asiunia899 napewno będzie wszystko ok ale Ci zazdroszczę że już nosisz maleństwo w sobie :) Życzę Wam wszystkiego naj. U mnie 4dc @ dosc obfity do tego pojawiają się często skrzepy(we wcześniejszych cyklach tak nie miałam) ale czytałam o tym trochę i t ponoć normalne bo złuszcza się błona w środku.
hej:)moze jeszcze mnie pamietacie...nie udzielam sie zbyt czesto... po 1,5 rocznych staraniach,w szóstym cyklu z clo,drugim po hsg i trzeciej IUI,( intuicja mi podpowiedziała zeby zrobic na niepękniętych pęcherzykach) 15 dni po inseminacji TEST POZYTYWNY!!!!JEST PLUS!!!nie wierze...
dzisiaj mam dopiero 27 dc.ogolnie mam 28-30 dniowe cykle ale owulka byla wczesniej bo w 12 dc.wiecie co,ja juz po pierwszej iui mialam testy pozytywne ale @ przyszla,teraz zrobilam pierwszy test w sobote,tak jak powiedzial gin najwczesniej po 12 dniach no i wyszla blada kreska.bylam zla sama na siebie ze sobie znow narobie nadziei i nic z tego nie bedzie:-(dzisiaj zrobilam tak dla swietego spokoju bo jezdze na rowerze spinningowym i zebymmogla w spokoju isc pocwiczyc.zrobilam a tu dwie kreski i to takie tluste:-)modle sie zeby nic zlego sie nie wydazylo...
Treść doklejona: 04.06.13 22:14 A wiecie co jest najsmieszniejsze, ze zawsze sobie myslalam jak przekaze mezowi informacje ze bedzie tata,ze kupie buciki,ze pokarze zdjecie usg z kropeczka a tu wylecialam z kibla i pytam ile kresek widzi:-)a on chyba ni zalapal o cochodzi:-)
Loren no to super napewno będzie wszystko ok teraz sobie wypoczywaj a najlepiej idz zrobic bete zobaczysz jak bedzie przyrastac :) moniusia1 ale mi lekarz przepisal ovitrelle ostatnio tez go bralam i bylo po nim ok. A ten pregnyl to jest to samo?
Treść doklejona: 04.06.13 23:39 ewelinaO lekarz pewnie przepisał Ci ovitrelle dlatego że pregnyl był niedostępny ale można go dostać teraz. Wcześniej też można było go dostać tylko trzeba było się nachodzić po aptekach.
monisiunia1 no właśnie zarówno pregnyl jak i ovitrelle sa ciezka dostepne. Bo za pierwszym jak i drugim razem jak chcialam kupic to latalam od apteki do apteki i wszedzie maja braki w hurtowniach. Poczytalam troche na temat roznicy pomiedzy ovitrelle i pregnylem ponizej podaje co znalazlam:
Różnica między preparatami wynika ze sposobu otrzymywania- Pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiast Ovitrelle jest otrzymywany drogą rekombinacji DNA. Jest on produkowany przez komórkę, która otrzymała gen (DNA)umożliwiający jej (tej komórce) wytwarzanie ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej. Substancja czynna preparatu Ovitrelle, choriogonadotropina alfa, stanowi kopię naturalnego hormonu ludzkiego – gonadotropiny kosmówkowej (hCG), określanej także jako hormon „ciążowy”( dlatego znajduje się w moczu u kobiet w ciąży). Dawka podawanego leku praktycznie jest stała tzn. Pregnylu podaje się 5000-10000 IU, a Ovitrellu 250 mcg podskórnie. Nie ma znaczenia czy jest to cykl naturalny czy stymulowany, ani ilość pęcherzyków. Dokładniej na to pytanie może odpowiedzieć dr Pierzyński, bo ma większe ode mnie doświadczenie, ale tak naprawdę nie jest to najbardziej istotny element stymulacji. Najtrudniejsze jest prawidłowe prowadzenie wzrastania pęcherzyków. Skuteczność preparatu Ovitrelle badano u kobiet leczonych z powodu zaburzeń płodności . Badano dwie dawki – 250 mikrogramów i 500 mikrogramów, a skuteczność preparatu Ovitrelle mierzono liczbą uwolnionych komórek jajowych. Preparat Ovitrelle porównywano z naturalnym hormonem hCG, który był ekstrahowany z moczu. Przeprowadzono także jedno badanie z udziałem kobiet, u których nie występowała owulacja. Preparat Ovitrelle był tak samo skuteczny w wywoływaniu owulacji, jak hCG pochodząca z moczu, a dawka 250 mikrogramów preparatu Ovitrelle była tak samo skuteczna jak dawka 500 mikrogramów.W grupie kobiet bez owulacji po leczeniu preparatem Ovitrelle owulacja wystąpiła u 91,9%.
Same dobre wiadomości ostatnio. Lidka, loren gratulacje. Żebyśmy wszystkie mogły się też pochwalić taką wiadomością.
Ewelina super że wyniki męża w porządku.
U mnie dzisiaj 1 dc, w nocy nawiedziła mnie zołza ewelina będziemy miały podobne terminy. A poza ty jestem chora, od dzisiaj biorę antybiotyk. Od jutra powinnam brać clo, wiecie może czy przy antybiotykt w ogóle można go brać?
EwelinaO jak byłam u lekarza to chciał mi przepisać własnie ovitrelle i zapytałam o pregnyl i powiedział ze jak dostane to pewnie ze tak bo to praktycznie to samo, tak właśnie jest pewnie jak Ty zalałaś że zastosowanie i skuteczność mają tą samą a pregnyl jest dostępny w aptece doz.pl i odbierasz w wybranej aptece gdzie Ci tam pasuje musisz zobaczyć na stronie. Pisze Ci o tym bo wiem że jak byś nie zdobyła ovitrelle zawsze możesz poprosić o pregnyl żeby Ci przepisał lekarz. Zamawiasz przez neta odbierasz w aptece. Ale to tylko tak podpowiadam bo to już wiesz każdego wola i każdy ma innego lekarza. Ja jutro do lekarza jadę na 9 rano jestem ciekawa jak tamu mnie czy coś urosło, właśnie pregnyl mam w lodówce i mam nadzieję że go w końcu wykorzystam.
moniusia1 dzieki nak pojde na wizyte za tydzien to zapytam lekarza czy ten pregnyl tez moze byc bo patrzylam i cenowo jest o wiele tanszy bo ja za oitrelle placila 145zl to troche duzo.
esperanca no to działamy musimy zaciążyć w tym cyklu:)
teraz jest najlepszy czas na ciążę ciepło wakacje :) nic tylko działać :) a ja bardzo kibicuje ! i czekam na marcowe dzieciaczki :):) ( ja jestem z marca :))
Szpilka27 no to super że są 3 pęcherzyki:) czytałam wcześniej że któraś z dziewczyn miała 5 pęcherzyków zaryzykowała i dzisiaj nosi dzieciątko w brzuszku :)
u mnie 5 dni do @ oby nie przyszla, dzis u mnie mega bolace i swedzace piersi, troche mnie zmorzylo snem popoludniu, ciekawe czy sie udalo, kupilam tesciory dzis i owulacyjne tez na zapas jakby sie nie udalo.
piloytka ja w sumie jak poszlam do lekarza to mowilam mu ze nie zabezpieczamy sie od 4 miesiacy ale tez nie zwazalismy uwage na to kiedy trzeba probowac. Juz na pierwszej wizycie zauwazyl ze mam cykle bezowulacyjne skierowanie na badania dostalam i clo.
Dziewczyny u mnie dzisiaj 7dc ostatni zastrzyk wziety i teraz tylko osattania tabletka i czekac...mam nadzieje ze te czerwiec bedzie dla nas łaskawy!!!
piloytka ja dostałam przy 5 starankowym a trzecim monitorowanym, bo niby owulację mam , badania M dobre a dzidzi brak, więc powiedział że trzeba przystymulować i może to pomorze bo jak nie to tak na prawdę hsg zostaje, hormony mam ok.
Hm, hormony nie wiem jakie mam - dziś miałam pierwszy raz badane... Nie zabezpieczamy się od 2 lat, ale jakoś szczególnie nie staraliśmy się o dziecko. Tak konkretnie staramy się 5 cykl.
Mam stwierdzone PCO na podstawie obrazu USG - stwierdzone w grudniu 2009 :/
Owulacje "jakieś" miałam, ale nie pękał mi pęcherzyk i robiły się torbiele czynnościowe. W 4 cyklu miałam USG w 15dc - pęcherzyk 19mm i lekarz odstawił mi dupka (brałam go 10 cykli)... Pęcherzyk chyba pękł, bo nic mnie nie bolało ;) i @ przyszła.
Lekarz kazał mojemu TŻ zrobić badanie nasienia i właśnie wspomniał o clo/HSG... ale musi mieć wyniki. W tym cyklu mam urlop więc badania odpuszczamy. Zrobimy jak wrócimy z urlopu.
Najgorsze jest to, że nie mogę się wyluzować i przestać myśleć o 2 kreskach. No to tak sobie pomarudziłam, bo mój TŻ nie może już tego słuchać ;) Dziewczyny, dzięki za odp.