Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Justa jesteś teraz w takim dniu, że może to być np.implatacja:>
    Ja mam załamke, nie wiem jak się rozweselić...byłam odebrać wyniki z cytologii i od razu w poradni przyszpitalnej u gin...Jeśli w tym cyklu nie zaszłam to clo na razie pójdzie w odstawke, bo...mam pap3:( i po @ (jak co to powinnam go mieć w przyszłym tyg.) tj.9.08 mam mieć kolposkopie, a 8.09 pobrane wycinki do badania histopatologicznego...jestem przerażona...A jak zajde w tym cyklu to nici z badań i jak to powiedziała pani dr modlić się do Kościoła żeby w trakcie ciąży mnie się nie pogorszyło...:(((
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeJul 27th 2011
     permalink
    Dzięki Smerfeta czyli jeszcze nic starconego... Kurcze ale ty masz nie ciekawie... trzymam kciuki. wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie.
    --
  2.  permalink
    Chciałabym ale póki co jestem podłamana. Nie mam upławów o brzydkim zapachu, plamień po stosunku czy tak po prostu w cyklu więc nie przypuszczałam...Boję się samych badań przede wszytskim wycinku...a zanim dostane konkretne wyniki to najwcześniej końcem września...
    Kurcze pcos, tu ta cytologia, dyskopatia lędzwiowa i lordoza, miałam helicobacter może i tat dalej, nie wiem...co jeszcze? :(((
    A jak tam Justa z tempką? Ja 3ci dzień mam tą samą tzn.36,8.
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Smerfeta, obok wyniku masz literkę A lub B?
    --
  3.  permalink
    Kate nie mam takiego oznaczenia. Najpierw miałam, że ectopia wokół ujścia, trich.ujemny Lekka cytoliz,a stan zapalny. Wśród prawidłowych komorek nabłonka wielowarstwowego plaskiego widoczna pojedyncze komórki z LGSIl. Stosowałam globulki gynalgin, a wynik z teraz i tak jest: Kontrola po leczeniu p/zapalnym.. Ectopia wokół ujścia, Trich.ujemny; nadal stan zapalny. Cytologicznie Pap III (LGSIL); Prop: weryfikacje H-P.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    U mni tempka dzis 36,9 wczoraj 37...Myśle że troszke jest tempka podniesiona przez duphaston bo wziełam go 4dnia od skoku i w tych czterech dniach miałam 36,7-36,8 a od momentu brania duphastonu tempka 36,9-37.
    --
    • CommentAuthormartyna22
     permalink
    Smerfeta nie martw się wszystko będzie dobrze. Głowa do gór,a zobaczysz że wszystko się ułoży:) Ja od czterech dni mam podwyższoną temperature pojawił sie bialy śluz strasznie bolą mnie piersi czuje sie jak przed@ a do miesiączki mam jeszcze 9dni nigdy sie tak jeszcze nie czułam. Mam nadzieje ze tym razem sie uda. Justa ja w pierwszej nieudanej:( ciąży plamiłam przez pierwsze 8 tygodni pomimo ze brałam luteine, także nic straconego może dzidzia będzie:)
  4.  permalink
    dziewczyny zainspirowałyście mnie do myslenia o pewnym zjawisku:bigsmile:

Przez ok 3-4 ostatnie cykle zanim zaczęła się prawdziwa miesiączka przez ok 1,5 dnia (max.2) miałam początkowo brunatne plamienia...ale takie baaardzo brązowe strzępki... :/
    a poźniej przychodziła taka normalna @

czy to by znaczylo że miałam wczesne poronienia albo implantacje zarodka...??
    czy to moja nadinterpretacja?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    anulasebula mi sie zdarzało tak czasem w poprzednich cyklach że przed @ miałam takie brunatną wydzieline i teraz też. Ale przed chwila wyczytałam że takie zaburzenie bardzo często występuje w drugiej fazie cyklu spowodowane jest niewydolnością ciałka żółtego i niskim progesteronem.
    --
  5.  permalink
    Myślę, że nadinterpretacja. Myslę, że plamienie 1-2dni przed samą @ moga swiadczyć np.o obniżonym progesteronie. Justa ma plamienie dziś, jak dobrze pamiętam to ma dziś 21dc, ok.tydz.od skoku więc ewentualna implatcja w tym czasie jest możliwa.
    Ja nie mam żadnych oznak, nie bolą mnie piersi, w ogole nic. Wczoraj, w pon.chwilami miałam wrażenie jakbym miała dostać 2, to tyle.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta ale ja też prócz tego śluzu nie czuje, wydaje mi sie że mam delikatną zgage ale niestety mnie czesto męczy zgaga:confused:
    --
  6.  permalink
    Mnie tez czasem, ale było to efektem helicobactera, teraz dziennie pije siemie lniane i jest lepiej.
  7.  permalink
    Justa, o dzidzię staramy się 2 lata. Od 3 miesięcy zaczęłam na poważnie się badać i okazało się ze mam PCO. Do tej pory myślałam że to niemożliwe, ze mnie to nie spotka.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja jeszce przed ślubem jak słyszałam że ktoś tam ma problem z zajściem w ciąże jakoś nie dopuszczałam takiej mysli do siebie że u mnie moze byc podobnie...Raczej rzadko choruje (ostatnio 3lata temu). Ogólnie uwielbiam dzieciaki i gdy coraz czesciej zdarzało sie że ktoś z bliskich mi osób mial problem z ciążą zaczęłam się bać...i tak sobie myslałam wtedy że to byłaby największa dla mnie kara jakbym nie mogła miec dzieci....
    --
  8.  permalink
    Miałam dokładnie tak samo, niestety mnie również to dopadło:(
  9.  permalink
    Hej. Wiem o czym mówicie, ja miałam 8 lat jak już brałam na spacery dzieci od sąsiadki, syna od kuzynki, przewijałam itp.itd...
    Obudziłam się z innym nastawieniem..oby ono mnie długo trzymało...jeśli dostane @ pójde na tą kolposkopie i zobacze co powie, jak nie będzie gorzej niż wynik cytologii to będe brała te globulki i poproszę żeby po nich (macmiror) zrobić mi cyto czy jest lepiej zanim wezmą mnie na wycinki...Jeżeli nie dostane @ to będe chodzila do lekarza do ktorego chodzi koleżanką z drugą ciążą, jest bardzo z mężem zadowolona, siedzą u Niego nawet godzine, fakt, że 130zł.wizyta z usg, ale to jest gdzieś raz w m-cu a będe wolałabyć pod dobrą opieką...mam nadzieję, że nie będzie tak źle i się ułoży. I oby tak było.
    Wkurzam się, bo wzięłam 3 globulki lactovaginal i zaczęły mnie swędzieć wargi sromowe, dziś rano jakoś bardziej, posmarowałam clotrimazoloum, nie wiem czy to jakiś skutek uboczny czy co.
    A dziś tempka poszła dwie kreski w góre, 37. Jutro rano na badanie progesteronu.
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeJul 28th 2011
     permalink
    Smerfeta i tak trzymać:) bądz pozytywnej myśli. ja dzis mam jeszcze brunatny śluz aletroszeczke tempka 37*. Przed @ spada tempka ale na ile przed? na dzien? dwa?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Te dni gdy sie czeka na to czy bedzie @ czy nie sa STRASZNE!!!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta ja jeżeli clo nie pomoże po trzech cyklach będe sie szykowac do laparoskopii.... jeszcze badania męża w sierpniu troche wyjasnią naszą sytuacje.

Margeritka a twój partner miał robione badania???
    --
  10.  permalink
    Może wynik testu ciążowy wyjaśni wyniki Twojego M.hehe:)
    Z tego co mi wiadomo to nie zawsze jest tak, że tempka spada przed @, czasem np.na poczatku @ czy w trakcie. Różnie jest.
    No ja jak dostane @ to niestety muszę po m-cu przerwać clo, zając się szyjka i wtedy wrócić do clo. A jak nie dostane to mam nadzieję, że się wsio dobrze skończy.
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam wszystkie:) no wiec coz @ nie przyszla beta zrobiona 111:) wiec pierwszy cykl szczesliwy :) mam nadzieje ze tmrazem do 9 miesiaca:) trzymam za Was kciuki:)
    --
  11.  permalink
    PIĘKNIE Ewelinda!

To podnosi na duchu :)

Zdrówka życze
     permalink
    dziekuje serdecznie:)
    --
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Co znaczy pierwszy cykl szczęśliwy? Jakieś nowe leki?? Byłas teraz stymulowana Clo? Opowiedz, podnies na duchu.
    No i oczywiście gratuluję!!!! Ciekawa jestem jakie to uczucie dowiedzieć się, że jest się w ciąży... eh...
     permalink
    Miśka taak bylam stymulowana clo:) jestem po poronieniu w kwietniu :(i to byl pierwszy cykl stymulowany clo od 5dc do 9dc 2x1 od 10 dc minitoring w 15dc pregnyl i od 19dc dupek:) i udalo sie :) mam nadzieje ze teraz szczesliwie;) w pierwsza ciaze tez zaszlam w pierwszym stymulowanym cyklu:) takze kobietki glowa do gory i trzymajcie za mnie prosze kciuki:)
    --
  12.  permalink
    Gratulacje, oby się wsio układało jak byście chcieli:)))
    Ja nie mam żadnych objawów, nic z piersiami się nie dzieje, plamienie tzw.implatacyjnego też nie i różne inne też nie..więc się nie nastawiam tylko czekam co będzie dalej..
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    ewelinda29, gratulacje serdeczne i rośnijcie zdrowo! Zapraszam na wątek "Przyszłe mamusie" :)
    --
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    No to super :) Tym razem na pewno dzieciatko juz z Wami zostanie. Ja tez w takim razie pójde do niego na USG w 10dc mimo, że mnie o to nie prosił. Powiem, że będę czuła sie pewniej jeśli będzie ten cykl z clo moitorował. W końcu to ja płacę a on ma mnie leczyć :) Trzymam mocno kciuki. Bardzo podniosłaś mnie na duchu.
     permalink
    taa Miska mam nadzieje ze zostanie innej opcji juz nie widze:) musi byc tym razem dobrze:) a Ty trzymaj sie ja czekalam 6 dluugich lat przeszlam wszystko wiec Tobie tez sie uda trzeba czasu :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ewelinda ogromne gratulacje!!! i życze duuuużo zdrówka dla Was obojga:cheer:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: Ja nie mam żadnych objawów, nic z piersiami się nie dzieje, plamienie tzw.implatacyjnego też nie i różne inne też nie..więc się nie nastawiam tylko czekam co będzie dalej..

Nie znam się ale wydaje mi się że na objawy jeszcze za wcześnie. Dziewczyny poprawcie mnie jak źle mysle.
    --
  13.  permalink
    Justa, ale trafiłam, akurat pisałaś...haha...No możliwe, ide jednak dziś po 17 zbadać progesteron, nie będe musiała rano wcześniej wstawać. Ciekawe jaki będzie wynik.
    Zaskoczyła mnie dziś tempka, 37, a trzy ostatnie dni 36,8...
    Ja sobie nie robie nadzieji w sensie np.tempki czy coś, bo były czasy, ze np.tempka spadła w okolicach dnia implatacji i już sobie myślałam, albo była zwyżka to już też sobie myślałam, bo wykres trójfazowy itp...haha...a to tylko moja nadinterpretacja była;) Zobaczymy co przyniosą kolejne dni..
     permalink
    dzieki Justa:) trzymam za Was kciuki:)
    --
  14.  permalink
    Ewelinda będziesz robiła jakąś powtórkową bete po 2 dniach od tej?
    • CommentAuthoraida83
     permalink
    Cześć Dziewczyny~!
    Jestem nowa tu..ale niestety nie w tym problemie. Od 3 lat staramy się w mężem o dziecko i jak narazie bezskutecznie. od 5 do 9 dc brałam clo i 13 dc miałam 4 pęcherzyki, 17 dc mój lekarz stwierdził, że dwa pękły a jeden pozostał jeszcze (były 4 a później mówił o 3, więc jeden..zniknął). Lekarz kazał mi w 27 dc zbadać progesteron..tylko nie wiem po co? bo wynik jego też mi nic nie mówi..brzuch i piersi mnie bolą jak przed okresem, więc chyba dupa..co uważacie?
  15.  permalink
    Po progesteronie, jego wyniku również można rozpoznać czy była owu. A co do Twoich dolegliwości to hm natura to natura, różne obajwy możesz mieć albo i nie mieć. Się okaże.
    •  
      CommentAuthormila123
     permalink
    Parę dni mnie nie było...
    Ale poczytałam i wiem co u Was.
    Siedziałam od rana i wyłam, bo dotałam @ i ogólnie wszystkiego mi się odechciało...
    A teraz znowu podniosłam się trochę dzięki Wam :)
    I będę walczyć od nowa.. teraz muszę zająć się torbielą, więc lekarz zaproponował mi " wyciszenie" jajników dwoma opakowaniami Jasminelli...

Smerfeto, moja przyjaciólka miała w grudniu też cytologię III, miała badane wycinki, wyleczyła się porządnie do cytologii I ( pierwszy raz miała grupę I ) .... i zaszła w ciążę od razu.. bez żadnego wspomagania.. nawet się nie spodziewała, ot zrobiła test w dniu oczekiwanej miesiączki.

Otaczają mnie 3 przyjaciółki w ciąży... ciężko. Dobrze, że jesteście !! :)
    •  
      CommentAuthortoudi153
     permalink
    FSH 2.98
    LH 7,08
    testosteron 66,44
    estradiol 54.74 moze mi ktos powiedziec co i jak?;) ja sie nie znam kompletnie
  16.  permalink
    Mila dzięki za pocieszenie:* Ja się boje, że będe musiala mieć wycinaną część szyji czy coś...Przykro mi z powodu @, ale to właśnie jest taka małpa.
    Toudi jakbym miała się posłużyć samym stosunkiem lh/fsh to stwierdziłabym pco lub pcos, nie wiem...masz niskie fsh...ale my tu tylko widzimy wyniki, lekarz powie, widze więcej..
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    toudi153 mam dziś zrobione bardzo podobne do Twoich wyniki: FSH – 3,8 (norma faza folikularna 2,8 – 11,3), LH – 7,36 (norma faza folikularna 1,1 -11,6)
    Testosteron – 31 (norma 15 – 84). Wydaje mi się, że może to być przetrwała torbiel lub PCOS. Idę jutro do gina ( nieregularne, długie cykle) to dam znać co powie ;)
    --
  17.  permalink
    Dziołszki zrobiłam progesteron, jutro rano będe miała wynik...ciekawe...
    Justa mnie nie chodzi wiesz o objawy nie wiem jakie...nie...nie...tylko niemało dziewczyn mówiło, że już gdzies na tydzień przed spodziewaną @ bolały piersi, brodawki, niektóre nawet bardzo...tak bardziej o to mnie chodziło...
    I pisałaś o dupku, że odkąd bierzesz to tempka wyższa, kurcze a ja czytałam już kilka razy, że duperk na tempke nie wpływa, hm..
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta coś dla ciebie
    http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziś miałam nawet tempke 37,1 ile może trwac ta implantacja? bo jednak dziś też mam brunatny śluz.... A z tym dupkiem to chodziłao mi o to że progesteron podwyższa tempke to na logike biorąc Duphaston też powinien...ale ja wziełam go dopiero po trzecim skoku.
    --
     permalink
    Smerfeta taak bede powtarzac jutro :)
    --
  18.  permalink
    Powiększenie, mrowienie i przeczulica w piersiach Kilka dni po zapłodnieniu - to Justa o piersiach w tym co mi wysłałaś więc dziewczyny nie kłamią, że czuły na tydzień przed spodziewaną @:)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja nic takiego nie czuje jestem na tydzien przed @
    --
  19.  permalink
    Nie mam pojęcia ile mogą trwać plamienie implatacyjne, wiem że zagnieżdzanie trwa od ok.6dnia po owu do 12..
  20.  permalink
    Ja też nie. Mnie od lat w ogóle nie bolą piersi przed @ a brodawki to w ogóle nie. Po 5 rano obudził mnie ból brzucha, ale to chyba jelita itp.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja nawet nie wiem czy to implantacja, bo u mnie bywało tak że na tydzień przed pojawiał się brunatny śluz a potem @.
    --
  21.  permalink
    A może zbadaj sobie progesteron?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.