Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 19th 2013
     permalink
    jak kiedyś mi duzy pęcherzyk urósł to tez się z bólu zwijałam :/ A teraz nei czuję wogóle jajników więc pewnie nie podziałało clo :/

A lekarz pewnie wie co mói ;) Może to nie peka tak od razu tylko po dłuższym czasie i dlatego nie chciał wczoraj ;) Trzymam kciuki !!!
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Dziękuje ja także :)
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    to ja jestem jakimś wyjątkiem bo u mnie po zastrzyku nie pękły i 2 cykle miałam stracone bo duphaston nie pomógł i dostałam silniejsze proszki które hamowały owulacje ...
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    aslonko25 a jakiej wielkości miałaś pęcherzyki?
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    asloneczko:)ja też tak miałam i nie wiem dlaczego...mimo podwójnej dawki pregnylu.
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Na prawym 22 a na lewym 26 jak po 3 dniach poszłam ponownie na wizytę żeby zobaczyć czy pękły okazało się że są torbiele ponad 3 cm ... mam nadzieję ze w tym cyklu będzie wszystko ok i wam również tego życzę :)
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    ja jutro mam wizyte u gina i zobacze tez co i jak,w piatek pewnie pregnyl i działanie:boogie:

Treść doklejona: 19.03.13 20:27
    aslonko bedzie dobrze:)
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    aslonko to jak widać nie zawsze pękają :(po tych zastrzykach pozdrawiam
    • CommentAuthorewelinaO
    • CommentTimeMar 20th 2013
     permalink
    Hej dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki a wiec ma takie : LH: 2,75 , FSH: 4,35, ESTRADIOL: 27,00. Badnia robiłam w 3 dniu cyklu więc może któraś sie lepiej zna niż ja albo miała podobne wyniki? W piątek ide do lekarza to napewno bede wiecej wiedziec. pozdrawiam :bigsmile:
  1.  permalink
    hej jutro idę na bete (jak - wizyta u gin), temperatura spada :( , ból brzucha jak na @ siedzieć i ryczeć mi się chce. Nowego lekarza nie znalazłam. Czuje się fatalnie- żyje jeszcze odrobiną nadziei odnośnie dnia jutrzejszego.
    -- /]
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj kochana :( Przykro mi bardzo, wiem co czujesz... ja zapewne za jakieś niecałe 2 tygodnie to samo będe przeżywać... Popłacz sobie, to troszkę odreagowuje. A nadzieja jestzawzse póki @ nie ma :*****
    --
    • CommentAuthorgrann
     permalink
    Hej dziewczynki :-) lekarz potwierdzil tydzien temu ciaze baaaardzo wczesna. Pecherzyk na usg 1,5 mm dostalam duphaston na dwa tygodnie 3x1 a za 3 tygodnie kolejne usg. jestem przykladem na to ze clo dziala :-)
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    u mnie wczoraj pęcherzyki mmiały 15 mm i 17 mm
    dziewczyny a jak to jest z tym przyrastaniem
    ostatnio wg średniej przyrastania czyli 2mm mój pęcherzyk pękł jak miał gdzies 29 mm <- to jest w ogóle możliwe ? (nie było możliwości monitoringu całkowitego)
    może dlatego poroniłam :(
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    ewelinaO ja robiłam w 4 dc i miałam następujące: LH 3.54 FSH 6.43 E2 325.5
    grann który cykl z clo zaciążyłaś?
    Dziewczyny ja po poniedziałkowym zastrzyku poprostu wymiękam z bólu:(ciągną mnie jajniki i podbrzusze ledwo wysiedziałam w pracy:( w poniedziałek 13dc duże pęcherzyki po 28, 29 i 20 więc może dlatego ale aż tak nigdy nie miałam takiego bólu przy owu:(:( czy któraś miała podobne objawy???
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Wilma mnie niestety po pęknieciu też tak bolało ....
    do czasu ... po kilku godzinach zero bólu.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kochana mnie bolało dopóki nie pękł pęcherzyk, był duży bo 28mm i stąd taki ból był... nie mogłam się ruszac... ale wolałabym taki ból bo bym wiedziaął ze coś się dzieje a teraz nic nie czuję :/
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Tinamar uwierz mi że to jest taki ból że głowa mała rwie mnie od pępka do dołu brzucha nie moge chodzić bo czuje całą macicę i jajniki normalnie przy każdym kroku

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 15:31</span>
    maxiulka dzieki za dpo. i Tinamar także , bo się przestraszyłam że może coś się złego dzieje że wcale nie pękły a że takie duże dlatego tak boli
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Wilma30 i co Twoj lekarz powiedział Ci na Twoje wyniki?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Wilma - ja wiem jaki to ból bo taki miałam - jechałąm na ostry dyżur bo byłamprzkonana że na bank coś się stało niedobrego... szłam zgięta w pół bo mysłaląm że zaraz mi coś pęknie albo rozerwie :/ Ale u mnie okazało sie że to był właśnei pęcherzyk duzy,jak pękł to ból ustał więc nie wiem jak u Ciebie - masz jeszcze jedno usg ?
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Tinamar no własnie także się tak czuję:( jakbym w środku miała balon który ma pęc:(w sumie od wczoraj od 19stej jest taki mocny, dzisiaj juz tez myślałam że pojade do szpitala z pracy, nie kazał mi przyjść na usg w sumie nie wiem dlaczego, kazał zrobić test 03.04 więc zapytałam za ile miej więcej dostanę @ a on do mnie jako okres, wyszło na to że jest wielce zdziwiony tym pytaniem bo w/d niego będę w ciąży, chociaż przydało by się usg żey zobaczyć czy faktycznie pękły bo czytałam tu jedna z dziewczyn pisała że jej nie pękły po zastrzyku:(:sad:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 15:49</span>
    ewelinaO nic nie powiedział hehe naprawdę spojrzał i tyle a ja nie pytałam bo oddałam się w jego ręce po 3 latach prób więc robię co mi mówi, jutro odbieram jeszcze AMH to jest badanie na rezerwę jajnikową czy jakoś tak

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 15:51</span>
    -----i ciągnie mnie dół dół brzucha tak jak przy chorym pęcherzu i dziwnie mrowi---
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Wilma30 no to ten lekarz jak widać jest malo powazny skoro nie potrafi nic wyjasnic swojej pacjentce i ona musi sie sama domyslac.....taka sluzba zdrowa na szczescie trafilam na dobrego ginekologa-endokrynologa kory podchodzi powaznie do sprawy i dba o swoje pacjentki. 3mam za Ciebie kciuki
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kurcze, moim zdaniem przydałoby się usg. Jeśłi faktycznie zdarzają się przypadki że nie pekają po zastrzyku to warto uważać. A masz możliwość pójśc na usg gdzies ? Wiesz, pewnie wszytsko jest w porzadku inei ma czym się martwić ale tak dla świętego spokoju... a wziełaś nospę albojakiś espumisan ?
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Bo moim zdaniem lekarz powinien mowic co sie dzieje jak odczytac dane wyniki
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ewelinko - ja tez niestety jeszcze nie trafiłąm na dobrego lekarza, który umiałby wytłumaczyć a nei mówił "to jakiś cud" i rozkłądał ręce :/ Strasznie dużo takich lekarzy neistety...
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    nie brałam nic jeszcze ale zaraz chyba się skuszeę na jakiś specyfik, na usg chcę poczekać do jutra jak dalej bedzie tak bolało to jutro podzwonie może gdzieś się uda,tak sobie pomyślałam że może przestymulował i za duże wyrosły bo biorąc na logikę jeżeli w 13dc miały po 28 i 29 a po zastrzuku pekają po ok 30 h to jeszcze mogły urosnąc:(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 16:03</span>
    ewelina tak masz rację może trzeba poprostu pytac czego ja nie zrobiłam według norm są ok zapisanych obok wyniku

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 16:04</span>
    właśnie to usg przydałoby się dla świętego mojego spokoju :sad:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 16:07</span>
    Właśnie dodzwoniłam się do przychodni i ginekologa już nie ma gdzie powinien być do 18stej taka ta nasz służba zdrowia
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    No dokładnie moim zdaniem nalezy sie pytac i nie wazne czy idzie sie na nfz czy prywanie. Oni od tego tam sa...ja na całe szczescie trafilam na super doktora ktory wszystko krok po kroku mi wytlumaczyl i nawet na kartce rozpisal mi dokladnie w ktory dzien mam zrobic badania od kiedy tabletki mam brac:) Jak to okreslil ruszamy z kopyta:) Wiec jesli dziewczyny jestescie z okolic poznania namiary moge dac bo mi polecila go znajoma ktora sie strala 8 lat i natrafila na niego i dzisiaj ma miesieczna coreczke:)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kurcze, szkoda że nie z Warszawy :( Bo szukam właśnie kogoś profesjonalnego kto mi w koncu pomoże. Ale mam nadzieję że w klinice sa już jacyś odpowiedzialni lekarze.
    Wilma - tak sobie myślę że jak Ci nei przejdzie to może poprostu na jakiś ostry dyżur ginekologiczny pojechac - wtedy musza usg szybko zrobić a i za darmo będzie.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Tinamar napewno w koncu znajdzie sie ktos kto pomoze. !!!!Musi predzej czy pozniej:)
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Jestem zadowolona z clo ponieważ ruszył się prawy jajnik z którego już bardzo dawno temu nie było owu i to na dodatek 2 dominujące, z lewego miałam co miesiąc ale jest prawdopodobieństwo że jest nie drożny na hsg 9 kwietnia labo 11 zależy od @

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.03.13 16:14</span>
    też tak sobie myśle że chyba podjade wieczorem bo obolały mam cały dół brzucha:(
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Nom, to pojedż i daj koniecznie znać co się okazało. Ja też się szykuje na hsg ale najpeirw musze mieć badanie męża jeśli chce hsg za darmo z NFZ :/ więc musze jeszcze troszkę poczekać...

Dzięki Ewelinko :*
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Dziewczyny jeśli chodzi o przerośnięte pęcherzyki, to jak trafiłam do lekarki zajmującej się niepłodnością, akurat w pierwszym cyklu monitorowanym miałam monitoring i wtedy pęcherzyk miał 28mm. Pękł sam, ale lekarka powiedziała, że to zbyt duży, jest przerośnięty i niewartościowy. Teraz nie pamiętam, ale mówiła, że maks to 22-24 mm i w następnym cyklu miałam dostać pregnyl, ale sam pękł przy 22, więc tematem przestałam się interesować. Teraz już nie pamiętam, bo to wszystko działo się 3 lata temu, utkwiło mi jednak w pamięci stwierdzenie lekarki, że nie możemy dopuszczać do przerośnięcia pęcherzyków.

Trzymam kciuki, żebyście wszystkie trafiły na odpowiednich lekarzy i osiągnęły swój cel :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    O kurcze Minia mój miał myślę, że tak.min. 30 mm .... Oj to może dlatego to poronienie.
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    maxiulka nie mam pojęcia jak to jest, już do tej lekarki nie chodzę, więc nawet nie mam jak zapytać.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Szkoda że właśnie lekarze nie mówią wszystkiego tak dokładnie... ile to by nerwów i niedomówień sie ominęło :/ Żałuję że nie jestem lekarzem inie leczę niepłodności ;)
    --
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    Napisałam sms do mojego lekarza ale nie odpisał, ogólnie troche lepiej teraz czuje tylko kłucie w lewym jajniku
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No to może jednak już pękły i stąd ten bół byl...
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    hej dziewczynki
    grann gratulacje bardzo sie ciesze ze ci sie udało przypomnij tylko w którym cyklu z clo ci sie udało i jeszcze inne pytanko w którym tygodniu po owulce lekarz za pomocą usg potwierdził ciąże ? widać fasolke czy na razie pęcherzyk?
    ja dalej lece na luteince już sie nie moge doczekać końca i czy przyjdzie ta cholerna @ wiem jedno bolą mnie strrasznie piersi czy to może być po luteinie?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorWILMA30
     permalink
    No chyba z 1 h temu jednak pękły czyli około 48h po zastrzyku wczoraj staranka i dzisiaj też będą :smile:powiem wam tak, że faktycznie po tym zestawie clo plus zastrzyk to był mega ból nigdy nie miałam takiego
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    słuchajcie a mam takie pytanie czy wogóle to clo pomaga zajść utrzymać ciążę?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no na utrzymanie to ono raczej nie działą tylko na pęcherzyki i ewnetualnie owulację...
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
    • CommentTimeMar 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Ja moge powiedzieć że Clo napewno pomaga czego jestem przykładem bo bez Clo (i Pregnylu) wogóle nie byłoby u mnie owulacji i niemiałabym teraz plusika.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeMar 21st 2013
     permalink
    Gratuluję Sony :)
    --
  2.  permalink
    Clostilbegyt stymuluje jajniki, nie pomaga utrzymac ciazy, w ogole nie stosuje sie go w czasie ciazy. Clo mozna tez stosowac u mezczyzn.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    A u mężczyzn to na co ? :shocked:
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was słyszała coś, albo była pacjentka prof. Grzegorza Jakiela ? Profesor przyjmuje w Warszawie. Koleżanka mi go poleciła, ale chciałabym się dowiedzieć więcej o tym lekarzu. proszę o odpowiedz.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    osobiście nie znam, ale tutaj masz dużo opinii:
    http://www.znanylekarz.pl/grzegorz-jakiel/ginekolog-androlog/warszawa
    --
  4.  permalink
    Tinamar na pobudzenie spermatogenezy przez wzrost gonadotropin:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ooo... i wszystko jasne ;) Ale coś ze spermą w kazdym razie h ehe ;) ciekawe... zobaczymy co mojemu na badaniach wyjdzie :/
    --
  5.  permalink
    Nam pomimo zlych badan meza sie udalo :) chociaz lekarz juz nas wysylal do Invimedu we Wrocku :P a sam nie chcial mnie juz Clo faszerowac. Jednak drugi cykl byl szczesliwy :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    drugi cykl z clo ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.