Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJustyś86
    • CommentTimeJun 28th 2013 zmieniony
     permalink
    czesc dziewczyny! i ja postanowiłam do was dołączyć. czytam was od bardzo dawna. moje starania już trwają 1,5 roku więc weteranka ze mnie. ze mną jak narazie wszystko niby jest ok z mężem trochę gorzej ale tragedii nie ma a jednak się nie udaje. w tym miesiącu trzy piękne pęcherzyki i 3 warstwowe endometrium, nawet mój lekarz powiedział ze już dawno czegoś takiego ładnego nie widział. wczoraj robiłam betę i jest poniżej 2 :cry:
    • CommentAuthorpiloytka
    • CommentTimeJun 28th 2013
     permalink
    Czesc dziewczyny :-) U mnie dzis 25dc i dopiero skoczyla mi tempka - 36,93. Ogolnie nadal bezobjawowo. Jajnikow nie czuje w ogole, podbrzusze nie boli. Tak jak czulam znowu wielka d**a. :-( Ewelina czekam na dobre wiesci :-)
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Witam Was kochane! Ewelinka, pisz co u Ciebie, jak samopoczucie, jakieś dolegliwości/objawy?
    Piloytka super masz tempke, nie poddawaj się i myśl pozytywnie! u mnie tempka tylko 36,8 dzisiaj =( Podbrzusze i jajniki boleć chyba nie muszą, chociaż ja czuje jakby coś tam się działo. Nie mogę już wytrzymać, codziennie rano jak wstaje to chce robić test, niepotrzebnie się nakręcam jak pewnie nic nie wyszło =( ... Jak to wszystko długo trwa..

Justyś który to twój dc? Może za wcześnie robiłas??
    --
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    wczoraj miałam 25 dnień cyklu a mam zazwyczaj co 28. ovitrelle miałam podany 15 czerwca.wiec tak mysle ze juz powinno pokazac nie?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    esperance ja też codziennie wstaje i już bym chciała test robić,ale zdaje sobie sprawę że za wcześnie.Kupie sobie test o czułości 10 i może w poniedziałek zrobię.U mnie objawy to ból podbrzusza i jest mi strasznie nie dobrze,ale jeść to bym mogła cały czas.Tylko wiecie to psychika czasami może płatać figla ;/

Treść doklejona: 28.06.13 12:26
    I temperatura jak na razie idzie ładnie do góry
    --
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    Dziewczyny myślicie że za wcześnie zrobiłam tą betę? termin @ przypada mi na poniedziałek?
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    zanettt86 a ile sie juz starasz??

Treść doklejona: 28.06.13 12:47
    justyś86- a kiedy byla owulacja??
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    zanetta to u mnie jest podobnie, dzisiaj 24dc i właśnie ból podbrzusza od czasu do czasu jakby coś tam mi się rozciągało i mdłości okropne, a jeść to bym mogła tonami. Mam nadzieję że moja psychika nie płata mi figla. Tempka się utrzymuje od dłuższego czasu 36,8-36,9 (wyjściowa była 36,3). Zaopatrzyłam się w bobo-testy o czułości 10, mam ich na wszelki wypadek 5 i czekam na odpowiedni moment. Do czwartku bym chciała wytrzymać, to będzie 30dc ale nie wiem, nie wiem...

Justyś około 10 dni po owulce beta może już wyjść pozytywna.
    --
  1.  permalink
    Prolaktyna 17 co wy na to? Dr mówi że nie jest źle
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    najbezpieczniej zrobi 12 dnia od owulacji..tak mowila mi ginekolog...bo ja chciałam zrobić 10 dnia od owulacji to powiedziała mi ze moze juz os wyjść ale radziła jeszcze te 2 dni poczekać

Treść doklejona: 28.06.13 13:50
    monisiunia1-no to masz dobra!!:) norma chyba jest do 25
  2.  permalink
    No to dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    ja mam prolaktynę 19 i podobno też nie jest źle :)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dziewczyny ja slyszlam ze nawet jak ktos ma 25 to tez lepiej nie zbijać lekami..wiec przy waszych wynikach to w ogole nie macie sie co marwic...a wystepuje u Was owulacja??
  3.  permalink
    No ja teraz na clo +pregnyl, poprzedni cykl też tak samo to torbiel się zrobił. Zobaczymy co bądzie teraz.
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    monisiunia-ale sam Ci sie wchłoną??

Treść doklejona: 28.06.13 14:31
    justys- ale to jak Ci wyszla ta beta??bo jak prawie 2 to moze jednak sie cos dzieje???
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej kochane u mnie beta dzisiaj 57 wiec poszla ładnie w góre....a dolegliwosci dzisiaj mam takie odczucie jakbym miala okres zaraz dostac ale ponoc na poczatku tak jest???moze wypowiedza sie te co juz byly w ciazy albo sa. 3 mam za Was kciuki moje dziubaski bardzo mocno
  4.  permalink
    u mnie 25 dc i podbrzusze boli jak na okres. Kupiłam dziś test o czułości 10 i jutro rano zrobię, ale i tak muszę zrobić też betę, żeby odstawić luteinę.
  5.  permalink
    alissss tak wchłonał się :) bez niczego, dlatego musiałam iść na usg w 3 dc żeby zobaczyć czy się wchłonął i czy mogę brać clo.
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    monisiunia-ja moze przekonam ginekologa zeby mi dal w tym miesiącu ten pregnyl zeby jeszcze sprobowac przed ta inseminacja..
  6.  permalink
    A masz problem z pękaniem pęcherzyków?
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    a ja właśnie wróciłam od lekarza, dostałam pregnyl, ale mam jakieś wątpliwości..wczoraj (13dc) pęcherzyk miał 18mm, dzisiaj 19mm, to nie za mało trochę żeby podać pregnyl? :/
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    alissss to mój pierwszy miesiąc starań więc dopiero początek. EwelinaO pięknie poszła ci beta do góry. CiociaPokrzywka ściskam mocno kciukasy za plusik jutro,ja mam problem z dostaniem testu o czułości .
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    U mnie dziś 20dc, ale bez objawów żadnych :((( tylko sporo białego śluzu. Nie mam nawet nadziei, że się udało... Trzymam kciuki za testujące :)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    EwelinaO jaki masz śluz bo ja do dzisiaj rana biały lepki a teraz widzę że taki kremowy się zrobił ;/

Treść doklejona: 28.06.13 17:44
    tzn wczesniej był mega gesty a teraz trochkę jak krem
    --
  7.  permalink
    tamara6 ja miałam 19 mm, ale nie pękł ale dr mówił że jest odpowiedni na zastrzyk, bo pęcherzyk pęka w ciągu 36 godzin, także jeszcze trochę urośnie. ALe jest good możesz brać pregnyl.

Treść doklejona: 28.06.13 18:17
    Dziewczyny ja zawsze w drugiej fazie cyklu mam gęsty miały śluz, raz jest go dużo raz mniej, także ten śluz to chyba nie reguła :((
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Dziewczyny,
    Wróciłam od lekarza i na chwilę obecną 9dc wszystkie pęcherzyki są jeszcze malutkie, nie ma żadnego dominującego :( Następne usg we wtorek. No nic muszę być cierpliwa.
    CiociaPrzykrywka trzymam kciuki za jutrzejszy test! Daj znać.
    Tamara6 pęcherzyk 19 mm ma już w sobie dojrzałą komórkę jajową, nie musisz się martwić.

PS. Ewelina gratuluję ładnego przyrostu bety. Ja na początku ciąży miałam objawy podobne do tych okresowych ale bardziej niż zwykle bolały i powiększyły się piersi oraz cały czas czułam ten stan podgorączkowy. Życzę dużo radości z najbliższych 9 miesiący :)
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    EWELINKO- super beta- oby tak dalej:) te bóle to normalne, wszystkie tak kobiety mają;)

Piylotko- moja koleżanka zaciążyła właśnie ok 25-26dc...więc się nie łam:)

A ja mam 8dc i powiem Wam,że ten olej z wisołka jest super- polepszył się śluzik- jest go wiecej:) o chyba ten castagnus też działa bo i mam ogólnie wyższą tempkę niż zwykle ( zawsze na początku cyklu 36,00) no i czuję pracę jajników:)
  8.  permalink
    mnie tak boli brzuch na @, że prawie pewna jestem, że nic z tego nie będzie. Rano zrobię test o czułości 10, jak będzie minus to nawet nie idę na betę tylko śpię do południa bo jutro sobota. Ale dzięki, że trzymacie kciuki!
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Nie wiem tylko...czy nie miałam już owulacji :( bo tempka podskoczyła o 3 kreski..ale hmm sama nie wiem..zaczęłam mierzyć w tym cyklu dopiero od 6 dc..i tak dziwnie
    6dc 36,3
    7 dc 36,4
    8 dc 36,5
    9 dc 36,5

CO O TYM MYŚLEĆ>
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Tekila85, też wychwalam pod niebiosa wiesiolek, jest genialny, u mnie wreszcie po długich wakacjach pojawił się naprawdę plodny śluz:-)
    CiociaPrzykrywka, jaki będziesz robiła test? Powiem szczerze, że nie znalazłam jeszcze testu o czułości 10, może mam za małe doświadczenie. Może jak podasz mi nazwę przynajmniej będę wiedziała czego szukać:-) zakupilam juz pre test, ale on ma chyba czułość 20
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Dzieki dziewczyny, ale ja naprawde wiem i czuje, ze po weekendzie @ przyjdzie :-( Juz mi sie wlaczyl chyba PMS ;-) CiociaPrzykrywka trzymam kciuki za jutro :-) W ogole ten cykl m jakis strasznie dolujacy :-( Dzis po dniach mega suchych mialam przez chwilke plodny sluz jakby ;-) To dla
    mnie nowosc troche poniewaz jestem 8-9 dni po owu. Esperanca wytrzymaj jeszcze chwilke z testem :-) Ja na szczescie nie m zadnego wiec mnie nie kusi ;-)
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Tekila85 w tym cyklu stawiasz na naturalna owu? Ja jeszcze nie probowalam wiesiolka, ale widze, ze tyle dziewczyn go tak chwali, ze chyba sie skusze w kolejnym cyklu :-)
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    Ewelina gratuluję beta super. U mnie niestety pojawiło się plamienie więc już nic z tego w tym cyklu. Ovitrelle miałam podany w 13 dniu cyklu dziś mam 26 dzień
    • CommentAuthorewelinaO
    • CommentTimeJun 29th 2013
     permalink
    hej:) Jesli chodzi o sluz to jest on taki sam jak przed okresem niczym sie nie rozni, wiec raczej po sluzie nie idzie poznac czy jest sie w ciazy....wyszło mi troche wypryskówna dekolcie a nigdy nie miałam wiec pewnie hormony buzuja we mnie...od czsu do czasu czuje klucie jajnikow takie jakby uszczypniecie:)
    Rada dla Was jesli pecherzyki słabo rosna przez branie clo albo nie rosna ogole albo rosna al estradiol jest za slaby zapytajcie swojego ginekologa o gonadtropiny ja w 2 cyklu z nimi zaszlam w ciaze....a mam pcos i moje hormony byly strasznie rozbujane

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.06.13 03:30</span>
    zanettt86 ja pierwszy test robilam 10 dni po owulacji i wyszly dwie slabe kreseczki beta w 11 dniu byla 17,8
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mi dzisiaj spadla minimalnie temperatura wczoraj 36,75 dzisiaj 36,74 i od samego rana brzuch pobolewa jak na @ :(
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Jak tam testowanie CiociaPrzykrywka?? plusik jest???
    --
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJun 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Ewelina z tym kłóciem i szczypaniem to mam bardzo podobnie. A poza tym czuje jakby mi się wszystko rozciągało. U mnie dziś 10-11 dni po owulce, testowanie jeszcze troszkę odkładam, chociaż bardzo mnie korci żeby już sprawdzić. Tempka dzisiaj 37,0, ładnie podskoczyła. Tylko te piersi mnie denerwują bo nie bolą :-(

CiociaPrzykrywka jak testowanie?
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Tak myślę nad beta dzisiaj żeby wiedzieć i nie gdybać :/
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dzisiaj 25dc spójrz na wykres :)
    --
  9.  permalink
    Nie ma co się spieszyć z tym testowanie, dlatego że zaraz chce się pójść do dr zobaczyć czy widać a w 7 tyg dopiero jest serduszko i czas niemiłosiernie wolno wtedy leci. A tak szybciej zleci po terminie @.
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Hej. U mnie 26 dc i piersi zaczynaja mniej bolec co oznacza, ze @ idzie. Brzuch tez zaczyna bolec jak na okres i tempka w dol idzie. Ja w tym cyklu nie testuje w ogole. :-( Trzymam kciuki za wszystkie testujace. Esperanca chyba dolaczysz do Eweliny :-)
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zanettt jak masz sie kochana meczyc do pon to idz dzis na bete. Ktory masz dzis dc?
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zanett ja bym zaczekala min do pon :-) Ja naleze raczej do tych co za szybko nie testuja i raczej innych nie namawiam. ;-) Jak wytrzymasz do pom to fajnie a jak nie to lec na bete. Trzymam kciuki!
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zanett ja bym zaczekala min do pon :-) Ja naleze raczej do tych co za szybko nie testuja i raczej innych nie namawiam. ;-) Jak wytrzymasz do pom to fajnie a jak nie to lec na bete. Trzymam kciuki!
  10.  permalink
    oczywiście jest jedna kreska, więc nawet na betę nie jechałam. Temperatura ciągle się trzyma i piersi są obrzmiałe, ale ja wiem, że nic nie wyszło.
  11.  permalink
    Hej dziewczyny!! jestem tu pierwszy raz...
    Przed chwilą wzięłam moją pierwsza tabletkę clo.
    Dzisiaj jest mój 3 dc. będę clo brała do 7dc.
    boje się strasznie...
    mam obustronnie pęcherzykowate jajniki - więcej żadnych objawów pco...
    Staramy się z mężem od grudnia o dziecko... zawsze od gina wychodziłam zadowolona ze wszystko okej... nagle miesiąc temu jak obuchem w łeb... jajniki z cechami pco.... jestem załamana... mogłam to leczyć wcześniej to nieeee zaden lekarz nie raczył mnie wcześniej poinformować ;( dopiero jak zaczęłam starania i nic nie wychodziło...
    --
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    U mnie dzis 20dc, w poniedzialek ide na progesteron w 22dc. Jak ten czas sie dluzy, u mnie dzis pobolewanie jajnikow i gesty bialy sluz ale piersi dalej nic, o ile wiem wzrost progesteronu powoduje napiecie w piersiacg, ktorego szczyt prypada na 21,22dc, zobaczymy czy jutro sie zacznie. Jak w tym miesiacu sie nie uda to odstawiam clo bo to 3 cykl juz z nim, lakarka powiedziala tylko 3 miesiace. Mam wizyte do ginka na 9 sierpnia, tu w uk to wszystko tak sie ciagnie jak flaki z olejem. Pewnie dostane skierowanie do kliniki bezplodnosci:cry:

Treść doklejona: 29.06.13 14:18
    Ale jestem padnieta dzis, spac bym poszla:surprised:
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    najgorsze to sa zawsze 2 pierwsze dni cyklu...wtedy mam mega dola........okolo 5 dc juz jest lepiej bo w koncu zaraz trzeba zaczac staranka i znowu rodzi sie jakas nadzieja...ehhhh
    a powiedzcie mi z Waszych obserwacji jakie sa efekty po inseminacji...czy duzje czesci dziewczyn udaje sie ???
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    dziewczyna600: nie załamuj się! zawsze jest nadzieja :-) powodzenia!!!

miałam dzisiaj jechać kolejny raz na monitoring zobaczyć czy mój potwornie wielki pęcherzyk się wchłania (nie pękł po Ovitrelle i już raczej nie pęknie :-(..). Ale nie pojechałam bo miałam taką migrenę rano że bolało mnie jak mrugałam powiekami..
    mam nikłą nadzieję, że jednak ten drań pękł..
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    i czy ktoras z Was ma moze do sprzedania Merional??
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.