.To na tyle aha i zrobiło mi się strasznie słabo po tym zastrzyku i duszno:(
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ale giganty wychodowałaś ;) To może trzy pękną i będą trojaczki hi hi ;) Trzymam kciuki kochana !
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Dziewczyny Po tym zastrzyku ile czasu mija do pęknięcia bo zapomniałam zapytać:(i okazało się że była torbielka ale się wchłonęła czyli pęcherzyk z poprzedniego cyklu nie pęknięty:( widział jak byłam ostatnio ale już ok, ciekawe że poprzedni lekarz nie widział nie pękających to mnie teraz zastanowiło
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    wilma30 gratulacje z okazji pięknych pęcherzyków
    justysz z pierwszym dzieckiem intuicja mnie nie zawiodła ,przypuszczałam że jestem w ciąży teraz intuicja mi mówi że raczej w tym miesiącu nic z tego nie bedzie:( za dwa tygodnie sie dowiem czy tym razem intuicja nie zawiodła
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Tinamar dziękuję zobaczymy ja od 3 lat mam owu normalanie i ciązy brak jak tym razem nic nie bedzie może być prawdopodobieństwo jakiś zrostów:(
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ja nie pomogę bo nigdy nie miałam zastrzyku...

a u mnie pojawiły się właśnie niepękające pęcherzyki a lekarka zamiast coś proponować to rozłożyła ręce i powiedziała ze to jakiś cud ! No kur.. - yhhhh, po tym już zwątpiłam że się uda :/ ale nadzieja oczywiście trzyma się mnie kurczowo ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    tinamar zmień lekarza ....
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Tinamar mi lekarz przez rok mówił że pękają, raz byłam przypadkowo u ginekolog innej w czasie@ i ona widziała jakiś nie pęknięty ale to było pół roku temu i teraz tak to sobie powiązałam, że w sumie pewnie się tak zdarzało dlatego lekarz a lekarz ....ten podszedł konkretnie zachodzimy przy pełnej stymulacji i tak to wygląda
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    nom, postanowiłam już że idę do Invimedu... niech wezmą mnie tam w obroty ;) Ale najpierw 2 mieisące względnego :odpoczynku" bo czekam na badania męża bo i tak zapewne na poczatek o to poproszą ;) A potem hsg i zobaczymy co zaproponują ;)
    --
    • CommentAuthorjustysz
     permalink
    Dziewczyny! Podziwiam Waszą siłę walki! Ze mną coś chyba nie tak, 1 cykl i już panika.......
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    dobra laseczki ide sie myć,luteinke wezme i lulu :) dobranoc I słodkich snów do jutra
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Cześć dziewczyny:) Może zacznę od początku ...a więc od niedawna zaczeliśmy z mężem starac sie o dzidziusia. Pierwsza próba nie uda, druga też nie hmmm pomyślalam cos musi byc nie tak a wiec pojde do lekarza bo zawsze przed okresem mnie piersi bolaly, kregoslup takze a tym razem nic a okres sie spoznial. Jak sie okazalo w ciazy niestety nie bylam, ostatni cykl bezowulacyjny pecherzyk nie pekl.moj lekarz od razu podejrzewal u mnie pco, dal mi skierowane na hormony :w pierwszej kolejnosci kazal mi zrobic: progesteron całkowity, prolaktyne oraz tsh. Przepisal mi także lek Provere na wywoalnie okresu brałam ja dwa razy dziennie po jednej tabletce. Po 2 dniach dostalam miesiaczke. W 3 dniu cyklu kazal mi wykonac reszte badan: FSH, LH,E2. Także przepisal mi clo ktory mam brac od 2 do 7 dnia cyklu. Dzisiaj mija 4 dzien brania tabletek musze przyznac ze nie czuje sie po nich swietnie bo mam zachwania nastroju,glowa takze od czasu do czasu boli ale nie jest źle jeszcze jutro i koniec kuracji. W piątek czyli w 10 dniu cyklu( Lekarz kazał mi przyjsc miedzy 10-11dniem)ide do mojego ginekologa bedzie monitoowal mi jak moje jajeczk rosna oraz mowil mi takze ze jakby nie chcialy peknac da mi zastrzyk i bedzie dobrze:) Narazie jestem pozytywnie nastawiona choc obawy sa straszne czy sie uda ???Wszystko sie niebawem okaże. W 15 dc mam powtorzyc badanie E2. Trzymam za Was kciuki Ewelina
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeMar 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Ovitrell na priv jakby co.
    • CommentAuthorWILMA30
    • CommentTimeMar 19th 2013
     permalink
    Ja także trzymam kciuki ewelinaO.
    Dziewczyny tak sę zastanawiam jak dostałam wczoraj zastrzyk na pęknęcie a i tak mówił ze lada moment pękną a przytulanko może być dopiero wieczorem dzisiaj czy to nie będzie za puźno:sad:?
  4.  permalink
    od podania zastrzyku pęcherzyk/i pęka w ciągu 30 h, tak mówił mój gin

Treść doklejona: 19.03.13 08:01
    jeszcze raz zapytam :) jaka dawkę pregnylu brałyście?
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Monisiunia dzięki za odp.
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Dzięki Wilma30 ja także 3 mam za Was kciuki. Te uczucia są nie do opisana gdy bardzo chcce się mieć dziecko a trzeba sie faszeowac roznymi specyfikami. Powiedzcie mi po ile cyklach z Clo są szanse ze zajdzie się w ciażę?
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    "Powiedzcie mi po ile cyklach z Clo są szanse ze zajdzie się w ciażę? "

ewelinaO: na to chyba nie ma reguły :/ Czytałam o dziewczynach, którym udało się już w pierwszym cyklu, ale są i takie, którym clo niestety nie pomogło. Ja sama jestem w piątym cyklu z clo...
  5.  permalink
    Ja po dwóch i teraz jeszcze dodatkowo pregnyl
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Jestem ciekawa od czego to zależy że jedna po pierwszym cyklu jest w upragnionej ciąży w druga musi się starac w nieskonczonosc. Sama jestem ciekawa jak mi pojdzie w piątek ide do lekarza to bede wiedziala ze pecherzyki rosna :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    To zalezy od problemu... nie zawsze jest to tylko problem wzrostu pęcherzyków... u mnie np. teraz przestały pęać więc nie wiem czy clo akurat pomoże - nie sądzę szczerze mówiąc :/ Już miałam raz kurację clo 6-mieisęczną i się nie udało :( Teraz znowu biorę ale nie liczę raczej na nic i szykuję się na wizytę w klinice za niedługo :/
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Kochana Tinamar ale skoronie pękają Ci pecherzyki to czy Twoj ginekolog nie moze dac Ci zatrzyku na jego pekniecie?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ehhh... pytałam i powiedział ze w moim przypadku clo ma pomóc :( nie wiem, może dlatego że wszystki hormony miałam piękne i te zastrzyki wtedy nie są wskazane ? Cholera go wie ! Normalnie tracę nadzieję ale mam nadzieję ze w kliniece mi pomogą...
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Tinamar ja tez mam problem z pękaniem pęcherzyków gdzie wcześniej nie było tego problemu zastanawiam się czy clo mogło mieć na to wpływ ... mimo że dostałam pregnyl to i tak miałam 2 torbiele ....
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    No ja także mam badane hormony ogolnie progesteron mialam niski 0,40. prolaktyna i tsh wporzadku. Jutro odbieram wyniki LH,E2,FSH. Troche sie boje ale co bedzie to bedzie to jest cos co niestety od nas nie zalezy. A długo już sie starasz o dziecko?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ja się staram jakoś od października 2011 więc trochę się tego już nazbierało :/ Jak pisze tę datę to aż mi się wierzyć nei chce !

Aslonko - clo raczej chyba nie powinno mieć wpływu na niepeknięcie. Ja też powinnam zobaczyć czy jakaś torbiel mi nie powstała ale takstrasznie nei chce mi się znowu tego cholernego usg :( Jak osttanio pęcherzyk mi nie pękł przed clo to i tak lekarka nic z tym nie robiła... nawet nei wiem czy się już wchłonął czy nie....
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Hmmm no właśnie ciekawe że jak się dostaję zastrzyk to i tak mogą nie pęc?troche u mnie by było nie ciekawie jakby te mutanty miały nie pęknąć po wczorajszym Ovitrelle:confused:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ja tam nie słyszałam chyba, żeby ktoś pisał że nei pękły więc na pewno już po nich ;) A że było ich więcej topewnie i szanse są większe ;)))
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    mam takie okropne bóle podbrzusza i jajników że jest to nie do opisania:sad:lekarzowi wczoraj mówiłam a on że dlatego że pęcherzyki duże

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.03.13 15:33</span>
    Tinamar ja dostałam wczoraj o 20.15 zastrzyk i kazał się dzisiaj przytulać i jutro a wczoraj nie więc ciekawe co z tego będzie
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.