Lola1b w laboratorium powinni miec na bank, a w aptece tez mozna dostac. :-) U mnie po calym tygodniu bez objawow w koncu pojawily sie dwa: bol piersi i duzy apetyt ;-) znaczy ze @ przyjdzie i to pewnie wczesniej :-/ No ale potem zacznie sie nowy cykl, nowe nadzieje i oby nie trwalo to w kolko ;-) Esperanca a jak tam u Ciebie? Czekam teraz na Twojego plusa :-)
Dzięki kochana! Na pewno sobie wyobrażasz jak bardzo bym chciała zobaczyć ten plusik. U mnie dzisiaj apetyt jak u słonia, jak widzę jedzenie to się aż trzęsę. Poza tym czami mi jest niedobrze.. Cierpliwie czekam.. Może się skuszę w weekend na test, to będzie 26-27dc (nie wiem czy to dobry pomysł).
Treść doklejona: 26.06.13 22:55 Ewelina bardzo się cieszę że Ci się udało moja bratnia duszo :P Oby tak było dalej =)
LOLA- kilka str wcześniej opisywałam całą moja laparoskopie- nie ma się czego bać-serio-a mówi Ci to osoba,która panicznie się boi takich zabiegów i w ogóle pobytu w szpitalu:)
esperanca kochanie wierze że pójdziesz w moje ślady:) Jak jestem głodna to dobryznak bo ja prawie cały czas czuje jakbm miała pusto w brzuszku. Wszystko będzie oki dziewczyny ja też nie wierzyłam że będzie dobrze...już miałam najgorszy scenariusz że może mam niedrożne jajowody,że laparaskopia mnie czeka ale jednak menopur +clo+pregnyl+nasze <3 daly rade. Jutro ide znowu na bete boje sie ale jestem dobrej mysli i jutro czeka nas jeszcze wesele...miłego dnia kobietki moje
wielkie gratulacje ewelinko, w ciagu 3 miesiecy tyle dziewczyn juz zaciazylo, ale teraz musisz miec parke albo cale grono hehhe do towarzystwa, u mnie dzis 18dc. Ja raczej nie licze n\a ten cykl ale kto wie. Ja tez caly czas czuje sie glodna tak jakbym w zyciu jedzenia nie widziala.
Dziwczyny ja gdzies wyczytalam co beta we krwi powinna juz byc 10dni po owulacji ale pewnie kazdy kobiecy organizm inaczej reaguje. Ja byłam zdziwiona że u mnie juz z moczu pokazało :)
załamka :-( pęcherzyk nie pękł po Ovitrelle..12 dc..27mm i już raczej nie pęknie, tylko się wchłonie.. kolejny cykl podwójnie zmarnowany: bo teraz się przestymulowałam i muszę dać organizmowi odpocząć, a poza tym wyjeżdżam na 3 tyg bez męża :-( ehhhhh :-( :-(
Ewelina, ile po ilu cyklach z clo i pregnylem się udało?? Ja miałam mieć teraz drugi, ale musiałam wyjechać a jak już dotarłam do gina to na clo było za późno, wczoraj miałam iść na usg i pregnyl (12dc), ale musiałam zostać dłużej w pracy i wizyty przepadła:((( cały cykl zmarnowany teraz...pani z rejestracji nie dała się przekonać, żeby mnie jakoś wcisnąć na wizytę..myślicie, że to dobry pomysł, żebym poszła do innego lekarza i może okaże się, że nie jest za późno na pregnyl jeszcze...chociaż w ostatnim cyklu dostałam go w 12dc...sama już nie wiem..nawet nie wiem czy urósł pęcherzyk, okazuje się, że odpuszczenie jednego cyklu to ogromny stres:(
No z tym jedzeniem mam podobnie, ale u mnie to normalne przed @ :-P potem moge nic nie jesc. U mnie dzis 24dc i tempka o dziwo mi skoczyla ale niewiele - 36,8. Jeszcze jakis koszmarny katar sie do mnie przyczepil. :-( Esperanca ja tez mam w week 26 i 27 dc, ale dla mnie to za wczesnie na test :-) Ja zatestuje w przyszly piatek, o ile jakims cudem nie bedzie @.
Ewelina dziękuje Ci bardzo za wsparcie. Muszę wierzyć że będzie dobrze, jak nie teraz to później. Piloytka u mnie dzisiaj tempka też 36,8 cały czas się utrzymuje na tym samym poziomie. Żeby zobaczyć dwie kreseczki to na pewno za wcześnie na test w weekend, ale chciałabym wiedzieć czy już pregnyl przestał działać. Wczoraj mnie bolało podbrzusze, może fasolina się zagnieżdża ??
Nata85 - o kurcze co za pech, tak mni przykro! A tak się staraliscie w tę ulewę :( Widocznie było za późno. Esperanca i piloytka teraz za Was trzymam mocno kciuki! Ja dziś ostatni dzień z Clo i jutro biegnę na monitoring. Ciekawe co tam się dzieje to bedzie mój 9 dc.
nata85 ja miałam pecherzyk 28mm i dostalam dopiero ovitrelle wiec moze jeszcze raz bys musiala dostac? nie wiem jak tojest czy ozna dwa razy dostac zatsrzyk poczytaj w necie na ten temat.
esperanca i piloytka ktory macie dzien cyklu? Ja owulke mialam w 15dc a test z moczu zrobilam w 25dc i byla juz mala slaba druga kreseczka a na nastepny dzien beta tez wyszla. Wiec zrobcie sobie test jak juz jestescie 10 dni po owulce a noz widelec bedzie juz cos widac 3 mam za Was kciuki i czekam az napiszecie ze sa DWIE KRESKI:=
Ewelina: pytałam o to lekarza, ale on mówi, że lepiej nie dawać drugiego zastrzyku. Po pierwsze ten pęcherzyk jest przestymulowany a ja mam dopiero 12 dzień cyklu, a poza tym te zastrzyki nie są tez obojętne dla zdrowia i lepiej nie robić dwóch w odstępie dwóch dni.. :/ Powiedział, że lepiej się wstrzymać. Jest jeszcze cień szansy, że on jakimś cudem pęknie sam, ale niewielki skoro po ovitrelle nie pękł :-( Idę znowu w sobotę na kolejny monitoring żeby zobaczyć czy zaczął się wchłaniać, bo na pęknięcie raczej nie liczę :-( No trudno..mam dzisiaj mega doła, ale tak czy siak będę męża wykorzystywać bo może, a nuż..
Hej dziewczyny,tak was od kilku dni obserwuje:)Jestem prawie na tym samym dc co piloytka i esperanca. Owulacja była chyba w 15dc chyba bo test owu wyszedł negatywny jedyny znak to sluz.Jak macie chwilę to spójrzcie:) Od poniedziałku nudności mam,brzuch pobolewa i straszny apetyt ;/ Co mówicie warto z takim wykresem testować?
Tamara ja raczej sprobowalabym znalezc na szybko jakiegos lekarza z usg i zobaczyla co sie dzieje. Byc moze nie jest za pozno. Esperanca bol podbrzusza w Twoim dc moze byc rzeczywiscie dobry :-) Oby oby bo kciuki trzymam mocno :-) Mnie nadal nic z wyjatkiem piersi nie boli. Moze wytrzymasz z testem do pon lub wtorku. :-) U Eweliny plusik byl bardzo wczesnie, ale u nie kazdej tak bedzie :-) Bedzie dobrze, zobaczysz!
tamara mi sie udalo w 3 cyklu ale ja oprocz clo bralam zastrzyki menopur bo mialam za niski estradiol.... zanettt86 ktory to dzien cyklu dokladnie? Mnie dzisiaj kluje prawy jajnik od czasu do czasu:) buziole moje kochane:)
Zanettt86 wykres bardzo ladny :-) U Ciebie troszke dalszy dc i moze byc juz cos widac. Ja jeszcze nie testowalabym ale ja to ja ;-) Tyle razy juz testowalam, ze jestem raczej ostrozna ;-) Swoja droga jak uda Ci sie w pierwszym cyklu to super. :-) Widze, ze grupa testujacych na dniach mocno rosnie :-)
Tamara super że udało Ci się dostać do lekarza, może nie jest za późno. Trzymam kciuki. Ewelina od Ciebie taka radość bije!! zarażasz wszystkich i to bardzo dobrze =) Mam nadzieję, że mnie też zaczarujesz... Piloytka ja chyba też zrezygnuje z tego wczesnego testowania. Kurcze, przecież mi nigdy nie wychodziły testy nawet w dniu spodziewanej @, a co dopiero wcześniej. Dopiero niecały tydzień po terminie @ coś było widać, a miałam tak już dwa razy. Jaka ja głupia... Niepotrzebnie będę się dołować później.
U mnie dzisiaj 24dc, bezobjawowo niestety. No może trochę śluzu gęstego i białego.
zanettt86 jakoś dziwnie oznaczyłaś tą fazę lutealną. Jeśli owulacja była to fl powinnaś zaznaczyć 18dc. Na Twoim miejscu zapisałbym się na monitoring następnego cylku . A jeśli chodzi o test to najlepiej zrób w dniu spodziewanej miesiączki, tym bardziej, że tak na prawdę nie wiesz czy w ogóle owulacja była
Esperanca no wlasnie tak mi sie wydaje ze za wczesnie. Pozatym nie chce miec dola w weekend :-) Wole w tygodniu, kiedy pracuje i nie mysle o tym ciagle :-) A najlepiej to jakby go w ogole nie bylo... Ja zaczekam spokojnie do czwartku, wtedy bede miec 31 dc jakby co ;-) A tak powaznie obstawiam okres na pon lub wtorek, czuje to jak zwykle w piersiach ;-) ktore bola mnie 6-8 dni wczesniej i oczywiscie w tym cyklu jest tal samo. Ewelinka szczesciaro :-) przesylaj Nam cala gore fluidkow ciazowych :-)
cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam Wasze wypowiedzi, ale jakoś nie miałam odwagi napisać...z M staramy się już rok.. i nic z tego nie wychodzi.. od 4 miesięcy biorę clo.. w tym cyklu miała podany pregnyl... i pęcherzyki ładne pękły... i teraz czekamy.. dzisiaj jest 24dc.teraz tylko pozostało czekać... czy będzie okres czy też nie. Proszę powiedzcie mi po jakim czasie powinno zrobić sobie przerwę od Clo ? :) Pozdrawiam
makkapakka lekarz powinien zadecydować jak długo clo powinnaś brać, ale chyba max 6 m-cy, potem przerwa, ale może nie będziesz musiała już brać clo skoro pęcherzyk pękł. Jakoś czerwiec sprzyja zachodzeniu w ciąże :D Widać tutaj na forum, tyle mamy tu plusików, że aż fajnie się tu robi (tu jest fajnie cały czas:)) . Także powodzonka życzę w testowaniu:D
Treść doklejona: 27.06.13 20:01 Piloytka i Esperanca a wy jak będziecie miały plusiki, to zastałam chyba tylko ja od dłuższego czasu się starająca i nic. Ale będę się bardzo cieszyć jak będą plusiki u Was. Mam nadzieję, że lipiec będzie szczęśliwy dla mnie. Obawiałam się tego czerwca bo dwa lata temu w czerwcu miałam operację wycięcia jajnika, a w zeszłym roku byłam w ciąży do 11 tc. I może dlatego czerwiec nie był mi pisany bo zawsze się coś działo, w lipcu poroniłam może w nagrodę dostanę od losu plusika. I obawiam się że to przed ostatni cykl z clo albo ostatni bo od stycznia lecę na tym. I co dalej??? Zobaczymy jak jutro będzie z wynikiem prolaktyny.
Dziewczyny a ja jutro od rana idę na powtórkę bety czy ładnie przyrosła mój lekarz mówił że powinna być ok 40(wcześniej17,8) więc proszę trzymajcie za mnie kciuki bo się bardzo boję ...!!!
Monisiunia1 raczej sama nie zostaniesz :-) Na 99% dolacze raczej do Ciebie. Zaczynam sie troche bac o to, ze problem jest nie tylkp po mojej stronie ale rowniez mojego P... :-( Kolejny cykl bedziemy miec wlasnie z badaniem nasienia i modle sie zeby wszystko bylo dobrze, a z drugiej strony mam zle przeczucia. Jak oboje bedziemy miec problem to wtedy dopiero bedzie trudno o maluszka. No nic zobaczymy... :-) U mnie 24dc mija bezobjawowo.
Monisiunia sama nie zostaniesz, na pewno. Będziemy walczyć dalej razem.. A jak jakimś cudem mi się uda to i tak będę Ciebie i Piloytke (z resztą wszystkie tutejsze dziewczyny) wspierać i mocno trzymać kciuki. Piloytka u mnie apetyt duży i wieczorem mdłości, może z przejedzenia. A poza tym nic, nawet piersi mnie nie bolą =( Ewelina, kochanie na pewno ładnie rośnie twoja beta. Tyle osób trzyma kciuki, że nie ma innego wyjścia. Jestem z Tobą ! Zanettt86 widzę że Ty w podobnym dc co ja z piloytka. Będziemy razem testować...
hej dziewczyny!!jestem 1 cykl po HSG, ktory zakonczyl sie @....:( daje sobie jeszcze jeden cykl(dzis 2dc) i w kolejnym ide na inseminacje) ale mam pytanie czy mogę tak zupełnie bez kontroli zażyć Clostilbegyt w tym cyklu...??lekarz powiedzial mi ze moge sprobowac..ale troche sie obawiam bo za miesiac jak mam miec ta inseminacje to nie chce sobie nic zaburzyć w organizmie...a bez wspomagaczy mam cykle regularne 27dniowe, owulacje okolo 12dc(dwa ostatnie miesiace miala monitorin i pecherzyki ladnie same pekaly) tyle tylko, ze chcialabym sprobowc czegos przed ta inseminacja..a jesli ten Clostilbegyt wzmocni owulke...sama juz nie wiem...co radzicie???????? o dziecko staram sie prawie rok...i do tej pory wszystkie badania oki...i sama juz nie wiem co robic...pomozcie..
A powiedział od którego dnia masz brać i jaką dawkę? Eh... Powiem Ci że zawsze możesz iść do innego lekarza i niech zobaczy jak reagujesz jak to wygląda. Ale nie rozumiem po co Ci to clo skoro owulacje masz i pęcherzyki same pękają. Ten lek jest na to aby właśnie coś urosło w sensie pęcherzyka ale jak piszesz nie masz z tym problemu. I wogóle jaki dziwny ten lekarz....
no bo wiesz skoro niby jest wszystko oki..a juz prawie rok nie zachodze..to moze z ta owulacja nie jest tak super...moze jest pecherzyk, ktory peka ale moze nie ma cialka zoltego albo cos...sama juz nie wiem....tak czy inaczej nawet jak bedzie inseminacja to i tak bede miala caly cykl stymulowany..
Treść doklejona: 28.06.13 00:48 i wlasnie lekarz dal mi do wyboru Clostilbegyt za 20 zl albo merional(w zastrzykach) -z 300zl wyjdzie..ale podobno duzo lepszy..i jak mi to przepisywal to zapytalam czy moze mi cos przepisac co wspomoże zaplodnienie(w tm cyklu) to mi mowiedzial ze moge sprobowac ten Clostilbegyt
Treść doklejona: 28.06.13 00:51 np moja koleżanka, kora przez prawie rok nie zachodziła w ciaze trafila do lekarza, ktory monitorowal jej 3 cykle i w ostatnim podal jej w 14dc pregnyl(na pękniecie pęcherzyka-ktory cykl wczesniej sam pękł) no i okzalo sie, ze jest w ciazy, ze to pomoglo...
Treść doklejona: 28.06.13 00:55 a powiedzial ze od 2dc do 6dc 2x1
alissss- zgdzam się z monisiunią1, nie ma sensu żebyś zażywała ten lek skoro masz owulację - to jest właśnie po to żeby urosły pęcherzyki. Jeżeli weźmiesz Clo to możesz się przestymulować, część pęcherzyków może sama nie pęknąc, porobią się torbiele i będzie trzeba przesunąć inseminację. Ponadto Clo może wysuszać śluzówkę macicy. Nie rozumiem Twojego lekarza. Znając Twój problem zapisał Clo i to jeszcze bez monitoringu. A jakie jeszcze badania wykonywalaś? Badałaś hormony np. estradiol, progesteron na różnych etapach cyklu? Jeżeli coś jest z nimi nie tak to inseminacja tu nie pomoże.
Cześć dziewczyny;) jak pisałam udało mi się dostać do lekarza wczoraj, okazało się, że nie jest za późno na pregnyl, a nawet jest za wcześnie, pęcherzyk 18mm, dzisiaj idę na zastrzyk. Ale cieszę się, że pęcherzyk w ogóle jest, bo nie brałam w tym cyklu clo, mam nadzieję, że coś z tego będzie:) poza tym cieszę się, bo pojawił się u mnie w końcu płodny śluz:) tylko mój małż jak zwykle w sobotę jedzie do pracy i wraca dopiero w niedzielę i może być ciężko się...wyrobić w czasie:) ale damy radę:) Życzę wszystkim samych plusików:)
hejka dziewczyny ja tez mam naturalna owulacje i pecherzyk sam peka, ale rowniez dostalam clo. u nas przyczyna nieplodnosci nieznana, wiec lekarze probuja wszystkiego. Oboje z mezem jestesmy ok, znaczy brak problemow, ale wciaz od 2.5 roku nic. U mnie dzis 19dc, gesty bialy sluz, ale piersi jeszce nie bola.
Aasterka-tak robilam badania hormonow, mam troche za wysoka prolaktyne ale biore bromergon i wyszło ze tsh jak na starania jest tez ciut za wysokie i tez dostalam leki na zbicie...a tak to wszystko inne oki...wszytsko drozne, owulka jest nasienie meza tez niezle..a w ciaze nie zachodze...wiec tez pewnie lekarz na moja prosbe zasugerowal zazycie tego leku...a moze powinnam wziąć ten pregnyl na pękniecie pecherzyka?przepraszam dziwczyny za moje moze i glupie pytania ale czlowiek lapie sie juz wszytskiego.....
piloytka-ale brak objawów na okres to właśnie może być objaw ciąży...tak właśnie miała moja kolezanka..zreszta nie jedna...zachodzily w tych miesiacach gdzie totalnie nic im nie mowilo, ze moze sie udalo....wiec trzymam kciuki
ja widzę, że co lekarz to inne działanie..mój nawet nie sprawdził czy mam naturalną owulację, zrobilłam tylko hormony i wyszło, że mam za wysoką prolaktynę, dostałam bromergon i od razu clo i pregnyl, no ale w tamtym cyklu nic nie wyszło. Teraz pęcherzyk sam urósł, ale w 13dc miał 18mm, a po clo w zeszłym cyklu miałam 20mm (w 12dc), także naturalnie rośnie ale jakoś wolniej, tak czy siak wezmę pregnyl, żeby mieć pewność że pęknie. Generalnie mój lekarz prowadzący powiedział, że odpuszczamy w tym cyklu, bo było już za późno na clo, ale to ja nalegałam chociaż na pregnyl, zawsze to nie zaszkodzi trochę pomóc naturze:) piloytka - nie odpuszczaj tak szybko, dopóli nie ma @ jest nadzieja:))