Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorasia04108
    • CommentTimeJun 11th 2013
     permalink
    No nic, pozostaje zaufać swojemu lekarzowi chyba... U nie andzik81 to samo... Ciągle to w głowie siedzi, ciągle się czeka, ciągle nadzieja i znowu nic... a miesiące lecą przez to jak szalone.
    • CommentAuthorandzik1978
    • CommentTimeJun 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Klarka wiec na twoja prośbę pisze:od 5 dc do 9 dc musiałam brac clo.Nastepnie 13dc musiałam isc z samego rana na pobranie krwi.Potem czekałam na lekarza który to mnie zbadał,i zmierzył pęcherzyki.Nastepnie dostalam zastrzyk na pekniecie i kazał mi przyjsc nastepnego dnia o 17 a moj maż mial przyjsc godzine wczesniej zeby oddac nasienie.O 17 połozyłam sie na fotelu i lekarz wstrzyknał mi najlepsze plemniczki.Od jutra mam przyjmowac duphaston a po ostatniej tabletce zrobic test.Mowil ze po zabiegu trzeba normalnie funkcjonowac i jak sie ma ochote to mozna po nim jeszcze poprawic hehe, co mamy zamiar dzis zrobic.Wiec ogolnie mowic nic to nie boli,tylko najgorsze jest to czekanie.
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej dziewczyny ja już byłam na estardiolu wynik o 15. Jak mi sie uda dzisiaj pojde do lekarza a jak nie to jutro 3majcie kciuki:)
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Ewelina koniecznie daj znać jak wynik! Ja idę w czwartek do gin. Ale jestem chora, tydzień brałam antybiotyk i mi nie przeszło, teraz jeszcze 5 dni mam brać ale się boję. Bo gdyby coś wyszło to przecież w ciąży nie można antybiotyku :-( sama nie wiem co robić, dzisiaj mój 7 dc.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    esperanca to lepiej zapytaj lekarza co w takiej sytuacji zrobic bo nie mozna ryzykowac....
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    Andzik 1978 bardzo dziekuje za opis, zawsze to troche rozjasnia sytuacje.mysle ze mala poprawka nie zaszkodzi:)
    asia andzik 1981 mam takie samo wrazenie, a przez to ze zaplacialam za to konto czuje sie w obowiazku wypelniac wykres:bigsmile:tylko mnie zle nie zrozumcie mam tu naprawde pare fajnych kolezanek, jak tylko mam dola dostaje zaraz pare wiazanek od mariaekad albo zuzanki i juz jest ok:) ale czasami sie zastanawiam jakby to bylo gdybym po prostu zapomniala na chwile ze chce dziecko i po prostu byla....:smile:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Hej wyniki odebralam estradiol 100,5 ng/ml wiec za wysoki nie jest za 2 godzinki bede u lekarza to sie dowiem co i jak. Dzisiaj 11dc
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Mi mój gin mówił coś o 4 cyklach z clo
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Mi moja gin mówiła o 3 cyklach z clo i potem przerwa. Ale jak pojechałam do Gamety to tam lekarz kazał brać do 6 cykli. Co lekarz to opinia..

Treść doklejona: 11.06.13 19:46
    Ewelina pochwal się co u lekarza? Czekam na wiadomości. Estradiol trochę niski ale może pęcherzyki dopiero rosną.
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Esperanca a ja po wizycie znów w Gamecie. Pierwsza IUI sie nie udała. Aktualnie po Clo 7dc dwa pecherzyki 15 i 22mm oraz 2,5 mm endometrium :-/właśnie pije czerwone wino i herbatę z liści malin. Czekam ;)
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Faktycznie, co lekarz, to opinia. Pozostaje stosować się do zaleceń swojego. Kurcze, ja dziś dopiero 3dc... i od nowa... ;/
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    dziewczynki jak brałam clo samo to mi nie pomogło dopiero clo+ wisołek zaowocował plusikiem
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej dziewczyny a wiec sa dwa pecherzyki na praym jajniku 17mm oraz 15mm lekarz podl mi dzisiaj jeszcze jeden menopur. Esperanca dobrze myslalalam lekarz mowil ze pecherzyki rosna. Mam w piatek przyjsc z pregnylem to zrobi mi zastrzyk i oceni sytuacje ale mowi ze ladne sa te pecherzyki dzisiaj moj 11dc( cykle co 31dni) endometrium 9mm
  1.  permalink
    ewelinaO to jednak pregnyl Ci przepisał ??? Ja miałam 22 mmm i dostałam pregnyl, mówię Ci to nasz szczęśliwy miesiąc będzie, heheh oby :D
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Ewelina to bardzo ładnie! Masz podwójne szansę. I endo też ładne. Jak ja bym chciała taka mieć chociaż w drugiej fazie cyklu... Trzymam kciuki.
    Monisiunia który to ttwój cykl z clo? Brałaś coś jeszcze?

Treść doklejona: 11.06.13 22:35
    Brylanty widzę że sporo nas w gamecie się leczy. Pęcherzyki ładne to może i endo podrośnie trochę.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    moniusiunia1 no własnie przepisal mi pregnyl mowil ze moze on bedzie szczesliwszy niz ovitrelle( dla mnie lepiej bo jest tanszy ).:) Mam dzuo nadzieje ze sie uda ze cos w koncy wyjdzie w tych 2 pecherzykow. Mam nadzieje ze ten miesiac bedzie szczesliwy dla mnie ale takze dla Was moje kochane zycze nam tego z całego serducha

Treść doklejona: 11.06.13 22:37
    Dziewczyny do może na to endometrium ten menopur byscie musialy miec?W sumie ja z nim nie mialam nigdy problemu ale czytalamze menopur poprawia sluz, endometrium no i co najwaznijesze wplywa na wzrost estradiolu czyli dojrzewaniu pecherzykow
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    U mnie narazie menopur jeszcze nie, o ile w ogóle.. Mam próbować przez wakacje, może będą szczęśliwe, a jak nie to we wrześniu będziemy się martwić.
    w sobotę na grillu u nas była kuzynka ze szwagierka, obie w 4 m-cu ciąży, jak ja im zazdrościłam i jak mi przykro było że to nie ja jestem w ciąży a tak bardzo się staram :-( a na dodatek latał taki szkrab 4 latka, mój byłby pół roku starszy.. Przkro :-( i dola złapałam :-(
    --
  2.  permalink
    to mój 4 cykl z clo ale miesiąc miałam przerwę, ja w tym cyklu endo miałam w 13 dc 10 mm także bardzo ładnie, w sumie magnez biorę od czasu do czasu słyszałam że pomaga na śluz, ja mam jeden jajnik i tak mnie boli od soboty że czasem zastanawia się czy tabletki przeciw bólowej nie zapodać sobie, ale wole nie... w czwartek jadę na wizytę zobaczymy co tam się podziało mówił, że oznaczymy progesteron, w 20 dc na pewno nic nie powie ciekawego bo gdyby się udało to i tak nic nie będzie widać na usg, czyli teraz tylko czekać. Ciekawa jestem piersi w ogóle mnie nie bolą teraz jeszcze, ale jajnik tak ehhh zobaczymy
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Ja wiazalam wielkie nadzieje z clo, a tu nic... Ale skoro mowicie, ze same te tabletki nie pomagaja... Zastanawiam sie, czemu moja gin nie wspomniala, ze do clo dolacza sie cos jeszcze... Ehh ;/

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.06.13 23:18</span>
    Ja dodatkowo mam straaaaasznie bolesna owulacje po clo ;/ takze nie potrzebuje testow owulacyjnych ;P za to, wtedy, kiedy trzeba sie starac, ja jestem obolala ;(
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    asia04108 no ja jeden cykl mialam clo ale w ogole na niego nie zareagowałam pecherzyk był ale niewartosciowy bo estardiol za niski. I tak od drugiego cyklu do clo mam menopur fakt kuracja jest o wiele drozsza bo za jeden zastrzyk place 100zl a teraz mam podane 4 szt ale efekt byl juz w pierwszym cyklu bo owulka byla, endometrium tez piekne tylko progesteron zawalil sprawe bo byl za niski. Teraz tez zapowiada sie wszystko ładnie bo na prawym jajniki 2 pecherzyki. Wiem moze warto zapytac sie lekarza co na ten teamt mysli. Mój mi dal bo ma specjalizacje w bezplodnosci jest takze endokrynologiem wiec nie jeden taki przypadek jak ja leczyl. Codziennie na Polnej ma z tym stycznosc. Wiec jakto mówi działamy z pelnego kopyta bo nie ma na co czekac:)
    esperanca może to nie jest dla Ciebie pocieszenie ale widziałam na Twoim profilu ze bylas 2 razy w ciazy .....ja jeszcze w ogole nie bylam a Ty przynajmniej mozesz sie pocieszyc ze mozesz byc w tej ciazy ze mozesz byc mama! Wiec glowa do gory kochana bedzie okey zobaczysz jeszcze troche i bedziemy chodzic z brzucholami!!!:cool:

monisiunia a ile mialam pecherzykow i jakiej wielkosci?bo napewno wczesniej pisalas ale nie chce sie cofac;) 3 mam bardzo za Ciebie kciuki!!!
  3.  permalink
    ewelinaO no tylko jeden 22 mm
    --
    • CommentAuthorTekila85
    • CommentTimeJun 12th 2013
     permalink
    Hej kobietki:) powodzenia życzę wszystkim co czekają na owulację:) ja już na ten miesiąc skończyłam starania..bo już mam 23dc i myślę,że jak coś miało się wydarzyć to się wydarzyło..a jak dostanę @..to nie wiem sama...już nie ma clo..mam mieć 2ms przerwy..a później zobaczymy..ale ja chyba nie podejmę kolejne próby na lekach...już dość..źle to mnie wszystko działa, jestem wiecznie zła..myślę,że wrócimy z męzem do tematu adopcji..
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Tekila85, badz dobrej mysli :) A jak dlugo bralas clo? Ja juz 4 miesiac z tymi tabletkami...
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Wiesz co 3 miesiące w tym roku...ale my staramy się od 7 lat..:):cry:
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Kurcze, bardzo Ci wspolczuje, naprawde... :( I podziwiam. My probujemy od pol roku, a mnie sie i tak wydaje, ze to bardzo dlugo...
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    tekila tez bardzo współczuje ja nie wiem czy dalabym rade 7 lat naprawde cie podziwiam ja pewnie bym sie poddała...staram sie 8 miesiecy wiec jeszcze nie duzo ale juz dostaje na głowe:)
    -- p:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Tekila85 7lat to długo więc nawet sobe nie wyobrażam co przeszłaś. Widziałam na Twoim profilu że byłaś w ciaży?Kochana czasem adopcja odblokowuje nas i wtedy wychodzi. Życze Ci kochana zeby wszystko poszlo po Twojej mysli.
    U mnie dzisiaj 12dc pregnyl juz kupiony w piatek do lekarza i bedziemy z mezem dzialac:)
  4.  permalink
    Ja jutro do lekarza jadę ciekawe co tam się podziało w środku ...
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    monisiunia1 czekam na wiesci od Ciebie :) i oczywiscie wierze ze Wam sie uda:)
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Dzięki kobietki:) nie wiem jak to wszystko przeszłam, to jakby obok mnie się czasami działo..byłam 2 razy w ciąży..ale zawsze było to tylko chwilowe.. niby dochodziło do poczęcia..ale dalej nic się chyba nie działo:( Zresztą myślę,że siły i taką mocną psychikę mam od Boga:) inaczej nie dalibyśmy rady...
    Wiem,że czasami adopcja odblokowuje-ale nie chce do tego tak podchodzić- jeżeli zdecyduje się z mężem na adopcję to już tak konkretnie i tylko z myślą o dziecku, które gdzieś tam na nas czeka..ale może się jednak uda w tym miesiącu- wierze w to:)
    Zastanawiam się czy jest jeszcze inny lek na owulacje??Czy tylko CLO?
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Teklila ja na owulke biore clo+ menopur. Zastrzyki sa bardziej skuteczne. Poczytaj sobie o gonadtropinach.
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Hm a ganadtropiny to nie jest ten zastrzyk = pregnyl? Jeżeli dobrze kojarzę to ma to pomóc w pęknięciu pęcherzyka- czy mówisz o czymś innym?
    • CommentAuthorisska82
     permalink
    Oprócz CLO jest też FEMARA
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    nie ja mówię o czymś innym. Gonadtropiny przeważnie są dawane przed in vitro ale w naturalnych staraniach także ale gdy clo mało pomaga. Są różne rodzaje gonadtropin skuteczność zajścia w ciąże po nich to aż 85% wiec wydaje mi się że całkiem sporo. Ja biorę menopur bo na clo słabo zareagowałam a estardiol był bardzo brzydki i pecherzyk był ale bezwartosciowy....wiec teraz drugi cykl z nim jechalam( za 1 zastrzy trzeba liczyc 100zł ja brałam 3zastrzyki) może zapytaj swojego ginekologa o nie?
    • CommentAuthorisska82
     permalink
    Pregnyl pomaga w pęknięciu pęcherzyka i podtrzymuja funkcje ciałka żółtego aby hmm... nie zanikło

Treść doklejona: 12.06.13 21:44
    stosuje się go także przy niewydolności właśnie ciałka żółtego
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    tutaj podaje ciekawy link warto przeczytac:)
    http://rozrodczosc.pl/ptmr/index.php?page=stymulacja-monoowulacji
  5.  permalink
    zagadam się z Isska82. A na owulację są właśnie zastrzyki jakieś może, właśnie te co bierze ewelinaO, bo mi lekarz też o nich mówił, ale boi się mi podać ze względu na to że mam jeden jajnik, ale w końcu coś się udało wyhodować na clo. Także Tekila musisz popytać lekarza jak nie wie o co chodzi to trzeba go zmienić. Ja do takiego chodziłam w zeszłym roku, jak zaszłam w ciąże tsh miałam ponad normę i pytam czy mam jechać do eknokrynologa "na już" a on mi powiedział, że nie trzeba to nie jest takie ważne, i poroniłam, przez ch.... jednego tak jestem zła na to że lekarze biorą się za leczenie jak nie mają pojęcia.

Treść doklejona: 13.06.13 09:38
    Ja do dr jadę na 16 także wieczorem dam znać :) trzymajcie kciuki
    --
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJun 13th 2013
     permalink
    A ja jadę do gin na 13.30, ciekawe czy coś tam urosło... To dopiero 8dc, al zobaczymy. Monisiunia trzymam kciuki!
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    esperanca 3 mam za Ciebie kciuki napewno już coś tam rośnie. Ja zawsze pierwszą wizytę mam w 11dc ale ja mam cykle 31dniowe. Jesli chodzi o lekarzy to mój jest ginekolog-endokrynolog więc nie musze juz wydwac dodoatkowo. Do tego tz patrzyłam jakie ma specjalizacje a on ma typowo z bezpłodności też wiec jestem w dobrych rekach i zycze Wam kochane abyscie natrafily na takiego samego lekarza co ja bo on "oddaje serce" swoim pacjentkom.
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Monitoring mam tak wcześnie bo u mnie z tym pęcherzykami jest różnie. Raz mam w 8 dc już dość duży , a innym razem dopiero w 19 dc jest odpowiednich rozmiarów. Trudno wyczuć..
    Ewelina super że masz takiego lekarza, ja chodzę do pani ginekolog, tu na miejscu, a dodatkowo raz na jakiś czas jeżdżę do klinki niepłodności do Gdyni do specjalisty w tej dziedzinie. U nas niestety nie znam takiego bardzo dobrego lekarza i muszę sobie radzić w ten sposób.
    Jak dostałam clo pierwszy raz to byłam pełna nadziei, bardzo wierzyłam że się uda, bo przecież musi, a teraz to jest mój 4 cykl i nie wierzę w nic. Zaczynam się godzić z tym, nic na siłę, jak będzie odpowiedni czas ( o ile w ogóle taki będzie) to się uda i bez leków..
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    ewelinaO a co to za lekarz ??? może Mi go polecisz ? Jestem z Pń...mam skończone 39lat dwójke dzieci ale czekam z utęsknieniem na jeszcze jedno wymarzone z Moim Mężem bo starsze dzieci mam z poprzedniego małżeństwa???czekam na info
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    jaisog mój lekarz pracuje na polnej w poznaniu ale przyjmuje prywatnie. Kurcze nie wiem czy dostalas ode mnie wiadomosc prywatna?bo nie mam wykupionego konta i nie wiem czy wiadmosci dochodza?
  6.  permalink
    EwelinaO teraz też mam własnie ginekologa-endokrynologa i widać że lekarz się zna i wie co mówi i robi :)
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    monisiuna1 no wlasnie chyba Ci co sa gin-endo to wiedza chyba lepiej jak te hormony ustabilizowac. A jak u Ciebie kochana sytuacja teraz wyglada?
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    ewelinaO,no własnie wiadomośc nie przeszła ale moze wyslij Mi na emaila jaisog@wp.pl...będę wdzięczna
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja dziś po wizycie i owulka była, od dziś dupka mam brać przez 8 dni i zobaczymy...
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    No i jestem po wizycie. Pęcherzyków dominujących brak. W prawym jajniku dwa trochę większe od pozostałych, w lewym jeden. Może któryś się rozwinie, a może wszystkie trzy? Fajnie by było.... Kolejna wizyta w poniedziałek.
    Szpilka trzymam kciuki! Teraz tylko czekać...

Treść doklejona: 13.06.13 16:36
    Jeszcze jedno usłyszałam dzisiaj od mojej pani ginekolog... Jej pacjentka 6 lat starała się o maluszka, skończyło się na in vitro, jesienią urodziła zdrową dzidzię. A teraz zadzwoniła z płaczem że jest znowu w ciąży, a przecież karmi małego, nie bierze żadnych leków, nie zabezpieczali się bo przecież nie mogła mieć normalnie dzieci, i jest w ciąży... Cuda się zdażają..
    Jak teraz przez te 3 cykle nic nie wyjdzie to chyba odpuszczam..
    --
    •  
      CommentAuthorklarka
     permalink
    historia stara jak swiat :bigsmile: chyba 90% staraczek krore odpuszcza temat nagle jest w ciazy, ja jednak wciaz widze problem w odpuszczeniu no jak to sie robi jakies wytyczne prosze?!?!?!?!:devil:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    esperanca bez żadnego odpuszczam!!!musimy bardzo mocno wierzyć, że w końcu nam się uda. Musi się udać.
    Szpilka27 no to teraz 3 mam kciukasy aby się udało i aby fasoleczka się zagnieżdziła:)

U mnie dzisiaj 13 dc sluzu jest dosc dużo jutro ide na wizyte ciekawe jak tam moje pecherzyki i czy cos z tego w koncu wyjdzie:)
  7.  permalink
    No u mnie nie ciekawie, mam torbiel krwotoczną :( więc raczej lipa w tym miesiącu :( Miałam nadzieję no ale cóż trzeba być cierpliwym ....:(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.