Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 110 of 222 bytes in /home/dni_pl/forum.28dni.pl/releases/071115152107/extensions/Signatures/default.php on line 76
hej dziewczyny testu nie robilam poczekam do piatku. Bylam po recepte leki już sobie wykupilam. Dzisiaj bole takie jak na @ wiec mysle ze przyjdzie o czasie sluz ..jest go bardzo duzo dzisiaj. Tepke jak mierzylam 36,8 wiec spadla troche nie łudze sie juz. Mam nadzieje ze nastepnym cykl bedzie lepszy niz ten
Osz kurde ewelinkao, sluchaj a pijesz magnez +b6 podobno wspomaga progesteron, gdzies to tu wyczytalam na 28dni. Ja biore, i u mnie progesteron byl bardzo wyski, zobaczymy jak w tym miesiacu. Ewelinka dopoki wredna @ sie nie pojawi to jest nadzieja, a takie bole to tez przy ciazy, wiec nic nie wiadomo, tylko trzeba czekac. Laski wiecie co dzis w wiadomosciach tu w uk pokazali ze w chinach laska urodzila dziecko i sposcila do sedesu, na szczescie udalo sie uratowac malucha choc jrst w szpitalu i walczy o zycie, az sie poplakalam, a my sie tak staramy. Sorki ze odbieglam od tematu
andzik81 dzięki za pocieszenie ale już jakoś się z tym pogodziłam że 2 cykl stracony....w piątek jadę z mężem na badanie nasienie niech też się przebada bo wolę wiedzieć na czym stoję. Ja od roku biore magB6 do tego od 2 miesiecy witaminy i folik. Bez magnezu u mnie ani rusz. Czekam jeszcze do tego piatku zobaczmy co będzie jedno co mnie zastanawia to ten śluz że jest go tak dużo bo czytałąm że przed @ powinno być sucho ale może to przez dupka.
Pisalam jakis czas temun i po pierwsze gratuluje dziewczynom ktorym sie udalo:) Ja jestem dzis w 20 dc, to czekanie mnie wykancza, dni leca tak powoli. Aktualnie zazywam luteine(16-25dc) i czekam, mam cykle ok 30,31 wiec jeszcze troche tego czekania.... Zycze wszystkim powodzenia w staraniach!!:)
Dzieki:D Nie mialam monitoringu w tym miesiacu bo wyjechalam do uk, sle 11,12 i 13 dzien cyklu bole w jajniku + plodny sluz wiec zakladam ze owulka byla:) trza byc dobrej mysli!
Jelenica ja tez tak mialam w ostatnim cyklu a jednak cykl byl bezowulacyjny ale mam nadzieje ze u Ciebie tak nie jest. Moim zdaniem branie clo bez monitu jest niebezpieczne jedna z dziewczyn ktora pisala wczesniej miala przrstymulowane jajniki i wygladowala w szpitalu. W trosce o Twoje zdrowie kochana zalecam poszukania lekarza w uk bo nigdy nic nie wiadomo. U mnie teraz pecherzyk byl wszystko ok ale potrzrbny byl zastrzyk.na jego pekniecie. Pozdrawiam
No przed okresem u mnie brak sluzu na tak dwa dni przed i juz wtedy wiem ze sie nie udalo, oczywiscie nadal sie ludze a moze ale juz wtedy wiem, sucho i u mnie rozwolnienie to juz wiem ze @ zawita wkrotce, wiec jak masz mleczny sluz caly czas to daje do myslenia, ale co bedzie to bedzie nic juz nie wskurasz, tylko te czekanie, dobijajace.
Treść doklejona: 29.05.13 23:25 Jelenica hejka to moze bedziemy testowac w tym samym czasie, jamam 17dc alecykle 28 dniowe, u mnie owulka wedlug testow byla 13,14,15, no i ten bol jajnikow. A robilas testy owulacyjne no bo jak mialas owulacje w 13 dc to cykl ci sie najprawdopodobniej skroci. No jakwiesz ja tez w uk i tez bez monitoringu, ale zapisz sie koniecznie do gp a noz widelec wysle cie chociaz na badanie progesteronu.
Andzik81 właśnie ten śluż daje mi do myślenia...dzisiaj tak samo jest go tak dużo tempka znowu 37 czyli znowu poszła w górę. Szyjkę jak dzisiaj badałam to jest wysoko. Ojjjj mówię Wam że zgupieć izie doszukując się tych objawów.
brzmi optymistycznie, dzis swieto wiec nic nie zdzialasz ale jutro moze kolejny tescik albo betka :}}}, trzymam kciuki i juz daj na luz co bedzie to bedzie, tu zawsze znajdziesz wsparcie od nas, milego dlugiego weekendu.
Hej dziewczyny! Wróciłam z tej kliniki... WILMA30 byłam u dr Czecha, zrobił na mnie dobre wrażenie. Trochę się rozpiszę, bo wizyta trwała godzinę.Zlecił dodatkowe badania po poronieniach, których wcześniej nie miałam zrobionych (mutacja czynnika V LEIDEN, mutacja genu protrombiny,p/c przeciw B2 glikoproteinie i do powtórki przeciwciała przeciwkardiolipinie bo ostatnio miałam podwyższone). Słyszałyście coś o tych badaniach? M. musi tez zrobić z badań genetycznych CFTR, miał wcześniej robione badanie nasienia, jeden z czynników jest trochę niższy ale tragedii nie ma. Za to ma zabronione brać SALFAZIN, ponoć zamiast poprawiać to pogarsza nasienie. Ma brać ANDROVIT albo coś podobnego. Z moich badań które zabrałam ze sobą i po zrobieniu usg stwierdził silne PCOS, przepisał Glucophage i kazał brać clo + pregnyl jeszcze przez 3 cykle jak w tym się nie udało. Stwierdził w lewym jajniku bardzo rozbudowane ciałko żółte. Ale nic więcej na ten temat nie powiedział. Co może oznaczać takie ciałko żółte?
W tym cyklu luteinę mam brać jeszcze przez kilka dni i zrobić test w dniu spodziewanej @ czyli za 4-5 dni. Chyba zwariuje do tego czasu. Tempka dzisiaj 37,0 i skacze, tak jak u Ciebie Ewelina, jeden dzień jest 36,8 a następny 37,0. Kochana kiedy powtarzasz test? Bierze dupka albo lueinę?
andzik 81 w przyszlym miesiacu sprobuje dostac sie do gp. Dzis moj 21dc, narazie objawow jakichkolwiek brak, jestem na luteinie do 25 dc wiec okres powinnam dostac ok 30 dc. Ale bym chciala zeby sie pojawil czego i Tobie z calego serca zycze!!!!:)
esperanca jesli jutro nie dostane @ to mysle ze jutro albo w sobote zrobie dla pewnosci. U mnie ta tempa tez jakas dziwna piersi nadal bola...czuje że @ przyjdzie wiec lipa na szczescie już leki kupione i czekaja na nowy cykl mam nadzieje ze udany Tobie kochana zycze aby sie udalo!!!
Jelenica to u ciebie do okresu ok 9 dni u mnie 11, trzymam kciuki. U mnie 17dc ciagnia mnie jajniki i pachwina. Tyle, jestem pel a energii a dzis rano w autobusie malo nie haftnelam, mam czasem chorobe lokomocyjna, ale prawie nigdy z rana. Wiem ze to nie ciazowe objawy ale chyba skutki uboczne clo.
Czesc kochane. Pierwszy raz pisze na tym forum ale przeczytalam wszystkie wpisy no i jestem kolejna osoba z takim samym problemem jak wy:( ale mam prosbe czy mozecie mi pomoc w interpretacji wynikow? Wizyte mam dopiero za jakis czas a nie wiem co one moga oznaczac. Mianowicie: Fsh: 6.80 - 2dc Lh: 43.53 - 2dc Testosteron: 0.51 - 2dc Estradiol: 125.98 - 12dc Prolaktyna: 15. 64 - 12dc Czekam jeszce na wynik progesteronu i tsh bedzie jutro więc wtedy dolacze ale poki co czy mozecie cos o tym powiedziec? Ja tez staram się z mezem ok 1,5 roku i nic clo jeszcze nie bralam ale bralam już duphaston i bromergon i teraz gin powiedzial po usg ze podejrzewa pcos:( po wyliczyl jakoś duzo pecherzykow i kazal zrobic takie wlasnie badania więc zobacze co z tego bedzie...mam poki co duzo nadziei.pozdrawiam
cecylka dziś bo jeszcze nie dostałam @ piersi nadal mnie bolą ale są dzisiaj jakies inne do tego tempka 36,8. Pozniej napisze Wam co wyszlo bo jadę zaraz z moim męzem do klinki na badanie nasienia :):):). buziaki i 3majcie za mnie kciuku!!
dzieki cecylka u mnie jeszcze troszeczke to okresu. Mam nadzieje cecylko ze szybko wyleczysz co masz wyleczyc i bedzie ok. Ewelinka trzymam kciuki za tesciora. dziewczyny moze ktoras madra i mi wytlumaczy o co chodzi z ta luteina albo duphastonem, bo to chyba to samo. Jak to sie bierze i czy trzeba samemu odstawic i wtedy okres jest czy okres pomimo brania sam przychodzi, bo czytam rozne wersje i juz sama sie pogubilam
a mi lekarz mówił żeby brać duphaston aż @ przyjdzie, a jak będę w ciąży i test wyjdzie pozytywnienie to brać dalej bp jednak test ciążowy może wyjść dopiero kilka dni po spodziewanej @
Treść doklejona: 31.05.13 09:44 cecykla co z Twoim suwaczkiem ?
cecylka25 ale mi lekarz mowil ze po nim dostane @ i ze mam go brac az przyjdzie. Czytalam tez na innych forach i dziewczyny tak biora wiec nie bede sobie mieszac. Lece 3 majcie sie
a to różnie z tym dodatkowym progesteronem (nie m znaczenia czy lutka czy dupek) ja np. nawet jak brałam a nie byłam w ciąży dostawałam okres o czasie, nawet miałam cykle po 25-26 dni, nie nie mogłam brać lutki 10dni bo już krwawiłam, a jest wiele dziewczyn które @ nie dostana aż nie odstawią pomimo braku ciąży. wiec każdy ma inaczej a z czego to wynika nie wiem :/
FSH w normie norma do 12 z tymze powyuzej 10 to wyczerpujaca sie rezerwa jajnikowa, a powyzej 12 to trudna stymulacja, twoj wynik jest ok, ja mam taki sam, Tsh dobre, Progesteron dosyc niski ale biedy nie ma, progesteron w 21dc powinien byc wyzszy, najlepiej powyzej 15, ponizej 3 wskazuje na brak owulacji, jednakze progesteron zmienia sie szybko w ciagu dnia, wiec jak wyczytalam jeden wynik nie jest miarodajny idealnym rozwiazaniem byloby zmierzyc 3 razy na dzien, no ale nikt tak nie robi. Co do reszty nie wiem. pozdrawiam
no lh jest moim zdaniem za wysokie ja mam pcos a moje lh w 3dc wynosi 18 no ale lepiej jak lekarz zobaczy te wyniki:)a ja bylam w srode u lekarza dostałam luteine na wywolanie no i laparoskopie przesunelam sobie bedzie juz w czerwcu:)
teraz lepiej cecylka, wiesz ja nie mam wykupionego konta i wyglada ze nie moge wysylac wiadomosci
Treść doklejona: 31.05.13 11:18 idz do dzialu dla pocztkujacych czy cos takiego, tam wyczytalam jak to zrobic, chyba trzeba wkleic inna forme zapisu na forum a inna na profilu
Oliwia, brylanty tak to ten sam dr czech. Byłam u niego w gdyni w gamecie. Bardzo sympatyczny człowiek i chyba posiada sporą wiedzę.
Dziewczyny u mnie 28 dc, znowu zabarwiony na różowo śluz :-( chyba nic z tego nie wyszło :'( mam odstawić luteinę czy jeszcze poczekać? Jestem załamana :'( andzik trzmam za Ciebie kciuki! Ewelina czemu nie robisz testu z porannego moczu? Przestałaś brać luteinę?
nie robiłam dzisiaj z porannego moczu bo nie miałam czasu bo byłam z mężem na badaniu nasienia :) Ale ja czuję że i tak nici i jedna kreska wyszła jak byk więc już się nie łudzę....teraz tylko nie wiem czy brać tego dupka czy nie bo może on mi teraz @ blokuje?
EwelinaO odstaw. Miesiąc temu miałam podobnie do Ciebie, ale po 3 negatywnych testach lekarz kazał mi odstawić. Przez to, że tak długo brałam dostałam @ dopiero 9 dni po odstawieniu :/
Treść doklejona: 31.05.13 15:16 Ten cykl po raz pierwszy od 10 m-cy nie biorę dupka, ale już czuję, że przyjdzie znowu @ Nawet nie chce mi się testować, bo nie mam żadnych objawów, z wyjątkiem tych przed @... Co miesiąc obiecuję sobie, że wrzucę na luz, ale jakoś nie potrafię.
piloytka dzieki tak zrobie juz dzisiaj nie wezme wieczorem bo nie ma sensu zebym znowu czekala niewiadomo ile za @. A nie łudzę się z tym ze 2 testy mnie kłamią.
Ewelina przykro mi :(((. Esperanca dzieki ale u mnie jeszcze czas jeszcze 10 dni conajmniej, w sumie to nie wiem czy mam jakies szanse bo niby byly przytulanka ale moze za malo, ehhh raczej sie nie nastawiam, bo tak dlugim czasie zeby nagle cos ruszylo. Bedzie to bede szczesliwa a jak nie to dalej do boju. Nie dolujcie sie dziewczynki w koncu kazdej sie uda, no jak nie jak tak , buziaki
ile dobrych wiesci :) gratulacje dziewczyny! my dalej leczymy te ureaplasme... jeszcze 14 dni zostało :/ maz dobrze znosi, ale ja sie okropnie czuje... mam mdłosci, albo nie mam apetytu, albo mam taki, ze caly czas jem :/ i okropne pryszcze mi wyszły na dekoldzie, plecach i szyi...