chyba zaczyna mi się @. 5 pęcherzyków, clo, pregnyl i nic. znowu załamka.. gin kazał mi zbadać antyciała i chyba czeka mnie udrożniania. jak to jest możliwe że się nie udaje.. wszystko zgodnie z instrukcjami..
Ewelina gratulacje :-) Oby bylo wszystko ok. :-) Testowalas dzisiaj? Ja nie bede testowac raczej, nie mam zadnych przeczuc ze sie udalo. U mnie mega sucho i tempka w ogole nie rosnie a dzis mam 22dc i 6-7 od owu. Nastepny cykl mamy z badaniem M i potem zobaczymy. Esperanca a jak u Ciebie? My chyba mamy podobny albo ten sam dc. Trzymam kciuki zeby tez byl szczesliwy ten cykl. Poki co walcze z duzym dolkim psychicznym. :-(
Ja jutro rano mam usg zobaczymy czy możemy działać z clo kolejny cykl czy torbiel jest dalej. Trochę się stresuję zobaczymy. Ewelina oby beta była duża :)))
Piloytka głowa do góry, kiedyś nam się uda kochana. u mnie dzisiaj 21 dc, 6-7 dni po owulce. Tempka taka sobie bo 36,8 ale ewelina miała podobną o ile dobrze pamiętam. Czuje lekkie kłócie w jajniku, z którego była owulka i takie ciągniecie tam w dole. Śluzu nie za wiele, momentami jestem śpiąca. Czekamy i może razem będziemy testować. Trzymam kciuki! Monisiunia daj znać jutro po wizycie.
Dziewczyny która następna do pary? Czekamy na kolejny plusik..
esperanca cos mi sie wydaje ze Tobie tez wyjdzie + :)Podam Wam moja tempke moze to komus ułatwi: 15dc-36,4 16dc-36,6 17dc-36,7 18dc-36,85 19dc-36,7 20dc-36,8 21dc-36,7 22dc-37,0 23dc-36,7 24dc-36,8 25dc-37,0
piloytka głowa do góry i nikt żadna z Was nie może sie poddac!!!!ja w tym cyklu dałam sobie na luz powiedziałam co będzie to będzie i tak nie mam na to wpływu żadnego. A teraz jak już coś wyszło bardzo się boję czy wszystko będzie ok.
No to Esperanca do pary to moze Twoj :-) Objawy ladne - moze cos tam sie dzieje u Ciebie :-) Tempka tez ladna. U mnie kolo 36,6-36,7. Wiec wielka d**a. Dostane @ to sie w koncu ogarne. Chyba musze znalezc jakies zajecie zeby o tym w kolko mysle.
do lola1b - ja miałam robione i HSG i laparoskopię. Jeśli chodzi o HSG to wpuszczają ci strzykawką przez pochwę kontrast i obserwują przez USG czy płyn przechodzi przez jajowody. Jeśli tak to są drożne... jeśli nie to .. niestety. U mnie stwierdzili niedrożność jajowodów. Z tego względu badanie mnie trochę bolało.
Później gin skierował mnie na laparoskopię. 3 dni byłam w szpitalu, nic nie można jeść- tylko pić. Cała operacja trawa jakieś 45 min. Nic strasznego :) Później tylko przez pierwsze parę dni ciężko się ruszać. Jeśli chodzi o L4 to łącznie miałam 16 dni i fruuu do pracy.
Teraz jestem miesiac po laparo i wszystko wróciło do normy... Nawet od dzisiaj planuję wrócić na siłownie :)
hej zrobiłam dzisiaj tetsy o stezeniu 25 i na oby dwoch widac bardzo słabiutkie diwe kreseczki:)Bylam na becie ok poludnia beda wyniki. Dzisiaj tempka 39. Boze zeby teraz bylo wszystko ok. Dzisiaj 26dc.
Ewelinko= przyjmuje się, że wynik powyżej 5 jednostek to ciążą-ale wiem,że tak naprawdę decyduje drugi wynik-czy beta przyrasta i czy odpowiednio dużo:) Bardzo szybko wyszły Tobie kreski więc jest nadzieja,że beta będzie duża:)
Teklia ja też byłam bardzo zdziwiona ze cos wyszlo na tych testach bo nie robiłam sobie żadnej nadziei teraz sie modle aby wszystko bylo ok i aby prawidlowo roslo. Okres przewaznie mialam co 31 dni. Wczorajszy test robilam o czulosci 20 a dzisiejsze o stezeniu 25. Wiec jestem ciekawa ile wyjdzie beta bo kreseczki co slabe ale sa.
U mnie ok wszystko tym razem clo przez 3 dni jedna tabletka 2 dni dwie, Od jutra czyli 4dc. Bo już coś tam jest. W czwartek wizytę znowu i zobaczymy czy pregnyl dostanę. Czekamy. A i mam się odchudzac.
Treść doklejona: 26.06.13 10:30 I pobrał mi krew na prolaktynę. W piątek mam zadzwonic.
Ewelina moja tempka troszkę podobnie wygląda, ale z przewagą 36,7-36,8, sporadycznie 36,9. Trzymam kciuki za Twoją betę, jak na testach jest słaba kreska to beta może być trochę mniejsza, ale na pewno będzie rosła.
piloytka mam nadzieję że jednak Tobie też się uda w tym cyklu. Co do moich objawów to w sumie nie ma ich prawie wcale. Tempka taka sobie. Od rana boli mnie podbrzusze, tzn kuje tak dziwnie. Żadnego bólu piersi, ale nigdy nie bolały nawet przed @, Śluzu nie za wiele. Senność ale ze względu na tą pogodę to chyba normalne.
Treść doklejona: 26.06.13 10:47 monisiunia to super że już coś tam widać. Może akurat to będzie Twój szczęśliwy cykl..
Ewelina, temperatura bardzo ładna, różowa kreseczka jest - będzie dobrze! Bete z krwi masz już na pewno powyżej 25 ale w moczu jeszcze nie ma takiego stężenia żeby była wyraźna ta krecha. Zaciskam kciuki dalej i koniecznie daj znać co wyszło!
Esperanca ten cykl na bank nie jest moj, jeszcze 2-3 dni i bedzie mi lepiej :-) U mnie tez bezobjawowo, bardzo sucho i tempka w dole. Za Ciebie trzymam kciuki :-) Ewelina musi miec kogos do pary :-) Czasem zaluje ze tak pozno zaczelam sie starac, ale zawsze bylo cos na drodze :-(
ewelinaO czytałam wypowiedzi co dalej i HUUUUUUUURRRRRAAAA!!!GRATULACJE!!!!!
Treść doklejona: 26.06.13 13:06 Dziewczyny gdzieś wcześniej przesunęły Mi się Wasze wypowiedzi na temat nasienia Waszych M. U Nas też słabo i rośnie albo bardzo wolno...co podajecie żeby szybciej poprawiały się wyniki???
co do nasienia to pakuję w męża tradycyjny już vitotal, salfazin albo androvit, poza tym dieta, sport...mam nadzieję, że to coś da, bo na razie krucho:(
tamara6 mój łyka androvit i po 2 miesiacach morfologia wzrosła z 0% do 1% ale to bardzo wolno...teraz łyka do tego cynk...kupię Mu jeszcze selen i zioła maca w kapsułkach a co niech łyka może to szybciej się zregeneruje!!!
też słyszałam o tych ziołach maca, ale jeszcze nie zakupiłam, z tego co wiem w składzie vitotalu są te zioła, ale pewnie jakaś znikoma ilość. Może to wszystko powoli wzrasta, ale zawsze coś:) na pewno potrzeba kilku tygodni, żeby były widoczne jakieś efekty
U nas w nocy sajgon: ulewa zalała nam garaż, w związku z czym do 1 w nocy usuwaliśmy wodę.. ale udało się też po wszystkim wykorzystać męża :) dzisiaj rano, przed wyjściem do pracy również. Tak bym chciała, żeby się udało.. Jutro rano monitoring- zobaczymy czy pęcherzyk w ogóle pękł po Ovitrelle i jak wygląda sytuacja.
mam pytanie przy okazji: za każdym razem po ovitrelle lub pregnylu macie sprawdzane czy pęcherzyk w ogóle pękł?? bo mój lekarz jakoś tego nie sprawdza i zastanawiam się czy to normalne czy po prostu to nie jest konieczne.
Mój mąż bierze selen, cynk, żeń - szeń i magnez B6- to wszystko mu zalecił lekarz. Oprócz tego acc na lepkość. Oprócz tego zdrowe odzywianie i ruch... :)
Tak, że teraz jesteśmy stałymi bywalcami w aptece!!
Ewelina0 - wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! :* Mam nadzieję, że kiedyś też będę mogła pochwalić się dwoma krechami :)
Ewela super - gratulacje!!! :) u mnie 30dc. Zaczynają mnie powoli piersi boleć, poza tym cisza z objawami i oby tak zostało hehe :). Moja mama mnie pocieszyla ze nie wymiotowala w zadnej ciazy a urodzila 3 dzieci wiec jest szansa. od czasu do czasu pojawi sie biały śluz.
Treść doklejona: 26.06.13 17:46 poza tym troche jakby mam wzdety brzuch tak jak bym sie najadla :)
Dzieki dziewczyny :) Byłam dzisiaj u mojego lekarza po duphaston gratulowal mi i mowil ze progesteron bardzo ladny byl w poniedzialek. Beta tez ok na taki poczatek a jak patrze na moj wykres temperatur to jest 3 dzien od zagniezdzenia. Mam pytanie jesli beta dzisiaj byla 17,8 to ile powinna wynosic w piatek?
Gratulacje ewelinaO.. teraz to na pewno wszystko się ułoży. w piątek powinna być wyższa
Z jakiejś stronki:
Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet. Rezultaty osiągane przez badanie USG są znacznie bardziej pomocne w tej kwestii.
Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):
ach @ mnie dopadła.. ale taka słaba jakaś strasznie. bolał brzuch i plecy ale minęło. idę za dwa tygodnie do gina żeby umówić się na laparoskopię.. przeraża mnie to. to się robi przez jakieś nacięcia? na czy to polega? Anecia1986 napisała o jakimś kontraście, ale lekarz mi mówił tylko o laparoskopii.. czy się zdecydowałam? a ja nie wiem czy się zdecydowałam bo nie wiem na co..
jeszcze jedno. bo gin mi powiedział że najpierw musi mi zrobić wymaz z pochwy. że mam poprosić o pojemnik w laboratorium? miałyście coś takiego? może można taki pojemnik w aptece dostać?
lola1 Laparoskopia to jest operacja, która polega na wprowadzeniu do brzucha przez 3 lub cztery nacięcia stalowe kaniule z kamerką. W ten sposób nie trzeba robić dużych nacięć a można wszystko dokładnie w środku sprawdzić i ewentualnie wyciąć. Operacja jest wykonana pod narkozą, więc się śpi i nic nie czuje. Po laparoskopi człowiek się budzi z cewnikiem i drenem( przynajmniej ja miałam) a po 2-3 dniach idzie się do domu. Ja po laparo byłam bardzo słaba i baaardzo schudłam bo dwa dni przed zabiegiem już nie mogłam nic jeść a po operacji to wiadomo. Ale generalnie dość szybko się dochodzi do siebie więc się nie martw. Bólem też się nie przejmuj bo jest do zniesienia a pielęgniarki z pewnością będą podawać coś przeciwbólowego dożylnie. Jeśli chodzi o kontrast to nie jest on związany z laparo ale z HSG czyli badaniem drożności jajowodów. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła za jednym zamachem te dwa badania. W końcu będziesz spać i nic nie poczujesz a tak to będziesz mieć pewność, że jajowody są drożne