Hej Dziewczynki:) co u Was? Andzik jak Twoje objawy i samopoczucie? Ja jestem tydzien przed okresem, objawow ciazowych brak, tylko bolace piersi jak zawsze przed @. Od kilku dni meczy mnie ohydne przeziebienie, katar taki ze nie daje juz rady, masakra:/ Jejku, jak to powoli leci do tego testowania:D
ewelina no tez bym liczyla od dzisiaj. Jelenica nie wiem z takich objawow to:, mleczne uplawy, bol w piersiach sie zaczyna, klucie w jajniku i takie troche jakby ciagniecie, ale to ja chyba zawsze tak mam, nie ma co sie nakrecac. Ja tez psikam ale biore na wszelki wypadek rutinoskorbin by uszczelnic naczynia hehe. Ja w poniedzialek (21dc) ide na badanie krwi na progesteron ale o wynikach dopiero sie dowiem tydzien pozniej, byc moze w dzien okresu.
Treść doklejona: 01.06.13 16:25 ewelinka bedziesz brac clo w tym cyklu?
Treść doklejona: 01.06.13 16:27 esperanca i co jednak okres?
andzik ja będę miała ten sam schemat co w poprzednim cyklu czyli: 2x1 clo+ 3x75j menopur :) byle do przodu 3 cykl rozpoczęty więc będziemy działać z dzisiejszą medycyną damy radę :) w poniedziałek wyniki meża
jak tak miałam po luteinie z 2razy a jak miałam taki naprawdę skąpy że pare ropel na dzień to sie okazało że miałam tą szczelinke w endometrium ale nie koniecznie musisz to mieć ...
cecylka25 to ja tak nie mam ze pare kropel ale napewno jest tego malo w porownaniu do innych @. Ale właśnie poczytalam troche na ten temat i ze ponoc tak jest po dupku i ze kazda z nas inaczej reaguje. O jutra znowu walka z lekami ....3 cykl czas zacząć ;)
Andzik jednak się nie rozkręciła @. Wczoraj już prawie wogóle nie było plamienia a dzisiaj jak narazie czysto. Może to przez tą luteinę? Narazie jej nie odstawiłam. Dzisiaj mój 30 dc, może we wtorek zrobię test jak @ nie przyjdzie. Ale nie jestem dobrej myśli i się nie nakręcam. Ewelina ja też miałam ostatnio po luteinie bardzo skąpą @.
Ja wlasciwie mialam normalny okres po luteinie, ale kazdy organizm inny. Ostatnia luteine przyjmuje jutro i tak sie zastanawiam czy jesli bylaby ciaza to odstawienie jej nie zaszkodzi? Nie mam pojecia jaki mam progesteron, lekarz kazal po 10 dniach odstawic, przepisal mi leki na podstawie badan hormonalnych ze szpitala ale z roku 2009!! U mnie z przeziebieniem o niebo lepiej, w koncu chyba mija:) 6 dni do okresu, cycuchy bola cale jak przed @ a poza tym nic... Oj jakbym chciala dzidzie:) zuzanka andzik i esperanca- niech ten cykl bedzie nasz!!!
Treść doklejona: 02.06.13 12:10 Glupie mam mysli czasem wydaje mi sie ze przeszadzam i schizuje jak walnieta ale czy Wy w fazie luteanej po ewentualnym zaplodnieniu wspolzyjecie? Gdzies wyczytalam zeby raczej unikac... A jogging? Uprawiacie jakies sporty? Czy mysliscie ze moze to w czyms zaszkodzic? Wiem wiem, masakra ale jak sie czkowiek naczyta to potem takie wizje ma;)
jezeli cie to uspokoi Jelenica to lepiej unikaj wysilku, ja to mysle ze to wszystko w naszym mozgu jest, jezeli cos cie ma niepokoic albo ze masz sie pozniej tym denerwowac to lepiej tego nie rob. Twoj stan psychiczny chyba bardziej przeszkadza ewentualnemu malenstwu
Kobietki- te wszystkie, które macie bardzo skąpy okres po luteine czy dupku- zanim zaczniecie na nowo łykać CLO idźcie koniecznie na usg= spr czy endometrium się złuszczyło czy nie!!!!To bardzo ważne!!!!Ja też ostatnio miałam mega skąpy okres, zignorowałam to i wziełam CLO i niestety kilka dni późńiej dostałam tak obfity okres,że masakra!!!!Dostałam okres jakby w 14dc ........więc lepiej rzućcie okiem na usg jak to wygląda- bo może nie zadziałały leki
Ja dzisiaj ostatni dzień z clo, w czwartek wizyta u dr i jestem ciekawa czy coś będzie, 3x pregnyl w lodowce, ale mam nadzieję, że może w końcu zostanie wykorzystany.
Treść doklejona: 02.06.13 20:41 Rok temu w czerwcu dowiedziałam się że jestem w ciąży, może i w tym roku się uda :)))
hej dziewczynki wcześniej pisałam że moj @ jest skapy ....dzisiaj sie rozkrecil na dobre leci i leci tak jak zawsze:) Wiec juz sie nie martwie. Jutro zaczynam brac leki znowu juz mnie to przeraza ale mam nadzieje ze tym razem sie uda. Czytalam troche na temat brania lekow do stymulacji i najlepszy efekt ponoc jest to 6 miesiecy. Jutro wyniki badan meza ciekawa jestem co tam wyjdzie. Bo gdyby były złe ale nie za dobre to tak dzisiaj myslalam czy czasem na inseminacje sie nie skusze bo tyle kasy juz poszlo na leki ze teraz te 350zl wiecej mnie nie zbawi. Ale wszystko zobaczymy jak pojdzie. Buziaki i 3 mam za Was kciuki
Ewelina, szkoda, że @ jednak przyszła. Ale nowy cykl - nowe nadzieje! Trzymam mocno kciuki, żeby się udało. I oby nie trzeba było ratować sie inseminacją.
U mnie za to dzisiaj 7 dc, dalej przyjmuje Clo, zobaczymy co będzie.
amarena będę trzymać mocno kciuki za Ciebie. A robisz sobie estradiol przed monitem?bo ja zawsze przed pierwszym monitem w 11dc robie estradiol żeby zobaczyć czy pęcherzyk jest dojrzały.
zuzanka a czemu nie chcesz testować? A może się uda.. Jelenica, andzik co u was kochane? Ja dzisiaj byłam na badaniach, przy okazji zrobiłam bhcg, może jutro będzie wynik. To mój 31 dc to jakby coś się wykluło to powinno chyba już być widać, co dziewczyny? Pozdrawiam.. i trzymam kciuki za Was!!
U mnie 25 dc, wzielam dzis ostatnia luteine i czekam na okres (zeby nie przyszedl). Tez sie jednak nie nakrecam bo nic nie czuje by bylo inaczej, jak nie teraz to nastepnym razem Esperanca jutro testujesz? Trzymam kciuki!!!
Treść doklejona: 03.06.13 12:27 Aaa przepraszam nie doczytalam ze jestes po becie, no to juz od teraz wieeeeeelkie kciuki zaciskam!k:D
zuzanka co sie dzieje? Esperanca trzymam kciuki za bete, rob sikacza:). Ja wlasnie wrocilam z pobierania krwi dzis 21dc wiec badanie progesteronu, wyniki dowiadywac sie za 7 dni. Dzis piersi juz bardzo bolace i kregoslop nawala, caly czas jestem bez energii.
Treść doklejona: 03.06.13 12:35 Jelenica u nas 4 dni roznicy, kiedy masz dostac @, ja to 11/06
Treść doklejona: 03.06.13 12:36 Zuzanka ja tez rzucilam precz termometr, a tam po co to, ja i tak wiem ze owuluje i wiem kiedy bo testy robie.
andzik ja też dzisiaj oddawałam krew do badań... termomer rzucam bo jak się nastawię pozytywnie że będzie co ma być to potem jak mi ta temperatura spadnie tak jak teraz to sie denerwuje że coś znowu jest nie tak....
no mozna od tych skokow tempki oszalec, u mnie to zupelnie nie mialo sensu bo ja pracuje zmianowo wiec nigdy tempki nie moglam zmierzyc o tym samym czasie no ale po dwoch miesiacach mierzenia zauwazylam ze mam wykres dwu fazowy, znaczy ze owuluje, tesciory i monitoring usg tez potwierdzil owulacje wiec wale juz to tylko niepotrzebny stres.
esperanca nie ma się co załamywać głowa do góry!!!Ja jak zobaczyłam jedną kreskę to miałam mały kryzys ale kurcze musimy iść do przodu tyle czytałam na ten temat zajścia w ciąże i nawet kobirty którym dawano 5% szans w końcu zaszły więc musimy być wytrwałe:) u mnie dzisiaj pierwszy dzien clo+ menopur i tak jeszcze 4 dlugie dni przede mna pozniej estradio wizyta i zobaczymy co wyhoduje tym razem:) Jutro jedziemy odebrac wyniki nasienia bo dzisiaj juz nie dalismy rady mam nadzieje ze chociaz one beda dobre
esperanca głowa do góry ,kolejny cykl kolejne staranka będzie dobrze ewelinka trzymam kciuki za wyniki mężusia NO I ZA WSZYSTKIE DZIEWCZYNKI I PLUSIKI NA TESTACH
Esperanca, bardzo mi przykro, mocno zaciskam kciuki za następny raz!
Ewelina, nie robię estradiolu, tylko sam monitoring. Estradiol robiłam w całym jednym cyklu, żeby sprawdzić poprawność owulacji. A jaki ma sens robienie estradiolu przy monitoringu ? Chodzi tu o jakość jajeczka ? Trzymam kciuki za wyniki małża.
Andzik ja chyba wlasnie owuluje, narazie na zadnych lekach bo do GP w lipcu dopiero ale monituruje co sie tu dzieje na forum bo kto wie czy zaraz do was nie dolacze na clo. kciukuje za lidke i eweline
hej no ja wyniki bede miala pozniej bo do Poznania musimy po nie jechac....u mnie dzisiaj 4 dc jakos mocno teraz ze mnie leci jak nigdy ale wydaje mi sie ze to clo i tn menopur cos mogly zdzialac. esperanca ja tez mialam w 1 cyklu pelno badnan ale moj lekarz co cykl miedzy 10-11dc każe mi robic estradiol zey sprawdzic czy ten pecherzyk jest dojrzały.