hm.. jak to duphaston ma przeszkadzać w zajściu? Ja go dostaję własnie min. po to że jakbym zaszła to by utrzymać jak coś a jak nie to przygotować na lepszy kolejny cykl..dziwne
Duphaston przeszkadza w zajściu jak jest podany za wcześnie przed owulacją. Jak bierze się go po owu, to może tylko pomóc, a już na pewno nie zaszkodzi.
Sweetie gratuluje serdecznie! Takich wiadomości nam trzeba więcej.. To która następna, dziewczyny?
Słyszałyście coś może o żelu Pre-seed dla par starających się? Ponoć pomaga przy małej ilości śluzu, przedłuża żywotność plemniczków i ułatwia im poruszanie się. Właśnie sobie takowy żel zakupiłam, zobaczymy co z tego będzie.
Sweetie, ja również Ci gratuluję i życzę wszystkiego dobrego! :) O żelu nie słyszałam, ale chyba dobra sprawa, trza zakupić ;P Bez recepty ten specyfik?
Asia bez recepty, ale w aptekach ciężko go dostać. Ja zamawiałam w jakieś aptece internetowej. Przyszedł zaraz na drugi dzień. Teraz trzeba wypróbować i czekać na rezultaty..
ja go używam z polecenia gina, jest fajny ale działąnie jeszcze przeze mnie nie potwierdzone ;) Na pewno nie zaszkodzi. Ja zamawiam w aptece normalnej u siebie i mam na drugi dzień koszt ok.80zł
monisiunia1 masz na myśli testy owulacyjne czy ciążowe? Ja miałam przyjemność testować testy z allegro. I jedne i drugie. W pierwszym cyklu z clo i testami, tylko jeden wyszedł pozytywnie - przypuszczalnie owu była jakoś po nim (sugeruję się tylko odczuciami). W drugim cyklu z clo i testami, testy wychodziły pozytywne przez 4 dni pod rząd i owu była jakoś dzień po tym ostatnim pozytywnym teście, następny już był negatywny - to był cykl monitorowany, więc owu była właśnie mniej więcej wtedy. Teoretycznie tak może być, więc tu test zadziałał. Natomiast w trzecim cyklu z clo (obecnym), testy cały czas negatywne do 14dc., a owu właśnie w 14 dc. wg usg, pozostaje przypuszczać, że pik LH był na tyle krótki, że nie udało mi się w niego wstrzelić z tym testem. Wiele dziewczyn narzeka, że te z allegro są jakieś felerne, ale spotkałam się też z niemałą ilością opinie, że te z apteki wcale nie są lepsze, a za to dużo droższe. Tak więc zależy jak trafisz.
Cześć Jestem tutaj nowa, ale czytam Was już od jakiegoś czasu:) Staramy się z mężem od roku, ze względu na zbyt wysoką prolaktynę dostałam bromergon, a od ostatniego cyklu jestem stymulowana clo+pregnyl..klasyczny zestaw :) w tym cyklu już za późno na clo (dzisiaj jest 6dc, więc chyba nic z tego?), więc zastanawiam się co dalej..dzisiaj wizyta u lekarza...mam nadzieję, że ten cykl okaże się szczęśliwy...fajnie, że tylu z Was ostatnio się udało, to pocieszające, od razu w człowieku więcej nadziei:)) Pozdrawiam serdecznie:)
Ciążowy z allegro użyłam dziś, jak i przy pierwszej ciąży - oba pozytywne w 29 dc, ale kreska bardzo jasna. W pierwszej ciąży po paru dniach powtórzyłam (taki sam z allegro) i krecha już była wyraźna. Także ja mogę polecić.
gratulacje sweetie, pamietam te 5 pecherzykow a to z nich nic nie wyszlo a za to plus tylko po jednym, hehe to ladnie. Serdeczne gratulacje kazdy plus daje nam nadzieje. U mnie dzis 11dc i juz czuje powoli jajniki, zrobie testa na owulke to pewnie bedzie bladzioch juz. Ja w tym miesiacu jakos na luzie podchodze, zobaczymy, a w nastepnym miesiacu jade na urlopik do Toskanii wiec mega relaks i akurat plodniachy wiec strasznie sie na te wakacje ciesze
Treść doklejona: 20.06.13 12:05 szpilka wszystkiego dobrego z okazji drugiej rocznicy slubu
Treść doklejona: 20.06.13 12:06 esperanca jak tam spedzilas swoja rocznice? o ile dobrze pamietam to my w tym samym dniu slubowalysmy(jezeli pomylilam to sorki)
Treść doklejona: 20.06.13 12:15 gratulacje gwizdek7. Jejku no widzicie jednak leki pomagaja, od kad slecze te forum a to bedzie 3 miesiac juz chyba ok 6 a moze i wiecej forumowiczek zaciazylo, dobry wynik
monisiunia teraz kolej na Eweline, a trzy dni później powinnam ja testować :P Tym bardziej trzymam kciuki, oczywiście za wszystkie dziewczyny!
Andzik dobrze pamiętasz, w tym samym dniu ślubowaliśmy. Rocznica była nieciekawa bo mąż w pracy do samego wieczora :( Ale odbijemy to sobie kiedyś. A Ty jak się czujesz z trzyletnim stażem? :)
hej moje gwiazdeczki :) Miło że na mnie liczycie :) Ja jakos wyluzowałam totalnie jak będzie to będzie w tym cyklu jak nie to walczę dalej! U mnie dzisiaj 20dc dużo białgo śluzu oraz tempka poszła w góre od wczoraj bo 36,9 jest teraz:) Fajnie by bylo w lipcu mamy roczne slubu wiec ale bysmy mieli prezent :) esperanca, monisiunia licze na Was ze bedziemy razem konkurowac ktora wiecej przytyla w ciazy :) A wszystkim tym ktorym sie udalo GRATULUJE wiem ile to dla nas znaczy ile wysilku,nerwow nas to kosztuje. Co do testow owulacyjnych jesli zazywacie clo albo inne leki na stymulacje to one sie nie sprawdzaja. Rozmawialam z moim lekarzem i powiedzial ze szkoda wydawac na nie pieniadze bo ponoc te leki do stymulacji zawsze beda pokazywac dwie kreski
andzik81 dziękujemy :) Dziweczyny ja stosowałam testy z allegro i 2 aptekowych firm. Opisałam wczystko w temacie testów, zobaczcie bo porównywałam je z monitoringiem.
Cześć laski 24dc, nie wytrzymałam i zrobiłam test - wyszły mi dwie kreski - jedna mocna druga słabsza - więc nie uwierzyłam i zrobiłam drugi - efekt ten sam! Nie biorę pregnylu tylko duphaston 2 tabletki dziennie wiec chyba raczej powodów zafałszowania testów nie ma prawda? Poproszę o informację :) - dzięki I czy jesli to jest TOOOO :) to czy poza duphastonem cos jeszcze brałyście na podtrzymanie? chyba raczej nie prawda?
spokojnie z tymi gratulacjami :) staram się 3 lata, nadal nie wierze ze to moze byc fakt ze te dwie kreski sie u3maja - takie zrezygnowanie troche jest juz w czlowieku ze nawet jak widzi dwie kreski to nie jest pewien i nie wierzy w zaistnialy cud i nie chce zapeszac :)
tekila: a robilas moze testy na antyciala przeciwplemnikowe, albo test po stosunku PCT, albo test swim up czyli ruchliwosci we sluzie.? Mi chodza po glowie te testy bo nie rozumiem przyczyny dlaczego nie.
Treść doklejona: 20.06.13 18:37 jeku isska82, rozumiem cie, my ok 2,5 roku sie staramy, trzymam kciuki aby sie utrzymalo, mysle ze mozesz sobie pozwolic na chwile szczescia hmm ? a co tam przynajmniej widzialas juz te swoje dwie kreseczki.
dziekuje Andziku :) - ja rowniez mam nadzieje ze w koncu sie uda :) po tylu upadkach i wzlotach Ja się leczę w Białymstoku - i tam lekarz mowi ze te badania o ktorych wspominasz w swoim poście sa nieobiektywne i nie zawsze wiarygodne niestety wiec nie robilam ich jeszcze mimo ze mnie nie raz kusiło :)
Wszystkim którym sie udało Wielkie Gratki.Issa a do kogo chodzisz?Ja też jestem z B-stoku.Ile czaqsu sie staraliscie i czy brałas tylko tavletki czy innymi metodami udało sie??
dawno nie zaglądałam tutaj, widzę że wielu mamusiom się udało. Serdecznie gratuluję i zazdroszczę . Ja jestem po kolejnym zastrzyku pregnylu (cykl na clo) no i było 5 pęcherzyków. Miałam stresa, ale zdecydowałam się spróbować.. teraz czekam. dziś 23dc - 10 dzień po zastrzyku wyszła jedna krecha. tak się zastanawiam, czy to ma się szansę jeszcze zadziać. jeśli teraz się nie uda to czeka mnie udrażnianie.. czy ktoś może to miał? jakoś się tego boję..
isska82 wielkie gratulacje!!!!kurcze jak dobrze liczę to już 3 dziewczyna w ciązy tak? a jak któraś napisała że szczęscie chodzi parami toczekam dalej na dwie kreski :P
Treść doklejona: 20.06.13 22:31 lola1b 10 dzien po zastrzyku a owulka od zastrzyka moze wystapic po ok 48h nawet wiec kochana za wczesnie jeszcze za wiarygodny wynik ale glowa do gory!
A ja u mnie, jest tak czuje czasem jak bym zaraz miała dostać @, i wczoraj zaczęły mnie boleć piersi, ale w sumie to najbardziej sutki, aż się robią czerwone, a tak poza tym to nic nie czuję. Wiec wydaje mi się, że jednak lipa, w sumie już się tak nastawiłam, że jednak trzeba się skupić na urlopie chyba heheh
kochana zobaczysz uda sie:) i Tobie i mnie jak nie teraz to pozniej:) Ktory dzien cyklu u Ciebie? Mnie piesi takze bola a mnie to nie dziwi bo bola mnie zawsze 2 tyg przed @ jakos wielkiej nadziei sobie nie robie bo zawsze mam pod gorke ...
27 dc dzisiaj ostatnio w ogóle mnie piersi nie bolały, bo owulek nie było, a teraz bolą bo pewnie się zbliża @, w niedziele zrobię test rano zobaczymy, ale wątpię. W ogóle wydaje mi się, że ten torbiel się wchłonął, bo przestałam tak często chodzić do toalety, bo zaraz po zastrzyku zaczęłam chodzić bardzo często, w nocy z 3 razy wstawałam teraz już się uspokoiło. I ma nadzieję że się wchłonie i następny cykl z clo chyba, bo co dr powie zobaczymy. Oby @ przyszła jak najszybciej. Ewelina nie martw się ja też mam zawsze pod górkę... pech się trzyma. Damy radę :D wyjazdy służą na zachodzenie w ciążę, więc na urlop trzeba się wybrać gdzieś :D:D