Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewelinaO
    • CommentTimeJun 4th 2013
     permalink
    hej wyniki meza odebrane wszytsko jest w jak najlepszym porzadku normozoospermia. Wiec chociaz jedna dobra nowina :)
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    ja dzisiaj też miałam dobry dzień wynik bety 307 :) mam nadzieje że dzidzia mocno się mnie trzyma i zostanie :)
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    asiunia899 napewno będzie wszystko ok ale Ci zazdroszczę że już nosisz maleństwo w sobie :) Życzę Wam wszystkiego naj. U mnie 4dc @ dosc obfity do tego pojawiają się często skrzepy(we wcześniejszych cyklach tak nie miałam) ale czytałam o tym trochę i t ponoć normalne bo złuszcza się błona w środku.
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    asiunia To super wieści ,mam nadzieje że to Cię uspokoiło ,:)
    ewelina jak wyniki mężą są ok to napewno sie wam uda
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    dziewczyny czy może która z was ma na sprzedaż ovitrelle?
    • CommentAuthorlidka11
     permalink
    Zrobilam rano test i 1kreska byla ciemna a druga slabo rozowa i nie wiem co to oznacza
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    jak co oznacza !!!??? gratulacje wielkie
    • CommentAuthorlidka11
     permalink
    Boje sie zrobic jeszcze jeden test,

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.06.13 20:16</span>
    Zeby sie nie okazalo ze ten pierwszy byl pomyłka
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    to sie nie ma czego bać ...kreseczka napewno będzie sie pogrubiać:surprised:
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hej:)moze jeszcze mnie pamietacie...nie udzielam sie zbyt czesto... po 1,5 rocznych staraniach,w szóstym cyklu z clo,drugim po hsg i trzeciej IUI,( intuicja mi podpowiedziała zeby zrobic na niepękniętych pęcherzykach) 15 dni po inseminacji TEST POZYTYWNY!!!!JEST PLUS!!!nie wierze...
    --
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    Loren wielkie gratulacje !! który tydzień chwal się kiedy termin :)
    lidka moje blade wychodziły bardzo bardzo blade a w ciąży jestem :)
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Lidka , Loren wielkie gratulacje!!!
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    loren również wielkie gratulacje :)
    • CommentAuthorlidka11
     permalink
    Pod koniec tyg zrobie kolejny test,
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Loren pewnie że cię pamiętam wielkie gratulacje !!!
    Lidka GRATULACJE :)
  1.  permalink
    [quote=ewelinaO][/quote]
    EwelinaO pregnyl jest dostępny tańszy jest mozna zamowic w aptece internetowej

Treść doklejona: 04.06.13 22:11
    Dziewczyny szaleństwo z tymi dobrymi wiadomościami oby tak dalej :) Gratulacje :D
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    dzisiaj mam dopiero 27 dc.ogolnie mam 28-30 dniowe cykle ale owulka byla wczesniej bo w 12 dc.wiecie co,ja juz po pierwszej iui mialam testy pozytywne ale @ przyszla,teraz zrobilam pierwszy test w sobote,tak jak powiedzial gin najwczesniej po 12 dniach no i wyszla blada kreska.bylam zla sama na siebie ze sobie znow narobie nadziei i nic z tego nie bedzie:-(dzisiaj zrobilam tak dla swietego spokoju bo jezdze na rowerze spinningowym i zebymmogla w spokoju isc pocwiczyc.zrobilam a tu dwie kreski i to takie tluste:-)modle sie zeby nic zlego sie nie wydazylo...

Treść doklejona: 04.06.13 22:14
    A wiecie co jest najsmieszniejsze, ze zawsze sobie myslalam jak przekaze mezowi informacje ze bedzie tata,ze kupie buciki,ze pokarze zdjecie usg z kropeczka a tu wylecialam z kibla i pytam ile kresek widzi:-)a on chyba ni zalapal o cochodzi:-)
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Loren no to super napewno będzie wszystko ok teraz sobie wypoczywaj a najlepiej idz zrobic bete zobaczysz jak bedzie przyrastac :)
    moniusia1 ale mi lekarz przepisal ovitrelle ostatnio tez go bralam i bylo po nim ok. A ten pregnyl to jest to samo?
  2.  permalink
    tak i kosztuje 25 zł

Treść doklejona: 04.06.13 23:39
    ewelinaO lekarz pewnie przepisał Ci ovitrelle dlatego że pregnyl był niedostępny ale można go dostać teraz. Wcześniej też można było go dostać tylko trzeba było się nachodzić po aptekach.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    monisiunia1 no właśnie zarówno pregnyl jak i ovitrelle sa ciezka dostepne. Bo za pierwszym jak i drugim razem jak chcialam kupic to latalam od apteki do apteki i wszedzie maja braki w hurtowniach. Poczytalam troche na temat roznicy pomiedzy ovitrelle i pregnylem ponizej podaje co znalazlam:

Różnica między preparatami wynika ze sposobu otrzymywania- Pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiast Ovitrelle jest otrzymywany drogą rekombinacji DNA. Jest on produkowany przez komórkę, która otrzymała gen (DNA)umożliwiający jej (tej komórce) wytwarzanie ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej.
    Substancja czynna preparatu Ovitrelle, choriogonadotropina alfa, stanowi kopię naturalnego hormonu ludzkiego – gonadotropiny kosmówkowej (hCG), określanej także jako hormon „ciążowy”( dlatego znajduje się w moczu u kobiet w ciąży).
    Dawka podawanego leku praktycznie jest stała tzn. Pregnylu podaje się 5000-10000 IU, a Ovitrellu 250 mcg podskórnie. Nie ma znaczenia czy jest to cykl naturalny czy stymulowany, ani ilość pęcherzyków. Dokładniej na to pytanie może odpowiedzieć dr Pierzyński, bo ma większe ode mnie doświadczenie, ale tak naprawdę nie jest to najbardziej istotny element stymulacji. Najtrudniejsze jest prawidłowe prowadzenie wzrastania pęcherzyków.
    Skuteczność preparatu Ovitrelle badano u kobiet leczonych z powodu zaburzeń płodności . Badano dwie dawki – 250 mikrogramów i 500 mikrogramów, a skuteczność preparatu Ovitrelle mierzono liczbą uwolnionych komórek jajowych. Preparat Ovitrelle porównywano z naturalnym hormonem hCG, który był ekstrahowany z moczu. Przeprowadzono także jedno badanie z udziałem kobiet, u których nie występowała owulacja. Preparat Ovitrelle był tak samo skuteczny w wywoływaniu owulacji, jak hCG pochodząca z moczu, a dawka 250 mikrogramów preparatu Ovitrelle była tak samo skuteczna jak dawka 500 mikrogramów.W grupie kobiet bez owulacji po leczeniu preparatem Ovitrelle owulacja wystąpiła u 91,9%.
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    gratuluje Loren i Lidka, no oby tak dalej pieknie nam sie zielenilo :))))
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeJun 5th 2013
     permalink
    gratuluję plusików :)
    --
    •  
      CommentAuthoramarena
     permalink
    Ale dobre wiadomości :bigsmile:
    Lidka, Loren - gratulacje!!
    Lidka, rób drugi test.
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Same dobre wiadomości ostatnio. Lidka, loren gratulacje. Żebyśmy wszystkie mogły się też pochwalić taką wiadomością.

Ewelina super że wyniki męża w porządku.

U mnie dzisiaj 1 dc, w nocy nawiedziła mnie zołza :devil: ewelina będziemy miały podobne terminy.
    A poza ty jestem chora, od dzisiaj biorę antybiotyk. Od jutra powinnam brać clo, wiecie może czy przy antybiotykt w ogóle można go brać?
    --
  3.  permalink
    EwelinaO jak byłam u lekarza to chciał mi przepisać własnie ovitrelle i zapytałam o pregnyl i powiedział ze jak dostane to pewnie ze tak bo to praktycznie to samo, tak właśnie jest pewnie jak Ty zalałaś że zastosowanie i skuteczność mają tą samą a pregnyl jest dostępny w aptece doz.pl i odbierasz w wybranej aptece gdzie Ci tam pasuje musisz zobaczyć na stronie. Pisze Ci o tym bo wiem że jak byś nie zdobyła ovitrelle zawsze możesz poprosić o pregnyl żeby Ci przepisał lekarz. Zamawiasz przez neta odbierasz w aptece. Ale to tylko tak podpowiadam bo to już wiesz każdego wola i każdy ma innego lekarza.
    Ja jutro do lekarza jadę na 9 rano jestem ciekawa jak tamu mnie czy coś urosło, właśnie pregnyl mam w lodówce i mam nadzieję że go w końcu wykorzystam.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    moniusia1 dzieki nak pojde na wizyte za tydzien to zapytam lekarza czy ten pregnyl tez moze byc bo patrzylam i cenowo jest o wiele tanszy bo ja za oitrelle placila 145zl to troche duzo.

esperanca no to działamy musimy zaciążyć w tym cyklu:)
  4.  permalink
    Ja już po wizycie pęcherzyk 23 mm i pregnyl podany i teraz działamy i czekamy na efekty :D W końcu coś urosło :D
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
    • CommentTimeJun 6th 2013
     permalink
    monisiunia to działajcie działajcie :) czekamy na pozytywny wynik testu:bigsmile:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    monisuia1 no to super który to Twój cykl z clo?Trzymam mocno kciuki aby czerwiec był miesiącem cudów :*
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    teraz jest najlepszy czas na ciążę ciepło wakacje :) nic tylko działać :) a ja bardzo kibicuje ! i czekam na marcowe dzieciaczki :):) ( ja jestem z marca :))
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    asiunia termin masz na marzec?
  5.  permalink
    To już 5 cykl chyba ale wkońcu coś konkretnego :) ale miesiąc przerwy miałam i na anty leciałam
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    monisiunia1 to teraz musi być wszystko ok:) A jaka dawkę teraz brałaś?
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    cecykla no co ty ja mam na luty :)
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Ewelina bierzesz już clo w tym cyklu? Oprócz tego masz jeszcze jakieś leki? Ja dzisiaj zaczynam czwarty cykl z clo. Mam nadzieję że będzie udany!
    --
  6.  permalink
    Ja miałam 2x1
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziś byłam u lekarza i powiedział ze bardzo ładnie zareagowałam na clo, mam 3 duże pęcherzyki, zobaczymy co będzie dalej..
    --
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    3 pęcherzyki to bardzo dużo !
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    asiunia skoro tak mówisz to tym bardziej mnie cieszy, może tym razem się uda bo sznse zwiększone :)
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Szpilka27 no to super że są 3 pęcherzyki:) czytałam wcześniej że któraś z dziewczyn miała 5 pęcherzyków zaryzykowała i dzisiaj nosi dzieciątko w brzuszku :)
  7.  permalink
    No dokładnie zawsze większe szanse :D
    --
    • CommentAuthorlidka11
     permalink
    Ten lek jest cudowny i moj lekarz tez, staralismy sie dlugo a tu po jednej serii clo juz jest swiatelko w tunelu,
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ojejku pięć to już bardzo dużo, super że się udało i mam nadzieję że i nam wszytskim się uda :)
    --
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    u mnie 5 dni do @ oby nie przyszla, dzis u mnie mega bolace i swedzace piersi, troche mnie zmorzylo snem popoludniu, ciekawe czy sie udalo, kupilam tesciory dzis i owulacyjne tez na zapas jakby sie nie udalo. :cool:
    •  
      CommentAuthorasiunia899
    • CommentTimeJun 7th 2013
     permalink
    andzik81 zaciskam kciuki!!
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    ja również zaciskam kciuki
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Dziewczyny, od którego nieudanego cyklu starań lekarz zalecił Wam clo...?
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    piloytka ja w sumie jak poszlam do lekarza to mowilam mu ze nie zabezpieczamy sie od 4 miesiacy ale tez nie zwazalismy uwage na to kiedy trzeba probowac. Juz na pierwszej wizycie zauwazyl ze mam cykle bezowulacyjne skierowanie na badania dostalam i clo.

Dziewczyny u mnie dzisiaj 7dc ostatni zastrzyk wziety i teraz tylko osattania tabletka i czekac...mam nadzieje ze te czerwiec bedzie dla nas łaskawy!!!
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    piloytka ja dostałam przy 5 starankowym a trzecim monitorowanym, bo niby owulację mam , badania M dobre a dzidzi brak, więc powiedział że trzeba przystymulować i może to pomorze bo jak nie to tak na prawdę hsg zostaje, hormony mam ok.
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Hm, hormony nie wiem jakie mam - dziś miałam pierwszy raz badane...
    Nie zabezpieczamy się od 2 lat, ale jakoś szczególnie nie staraliśmy się o dziecko.
    Tak konkretnie staramy się 5 cykl.

Mam stwierdzone PCO na podstawie obrazu USG - stwierdzone w grudniu 2009 :/

Owulacje "jakieś" miałam, ale nie pękał mi pęcherzyk i robiły się torbiele czynnościowe.
    W 4 cyklu miałam USG w 15dc - pęcherzyk 19mm i lekarz odstawił mi dupka (brałam go 10 cykli)...
    Pęcherzyk chyba pękł, bo nic mnie nie bolało ;) i @ przyszła.

Lekarz kazał mojemu TŻ zrobić badanie nasienia i właśnie wspomniał o clo/HSG... ale musi mieć wyniki.
    W tym cyklu mam urlop więc badania odpuszczamy. Zrobimy jak wrócimy z urlopu.

Najgorsze jest to, że nie mogę się wyluzować i przestać myśleć o 2 kreskach.
    No to tak sobie pomarudziłam, bo mój TŻ nie może już tego słuchać ;)
    Dziewczyny, dzięki za odp.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.