Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    No więc dzis mały skok o te 2 kreski....Denerwuje się nią, bo kiedyś jak przez 6m-cy robiła wykresy to zawsze po bólu jajnika był skok od razu na drugi dzien, a teraz na 3dni po i nie wiem o czym to świadczy. Ale mam dziś dzień, najpierw pogrzeb potem urodziny...
  2.  permalink
    W pon.mój pęcherzyk na usg miał 19mm, wtedy i kilka dni wcześniej tempka była 36,4-36,5, we wt.i śro,spadła o dwie kreski na 36,3 i miałam bóle jajnika, w czwartek pecherzyka na usg nie było, ani pecherzyka, ani cialka żółtego, był płyn za macicą. Wtedy znów tempka miała 36,5 czyli tyle ile przed tema dwoma niższej...w piątek to samo, wczoraj wzrosła do 36,7, a dziś znów spadła między 36,3-36,4...nic już nie rozumiem...martwie się, że oprócz pcos mam jakiś inny niełatwy problem...Jak tu wyluzować:(
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeJul 25th 2011
     permalink
    Smerfeta ale skoro miałaś śluz płodny i pęcherzyk i jest ślad że ,,coś" pękło.... poczekaj troche. a może masz niski progesteron? Bo progesteron też ma wpływ na tempke. Znalazłam książeczke (o której całkowicie zapomniałam) z nauk przedmałżeńskich:),,Rozpoznawanie okresowej płodności małżeństwa" a tam jest napisane ,,...progesteron hamuje dojrzewanie nowych pęcherzyków i jajeczkowanie,zmienia śluz,.....podwyższa nieco temperaturę ciała...". Wiec zrób badania, może wszystko sie wyjaśni. Ja mam nadal temperature wyższą wiec narazie ciesze sie, bo wczesniej nie miałam skoków..Ja uważam że nie miałam śluzu płodnego no chyba że w ilościach bardzo małych...ale nie pozostaje mi narazie nic prócz czekania na @ lub na jej brak:)
    --
  3.  permalink
    dziewczyny moj biezacy cykl wykazuje cykl bezowulacyjny, jutro ide do gina i jesli bylyby pecheczyki jakies to moze mi dac zastrzyk by pekly ???
  4.  permalink
    Justa, miałam śluz płodny, miałam pęcherzyk i ból, teraz mam gęsty, biały śluz. Wczoraj kijowa tempka ( pdoobno jeden spadek jest możliwy, nie wiem nie znam sie aż tak), dziś tempka ładna, bo 36,8, zobaczymy dalej. Ale w czwartek czyli 7-8dni po owu pójdę progesteron sobie zmierzyć. Ja czekam teraz na to co Ty...
    Smieska1986 myślę, że zależy od tego jakiej są wielkości itp.to już dr oceni.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: pdoobno jeden spadek jest możliwy, nie wiem nie znam sie aż tak

Kochana i tu masz racje, jest mozliwe i ten dzien sie wuklucza, nie zwraca uwagi:)Czyli przestan sie martwić bo jak narazie książkowo...
    --
  5.  permalink
    Zobaczy się kolejne tempki i wynik progesteronu w czwartek...
    Justa a kiedy Ty miałaś @? I kiedy powinnaś dostać?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja ostatnią @ miałam 6.07. za jakieś 8-9dni powinnam dostać kolejną. Mam 5dzien wyższą tempke, skok mam dość wyrażny bo z 36,5;36,6 aż na 36,8; 36,9 a nawet 37...mam nadzieje że to dobrze, śluz mam biały ale bardzo mało (ogólnie mam z tym problem). Właśnie wyczytałam w tej mojej książeczce że jezeli temperatura na poziomie wysokim pozostaje ponad 16dni można domyslać sie ciąży, a po 20 dniach że szię poczęło dziecko i juz zaczęło bić jego serce, abysmy do tego dotrwały.
    --
    • CommentAuthorpatpatpat
     permalink
    Witam!
    Jestem tu nowa i mam do Was pytanie:bigsmile:
    Jestem w pierwszym cyklu brania clo. Niestety lekarz nie zlecił mi ani monitoringu ani luteiny w II fazie. Niestety mam PCOS i niski progesteron (w ostatnim cyklu wynosił 1,13 w 20dc)... Boję się, że jeśli nawet dojdzie do ciąży, to się nie utrzyma przez taki niski progesteron:sad:
    Błagam o pomoc!!!
  6.  permalink
    Justa ja miałam 4.07, myśle, że jak nadejdzie @ to pon, wt. (licząc, że 2 faze miałam ostatnimi czasy 10 max 11 dni, a owu była najdalej w czwartek)...oby 2 faza trwała długo...:P Tak, z tego co wiem to jak jest 18dni wyższej tempki to już można być prawie pewnym ciąży. Ty jesteś na dupku bądź luteinie?
    Patpatpat No to albo zmień lekarza albo sama pójdź żeby zrobił Ci usg, ja teraz za trzy usg zapłaciłam 220zł. Ale przynajmniej jestem spokojna, że nie ma torbieli.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: Ty jesteś na dupku bądź luteinie?

Smerfeta jestem na duphastonie od 15dc przez0 dni. W tym cyklu wziełam duphaston dopiero po wizycie u lekarza czyli 17dc. Ale pani dr powiedziała mi że nawet jeśli jest skok to mam brac od 15dc.

patpatpat: Jestem w pierwszym cyklu brania clo. Niestety lekarz nie zlecił mi ani monitoringu ani luteiny w II fazie. Niestety mam PCOS i niski progesteron (w ostatnim cyklu wynosił 1,13 w 20dc)... Boję się, że jeśli nawet dojdzie do ciąży, to się nie utrzyma przez taki niski progesteron

Mi tez lekarz powiedział żebym przyszła po 2 cyklach chyba że wcześniej bedzie ciąża, ale ja poszłam do innego lekarza wcześniej (za namową wypowiadajacych sie tu dziewczyn:smile:) i teraz wiem że dobrze zrobiłam. Skoro masz niski progesteron (jak ja) to powinnas miec liteine albo dupka. Jesli masz watpliwości co do postepowania lekarza to idź do innego i sie go poradź. Mi lekarz powiedział że raczej bez duphastonu nie jestem w stanie utrzymac ciązy.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta
    Duphaston od 15dc przez 10dni.
    --
  7.  permalink
    No to ciekawe jakie będą moje dalsze tempki i jaki wynik w czwartek progesteronu będzie...Mi endo-gin mówił, że teraz progesteron nie, ale że jak zajde to od początku ciąży, hm.
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeJul 26th 2011
     permalink
    Mi powiedziała że jak teraz odstawie po tych 10dniach i nie bedzie@ to mam zrobic test jeśli pozytywny to duphaston mam brac w 2x1tab....
    --
  8.  permalink
    Wtedy co miałaś 1,13 w 20dc to był cykl z owulacją? Ja rok temu wiem, że na 7-8dni po miałam 7,56 więc za niski. Zobaczymy w czwartek.
    • CommentAuthorpatpatpat
     permalink
    justa2586: [/quote][quote=Smerfeta1985]
    [quote=Smerfeta1985][/quot
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi:bigsmile::bigsmile:
    Niestety mam małe pole manewru w wyborze lekarza.. W tym 20dc kiedy miałam mierzony progesteron lekarz stwierdził, że owulacji nie bylo. Właściwie tylko na podstawie tego progesteronu, bo FSH miałam w normie. On dziś przyjmuje, więc chyba po prostu do niego pójdę.. Ale skubany niemily jest strasznie i się go boję:shamed:
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    hej dziewczyny jestem tu od niedawna i tak czytam czytam i stwierdzam ze prawie wszystkie ktore biora dupka biora go od 15/16 dc przez 10 dni a ja powiem Wam ze bylam leczona clo i dupkiem przez 4 lata z przerwami i tez bralam go od 16dc a w lutym zmienilam lekarza i po clo i monitoringu moja p. doktor stwierdzila ze w 16dc mam jeszcze pecherzyk 26mm i nie moge od tego dnia brac dupka bo wszystko zablokuje wiec dostalam pregnyl na pekniecie pecherzyka a dupka od 19 dc i powiem wam ze po 6 latach leczen, zabiegow i wogole w pierwszym cyklu zaszlam w ciaze;) moj maz plakal przez tydzien :) inna kwestia jest to ze stracilam ta ciaze w 10 tyg ale wiem ze jednak moge w nia zajsc:) dzis jestem w 28dc powinnam dostac @ bo po 3 miesiacach od poronienia mialam juz cykl stymulowany i jakos nie czuje by miala przyjsc wiec moze znow sie udalo:) takze pytajcie waszych lekarzy co i jak dokladnie;) pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuki:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    patpatpat: Ale skubany niemily jest strasznie i się go boję:shamed:

Ja kiedyś też nie miałam zbyt dużego pola manewru jesli chodzi o gina bo pracowałam po 10a nawet 16godz czasem i z wolnym było baaardzo kiepsko chodziałam wtedy do lekarza który po prostu przyjmował blisko mojego miejsca pracy. Lekarz był straszny nie miała mozliwości zrobienia usg...a jjego wygląd przyprawiał mnie obrzydzeniem...Ten czas jesli chodzi o lekarza wspominam najgorzej, bardzo możliwe że jakbym chodziła wtedy do innego to dużo wczesniej wykryto by u mnie pco i może byłabym już szczęśliwą mamą....Także zastanów się nie możesz się bać swojego lekarza.
    --
  9.  permalink
    Z tymi lekarzami to tak bywa, żeby dobrego znaleźc to...ech...
    A ja załapałam dołka...w kwietniu wyszło w cytologii, że m.in.mam małą nadżerke (mam ją od dawna) i, że stan zapalny...przepisano mi gynalgin, leczyłam to, 11.07 miałam kontrolą cytologie...i dziś dzw.czy jest wynik i jest i pani nie mogła za wiele przez tel.info mi udzielić, ale wiem, że stan zapalny nadal jest:((( muszę odebrać wyniki i iść z nimi do gin.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja od 3miesiecy mam nowego lekarza, dość drogi i kawałek musze do niego dojechac ma bardzo dobre opinie i specjalizuje sie w niepłodności. Tylko zdziwiło mnie troche to że Dziewczyny pisały że każda z nich monitoring miała przy clo a on kazał mi przyjsc po 2cyklach. Wiec pojechałam do innej pani dr (u tej lekarki odbyła sie moja pierwsza wizyta ginekologiczna pare lat temu) bardzo miłe kobieta do której lubiłam chodzic tylko ze wzgledu na prace nie miałam mozliwości(teraz nie pracuje). Ona przyjmuje i na NFZ i prywatnie też kawałek drogi tyle że przyjmuje codziennie (możliwość prowadzenie monitoringu)i w każdej chwili można do niej dzwonic na komórke. A tamten tylko 1-2 razy w tygodniu czyli kiepsko z monitoringiem i nie moge do niego dzwonic. Mam teraz mały dylemat bo chciałabym trzymac sie jednego lekarza, i nie wiem czy wybrac lekarza który specjalizuje sie w niepłodności ale tylko 1-2razy w tyg.pzryjmuje czy pania dr gdzie moge podjechac codziennie, która odrazu zaleciła monitoring.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ewelinda29: nie moge od tego dnia brac dupka bo wszystko zablokuje wiec dostalam pregnyl na pekniecie pecherzyka a dupka od 19 dc

Widzisz a ja byłam w zeszłym tygodniu między innymi w tej sprawie i pani dr powiedziała że to nie prawda że mam brać od 15dc przez 10 dni. I komu wierzyć....?:confused:
    --
     permalink
    widzisz justa ja w swoim przypadku chyba wiem juz ze tej kobiecie moge wierzyc wiedziala co robi:) za duzo przeszlam by jej nie wierzyc tymbardziej ze byl to pierwszy cykl leczenia u niej:) wiedziala babka co robi:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ewelinda29: widzisz justa ja w swoim przypadku chyba wiem juz ze tej kobiecie moge wierzyc wiedziala co robi:

Ja absolutnie nie neguje, tylko pytam bo mnie to dręczy bardzo....Dlaczego jedni mówią tak a drudzy inaczej....:cry:
    --
  10.  permalink
    Nie wiem jak to jest z tym pregnylem, bo akurat przy 19mm mi go nie zaproponowano,a 3 dni później już pęcherzyka nie było.
    Dziewczyny ciągle coś, załamałam się normalnie, siedze w pracy i w oczach mam łzy...
    cyt. z kwietnia brzmi: Lekka cytoliza. Stan zapalny. Ectopia wokół ujścia. Trich.ujemny. Wśród prawidłowych komórek nabłonka wielowarstwowego płaskiego widoczna pojedyncze komórkiz LGSIL.
    W ogóle nie wim to co jest to osatnio i czy cały wynik pod ile Pap podlega...leczyłam ginalginem..i wiem, że stan zapalny jest nadal...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja cytologie mam robic przy nastepnej wizycie, też sie boje tez jakis rok temu moze troche później miałam ginalgin...bo miałam jakis stan zapalny jednoczesnie mój mąż miała wtedy jakies tabletki. Już nie pamietam jak to było...w każdym badz razie wyleczyłam ,,to":smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta a co do Twoich wyników to nie mam zielonego pojecia, ale nie warto się martwić na zapas( wiem że łatwo jest mówić)....Może to jakiś lekki stan zapalny, nic poważnego.
    --
     permalink
    justa wiem ze nie negujesz:) widzisz moze Twoj lekarz mowi tak dlatego ze masz owulacje wczesniej u mnie jest jak jest:) w tym cykly pregnyl tez dostalam dopiero w 16D dc a dupka bralam od 19dc 3x1:)
    --
  11.  permalink
    Justa mnie martwi to, że po leczeniu ten stan zapalny nadal jest...W czwartek odniore wyniki...
    Ech..
    A czujesz jeszcze możliwe jakieś skutki stosowania clo? Bo mnie dziś pobolewa ta strona prawa od jajnika, gdzie był pęcherzyk.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: A czujesz jeszcze możliwe jakieś skutki stosowania clo? Bo mnie dziś pobolewa ta strona prawa od jajnika, gdzie był pęcherzyk

Smerfeta ja wczoraj i dziś też czuje lewy jajnik, nie wiem jakby to określic to nie jest ból tylko po prostu czuje że coś sie tam dzieje, ale to tak momentami.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ewelinda29 u mnie były raczej cykle bez owulacyjne, jestem dopiero w pierwszym cyklu z clo i pierwszy raz miałam skok.
    --
     permalink
    justa2586 a mialas ten cykl z clo monitorowany??
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Właśnie jak pisałam wcześniej ten ,,nowy" lekarz nie zalecił monitoringu... wiec w 17dc poszłam do innego bo czułam ból a dzien wczesniej miałam skok tempki, pani dr do ktorej pojechalam stwierdzila ze pęcherzyka dominujacego napewno nie ma(o ile taki był) i jest płyn w zatoce więc ,,coś" pękło.Ta pani dr monitoring jak najbardziej zaleca przy clo. W następnym cyklu bede chodziła do niej wiec monitoring bedzie, :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorMiśka1
    • CommentTimeJul 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Hej dziewczyny, podczytuję Was i postanowiłam sie odezwać.
    Stramy sie juz prawie rok. Bezskutecznie. Miałam robione monitoringi ale bardzo chaotycznie u lekarza ignoranta. Miałam raz stwierdzoną trobiel krwotoczną, w tym cyklu znowu był monitoring... i tak: w 10 dc pęcherzyk miał 7mm, w 15dc pęcherzyk 18mm potem już nie wiem bo gin poszedł na urlop ale przewidział owulkę za 4 - 5 dni. I faktycznie tempka ładnie spadła, testy owu zrobiły sie mega pozytywne, czułam ból owulacyjny, szyjka bardzo otwarta ładny płodny śluz, po 2 dniowym spadku tempka ładnie poszła w górę, ucieszyłam się, że owulka była. W 2 wyższej poszłam do innego lekarza żeby potwierdził owulację. Niestety płynu nie ma, ciałka żółtego nie ma, pęcherzyka też nie ma. Stwierdził brak jajeczkowania :( Od następnego cyklu stymulacja Clo, potem zastrzyk z Pregnylu i po owulce Duphaston i Luteina dopochwowo. I błądzę po różnych forach i szukam potwierdzenia że Clo pomaga, chociaż cienia nadziei bo już ją powoli tracę :( Acha, mój cykl z Clo nie będzie monitorowany. Mam przyjść ok 14 - 15dc na zastrzyk i tyle.
    A jeszcze jedno. Endometrium bardzo prawidłowe jak to okreslił. 12mm . Co sie stało z moim pecherzykiem? :(
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Miśka masz brac luteine i duphaston jednocześnie? skoro masz skłonnoścx do tworzenia torbieli (tak jak ja) to radze monitoring.
    --
     permalink
    justa2586 no to fajnie ze bedziesz miala ten kolejny cykl monitorowany:) miejmy nadzieje ze dlugo na efekty czekac nie bedzie trzeba;) zycze powodzenia :)

Miśka1 rok staran to cale nic ja czekam 6 lat wiec spokojnie bedzie dobrze musimy sobie to tak tlumaczyc inaczej sie nie da wydaje mi sie ze cykl z clo i pregnylem musi byc monitorowany :) tak jest najbezpieczniej:) moze musisz pomyslec o innym lekarzu:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Co do płynu to u mnie pani dr musiała sie nieźle na szukać żeby znaleź płyn, nie wiem dlaczego, nie znam się, chyba miałam go bardzo mało. Tak wogóle to jestem bardzo drobnej budowy waże 44kg mam nieco mniejsze narządy płciowe:bigsmile:ale ponoć proporcjonalne do mojej budowy:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Ja własnie zmieniłam lekarza. Ten obecny jest podobno świetny. Pomógł niejednej kobiecie. Zobaczymy,. Chce mu ufac. U mojego wcześniejszego miałam co chwilę USG i zadnych konkretów. Tamta torbiel to była torbiel krwotoczna powstała z pękniętego pęcherzyka. Jajeczko zostało zalane krwią i zamiast ciałka żółtego zrobiła sie trobiel. Też się zdziwiłam, że i Duphaston i Luteinę mi dał. Kartkę z rozspiską zostawiłąm w domu ale wiem że mam brać tez Bromergon (nie na zbicie prolaktyny bo mam ok tylko na stymulacje przysadki czy coś w tym stylu) do tego Akard na ukrwienie narządów rodnych i no-spę od 9dc na rozkurczenie jajowodów -niby stres powoduje, że się skurczają i plemniki nie moga dopłynąć do jajeczka. Trochę mi tego naprzepisywał.
    Ewelinda podziwiam za cierpliwość i wytrwałość. My mamy w palnach adopcję jeśli się za kolejny rok nie uda. Nie chcemy tracić czasu na ciągłą walkę o dziecko. Ten rok w zasadzie był temu poświęcony.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ewelinda29 6lat sie staracie...kurcze to my dwa i mam wrażenie że to wieczność.ale licze na cud przy clo:bigsmile:Zreszta ja w każdym prawie cyklu licze na cud, tyle ze bardzo często sie za bardzo nakręcam... i potem boli bardzo rozczarowanie.
    --
     permalink
    hmm widzicie kobietki staramy sie tak dlugo i wiem jak jest Wam ciezko bo sama po katach plakalam jak sie wkolo rodzily dzieciaki a u mnie nic:( ale od lutego kiedy zaszlam po tylu latach w ciaze mimo ze ja stracilam:( mam w sobie ta wiare i nadzieje ze jednak moge i ze sie musi udac tylko trzeba czasu i spokoju:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Miśka faktycznie naprzepisywał ci... ja luteina też brałam, ale potem przeszłam na duphaston,dużo wygodniej. My jeszce o adopcji nie myslimy, ponieważ nikt mi jeszcze nie powiedział kategorycznie że dzieci miec nie moge wiec chcemy próbować. chyba że wyniki męża wykarzą cos złego i szans nie bedzie to wtedy.
    --
  12.  permalink
    skąd ja to znam...

Ja znow jestem nakręcona dziewczyny.
    @ za 3 dni...

Najsmieszniejsze jest to ze znow zaczynam miec te wszystkie charakterystyczne dla ciazy objawy :bigsmile:

i doszedł nowy ...okropne mdlości:bigsmile:

poprostu śmiac mi się chce z samej siebie, ze po 2 latach jeszcze sie nie nauczyłam...
  13.  permalink
    Justa mam to sama tyle, że z prawym jajnikiem, ale nie wiem za czego objawy to stwierdzić.
    Miśka tak sobie myślę, że skoro był pęcherzyk a teraz go nie ma to nie wyklucza to braku jajeczkowania...z tego co czytałam to płyn widać do kilkudziesięciu h po owu a ciałko np.może być widoczne po 3 dniach dopiero więc jeśli na usg byłaś w międzyczasie to mogła nie widzieć, bo co niby się stało z tym pęcherzykiem?
    Dziewczyny ja też trochę nie rozumiem tego jak dr od razu czasem zaleca prognyl jak np. u Miśki, bo calkiem możliwe, że u Niej pęknął pecherzyk i peknął sam więc czy od razu pregnyl? Jakoś dziwnie. Zapisują go czasem jak witaminke.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mysle że tego nie można sie nauczyć.... ale wiesz tym razem może nie są to fałszywe objawy, chodx na objawy ciąży chyba za wcześnie prawda?
    --
  14.  permalink
    Anulasebula nie tracisz nadzieji:) Super. Ja się teraz martwie moją cytologią.
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    A mój ma dobre nasienie. Duzo plemników bo aż 150ml w 1ml - ruchliwośc w dolnej granicy normy ale nadrabia ilość. Ja chce miec rodzinę dlatego o adopcji myślimy. Może wtedy łatwiej będzie mi zajść w ciążę nie myśląc w kółko o niej.
    Zobaczymy co z tym Clo wyjdzie... U mnie dookoła tez same ciężarne. W tym najbliższa przyjaciółka w ciąży i szwagierka w ciąży. Nie jest lekko.
     permalink
    anulasebula wlasnie najgorsze jest to nakrecanie sie;) ja tez dzis powinnam dostac@ ale jakos zupelnie sie na nia nie czuje z drugiej tez strony nie nakrecam sie zobaczymy:) w lutym od samego poczatku ciazy nie czulam nic nie mialam objawow zadnych jedynie brak @ a po dupku mam jak w zegarku:) zrobilam 3 testy z moczu i zadnen nie wyszedl :) poszlam do gin ona nie zaprzeczyla nie potwierdzila wyslala mnie na bete:) i beta 386:) maz jak odebral wynik to nie widzial gdzie ma jechac w ktora strone zeby do domku dojechac:) cale miasto bez swiatel przejechal hihi:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mój lekarz jak zapytałam o zaszczyk przy ostatniej wizycie to uśmiechnął się i powiedział tylko ,,nie, nie trzeba sprawdzic czy przy clo pęka".
    --
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    ano widzisz.. to ja już zgłupiałam no ale nie pierwszy i nie ostatni raz :)
    Co do nakręcania się to ja właśnie zaczynam po Waszych postach, że może jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu hehe :) Objawy ciąży równiez mam za każdym razem :)
  15.  permalink
    To "nakręcanie się" na przestrzeni 2 lat zmieniło u mnie formę :

Na początku (w pierwszych kilku miesiącach starań) byłam pewna niemal 100% ze jestem w ciaży :smile:
    Jak się okazywało ze nie jestem to miałam poważną depresję

Teraz tez co miesiąc jestem pewna ze jestem w ciąży, ale jak sie okazuje ze nie jestem - to sie śmieje sama do siebie, że znów dałam się nabrać:bigsmile:
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    U mnie teraz kończy sie jednodniowym płaczem. Wcześniej się z siebie śmiałam. Zobaczymy jak będzie dalej :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.